Results 61 to 75 of 90
Thread: Δυσμορφία και α-σεξουαλικότητα.
-
11-08-2009, 00:36 #61
Originally posted by πανος12345
Originally posted by mIme?
Θεωρησες πως υπονοησα τον ερωτα ως μοναδικη θεραπεια για καποιον που στερειται?Η πως αμφεβαλα για την εξοικειωση που προκαλει η δημοσιοτητα?
Με ποιον με συνεκρινες για την εξυπναδα? Να ξερω τα στανταρ που χρησιμοποιεις.Ωραιο να κανεις λαθος ομως.Μαθαινεις κατι νεο. Εσενα λυπαμαι που τα ξερεις ολα!!!!!!
μαθαινω απο τα λαθη μου οσο ο συνομιλητης μου μπορει να τα τεκμηριωνει...
Δεν εθεσε θεμα για την εξοικιωση του σε δημοσιους χωρους.
Ουδεποτε αμφεβαλλα για την οικειοτητα που δημιουργει η δημοσιοτητα,ουτε και προεβαλλα τον ερωτα ως μοναδικη θεραπεια.
Θα ηθελα ομως να μαθω τα κριτηρια σου,για την ευφυια και με ποιο μεσο ορο ,δεικτη αυτης, γινεται η συγκριση.
Θα βοηθουσε στην επικοινωνια πολυ!
- 11-08-2009, 00:50 #62
Originally posted by xika
το που εσφαλες το εξηγησα εγω και αλλα ποσα μελη απειρες φορες.
δεν εχει νοημα πια.
χανει την αξια του.
λυπαμαι
θυμασαι τι ειναι το θεμα που συζηταμε εδω?
Και μια λυπηση! Μηπως μπορεις να εισαι πιο συγκεκριμενος,που εγκειται η επιθετικοτητα? Με επειχηρηματα που να βοηθουν στην επικοινωνια και οχι στον απλο χαρακτηρισμο και κριτικη?
11-08-2009, 12:02 #63
δεν εχει νοημα πια.
χανει την αξια του.
λυπαμαι
Και μια λυπηση! Μηπως μπορεις να εισαι πιο συγκεκριμενος,που εγκειται η επιθετικοτητα? Με επειχηρηματα που να βοηθουν στην επικοινωνια και οχι στον απλο χαρακτηρισμο και κριτικη?
Που εγκειται λοιπον η επιθετικοτητα?
Ειναι η πρωτη και η πιο σημαντικη μας σχεση με τα υπολοιπα οντα στην Φυση...Ειναι το συνολο απο διαφορους ασυνειδητους μηχανισμους , με τους οποιους γεννιομαστε και με τους οποιους προστατευομαστε απο καθε μορφης απειλη
αλλα ταυτοχρονα μας οθει στην ικανοποιηση των αναγκων μας για διατηρηση της ζωης ,για αυτοσυντηρηση και για πολλαπλασιασμο...
Ειναι ο πρωτογονος ανθρωπος που κρυβουμε μεσα στην υπαρξη μας και που αγωνιζεται να επιβιωσει μεσα σε ενα , πολλες φορες εχθρικο και αγνωστο περιβαλλον , εχοντας αναπτυξει αυτοματες αντιδρασεις που δεν ελεγχονται απο την συνειδηση μας....
Στην προκειμενη περιπτωση εδω το θεμα \"αμβλωση\" ειναι μια τραυματικη εμπειρια για καποιες γυναικες ....
Γιατι?
Γιατι η επιθετικοτητα τους ειναι μια υγιεστατη αντιδραση της φυσης τους σε μια λογικη ισως επιλογη κοινωνικης υφης...
Το μητρικο ενστικτο ανεξαρτητα απο την λογικη τους , τις σπρωχνει σε τεκνοποια....Ομως οι συνθηκες μεσα στις οποιες αναγκαστηκαν να συμβιβαστουν με την ιδεα τις αμβλωσης , ηταν αποτελεσμα μιας εσωτερικης μαχης και αφησαν ανοιχτα μετωπα συγκρουσεων.....
Το Εγω τους , η συνειδηση δηλαδη , επρεπε να παρει μια πολυ δυσκολη αποφαση...
Αν ακουγε την Φυση , δηλαδη το ενστικτο της μητροτητας ,
χρησιμοποιοντας μια καθαρα ανθρωπινη διαδικασια που λεγεται φαντασια , προβαλε στο μυαλο τους μια δυσαρεστη και δυσβασταχτη συνεχεια....Σε αυτο το σημειο συγκρουονται στο μυαλο τους 2 διαφορετικα στοιχεια
1. το συναισθημα
2.η λογικη
Αυτο που καθορισε την ανθρωπινη εξελιξη ειναι σιγουρα σχετικο με την δυνατοτητα της συνειδησης μας να επιβαλεται στα συναισθηματα μας και η λογικη να ειναι στην ουσια μια επώδυνη εσωτερικη διαδικασια επικοινωνιας , στην οποια επικρατουν συνηθως οι λυσεις που με την φαντασια μας φαινεται να μας οδηγουν στην αποφυγη δυσαρεστων εξελιξεων...
Στην εγκληματολογια πχ ειναι θεωρημα διηνεκες οτι ο μεγιστος αριθμος των εγκληματουντων ειναι χαμηλης νοημοσυνης ατομα.
Γιατι συμβαινει αυτο?
Γιατι ο ανθρωπος μπορει να καταπιεζει τις αναγκες του για να ζησει καλυτερα...
Κλεινοντας , θα ηθελα να προσθεσω το πως η επιθετικοτητα
στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι θεραπευτικη για τα ατομα με την τραυματικη εμπειρια της αμβλωσης ...
Ειπαμε οτι η αποφαση για την αμβλωση δημιουργει επιθετικοτητα γιατι καταπιεζεται το μητρικο ενστικτο...
Τι ακριβως συμβαινει μεσα μας μοιαζει με μια αποθηκη σε ενα σπιτι οπου βαζουμε οτι δεν χρειαζομαστε προς το παρον για να κερδισουμε χωρο...
Ολα αυτα τα συναισθηματα που αναγκαζομαστε να καταπιεσουμε συσωρευονται εκει και δεν καταστρεφονται ισως ποτε.....Η συνειδηση μας εχει το ελευθερο να κανει οτι υποτασει η λογικη μας , αλλα το συναισθημα ψαχνει ευκαιρια για να βρει ξανα διεξοδο και μεσω της επιθετικοτητας να μας θυμισει της επιταγες της ιδια μας της φυσης!!!!!!
Ετσι το φορουμ αυτο ειναι σιγουρα θεραπευτικο για οσους εχουν τραυματικες εμπεριες εν προκειμενου για την \"αμβλωση\"
γιατι ενα απωθημενο υλικο βγαινοντας στην επιφανεια της συνειδησης αποδυναμωνεται και εκλογικευεται ξανα απο την συνειδηση...
Το ερωτημα μου ομως ειναι το εξης και κλεινω
Το κοριτσι που ανοιξε το θεμα εχει προφανως μια φοβια για το αγνωστο που ειναι η επεμβαση, το χειρουργειο , η ναρκωση, οι επιπτωσεις μιας αποξεσης η αναρροφησης στην υγεια της και στην πιθανοτητα τεκνοποιιας κατα βουληση...
Ο συνδυασμος της προβολης της επιθετικοτητας καποιων τραυματικων εμπειριων της \'αμβλωσης\' , με την αναζητηση υποστηριξης σχετικα με την υγιεινη διαδικασια της απαλλαγης απο μια ανεπιθυμητη κυηση μπορουν να συνυπαρχουν στην ιδια θεματικη ενοτητα?
Μηπως η αναγκη καποιων γινεται αθελα μας αιτια
να \"μολυνθει \"η επικοινωνια καποιου και η ποιοτητα της πληροφορησης να ειναι οχι απλα ελλιπης αλλα νοσογονος?
11-08-2009, 12:07 #64
δεν εχει νοημα πια.
χανει την αξια του.
λυπαμαι
Ειναι η πρωτη και η πιο σημαντικη μας σχεση με τα υπολοιπα οντα στην Φυση...Ειναι το συνολο απο διαφορους ασυνειδητους μηχανισμους , με τους οποιους γεννιομαστε και με τους οποιους προστατευομαστε απο καθε μορφης απειλη
αλλα ταυτοχρονα μας οθει στην ικανοποιηση των αναγκων μας για διατηρηση της ζωης ,για αυτοσυντηρηση και για πολλαπλασιασμο...
