Results 136 to 150 of 673
Thread: απεξαρτηση απο αλκοολ
-
27-08-2009, 20:50 #136
Originally posted by ferro
Originally posted by arktos
Originally posted by ferro
εμενα ποτε δεν μου ειπαν μπραβο που εκοψα το αλκοολ:(
ισως εχουν χαρει και δεν το δειχνουν.δεν ξερω...
Απλα οι ανθρωποι πολλες φορες δεν εξωτερικευουν αυτο που θελουν να πουν - δεν εκφραζοντε ...ειτε γιατι ετσι εμαθαν απο παιδια ειτε απο εγωισμο που παλι δημιουργηθηκε απο καταστασεις απο την παιδικη ηλικια.......
Ειναι δυνατον η ιδια η μανα που σε γεννησε να μην χαιρετε???
Φυσικα και χαιρετε αλλα συγανα.....με πιανεις??
Ι ισως υπαρχει και η περιπτωση να μην θελουν να σου δειξουν την χαρα τους για να μην \"το παρεις πανω σου\" και \"ξεθαρεψεις\" και ξανα επιστρεψεις\"...
Ενα ειναι σιγουρο σ αγαπουν με τον δικο τους Τροπο....Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
- 27-08-2009, 20:55 #137
Είναι σίγουρο ότι χαίρονται και σ\'αγαπούν.Συνέχισε φερρούλα έτσι και θα δείς όχι μόνο αγάπη πολλά περισσότερα
27-08-2009, 20:59 #138
Originally posted by olgaki82
auto που με προβληματιζει ειναι το απαισιο ψεμμα που ειχα πει στους γονεις μου οταν επινα.επειδη καθε βραδυ γυρνουσα σπιτι πιωμενη για ενα μηνα δεν με αφηναν να βγω.επεινα κρυφα στο σπιτι ομως.και τους ειπα μετα απο λιγο οτι και καλα γνωρισα καπιον και τα παμε καλα και μαλακιες και ψεμματα οτι κ αυτος ο καποιος δεν πινει μονο και μονο για να μπορω να βγαινω και να πεινω.τωρα πως να τους πω την αληθεια?οτι δεν υπαρχει κανενας και ειπα απαισια ψεμματα?οχι θα χασουν τη γη κατω απο τα ποδια τους.αυτο μονο μπαλωνεται ,να πω δηλαδη οτι χωρισα.δεν ξερω εχω τρομερες τυψεις
Μην ψαχνεις να βαλεις στον εαυτουλη σου προβληματα ντε και καλα επειδη εισαι καλα...
τι εννοω?
Ξερεις πολοι ανθρωποι Ειναι καλα και δεν το αντεχουν αυτο...
Δεν εχουν μαθει να διαχειριζοντε το \"καλα\" και αναστατωνοντε αγχονοντε δημιουργουν προβληματα στον εαυτο τους ενω δε θα πρεπε καν να τα σκεφτοντε ..
ΚΑι συμβαινει αυτο επειδη μια ζωη μαθαμε να μην ειμαστε \"καλα\" να μην ειμαστε ηρεμοι να ειμαστε μεσα στην καταθληψη ..μεσα στο αγχος ..μεσα στους φοβους.....
Αυτο το καινουργιο το \"καλα\" μας \"τρομαζει\" ειναι δυσκολο να το διαχειριστουμε και αντιδρουμε με πανικους διαφορους....
Προσπαθωντας να ξανα βαλουμε στον εαυτο μας προβληματα και αγχοι επειδη αυτο ειναι το γνωριμο για μας μια ζωη...
Οι σκεψεισ που σου δημιουργουντε δεν ειναι αληθινες....
οταν ερχοντε δωστους μια σφαλιαρα και πες τους να παν απο κει που ρθαν...!!
ολα ειναι στο μυαλο...
Ειμαστε ΚΑλα ομως ρε συ!! ειμαστε καθαροι !!
Το χεις καταλαβει??
Η να το ξανα πω!!??
ΑΠολαυσε το!!Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
27-08-2009, 21:11 #139
Καλησπέρα παιδιά κι ελπίζω να είστε καλά. Μια μικρή παράκληση με όλο το θάρρος. Μήπως είναι εύκολο να μη χρησιμοποιείται το α\' πληθυντικό πρόσωπο κατά τη διατύπωση των απόψεών μας; Χίλια συγγνώμη, αλλά με ενοχλεί η ταμπελοποίηση. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός. Σας ευχαριστώ.
:)
27-08-2009, 21:15 #140
Nαι αλομπαρ εχεις δικιο ο καθενας ειναι διαφορετικος..θοδωρη ναι αφου ειμαι καλα ας αφησω τον εαυτο μ ελευθερο να το απολαυσει χωρις τυψεις:)
27-08-2009, 21:23 #141
Συμφωνώ μαζί σου μικρή μου Όλγα... :P. Σου ρίχνω και 11 χρόνια βλέπεις. Οι τύψεις αφορούν παρελθόντες χρόνους και μόνον. Και με ό,τι έγινε ή και δεν έγινε μέσα σ\' αυτούς. Βέβαια, το \'ό,τι δεν έγινε\' δυστυχώς έχει να κάνει και με το χρόνο στην περίπτωσή μου ας πούμε. Κάποια πράγματα δε μπορεί να γίνουν πια. Αυτή η αποδοχή όμως, είναι πώς θα τη δει κανείς. Κι εγώ τη βλέπω ως μη ανασταλτικό παράγοντα. Γιατί σαφώς μπορούν να γίνουν κάποια άλλα.
:P
27-08-2009, 21:24 #142
Μμμμμμ...άλομπαρ με προβλημάτισες με την ταμπελοποίηση και θέλω να΄ρωτήσω το ολγάκι κάτι, τώρα που πέρασε ο καιρός και νιώθει πιο δυνατή.
Ολγάκι μου, τι σε έκανε να πιστεύεις πως είχες πλέον γίνει αλκοολική?
Το ίδιο ισχύει και για σένα Αλ και φυσικά αν θέλετε μου απαντάτε.
Ξέρετε γιατί ρωτάω?
Είχα μια κουβέντα με μια φίλη μου χτες, η οποία μου έλεγε πως ο άντρας της είναι αλκοολικός γιατί όλο το καλοκαίρι στο εξοχικό δεν σταμάτησε να πίνει. Ξεκίναγε με μπύρες και το βράδυ κοιμόταν μετά από πολύ ουίσκι. Εγώ της έλεγα πως είναι υπερβολική, καθώς ακόμη και αυτούς που ξέρω ότι δεν πίνουν πολύ, το καλοκαίρι ξεφεύγουν στις διακοπές...
Με λίγα λόγια, που σταματάει η χρήση και που αρχίζει η κατάχρηση?
Μήπως γινόμαστε υπερβολικοί από φόβο και από άγνοια πολλές φορές?
27-08-2009, 21:42 #143
Γεια θεοφανία. Η δική μου θέση είναι η εξής: έχω αναλύσει την εξάρτησή μου απ\' τη ρίζα. Πλήρης γνώση χωρίς κανένα κενό. Θα μου πεις, πώς είσαι τόσο σίγουρη; Πρόχειρα θα σου πω πως αν δεν ήμουν, θα υπήρχε κάποιο \'τσιγκλισματάκι\'. Έτσι λειτουργώ από μικρή. Ναι, έχω κερδίσει το στοίχημα γιατί έχω αποφασίσει πως εγώ ελέγχω το μυαλό μου κι όχι αυτό εμένα. Είναι κι ο βασικός λόγος που απομακρύνθηκα απ\' το πρόγραμμα απεξάρτησης στο οποίο μετείχα. Απέχω πολύ απ\' το δικό τους σκεπτικό κι ακόμη προβληματίζομαι για το πώς θα τα γράψω. Είναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να πω.
Όσο για τον άνδρα της φίλης σου, το \'δε σταμάτησε να πίνει\' λέει πολλά. Τί πάει να πει \'διακοπές\' Θεοφανία μου; Το αλκοόλ, ως κοινωνικά αποδεκτή συνήθεια, γίνεται πρόσχημα για ένα σωρό καταστάσεις. Και μη ξεχνάς πως πολλοί είναι αν όχι εξαρτημένοι, προβληματικοί και δε το γνωρίζουν. Το Καλοκαίρι ενδείκνυται για να πιούν ό,τι ίσως δε μπόρεσαν στην καθημερινότητά τους, έτσι όπως αυτή υφίσταται για τον καθένα. Μάλλον να προβληματιστεί η φίλη σου λοιπόν.
27-08-2009, 21:55 #144
Αλ....με αφορμή εσένα και το ολγάκι, τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι πόσοι από τους γνωστούς/φίλους μου δεν πίνουν.
Να σου πω λοιπόν πως κοιτάζοντας τους 65 φίλους μου στο φεισμπουκ, (με τους οποίους κάνω παρέα και διακοπές ενίοτε), πίνουν τουλάχιστον οι 60. Είναι λοιπόν αλκοολικοί όλοι τους?
Δεν υπερασπίζομαι το ποτό, άλλωστε έχω δηλώσει πως μου αρέσει και περνάω καλά μαζί του.
Απλά θέλω να κατάλάβω αυτό που σου είπα και πιστεύω πως ισχύει διαφορετικά για τον καθένα: που σταματά η χρήση και που αρχίζει η κατάχρηση.
Αν μου πεις πως ξυπνούσες το πρωί και αντί να πιεις καφέ, έπινες αλκοόλ, δεν το συζητώ...
27-08-2009, 21:57 #145
egw θεοφανια μου καταλαβα οτι ειχα γινει αλκοολικη οταν τον τελευταιο χρονο ξυπνουσα και αντι για καφε επινα αλκοολ για να μπορεσω να κανω οτιδηποτε.το πιο πολυ διαστημα που αντεχα χωρις αλκολ αντε να τανε 4 μερες ,και το χωρις αλκοολ ητανε και παλι 4 μπυρες για τα δικα μου δεδομενα.καταλαβα οτι αυτο δεν ηταν καταχρηση αλλα πληρη εξαρτηση...
27-08-2009, 22:04 #146
Originally posted by olgaki82
egw θεοφανια μου καταλαβα οτι ειχα γινει αλκοολικη οταν τον τελευταιο χρονο ξυπνουσα και αντι για καφε επινα αλκοολ για να μπορεσω να κανω οτιδηποτε.το πιο πολυ διαστημα που αντεχα χωρις αλκολ αντε να τανε 4 μερες ,και το χωρις αλκοολ ητανε και παλι 4 μπυρες για τα δικα μου δεδομενα.καταλαβα οτι αυτο δεν ηταν καταχρηση αλλα πληρη εξαρτηση...
Αυτό το έχω σκεφτεί εγώ με το τσιγάρο.
Ξυπνώ και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να πιω καφέ ΓΙΑ να καπνίσω.
Προσπαθώ να το ελλατώσω, (γιατί ούτε κατά διάνοια δεν νομίζω πως μπορώ να το κόψω), και έχω αποτύχει παταγωδώς εκατοντάδες φορές.
Ολγάκι μου, χαίρομαι που τα καταφέρνεις και είσαι τόσο δυνατή.
27-08-2009, 22:09 #147
σε ευχαριστω.πιστευω πως οπως εβαλα τον εαυτο μου στη διαδικασια του αλκοολισμου αργα και επωδυνα-γιατι αλκολικη δεν εγινα απο τη μια μερα στην αλλη-ετσι αργα και με οσο υπομονη και δυσκολια χρειαστει θα τον βγαλω απο αυτο το λουκι..ειναι κατι που μου το οφειλω:)
27-08-2009, 22:09 #148
Θεοφανία απάντησα σύμφωνα με το \'δε σταμάτησε να πίνει\'. Πες μου ένα παράδειγμα για να καταλάβω. θα σου πω για μένα αν σε βοηθάει. Έφτασα τα τελευταία 2 χρόνια στο \'ρεκόρ\' των 22 μπυρών, χωρίς όμως να πάψω να είμαι λειτουργική. Σκέψου μόνο ότι είχα δική μου δουλειά και 13 ώρες ορθοστασίας. Ανέπτυξα μεγάλη ανοχή. Αν οι φίλοι σου πίνουν 5 ποτά, ναι κάτι τρέχει. Η ενδεικνυόμενη ποσότητα νομίζω είναι ένα ποτήρι για τις γυναίκες. Ελπίζω να σε βοήθησα. Έφτασα στο σημείο να ξυπνάω στις 5.30 για να ετοιμαστώ για δουλειά, να πίνω πρώτα μπύρα και μετά καφέ. Λειτουργούσα στην εντέλεια στη δουλειά μου, αλλά αυτό δε συμβαίνει με όλους τους αλκοολικούς. Θα προσπαθήσω να παραθέσω κάποια λινκς.
27-08-2009, 22:18 #149
Που τις έβαζες 22 μπύρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και να μη μεθύσεις??????? Και λειτουργική???????????
27-08-2009, 22:20 #150
Για τον άντρα της φίλης μου να σου πω...
Ξεκινούν το μεσημέρι με το φαγητό (μπύρες, δεν ξέρω ακριβή ποσότητα) και το βράδυ ποτά.
Η φίλη μου ανησυχεί γιατί όλο το καλοκαίρι δεν σταμάτησε ουτε μια μέρα να πίνει....
ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΙΖΟΝ
05-09-2025, 13:13 in Σχέσεις και Επικοινωνία