καλησπέρα είμαι νέο μέλος και αφότου είδα κάποια threads εδώ αποφάσισα να γράψω γιατί έχω μεγάλη ανάγκη από καθοδήγηση.
Τον τελευταίο μήνα ζω κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα Γολγοθά. έχει προυπαρξει το πρόβλημα την ίδια εποχή πέρσι αλλά είχα πάρει θεραπεία για αυτο μέχρι που την σταμάτησα το καλοκαιρι. Ξέρω το να σταματάς φάρμακα ψυχιατρικου υποβάθρου δεν είναι καλό αλλά κόλλησα κοβιντ τότε και ως γνωστή νοσοφοβικη και ασθματικη σταμάτησα τα φάρμακα επειδή φοβόμουν και γιατί έπαιρνε και αλλά 100 μαζί.
Flash forward μήνες μετά και ο Μάρτης είναι ο χειρότερος μήνας της ζωής με πολύ πιο δυνατά συμπτώματα από πέρσι.
Εχω αρχίσει πάλι τις tour στα νοσοκομεία με τον φόβο ότι έχω κάτι και πρέπει να το προλάβω πριν πεθάνω και το άγχος μου,και τα ξεσπάσματα μου έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Η ψυχιατρος πέρσι δεν ήθελε να με διαγνώσει λέγοντας ότι δεν βάζουμε ταμπέλες αλλά εγώ ξέρω ότι έχω κρίσεις πανικού,αγχώδη διαταραχή,νοσοφοβια και κατάθλιψη.
θέλω να ξαναπάω και να μπω σε αγωγή αλλά φοβάμαι τις παρενεργειες,θέλω να ζητήσω το ίδιο αντικαταθληπτικο που έπαιρνα από πριν να πω την αλήθεια αλλά ίσως χρειάζομαι κάτι δυνατότερο.
Τέλος πάντων πάμε τώρα στα συμπτώματα.
είχα ημικρανία αρχές Μάρτιου(γενικά έχω πολλές από 14 ετών τώρα είμαι 27) και είχα ένα ξέσπασμα θυμού όπου νομίζω πως κλωνιστηκαν τα νεύρα μου καθώς οπότε μιλούσα τις επόμενες μέρες ήταν με τρεμουλο,η ξεχνουσα λεξεις ή με επιανε σε άκυρες στιγμές να κλαίω.
Περνάνε κάποιες μέρες φρυγει αυτό αρχίζει ένας πονος στο στομάχι κοντά στον αφαλό πάω σε δύο νοσοκομεία (αγχος ξερετε(και μου λένε έντερο. (έχω ευερεθιστο)και πάμε παρακάτω περνάει αυτό.
Αρχίζει μετά ο βηχας ο οποίος νόμιζα ότι είναι ασθματικος και άρχισα να παίρνω τα φάρμακα μου αλλά δεν κάνουν κάτι αντίθετα με κάνουν να έχω αρρυθμίες και δυσπνοια ενω ποτε δεν νου το δηνιουργουσαν στο παρελθόν αυτό. ( ήδη έχω αρρυθμίες από τις κρίσεις πανικού διδυμιες καμια φορα). Ο βηχας συνεχίζει έως και τώρα και δεν με έχει αφήσει σε ησυχία 4 εβδομαδες. είναι κυρίως ξερος έντονος τα βράδια που με πιάνουν και κρίσεις πανικού αλλά τον έχω π κ π μέσα στην ημέρα.
Μετά ήρθαν οι πόνοι στο στήθος πλάτη που τους είχα και πέρσι αλλά αυτη τη την φορά συνδυάζονται με ένα σφίξιμο πίσω στην πλάτη στην μέση σαν κάποιος να μου σφίγγει την καρδιά.
Πριν 2 εβδομάδες ξανάρχισαν οι ημικρανιες και για 2 εβδομάδες με 2 μέρες καθαρές ανάμεσα είχα αφόρητο πόνο παντού στο κεφάλι (έχω προεμμυνορισιακο κανω ημικρανιες αλλά ποτέ σε τέτοιο λεβελ πονου)
πάνω που λίγο ξεμπερδευω απο ημικρανιες με πόνους, αρχίζουν απανωτές καούρες τύπου να θέλω να ξεράσω μετά το φαΐ και ώρες μετά επίσης σε διαστήματα της ημέρας. (*γαστοισοφαγικη παλινδομηση και ιλιγγο ιστορικο)
επίσης έχω οδονταλγιες(δεν τις ειχα περσι)και μούδιασμα άνω και κάτω γναθου πολλές φορές δεν μπορώ να φάω,ζαλάδες και τώρα μου έχει βγει και ξυσιμο στο άσχετο στο σώμα μου χέρια,στήθος,πρόσωπο κυρίως.
Μπερδεύω λέξεις ακόμα κάποιες φορές και δεν μπορώ αν ταραχτω αρχίζω κλαιω και τρεμω με το παραμικρό.
Σήμερα το βράδυ ήταν το αποκορύφωμα καθώς έφαγα κάτι τις 10 και μισή τσάι με τοστ και ξύπνησα στις 1:30 με το στομάχι βαρύ και ανακατα και να νιώθω ότι θα πάθω καρδιά. Ρευομουνα συνέχεια,είχα πονακια και βηχα και έτρεμαν τα χέρια και τα πόδια μου και είχα ρίγος. Μεχρι να ηρεμήσω είδα και έπαθα. έρχεται το ένα μετά το άλλο αυτό τον μήνα και αναρωτιέμαι είναι όλα από τα νεύρα μου?μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά? Ο πατέρας μου λέει τα νεύρα είναι παντού και επηρεάζουν τα πάντα αλλά ποτέ δεν ήμουν τόσο σκατα σε σημείο να αναρωτιέμαι αν έπαθα νευρικό κλονισμό ή προχώρησα σε μανιοκαταθλιψη και τώρα βιώνω τις συνεπιες.
Ειμαι 58 κιλά έχασα 2 κιλά τον τελευταίο μήνα από το ζόρι και από πεπτικοεντερικα προβλήματα.
Επισης πριν μου έρθει η περίοδος και όσο είχα τις ημικρανιες είχα ευσαισθησια σε φωνές και φως και ήμουν έξτρα επιθετικη με πολύ άσχημες σκέψεις δεν με αναγνώριζα μιλάμε.
Στο παρελθόν να σημειωθεί ότι έχω πάρει σιμπελιουμ(για ημικρανιες),στεντον(περσι),� �ιπρεξα(περσι-σε μικρές ποσότητες καθώς η ψυχιατρος ήθελε να με ηρεμήσει) και επιτα το αντικαταθληπτικο που ήταν σιταλοπραμη (ζανιπραμ). το έπαιρνα και παλαιότερα.
ως τώρα αυτό τον μήνα έχω κάνει υπέρηχο άνω κοιλιάς,έχω πάει σε καρδιολόγο (για υπέρηχο και συμβουλές),έχω κάνει αιματολογικες, τσέκαρα την λειτουργία των νεφρών μου κιόλας.
μαγνητική εγκεφάλου έκανα το 2021 μετά από αιμωδιες και γαστροσνοπιση έκανα πέρσι (είχα κάτι εκολπωματα μικρα).
Α επίσης έχω παγωμένα άκρα σχεδόν πάντα και έχω αρχίσει να κοιμάμαι σαν να λυποθιμαω και αυτό με τρομάζει τύπου με πιάνει τέτοια βαριά νύστα και πέφτω με την μια. επίσης ώρες ώρες θα νιώθω την καρδιά μου σαν να σταματάει και να ξαναρχίζει. έχω και τρεμουλο εσωτερικά στο μυαλό του μηρού επίσης.
Μπορεί κάποιος να τα νιώθει όλα αυτά από ψυχική ασθένεια και μόνο? φοβάμαι ρε παιδιά είμαι τόσο σκατα και δεν μπορω να ζήσω την ζωή μου