Ειναι ο πρωτογονος ανθρωπος που κρυβουμε μεσα στην υπαρξη μας και που αγωνιζεται να επιβιωσει μεσα σε ενα , πολλες φορες εχθρικο και αγνωστο περιβαλλον , εχοντας αναπτυξει αυτοματες αντιδρασεις που δεν ελεγχονται απο την συνειδηση μας....
Στην προκειμενη περιπτωση εδω το θεμα \"αμβλωση\" ειναι μια τραυματικη εμπειρια για καποιες γυναικες ....
Γιατι?
Γιατι η επιθετικοτητα τους ειναι μια υγιεστατη αντιδραση της φυσης τους σε μια λογικη ισως επιλογη κοινωνικης υφης...
Το μητρικο ενστικτο ανεξαρτητα απο την λογικη τους , τις σπρωχνει σε τεκνοποια....Ομως οι συνθηκες μεσα στις οποιες αναγκαστηκαν να συμβιβαστουν με την ιδεα τις αμβλωσης , ηταν αποτελεσμα μιας εσωτερικης μαχης και αφησαν ανοιχτα μετωπα συγκρουσεων.....
χρησιμοποιοντας μια καθαρα ανθρωπινη διαδικασια που λεγεται φαντασια , προβαλε στο μυαλο τους μια δυσαρεστη και δυσβασταχτη συνεχεια....Σε αυτο το σημειο συγκρουονται στο μυαλο τους 2 διαφορετικα στοιχεια
1. το συναισθημα
2.η λογικη
Αυτο που καθορισε την ανθρωπινη εξελιξη ειναι σιγουρα σχετικο με την δυνατοτητα της συνειδησης μας να επιβαλεται στα συναισθηματα μας και η λογικη να ειναι στην ουσια μια επώδυνη εσωτερικη διαδικασια επικοινωνιας , στην οποια επικρατουν συνηθως οι λυσεις που με την φαντασια μας φαινεται να μας οδηγουν στην αποφυγη δυσαρεστων εξελιξεων...
Στην εγκληματολογια πχ ειναι θεωρημα διηνεκες οτι ο μεγιστος αριθμος των εγκληματουντων ειναι χαμηλης νοημοσυνης ατομα.
Γιατι συμβαινει αυτο?
στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι θεραπευτικη για τα ατομα με την τραυματικη εμπειρια της αμβλωσης ...
Ειπαμε οτι η αποφαση για την αμβλωση δημιουργει επιθετικοτητα γιατι καταπιεζεται το μητρικο ενστικτο...
Τι ακριβως συμβαινει μεσα μας μοιαζει με μια αποθηκη σε ενα σπιτι οπου βαζουμε οτι δεν χρειαζομαστε προς το παρον για να κερδισουμε χωρο...
Ολα αυτα τα συναισθηματα που αναγκαζομαστε να καταπιεσουμε συσωρευονται εκει και δεν καταστρεφονται ισως ποτε.....Η συνειδηση μας εχει το ελευθερο να κανει οτι υποτασει η λογικη μας , αλλα το συναισθημα ψαχνει ευκαιρια για να βρει ξανα διεξοδο και μεσω της επιθετικοτητας να μας θυμισει της επιταγες της ιδια μας της φυσης!!!!!!
Ετσι το φορουμ αυτο ειναι σιγουρα θεραπευτικο για οσους εχουν τραυματικες εμπεριες εν προκειμενου για την \"αμβλωση\"
γιατι ενα απωθημενο υλικο βγαινοντας στην επιφανεια της συνειδησης αποδυναμωνεται και εκλογικευεται ξανα απο την συνειδηση...
Το κοριτσι που ανοιξε το θεμα εχει προφανως μια φοβια για το αγνωστο που ειναι η επεμβαση, το χειρουργειο , η ναρκωση, οι επιπτωσεις μιας αποξεσης η αναρροφησης στην υγεια της και στην πιθανοτητα τεκνοποιιας κατα βουληση...
Ο συνδυασμος της προβολης της επιθετικοτητας καποιων τραυματικων εμπειριων της \'αμβλωσης\' , με την αναζητηση υποστηριξης σχετικα με την υγιεινη διαδικασια της απαλλαγης απο μια ανεπιθυμητη κυηση μπορουν να συνυπαρχουν στην ιδια θεματικη ενοτητα?
να \"μολυνθει \"η επικοινωνια καποιου και η ποιοτητα της πληροφορησης να ειναι οχι απλα ελλιπης αλλα νοσογονος?
χαχα σε λαθος θεμα εισαι Πανοοοο!!
εχασες την μπαλα μαλλον κι εσυ ο ιδιος.
χωνεσαι παντου και δεν ξερεις πλεον που να πρωτογραψεις!!
11-08-2009, 12:20 #65
δεν εχει νοημα πια.
χανει την αξια του.
λυπαμαι
Γιατι?
1. το συναισθημα
2.η λογικη
Γιατι συμβαινει αυτο?
χαχα σε λαθος θεμα εισαι Πανοοοο!!
εχασες την μπαλα μαλλον κι εσυ ο ιδιος.
χωνεσαι παντου και δεν ξερεις πλεον που να πρωτογραψεις!!
\"Μηπως μπορεις να εισαι πιο συγκεκριμενος,που εγκειται η επιθετικοτητα? Με επειχηρηματα που να βοηθουν στην επικοινωνια και οχι στον απλο χαρακτηρισμο και κριτικη? \"
11-08-2009, 12:22 #66
βαζεις λοιπον εμμεσα και συ θεμα χικα σχετικα με την βελτιωση του τροπου λειτουργιας του φορουμ! η κανω παλι λαθος?
που επερεπε να απαντησω και με τι κριτηρια?
1.αυτου που υποβαλει την ερωτηση εκει οπου την εχει υποβαλει
2.αναλογα με το περιεομενο της δικης μου απαντησης και εκεινος ας κοψει τον λαιμο το να την διαβασει?
11-08-2009, 12:32 #67
δεν εχει νοημα πια.
χανει την αξια του.
λυπαμαι
σε αυτο επρεπε να απαντησεις Πανο. Που εντοπισες την επιθετικοτητα σε αυτη μου την απαντηση.
δεν σε ρωτησε κανενας εδω για την αμβλωση.
11-08-2009, 12:49 #68
δεν εχει νοημα πια.
χανει την αξια του.
λυπαμαι
σε αυτο επρεπε να απαντησεις Πανο. Που εντοπισες την επιθετικοτητα σε αυτη μου την απαντηση.
δεν σε ρωτησε κανενας εδω για την αμβλωση.
\"το που εσφαλες το εξηγησα εγω και αλλα ποσα μελη απειρες φορες.\"
αυτο λεγεται γενικευση και ειναι μηχανισμος αμυνας
οταν καποιος δεν μπορει να επικοινωνησει με τους αλλους
γενικευει για να νοιωσει ασφαλεια...
θες να απορριψιες τα λογικα μυ επιχειρηματα και επιδη δεν μπορεις αναφερεσαι σε εντυπωσεις απο μια αοριστη εικονα που εχουν σχηματισει \"οι αλλοι\" χωρις να μπορεις να επιειρηματολογησεις συγκεκριμενα
11-08-2009, 13:06 #69
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ! .-
11-08-2009, 13:14 #70
να πω κάτι τώρα για αυτο το ποστ του φίλου με την δυσμορφία...
σε αυτη την περίπτωση η επιθετικότητα που εκφράσαμε όλοι μαζί κατά της άρνησης της σεξουαλικότητας του , ήταν ευεργετική και θεραπευτική ,γιατί του δώσαμε να καταλάβει ότι καμμια φορά η λογική, μπορεί με την σειρά της να σφάλει και να οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.... Δεν υπάρχει συνταγή ιδανικής αναλογίας, ανάμεσα σε λογική και συναίσθημα, διαφορετική απο μια τρίτη αναγκη μας, να ζούμε σε ένα κοινωνικό περιβάλλον με άλλους γύρω μας, η οποία συχνά έρχεται σε σύγκρουση με το άτομο μας....
Η επικοινωνία ειναι κοινωνική μας αναγκη...
Γιαυτό η επιθετικότητα ορισμένες φορές, αν δεν μπορούμε να την ελέγξουμε, μας οδηγεί στην απομόνωση και μοιραία στην διαιώνιση μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε αντίθετης φοράς ανάγκες μας...
11-08-2009, 13:15 #71
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ! .-
11-08-2009, 16:05 #72
mruser,αυτο που ζητας μαλλον δεν γινεται γιατι πολυ απλα αντιτειθεται στην ανθρωπινη φυση μας.Αν το καταφερεις τοτε θα παψεις να εισαι ανθρωπος,δεν θα εχεις αναγκη για κοινωνικοτητα και απλα θα εισαι σε ενα δωματιο και θα περιμενεις να φτασεις τα 70.δηλαδη θα πρεπει να γινεις ενα φυτο.Πολυ υπομονη σου ευχομαι να εχεις
11-08-2009, 20:07 #73
διαφορετικοί τύποι επιθετικότητας:
1. λειτουργική επιθετικότητα: είναι λογική και μπορεί να υπολογιστεί –
χρησιμοποιείται από κάποιο άτομο με σκοπό να αυξήσει τα προσωπικά του οφέλη.
2. συναισθηματική επιθετικότητα: είναι αντιδραστική και αυθόρμητη –
κατευθύνεται από συναίσθημα (θυμό) και συχνά η λογική ανάλυση κόστους-κέρδους είναι απούσα.
Οι θεωρίες που βασίζονται μόνο στο ένστικτο είναι υπερ-απλουστευμένες.
Υπάρχει «επιθετική προσωπικότητα»;
1. Το χαρακτηριστικό προσωπικότητας «ναρκισσισμός» φαίνεται να συνδέεται σε συγκεκριμένες
μορφές επιθετικότητας.
2. Επιπλέον, ο τύπος Α προσωπικότητας (τάση για επίτευξη, ανυπομονησία, ανταγωνιστικότητα,
εχθρότητα) βρέθηκε να συνδέεται με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε ανταγωνιστικά έργα,
με μεγαλύτερη επιθετικότητα στην κακοποίηση ανηλίκων και σε περισσότερες συγκρούσεις
με συνεργάτες στον εργασιακό χώρο.
3. Μερικοί άνθρωποι απλά υιοθετούν ένα εχθρικό στυλ απόδοσης αιτίων συμπεριφοράς,
όταν τείνουν να αποδίδουν τις εχθρικές προθέσεις τους στους άλλους.
[Originally posted by πανος12345
το σχολειο στην συγκεκριμενη περιπτωση , δεν εχει μαθητες και δασκαλους , ειναι αυτο που δεν δινει ουτε βραβεια ,ουτε αποβολες ,ουτε βαθμους ,αλλα μονο επικοινωνια , οπως μπορει ο καθε ενας και με οτι μεσο ξερει και διαθετει και καλα θα κανεις να το βλεπεις ετσι , γιατι προφανως δεν ξερεις ποσα μου εχουν συρει ολοι δω μεσα γιατι ειμαι νεος και εσυ νεοτερος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εγω δεν θα ακολουθησω το παραδειγμα των παλαιοτερων αν ομως θες να μ βλεις σαν \"δασκαλο\" ειναι δικαιωμα σου , μονο μην κρινεις την συμπεριφορα μου γιατι δεν ειναι αυτο τοθεμα στο οποιο πεταχτηκες για να πεις και συ κατι.... ]
Σου ειπα τη γνωμη μου ,η οποια δεν ηταν καθολου γενικευμενη,επιβραβευσες τον keep και μαλωνες την Θεοφανεια, λες και επικοινωνια σημαινει να συμορφωνεις τον συνομιλητη κατα τα γουστα σου!
Προασπιζομενος το δικαιωμα συμμετοχης ολων σε εναν κοινο διαλογο λοιπον,χαρακτηρισες το δικο μου ποστ ως μια γνωμη που πεταχτικα να πω, σαν να επρεπε να σε ρωτησω αν θα επρεπε η οχι να πω αυτο που ειπα, επιπλεον εκανες λογο για νεους και νεοτερους, πραγμα που δεν βλεπω πως αποδεικνυει οτι τα κριτηρια σου δεν ειναι ποσοτικα
ειναι καλο να εισαι επιμελης και μελετηρος που σημανει σε σχολικη γλωσσα \"καλος μαθητης\"...
ειναι ομως κακο αντιστοιχα , να κρινεις με λαθος κριτηρια ...
η εκθεση που γραφουμε εδω εχει ελευθερο θεμα...
οι κανονες δεν υποκεινται σε ποσοτικα αλλα σε ποιοτικα κριτηρια...]
Και μετα την υποδειξη του καλου και κακου μαθητη ,απευθυνθηκα ,με βαση το δικο σου ποστ,στον mruser,με το δικαιωμα που μου δινει ο ανοιχτος διαλογος.Αν δεν αρεσε κατι στον θεματοθετη,ευχαριστως να διαβαζα την γνωμη του.
Αντιθετα διαβασα ενα δικο σου ποστ, στο οποιο η δυσαρεσκεια σου για τον τροπο χρησης των λεγομενων σου ηταν φανερη
Πολυ χρησιμο! Εσυ δυσμορφε φιλε μας καταλαβες? Αν τυγχον σε πετυχουμε σε καναλι να λες τον πονο σου θα θελουμε καποτε να σε γνωρισουμε στο δρομο.Η αν σε χτυπησε νταλικα και παραμορφωθηκες,ιυοθετησε μια νταλικα με οδηγο που θα του μαθεις εσυ τον κοκ.
Σε βλεπω να ξαναερωτευεσαι συντομα,με θεαματικα αποτελεσματα μετα απο αυτο.
η μηπως οτι ο ερωτας αποτελει απο μονος του θεραπεια για καποιον που τον στερειται?
περνιεσαι για εξυπνος μου φαινεται αλλα κανεις λαθος...
Απολυτως κατανοητο να γινεσαι επιθετικος αφου ο λογος σου, ενα δικο σου γεννημα ,εγινε αντικειμενο χρησης η καταχρησης απο μενα αν προτιμας. Σε μια ερωτηση μου ομως,σχετικα με τα κριτηρια σου περι ευφυιας ακομα δεν εχεις μπει στον κοπο να απαντησεις. Διοτι γενικευοντας για την βλακεια που χαρατηριζει εμενα που νομιζω πως ειμαι εξυπνος,ηταν απλως μια \"βρισια\", ενας κοινος χαρακτηρισμος,χωρις να εξηγησεις την προελευση του.Μια αμυνα σου αν το θες,για να απαξιωσεις το περιεχομενο ενος λογου.
Ας μη το κανεις,δε χρειαζομαι απαντηση οπως και δηποτε, η ιδεα μου περι επικοινωνιας, δεν ειναι η αναγκαστικη απαντηση και η αποδειξη των λεγομενων μου με επειχηρηματα και ας το κανω τωρα απο επιλογη. Η ιδεα που εχεις για την επικοινωνια προσαρμοζεται και σε δικαστηριο.
Η επικοινωνια δεν εμπνεεται απο εμενα σε εσενα και βρισκεσαι σε αρνηση να απαντησεις.Θα ηταν δυσαρεστω να ζητησω περαιτερω απαντησεις λοιπον.Μια μορφη επιθετικοτητας ισως.
Δεν θα ηθελα να σε αναγκασω να επικοινωνησεις.
11-08-2009, 20:34 #74
διαφορετικοί τύποι επιθετικότητας:
1. λειτουργική επιθετικότητα: είναι λογική και μπορεί να υπολογιστεί –
χρησιμοποιείται από κάποιο άτομο με σκοπό να αυξήσει τα προσωπικά του οφέλη.
2. συναισθηματική επιθετικότητα: είναι αντιδραστική και αυθόρμητη –
κατευθύνεται από συναίσθημα (θυμό) και συχνά η λογική ανάλυση κόστους-κέρδους είναι απούσα.
Οι θεωρίες που βασίζονται μόνο στο ένστικτο είναι υπερ-απλουστευμένες.
Υπάρχει «επιθετική προσωπικότητα»;
1. Το χαρακτηριστικό προσωπικότητας «ναρκισσισμός» φαίνεται να συνδέεται σε συγκεκριμένες
μορφές επιθετικότητας.
2. Επιπλέον, ο τύπος Α προσωπικότητας (τάση για επίτευξη, ανυπομονησία, ανταγωνιστικότητα,
εχθρότητα) βρέθηκε να συνδέεται με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε ανταγωνιστικά έργα,
με μεγαλύτερη επιθετικότητα στην κακοποίηση ανηλίκων και σε περισσότερες συγκρούσεις
με συνεργάτες στον εργασιακό χώρο.
3. Μερικοί άνθρωποι απλά υιοθετούν ένα εχθρικό στυλ απόδοσης αιτίων συμπεριφοράς,
όταν τείνουν να αποδίδουν τις εχθρικές προθέσεις τους στους άλλους.
το σχολειο στην συγκεκριμενη περιπτωση , δεν εχει μαθητες και δασκαλους , ειναι αυτο που δεν δινει ουτε βραβεια ,ουτε αποβολες ,ουτε βαθμους ,αλλα μονο επικοινωνια , οπως μπορει ο καθε ενας και με οτι μεσο ξερει και διαθετει και καλα θα κανεις να το βλεπεις ετσι , γιατι προφανως δεν ξερεις ποσα μου εχουν συρει ολοι δω μεσα γιατι ειμαι νεος και εσυ νεοτερος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εγω δεν θα ακολουθησω το παραδειγμα των παλαιοτερων αν ομως θες να μ βλεις σαν \"δασκαλο\" ειναι δικαιωμα σου , μονο μην κρινεις την συμπεριφορα μου γιατι δεν ειναι αυτο τοθεμα στο οποιο πεταχτηκες για να πεις και συ κατι.... ]
Σου ειπα τη γνωμη μου ,η οποια δεν ηταν καθολου γενικευμενη,επιβραβευσες τον keep και μαλωνες την Θεοφανεια, λες και επικοινωνια σημαινει να συμορφωνεις τον συνομιλητη κατα τα γουστα σου!
Προασπιζομενος το δικαιωμα συμμετοχης ολων σε εναν κοινο διαλογο λοιπον,χαρακτηρισες το δικο μου ποστ ως μια γνωμη που πεταχτικα να πω, σαν να επρεπε να σε ρωτησω αν θα επρεπε η οχι να πω αυτο που ειπα, επιπλεον εκανες λογο για νεους και νεοτερους, πραγμα που δεν βλεπω πως αποδεικνυει οτι τα κριτηρια σου δεν ειναι ποσοτικα
ειναι καλο να εισαι επιμελης και μελετηρος που σημανει σε σχολικη γλωσσα \"καλος μαθητης\"...
ειναι ομως κακο αντιστοιχα , να κρινεις με λαθος κριτηρια ...
η εκθεση που γραφουμε εδω εχει ελευθερο θεμα...
οι κανονες δεν υποκεινται σε ποσοτικα αλλα σε ποιοτικα κριτηρια...]
Και μετα την υποδειξη του καλου και κακου μαθητη ,απευθυνθηκα ,με βαση το δικο σου ποστ,στον mruser,με το δικαιωμα που μου δινει ο ανοιχτος διαλογος.Αν δεν αρεσε κατι στον θεματοθετη,ευχαριστως να διαβαζα την γνωμη του.
Αντιθετα διαβασα ενα δικο σου ποστ, στο οποιο η δυσαρεσκεια σου για τον τροπο χρησης των λεγομενων σου ηταν φανερη
Πολυ χρησιμο! Εσυ δυσμορφε φιλε μας καταλαβες? Αν τυγχον σε πετυχουμε σε καναλι να λες τον πονο σου θα θελουμε καποτε να σε γνωρισουμε στο δρομο.Η αν σε χτυπησε νταλικα και παραμορφωθηκες,ιυοθετησε μια νταλικα με οδηγο που θα του μαθεις εσυ τον κοκ.
Σε βλεπω να ξαναερωτευεσαι συντομα,με θεαματικα αποτελεσματα μετα απο αυτο.
η μηπως οτι ο ερωτας αποτελει απο μονος του θεραπεια για καποιον που τον στερειται?
περνιεσαι για εξυπνος μου φαινεται αλλα κανεις λαθος...
Απολυτως κατανοητο να γινεσαι επιθετικος αφου ο λογος σου, ενα δικο σου γεννημα ,εγινε αντικειμενο χρησης η καταχρησης απο μενα αν προτιμας. Σε μια ερωτηση μου ομως,σχετικα με τα κριτηρια σου περι ευφυιας ακομα δεν εχεις μπει στον κοπο να απαντησεις. Διοτι γενικευοντας για την βλακεια που χαρατηριζει εμενα που νομιζω πως ειμαι εξυπνος,ηταν απλως μια \"βρισια\", ενας κοινος χαρακτηρισμος,χωρις να εξηγησεις την προελευση του.Μια αμυνα σου αν το θες,για να απαξιωσεις το περιεχομενο ενος λογου.
Ας μη το κανεις,δε χρειαζομαι απαντηση οπως και δηποτε, η ιδεα μου περι επικοινωνιας, δεν ειναι η αναγκαστικη απαντηση και η αποδειξη των λεγομενων μου με επειχηρηματα και ας το κανω τωρα απο επιλογη. Η ιδεα που εχεις για την επικοινωνια προσαρμοζεται και σε δικαστηριο.
Η επικοινωνια δεν εμπνεεται απο εμενα σε εσενα και βρισκεσαι σε αρνηση να απαντησεις.Θα ηταν δυσαρεστω να ζητησω περαιτερω απαντησεις λοιπον.Μια μορφη επιθετικοτητας ισως.
Δεν θα ηθελα να σε αναγκασω να επικοινωνησεις.
η συρραφη σου πραγματι ειναι μια αποδειξη να πεισης για την αποψη σου και εκ πρωτης οψης ειναι αποδεκτη σαν προσπαθεια επικοινωνιας και διαλογου ...
πολλες φορες ομως η επιθετικοτητα παρασυρει καποιον να μην προσεξει τις λεπτομερειες και γιαυτο επετρεψε μου να σου φερω καποιες αποδειξεις απο το σκαριφημα σου...
1.Πολυ χρησιμο! Εσυ δυσμορφε φιλε μας καταλαβες? Αν τυγχον σε πετυχουμε σε καναλι να λες τον πονο σου θα θελουμε καποτε να σε γνωρισουμε στο δρομο.Η αν σε χτυπησε νταλικα και παραμορφωθηκες,ιυοθετησε μια νταλικα με οδηγο που θα του μαθεις εσυ τον κοκ.
η ειρωνια ειναι μιας μορφης επιθετικοτητα....
και εδω σαφως με ειρωνευεσαι...
μονος σου ομως αποκαλεις τον εαυτο σου βλακα ...
2.προτιμησες με επιθετικοτητα να μου δειξεις τα επιπεδα της ευφυιας που σε διακρινουν, χαρακτηριζοντας με επιθετικα βλακα με λιγα λογια.
αυτα τα λιγα λογια αποκαλυπτουν οτι η συρραφη ειναι μιας μορφης αμυνα σου την οποια εδω συνοψιζεις με αυτη την εκφραση \"λιγα λογια\" αντι για συμπερασμα
ομως το ποτε βγαινει το συμπερασμα σε ενα διαλογο δεν το αποφασιζει ποτε μονο ενας ομιλητης , γιατι οταν το κανει εκεθετει τον εαυτο του οτι δεν εχει πργαματικα επιχειρηματα για να πεισει για το δικαιο των αιτηματων του τα οποια θελει να επιβαλει σαν συμπερασματα χωρις να αφησει την συζητηση να αποκαλυψει τις πργαματικες του προθεσεις...
3 \"Η επικοινωνια δεν εμπνεεται απο εμενα σε εσενα και βρισκεσαι σε αρνηση να απαντησεις.Θα ηταν δυσαρεστω να ζητησω περαιτερω απαντησεις λοιπον.Μια μορφη επιθετικοτητας ισως.
Δεν θα ηθελα να σε αναγκασω να επικοινωνησεις.\"
Να βγαλω και εγω με την σειρα μου ενα συμπερασμα?
Θελει περισσοτερη συζητηση το θεμα , αλλα οχι σε αυτο το ποστ γιατι εχει σαν θεμα την δυσμορφια και οχι την αναγκη καποιου να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας ....
11-08-2009, 20:37 #75
ενα τελευταιο για το διαβασμα...
ακουσα χθες την πιο σημαντικη κουβεντα για την ψυχιατρικη , απο τον πιο σημαντικο ψυχιατρο ισως στην Χωρα...
\"Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ....\"
Αυτο μου δινει το δικαιωμα να προσπαθω οσο μπορω να επικοινωνησω με οσους μπορουν και θελουν μονο...
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια