Results 211 to 225 of 673
Thread: απεξαρτηση απο αλκοολ
-
29-08-2009, 01:39 #211
καταρχας Alobar μην φτανουμε στα ακρα...
Το οτι εγω ειπα οτι δεν χωραει θεμα κοροιδιας η γελιοποιησεις η σαρκασμου στο θεμα Εξαρτηση...και οτι το θεωρω παρα πολυ σοβαρο θεμα και ασ ειμαι καθαρος αρκετο καιρο υστερα απο πολλα χρονια εξαρτημενος ...
Δεν σημαινει οτι φοβαμαι η οτι θα φοβαμαι για ολη μου την ζωη..επειδη το θεμα Επιμενω να το βλεπω πολυ ΣΟΒΑΡΑ!!
Το οτι δεν διακομοδω το θεμα εξαρτημενος απο ηρωινη η εξαρτημενος απο αλκοολ ....δε σημαινει οτι το φοβαμαι...
Νο
ΟΧΙ..
Τι συμπερασματα ειναι αυτα??
τι ειπα εγω πολυ πιο πριν...και που κατεληξε το θεμα... στο θεμα φοβο......
Το χασαμε....
Το οτι καπιος βλεπει τον αγωνα που εκανε... και που ξαναχτισε την ζωη του υσετερα απο πολλα γρεμοτσακισματα
πετραδακι πετραδακι..και ξερει ποσο πονεσε και παλεψε για αυτα...που μονο αστεια δεν ηταν.....
και τα βλεπει ξανα λεω..πολυ σοβαρα σημανει οτι φοβατε?
Ο Φοβος ηταν αυτος που με κυριευε απο τα παιδικα μου χρονια και ηταν η αρχη των οσων κακων ηρθαν...μετα...
Αγοραφοβια, καταθληψη, Φυγη, Μοναξια, φυγη,ουσιες , φυγη ,χρηση,φυγη , καταχρηση, φυγη ,εξαρτηση, κλπ......
Φοβομουν βεβαιως και μολις ειχα Απεξαρτηθει στην αρχη..αλλα ο φοβος τοτε με βοηθησε θετικα...
Τωρα πια ...! Χαμογελαω στον Φοβο..
Συναισθηματα .... Φοβος , Χαρα, Λυπη, Θυμος...
Ξερω πια να τα διαχειριζομαι...
Και εκει ειναι ολο το θεμα
Οχι μονο του εξαρτημενου αλλα του καθε ανθρωπου..
Οι πιο πολοι δεν τα εκφραζουν , οι πιο πολλοι δεν ξερουν να τα διαχειριστουν οταν τα εκφραζουν........
Λενε.....καπιοι αμαθεις οτι οι Αδυναμοι \"πεφτουν\" στα ναρκωτικα , στης ουσιες...
Δεν υπαρχουν Δυνατοι και αδυναμοι..
Υπαρχουν αυτοι που μπορουν και εκφραζουν τα συναισθηματα τους και μπορουν να τα διαχειριστουν..
Και αυτοι που δεν τα εκφραζουν και τα θαβουν ολο και πιο βαθια , βαθια για χρονια και μενουν εκει ..στην σπηλια της ψυχης τους...
τα ξανα λεμε....Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
- 29-08-2009, 02:12 #212
Αγαπητέ δεν ασχολήθηκα με την περίπτωσή σου καν. Είναι η δεύτερη, ίσως τρίτη φορά που επιδεικνύεις παρόμοια συμπεριφορά. Όταν \'δεις\' κάπου να \'έχουμε φτάσει στα άκρα\' ή \'τί συμπεράσματα είναι αυτά\', σε παρακαλώ να ενημερώσεις και μένα. Στο αρχικό μου ποστ, δεν κατάλαβες καν τί είπα. Και θα σε παρακαλέσω, σε περίπτωση που ξανασχολιάσεις απάντησή μου, να είσαι λίγο πιο προσεκτικός. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι κάτι θα πρότεινα να με ρωτάς αρχικά, και μιλώ μόνο για μένα. Αυθαιρεσίες, και συμπεράσματα δικά σου για λογαριασμό μου, δε με αφορούν. Επίσης δε με αφορά ο οποιοσδήποτε διάλογος, όταν δε γίνεται καν αντιληπτό αυτό που λέω. Και αυτό το τελευταίο.
\'... Δεν υπαρχουν Δυνατοι και αδυναμοι..
Υπαρχουν αυτοι που μπορουν και εκφραζουν τα συναισθηματα τους και μπορουν να τα διαχειριστουν..
Και αυτοι που δεν τα εκφραζουν και τα θαβουν ολο και πιο βαθια , βαθια για χρονια και μενουν εκει ..στην σπηλια της ψυχης τους...
τα ξανα λεμε....\'
Εκφράζεσαι πάλι για λογαριασμό όλων να υποθέσω. Είναι δικαίωμά σου να νιώθεις καλά στην ιδέα ότι όλοι πάνω κάτω είμαστε ίδιοι. Και δικαίωμά μου να διαφωνώ με βάση την εμπειρία μου. Αν δε μπορείς ή δε θέλεις να σεβαστείς τις απόψεις μου που σε καμιά περίπτωση δεν καταπιάστηκαν ούτε με σένα ούτε με άλλον σε προσωπικό επίπεδο - και είναι εμφανές - θα ήθελα να λήξει εδώ. Κι αν μου επιτρέπεις, έχω κάνει και πολύ \'δουλειά\' με το να σέβομαι τις απόψεις των άλλων. Το να τις αποδεχτώ ή όχι, είναι το εύκολο κομμάτι και όχι το βασικό. Είμαι πολύ κουρασμένη και ελπίζω να το αφήσεις εδώ. Καλό βράδυ και πάλι.
29-08-2009, 09:05 #213
Originally posted by Alobar
Αγαπητέ δεν ασχολήθηκα με την περίπτωσή σου καν. Είναι η δεύτερη, ίσως τρίτη φορά που επιδεικνύεις παρόμοια συμπεριφορά. Όταν \'δεις\' κάπου να \'έχουμε φτάσει στα άκρα\' ή \'τί συμπεράσματα είναι αυτά\', σε παρακαλώ να ενημερώσεις και μένα. Στο αρχικό μου ποστ, δεν κατάλαβες καν τί είπα. Και θα σε παρακαλέσω, σε περίπτωση που ξανασχολιάσεις απάντησή μου, να είσαι λίγο πιο προσεκτικός. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι κάτι θα πρότεινα να με ρωτάς αρχικά, και μιλώ μόνο για μένα. Αυθαιρεσίες, και συμπεράσματα δικά σου για λογαριασμό μου, δε με αφορούν. Επίσης δε με αφορά ο οποιοσδήποτε διάλογος, όταν δε γίνεται καν αντιληπτό αυτό που λέω. Και αυτό το τελευταίο.
τα ξανα λεμε....\'
Εκφράζεσαι πάλι για λογαριασμό όλων να υποθέσω. Είναι δικαίωμά σου να νιώθεις καλά στην ιδέα ότι όλοι πάνω κάτω είμαστε ίδιοι. Και δικαίωμά μου να διαφωνώ με βάση την εμπειρία μου. Αν δε μπορείς ή δε θέλεις να σεβαστείς τις απόψεις μου που σε καμιά περίπτωση δεν καταπιάστηκαν ούτε με σένα ούτε με άλλον σε προσωπικό επίπεδο - και είναι εμφανές - θα ήθελα να λήξει εδώ. Κι αν μου επιτρέπεις, έχω κάνει και πολύ \'δουλειά\' με το να σέβομαι τις απόψεις των άλλων. Το να τις αποδεχτώ ή όχι, είναι το εύκολο κομμάτι και όχι το βασικό. Είμαι πολύ κουρασμένη και ελπίζω να το αφήσεις εδώ. Καλό βράδυ και πάλι.
Δεν λεω πως ζησαμε τα ιδια ολοι ,οχι δε θελω καθολου να πω αυτο...
Αλλα αυτο με τα συναισθηματα ναι το πυστευω...
ΠΡεπει να αφησεις λιγο στην Ακρη τον εγωισμο σου και να δεις πιο ανοιχτα διοτι διακρινω εναν εγωισμο που βγαινει σε αμυνα ..και για να μην συνεχισω...γιατι σιγουρα θα παρεξηγηθω...ως σηνηθως απο εσενα.........Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
29-08-2009, 09:23 #214
καλημερα παιδια!!!χθες βραδυ βγηκα με μια παρεα για φαγητο που ολοι πινανε:καποτε θα συνεβαινε και αυτο ,δεν μπορω να απαγορευσω στους αλλους να πινουν.εγω πηρα λεμοναδα.δεν σας κρυβω οτι στην αρχη αισθανομουν ασχημα,σφιγμενη,αγχωμενη.ν� �υρικη...αλλα οσο παιρνουσε η ωρα χαλαρωσα καπως,καταλαβα οτι μπορουσα να μιλαω, να λεω την αποψη μου, να αστειευομαι και να γελαω μεχρι δακρυων και χωρις το μπουκαλι.ναι περασα ομορφα!! παρολη την αρχικη δυσκολια,διασκεδασα.περασα ενα υπεροχο βραδυ με παρεα και νηφαλια!!!
εχει αρχισει και με εκπλητει ευχαριστα ο εαυτος μου.δεν τον λυπαμαι πια..δεν τον κρινω τοσο ασχημα..αρχισα να με αγαπω για τα θετικα που εχω αλα ποτε δεν τα βλεπα..και ειμαι ακομη στην αρχη,εχουμε πολλη δουλιτσα ακομη εγω και ο εαυτος μου για να φτασουμε στο στοχο μας...θα τα καταφερουμε ομως τελικα:):):)
καλημερα και παλι σε ολους!
29-08-2009, 10:05 #215
Originally posted by olgaki82
καλημερα παιδια!!!χθες βραδυ βγηκα με μια παρεα για φαγητο που ολοι πινανε:καποτε θα συνεβαινε και αυτο ,δεν μπορω να απαγορευσω στους αλλους να πινουν.εγω πηρα λεμοναδα.δεν σας κρυβω οτι στην αρχη αισθανομουν ασχημα,σφιγμενη,αγχωμενη.ν� �υρικη...αλλα οσο παιρνουσε η ωρα χαλαρωσα καπως,καταλαβα οτι μπορουσα να μιλαω, να λεω την αποψη μου, να αστειευομαι και να γελαω μεχρι δακρυων και χωρις το μπουκαλι.ναι περασα ομορφα!! παρολη την αρχικη δυσκολια,διασκεδασα.περασα ενα υπεροχο βραδυ με παρεα και νηφαλια!!!
εχει αρχισει και με εκπλητει ευχαριστα ο εαυτος μου.δεν τον λυπαμαι πια..δεν τον κρινω τοσο ασχημα..αρχισα να με αγαπω για τα θετικα που εχω αλα ποτε δεν τα βλεπα..και ειμαι ακομη στην αρχη,εχουμε πολλη δουλιτσα ακομη εγω και ο εαυτος μου για να φτασουμε στο στοχο μας...θα τα καταφερουμε ομως τελικα:):):)
με χαροποιουν πολυ τα νεα σου!!!
:)))))))))
29-08-2009, 10:09 #216
ΦΕΡΡΟ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ.ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ:):):)
29-08-2009, 11:11 #217
Originally posted by Alobar
.....
τα ξανα λεμε....\'
Εκφράζεσαι πάλι για λογαριασμό όλων να υποθέσω. Είναι δικαίωμά σου να νιώθεις καλά στην ιδέα ότι όλοι πάνω κάτω είμαστε ίδιοι. Και δικαίωμά μου να διαφωνώ με βάση την εμπειρία μου. .......
(μη μου πεις οτι και το αλομπαρ ειναι\"αλλο μπαρ\"! :)
δεν θα σταθω στην συνολικη απαντηση σου στον θοδωρη, μιας και την θεωρω θεμα μεταξυ των δυο σας που θα λυθει με αμοιβαιες διευκρινισεις.
αυτο που θα ηθελα νασε ρωτησω βασει της αποψης που εχεις σχηματισει απο την εμπειρια σου, γιατι θεωρω την λειτουργια των εξαρτησεων κοινη για καθε εξαρτηση, ειτε προκειται για ποτο ειτε για ανθρωπο, κατασταση κλπ,
ΕΣΥ ποιες πιστευεις οτι ειναι οι προβληματικες λειτουργιες που οδηγουν εκει?
ειναι ΚΑΙ η μη εκφραση και διαχειριση συναισθηματων αλλα ΚΑΙ κατι αλλο? ειναι μονο κατι αλλο? ειναι πολλα αλλα? και ποια?
θα με ενδιεφερε να μου πεις τη γνωμη σου....
29-08-2009, 11:13 #218
ολγακι
πολλα μπραβο για την πορεια σου μεχρι τωρα!
συνεχισε ετσι και με προσοχη! ειναι υπουλος εχθρος η εξαρτηση..
29-08-2009, 11:15 #219
ευχαριστω ρεμ να σαι καλα:)
29-08-2009, 11:15 #220
αλομπαρ καλημερα
(μη μου πεις οτι και το αλομπαρ ειναι\"αλλο μπαρ\"! :)
Καλημέρα κι απο μένα :)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
29-08-2009, 11:55 #221
Originally posted by olgaki82
ένα μπράβο και από μένα.
29-08-2009, 12:50 #222
\'... αγαπητη Alobar το οτι ειμαστε ξεχωριστες οντωτητες το ξανα λεω αυτο δεν ανερει πως πολλα πολλα και αρκετα συναισθηματα και βιωματα αλλα και καταστασεις ειναι ιδιες η μοιαζουν.....
Δεν λεω πως ζησαμε τα ιδια ολοι ,οχι δε θελω καθολου να πω αυτο...
Αλλα αυτο με τα συναισθηματα ναι το πυστευω...
ΠΡεπει να αφησεις λιγο στην Ακρη τον εγωισμο σου και να δεις πιο ανοιχτα διοτι διακρινω εναν εγωισμο που βγαινει σε αμυνα ..και για να μην συνεχισω...γιατι σιγουρα θα παρεξηγηθω...ως σηνηθως απο εσενα.........\'.
Θοδωρή καλημέρα. Εξακολουθώ να έχω άλλη άποψη για το αν \'πολλα και αρκετα συναισθηματα και βιωματα αλλα και καταστασεις ειναι ιδιες η μοιαζουν.....\' και δε με χαλάει το ότι απλά θα το αποδώσεις - πιθανόν - στον \'έντονο\' εγωϊσμό μου. Φυσικά και είμαι εγωΐστρια, με τη διαφορά ότι το παραδέχομαι και ότι πλέον τον χρησιμοποιώ μόνο για να κοιτάζω τί γίνεται έξω από εμένα. Θεωρώ τον εγωϊσμό μεγάλο χάρισμα κι έχω αποφασίσει να τον χειρίζομαι και όχι να με χειρίζεται. Οποιαδήποτε πράξη έχει σαν αφετηρία αυτόν. Μπορείς να κάνεις πολύ κακό, αλλά πάλι αυτόν χρειάζεσαι για να κάνεις πολύ καλό. Ακόμη και στην φιλανθρωπία ή στον εθελοντισμό, στο δεύτερο δραστηριοποιούμαι πολλά χρόνια, αυτό που μένει είναι η ικανοποίηση του \'εγώ\'. Μ\' αρέσει λοιπόν ένα \'εγώ\' που προσφέρει στους άλλους και τους βοηθά. Γιατί έτσι έχω επιλέξει να βοηθιέμαι και να νιώθω κι εγώ καλά. Επίσης τον δέχομαι ως γονίδιο. Τα συναισθήματα τώρα. Ας πούμε ότι εγώ νιώθω ευτυχία στην εικόνα μιας πεταλούδας κι εσύ στο να έχεις μεγάλο μισθό. Ή και το αντίστροφο ανάμεσά μας. Δε γίνεται λοιπόν να έχουμε ένα \'ίδιο\' συναίσθημα, όταν το ερέθισμα που μας το προσφέρει είναι αδιάφορο για σένα και σημαντικό για μένα. Και να σχολιάσω λίγο και αυτό:
\'ΠΡεπει να αφησεις λιγο στην Ακρη τον εγωισμο σου και να δεις πιο ανοιχτα διοτι διακρινω εναν εγωισμο που βγαινει σε αμυνα ..και για να μην συνεχισω...γιατι σιγουρα θα παρεξηγηθω...ως σηνηθως απο εσενα.........\'.
Δε στάθηκες καν στα όσα σου έγραψα και δε θέλησες να παραδεχτείς ότι παρερμήνευσες τα λεγόμενά μου. Τους λόγους τους ξέρεις μόνο εσύ και όχι εγώ για σένα. Πώς μπορεί να υπάρξει διάλογος έτσι; Κατέληξες πολύ γρήγορα σε μια εύκολη \'ταμπέλα\' του τύπου \'είσαι πολύ εγωΐστρια\' - ενώ έχω ήδη τοποθετηθεί ως προς την απόδοση χαρακτηρισμών σε άλλους - και προχώρησες σε υποδείξεις με τη χρήση του \'πρέπει\' χωρίς να ξέρεις αν είμαι άνθρωπος που λειτουργεί ή όχι με αυτό. Μετά απ\' όλο αυτό, μάλλον είναι σίγουρο ότι αλλιώς εννοείς εσύ την \'άμυνα\' για σένα, και αλλιώς εγώ για μένα. Αλλά απ\' ό,τι βλέπω ο τρόπος σου για να καταλαβαίνεις πράγματα για κάποιον που δε γνωρίζεις, είναι αυτός κατά τον οποίο βγάζει κανείς δικά του συμπεράσματα χωρίς να ρωτά για να μάθει απ\' τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Ευχαριστώ, αλλά δε διαθέτω τέτοιο τρόπο σκέψης. Όταν δεν ξέρω, ρωτάω για να μαθαίνω. Και για τέλος αυτό: \'γιατι σιγουρα θα παρεξηγηθω...ως σηνηθως απο εσενα.........\'. Άψογη χειριστικότητα με το \'σίγουρα\' και το \'συνήθως\'. Το μεν πρώτο δηλώνει μια κατάσταση που θεωρείς αποδεδειγμένη και δεδομένη ότι θα ξανασυμβεί, ακριβώς για να με πείσεις ότι εγώ σε παρεξήγησα και εξακολουθώντας να αρνείσαι ότι έχεις παρερμηνεύσει τα όσα έχω γράψει. Το δεύτερο δηλώνει μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται, καμιά σχέση, ακριβώς για να ενισχύσεις τη δική σου άποψη. Μήπως να ξαναμιλάγαμε για \'εγωϊσμό\' στην περίπτωση που αρνείται κανείς να ακούσει έστω μια διαφορετική τοποθέτηση, μόνο και μόνο επειδή δε συνάδει με τη δική του; Ή μήπως για \'σεβασμό\' απέναντι σε κάτι που δε του κάνει, κι επειδή δε του κάνει θεωρεί ότι έχει και δικαίωμα να το παρερμηνεύει; Αυτά Θοδωρή, κι αν είναι να αναλωθώ σε επεξηγήσεις μόνο και μόνο για να έχουμε να λέμε, δε μου κάνει εμένα. Αν νομίζεις ότι έχουμε να πούμε κάτι, θα σε παρακαλέσω αυτή τη φορά να διαβάσεις προσεκτικότερα. Ευχαριστώ.
:)
29-08-2009, 13:06 #223
Remedy και oboro, καλημέρα και σε σας. Alobar, ο ήρωας του Ρόμπινς στο βιβλίο \'Το άρωμα του Ονείρου\', αλλά ναι καλά καταλάβατε και το \'άλλο μπαρ\'... :P. Επειδή η ερώτησή σου όσο αφορά εμένα έχει πολλές παραμέτρους, επιφυλάσσομαι να απαντήσω. Δε ξέρω αν με την τροπή που παίρνει το θέμα, θα το κάνω τελικά. Σ\' ευχαριστώ πάντως που θα σε ενδιέφερε η δική μου εμπειρία. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εξαρτήθηκα λόγω αδυναμίας έκφρασης συναισθήματος και διαχείρισής του. Είναι εντελώς άλλοι οι λόγοι. Εξού και δε βλέπω το αλκοόλ σαν απειλή, μιας και όπως έχω ξαναπεί \'έπιασα\' το θέμα από τη ρίζα και το κοίταξα μέσα στα μάτια. Έχω τελειώσει με αυτό και τώρα ασχολούμαι με θέματα της ζωής μου που θεωρώ πολύ πιο σημαντικά. Σ\' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Όλγα η χαρά μου να σε βλέπω χαρούμενη και δυναμική, είναι πλέον ευνόητη!
:P
29-08-2009, 15:22 #224
Καλημέρα παιδιά ;) (τι καλημέρα δηλαδή τέτοια ώρα, αλλά αφού το λέτε όλοι είπα να συμμετέχω.....)
Ολγάκι μου μπράβο!
Αυτή ήταν μεγάλη κίνηση και πολύ σημαντική....
Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά....
29-08-2009, 16:15 #225
Originally posted by Remedy
Originally posted by Sofia
......
στο θεμα: εγω εχω συνειδητα επιλεξει τον αυτοσαρκασμο. κ πολλες φορες εχω επιλεξει να μην γελασω στον αυτοσαρκασμο αλλων.ελπιζω να γελασες.
τωρα με μπερδεψες.
απο την αρχικη εξηγηση σου, εγω ειχα καταλαβει οτι ο αυτοσαρκασμος ηταν παλιοτερος τροπος λειτουργιας σου που καποια στιγμη αντιληφθηκες οτι δεν σε προχωραει κι οτι ηταν καποιου ειδους κρατημα-αντιδραση στους φοβους σου, και τον εγκατελειψες...
δεν καταλαβα καλα?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή