Results 181 to 195 of 673
Thread: απεξαρτηση απο αλκοολ
-
28-08-2009, 10:31 #181
Καλημέρα Όλγα και στην παρέα. Ο χρόνος είναι υπέρ σου. Έχεις και κίνητρα και θέληση, και στήριξη, που όπως λέγαμε και χθες είναι καθοριστικός παράγοντας. Λοιπόν ο Βαλαβανίδης, υποτίθεται ότι είχε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης με την ονομασία \'Αντιαλκοολική εταιρία: οι φίλοι των ψηλών βουνών\'... :D. Πήγε ο άλλος ο έρμος, και δια της τρομοκρατικής μεθόδου - ο Βαλαβανίδης με μπράβους και ηλεκτρική καρέκλα - το έκοψε! Την πρώτη φορά που ήπιε μια γουλιά, του τηλεφωνήσανε και του είπανε ότι κρατάνε τη γυναίκα του. Τον αναγκάσανε βιαίως να την δει πίσω από ένα παράθυρο να της διοχετεύουν ρεύμα και έκτοτε δε ξαναήπιε. Κάπως έτσι!
:P
- 28-08-2009, 10:56 #182
:( Σκληρο μου ακουγετε.ωραια τα βιντεακια που μας εστειλες χθες:)
28-08-2009, 11:43 #183
Σκληρό? Οχι βρε καμία σχέση, με καθαρά κωμική διάθεση γυρίστηκε η ταινία και φαίνεται :P \'Ενα θέατρο του παραλόγου είναι η εταιρία που παγιδεύει σιγα σιγα τον εθισμένο χειρότερα κι απ΄την εξάρτηση του. Και βέβαια ο Βαλαβανίδης είναι γεννημένος κωμικός. Γυαλίζει του ματακι τ\'!
Καλημέρα :)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
28-08-2009, 16:01 #184
...... Alobar ..μα μεχρι αν διευκρινησεις οτι επροκειτο για 8eatriki komodia kai egω σε πυστεψα οτι μιλουσες για αληθινα γεγονοντα... ...
Και εφριξα....
:(
Αλλα μετα την διευκρινηση σου οκ!!:P;)
ολγακι εργασιααααα ε...!! ετσι ετσι και μαλιστα απο τον πατερα σου ακομα πιο ομορφα τα πραγματα ...
Οχι επειδη ειναι ετοιμη στρωμενη δουλεια ....
... αλλα ειναι και ενας τροπος να ερθετε ακομα πιο \"κοντα\" και να \"γνωριστητε\" ακομα πιο καλα.!...νομιζω...πυστευω...
Μπραβο...!!ευχαριστο!!
Α!!!!!!! δε μου ειπατε την γνωμη σας πως σας εχει φανει το λογοπαιγνιο -ονομασια του διαδυκτιακου μου χωρου??
Επισης Εχω βαλει στην αρχικη σελιδα μολισ μπενετε και ενα shoutbox για ζωντανη επικοινωνια... αν θετε οσοι το χετε επισκεθφει η και οχι ..οσοι θα το επισκευθειτε...γραψτε και εκει ενα κατι.. Θα με χαροποιουσε...ιδιαιτερα να γραψουν εκει μελη - Ανθρωποι σαν εσας απο εδω ....εκει...
Επισης χρονια τωρα καπιοι το ξερουν καπιοι οχι πως..εχω βαλει λινκ στο κατω κατω μερος της αρχικης σελιδας που παραπεμπει εδω στο e-psychology... ;):P
Ολα αυτα ετσι απλα ενημερωτικα και πληροφοριακα ....!
Τα λεμε το βραδυ...:cool:
Παω για Εργασια και Χαρα...:cool:;)
Με εκτιμηση κ σεβασμο Θοδωρης!Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
28-08-2009, 23:14 #185
Originally posted by Alobar
Παιδιά θα σας αφήσω με δυο \'αστειάκια\' που βρήκα... Ολγάκι μη ξεχνάς να το κοροϊδεύεις... να του λες \'ουστ\' και να παίρνεις και ύφος ντίβας... :P. Ελπίζω να γελάσετε! Καλό βράδυ!
http://www.youtube.com/watch?v=6ENHyxa5niw
http://www.youtube.com/watch?v=uqKjdeajWHE&feature=related
ΚΑθολου ΟΜΩΣ!!
Εσυ πως το κανεις δεν ξερω ..προφανως εισαι σε αλλη φαση απο οτι εγω..
οχι οτι υποτιμω την φαση που εισαι προς θεου.....
Ισως εισαι και σε ανωτερη φαση απο εμενα...
Απλα Το θεωρω πολυ σοβαρο το θεμα Εξαρτησης απο ουσιες...
Τοσο πολυ μαλιστα που ειναι σαν να αστιευομαι για τον θανατο καπιου...
Ετσι...
Τα λεμε..
ΜΕ εκτιμηση ΘοδωρηςΗ Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
29-08-2009, 00:05 #186
Θοδωρή γειά σου. Έχω ξαναπεί ότι είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτό δεν είναι κάτι \'απλό\' από μόνο του. Άλλο υπόβαθρο, άλλο σκεπτικό και κυρίως άλλα βιώματα. Ακόμη και κοινά βιώματα αν τυχόν έχουμε, τα βιώνουμε διαφορετικά, εξού και η κάθε εξάρτηση βιώνεται διαφορετικά απ\' τον καθένα. Προφανώς δε κατάλαβες το ότι εγώ διακωμωδώ και κοροϊδεύω την δική ΜΟΥ εξάρτηση , έτσι όπως τη βίωσα κι έτσι όπως σκέφτομαι. Δεν είπα κάπου ότι κοροϊδεύω την εξάρτηση αυτή καθαυτή, ήταν σαφές. Η εξάρτηση λοιπόν, δε μπορεί από μόνη της να είναι ίδια για όλους. Αν μοιάζει με ένα παντελόνι νο 48, σαφώς μου είναι μεγάλο. Σε κάποιον άλλο μπορεί να κάθεται καλά και σε κάποιον να πέφτει πολύ μικρό. Επίσης για να \'υποτιμήσεις\' κάποιον, για οποιοδήποτε θέμα, θα πρέπει να τον γνωρίζεις και να σου έχει δώσει το ανάλογο δικαίωμα. Με τη δική μου οπτική, διακωμωδώ και τον καρκίνο που είχα. Δε μου προσφέρω τίποτα με το να τον έχω στο μυαλό μου. Αυτό δείχνει ότι τον φοβάμαι. Ο άνθρωπος όμως είναι πιο δυνατός απ\' τα δημιουργήματά του. Όλα αυτά τα έχουμε φτιάξει εμείς. Στην τελική, ο φόβος δείχνει αδυναμία και η αδυναμία δεν είναι σύμμαχος παντός είδους απεξάρτησης. Γενικά ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος. Το να αυτοσαρκάζεται και να αστειεύεται κανείς με τον εαυτό του θέλει πολύ δουλειά γενικότερα. Ο φόβος αφορά ανθρώπους που μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι περαστικοί και απλά δεν ανήκω σε αυτούς. Τα ξαναλέμε Θοδωρή, καλή συνέχεια.
29-08-2009, 00:27 #187
Alobar, επειδη ακριβως τονιζεις την διαφορετικοτητα του καθε ανθρωπου κ ζητησες την αποφυγη της εκφρασης των συναισθηματων μας ή των αποψεων μας μεσω του α\' πληθυντικου, θελησα να σου γραψω για τον φοβο κ για οσα γραφεις γι αυτο το συναισθημα κ οσους διακατεχονται απο τον φοβο. Σαν να εχεις βαλει ταμπελα στον φοβο \"προσοχη: κίνδυνος ή μη κακό\"!!!
Θα μιλησω λοιπον για μενα προσωπικα τί μου εχει προσφέρει ο φοβος: αδυναμια, ενοχη αλλα και προστασια, συνειδητοποιηση κάποιες αλλες φορες.
Το να αυτοσαρκαζεται κ να αστειευεται κανεις με τον εαυτο του που ηταν μια παγια τακτικη μου, δεν ηταν για μενα κατι που ήθελε δυναμη, αλλα εκρυβε αδυναμια στο να αντιμετωπισω αυτα που μου συμβαινουν.Ή για να τους χαρισω ή να τους προσδώσω μια μεγαλυτερη ελαφροτητα απο αυτην που διατηρουσαν στην πραγματικοτητα στη ζωη μου.
Αυτα σαν σκεψεις πανω στον φοβο και στην ταμπελοποιηση συναισθηματων κ διαχωριστικων γραμμων τους σε καλα κ μη. Σε αποδεκτα κ μη...Αυτα:)πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
29-08-2009, 00:33 #188
Originally posted by Sofia
.....Το να αυτοσαρκαζεται κ να αστειευεται κανεις με τον εαυτο του που ηταν μια παγια τακτικη μου, δεν ηταν για μενα κατι που ήθελε δυναμη, αλλα εκρυβε αδυναμια στο να αντιμετωπισω αυτα που μου συμβαινουν.Ή για να τους χαρισω ή να τους προσδώσω μια μεγαλυτερη ελαφροτητα απο αυτην που διατηρουσαν στην πραγματικοτητα στη ζωη μου.
...
29-08-2009, 00:37 #189
Εξαρταται απο το πώς θελω να προχωραω.
Αν ρωτας για μενα κ την δικη μου ζωη, ηταν καλο για ενα διαστημα. Πολυ καλο μπορω να σου πω κ πολυ βοηθητικο! Απο καποιο σημειο ομως κ μετα, οχι, δεν ηταν καλο. Αισθανομουν οτι κοροιδευω τον ιδιο μου τον εαυτο. Πολυ εντονα μαλιστα...καταμουτρα!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
29-08-2009, 00:41 #190
E, o αυτοσαρκασμός έχει να κάνει με το να μην παίρνεις τον εαυτό σου και πολύ στα σοβαρά, και να το επισημαίνεις αυτό με χιούμορ την κατάλληλη στιγμή.
Δεν έχει να κάνει με την αυτοδιακωμώδηση για διάχυση και άμβλυνση κάποιου προβλήματος ή δυσάρεστου συναισθήματος.
Το ένα είναι δύναμη και το άλλο δείχνει αμηχανία ή αδυναμία."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
29-08-2009, 00:45 #191
\'Ενα άλλο παράδειγμα: το να μπορείς να βρίσκεις το χιούμορ σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ακόμη και απελπιστική κατάσταση. Και να το επισημαίνεις την κατάλληλη στιγμή, και όλοι να γελάνε απ\' την καρδιά τους όμως: να φωτίζονται.
Τελείως διαφορετικό απ\' το νευρικό γελάκι η χαχανητό απο μικρολεπτομέρεις ουσιαστικά της κατάστασης που κάνει τους άλλους να σκύβουν το κεφάλι αντι να ακολουθούν."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
29-08-2009, 00:46 #192
Δλδ το να μην παιρνω τον εαυτο μου στα πολυ σοβαρα, οταν εχω πολυ σοβαρα θεματα κ επιλεγω να τα κανιβαλησω, ειναι δυναμη?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
29-08-2009, 00:48 #193
προσωπικα δεν μιλαω πώς αντιλαμβανονται οι αλλοι το χιουμορ ή τον αυτοσαρκασμο που κανω στις δυσκολες στιγμες. μιλάω για το πώς το βλεπω κ πώς το επιλεγω εγω στις δυσκολες στιγμες μου. πώς αντιδρω εγω ετσι κ γιατι.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
29-08-2009, 00:50 #194
\'Οχι, δεν εννοούσα να μην παίρνεις στα σοβαρά την κατάσταση, ούτε το πως ο εαυτός σου δοκιμάζεται. Είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου που δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά: αυτός ο χαρακτήρας είναι που ξεπηδά για μιά στιγμή και με το στοχευμένο χιούμορ χαρίζει μια στιγμή χαρμόσυνη οπου το πρόβλημα είναι μεν κοντά σου, αλλα το βλεπεις σαν out-of-body experience ας πούμε: το χιούμορ εκθέτει κάποιο χαρακτηριστικό της κατάστασης ή του εαυτο\'υ σου που όντως είναι αστείο.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
29-08-2009, 00:50 #195
Καλησπέρα Σοφία. Οι ταμπέλες που βάζω, αφορούν μόνο τη δική μου σχέση με τα πράγματα, και όχι την σχέση των άλλων με τα ίδια πράματα. \'Φοβάμαι\' ότι παρερμηνεύομαι όμως. Δε μίλησα για τους άλλους που διακατέχονται από φόβο, αλλά για το πώς βλέπω εγώ τους άλλους που διακατέχονται από φόβο. Είναι τελείως διαφορετικό. Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον αυτοσαρκασμό Σοφία. Άρχισα να αναπτύσσω αυτό το γνώρισμά μου απ\' την εφηβεία και σε πολλές μου δραστηριότητες. Πειραματίστηκα με αυτό και είδα ότι μου έκανε κυρίως στα δύσκολα. Μου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο απ\' αυτό που περιγράφεις, γιατί εγώ με αυτό - και με άλλα όπλα εννοείται - ανταπεξήλθα σε ουκ ολίγες δυσκολίες. Αρρώστιες, θανάτους, οικονομική καταστροφή, έτσι σε περίληψη. Και για να μη ξεφεύγω απ\' το τόπικ, έκανα και πέρασα πολλά στη ζωή μου, δεν έπινα μόνο. Το κάθε τί, μπορεί να έχει τη μια ή την άλλη δράση, εξαρτάται πώς θα το χειριστεί κανείς. Δεν έπαψα ποτέ να μπαίνω σε διαδικασίες, και στις δικές μου ο φόβος απλά δε χωρούσε για να τις φέρω εις πέρας. Ξανατονίζω ότι δε \'ταμπελοποιώ\' παρά μόνο τη δική μου οπτική με ο,τιδήποτε. Μακριά από μένα οι επιγραφές παντός είδους. Ο καθένας άλλωστε αυτοχαρακτηρίζεται απ\' τις πράξεις και τις συμπεριφορές του. Αυτά κι από μένα.
:)
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή