ηβηφρενεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Senior Member

ηβηφρενεια

πηρε κανεις τετοια διαγνωση απο ψυχιατρο?η ηβη ειναι μετα την εφηβια?ειναι σχιζοφρενεια η ηβηφρενεια?

Senior Member
    η ήβη είναι οι σωματικές αλλαγές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Ηβηφρενική σχιζοφρένεια

Μορφή σχιζοφρένειας όπου οι συναισθηματικές μεταβολές είναι προεξάρχουσες, οι παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις είναι εφήμερες και αποσπασματικές, η συμπεριφορά ανεύθυνη και απρόβλεπτη και - όπου υπάρχουν - κοινοί μαννερισμοί.
    Το συναίσθημα είναι ρηχό και απρόσφορο αν και αποδιοργανωμένο και ο λόγος είναι ασυνάρτητος. Υπάρχει τάση για κοινωνική απομόνωση. Συνήθως η πρόγνωση είνσι φτωχή λόγω της ταχείας εξέλιξης των αρνητικών συμπτωμάτων,
    ιδιαίτερα της επιπέδωσης του συναισθήματος και της απώλειας της βούλησης. Η ηβηφρένεια πρέπει να διαγνωσθεί μόνο σε έφηβους ή νεαρούς ενήλικες.

http://www.nut.uoa.gr/greek/index.asp?page=108&kef=1&cat=5&pid=F20 .1

πρώτη φορά ακούω αυτό τον όρο.....τι ακριβώς σου είπε ο γιατρός?

Senior Member
    Ναι και εγω νομιζω ειχε ρωτησει καποιος παλιοτερα...δεν το εχω ακουσει,παντως ακουγεσαι-γραφεις καλα katerina.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    η ηβη ειναι μετα την εφηβια! αλλα ποσο κραταει πριν την ενηλικιωση?και ποτε ερχεται η ενηλικιωση ? ειναι για ολους ιδια χρονολογικα?η εχει σχεση με εξασφαλιση στο τριπτυχο εργασια-οικονομικο-σεξ?και κατι αλλο βρε παιδια ειναι δυνατον να εχεις πληρη αντιληψη της ταυτοτητας σου και σε περιοδο κρισης μαλιστα, και να εισαι σχιζοφρενης?πολυ ευκολα δεν μας βαζουν την ταμπελα με τις ψυχικες παθησεις?

Senior Member
    Δεν ξερω ακριβως τι ειναι μαννερισμοι αν μπορεις pelariry μου λες.

Senior Member
    ήβη - εφηβεία
    http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=592

μαννερισμοί είναι π.χ. «πέταγμα» ή συστροφή των χεριών ή των δακτύλων, ή περίπλοκες κινήσεις ολόκληρου του σώματος.

κατερίνα, η περιγραφή της ηβηφρένειας που έδωσα δεν είναι δική μου. πηγή της είναι το λινκ που παρέθεσα. το ότι είναι εφήμερα δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν επανέρχονται περιοδικά.

βρες έναν γιατρό που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και σταθεροποιήσου σε αυτόν γιατί οι διαφορετικές διαγνώσεις προκαλούν σύγχυση, και η σύγχυση ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν.