απεξαρτηση απο αλκοολ - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 45 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast
Results 226 to 240 of 673
    Senior Member
    [quote]Originally posted by oboro
    \'Ελεγα οτι ο αυτοσαρκασμός του άλλου βγάζει αυθόρμητα κάτι που είναι όντως αστείο οπότε το αν θα γελάσει ο άλλος εξαρτάται απ\' την ιδιοσυγκρασία του, το αστείο όμως έχει ήδη γίνει \"αυτόματα\" χωρίς να το πολυφιλοσοφίσει αυτός που το κάνει...[quote]

δεν λεω οτι το πολυφιλοσοφουσα. πιθανοτατα γινονταν υποσυνειδητα. ηταν ενος τροπος διαχειρισης της στεναχωριας μου. καλος, γελουσα εγω κ οι αλλοι. αλλα απο καποιο σημειο κ μετα δεν προσεφερε τπτ. ισα ισα...

σιγα σιγα παρατηρησα οτι το επελεγα. σαν αντιμετωπιση.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    Επιτρέψτε μου αν θέλετε να το αντιμετωπίζω λίγο διαφορετικά ίσως, λόγω του ότι πέρασα πραγματικά από πολύ κοντά. Συμβαίνει σε πολλούς \'πρώην\' ανιάτων ασθενειών να βλέπουν τα πράγματα πιο απλούστερα πλέον, αρκεί να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να τα επεξεργάζονται.
    Αλοιμονο: λες να σου προτεινω τροπους αντιμετωπισης του μεγιστου φοβου? ή ενος αλλου μικροτερου? Οχι βεβαια...το μονο που λεω ειναι οτι ο φοβος μπορει να ειναι κ ενα προστατευτικο συναισθημα καποιες φορες. αυτο μονο.

Ο καθενας μας οπως ξερει, θελει κ μπορει:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by oboro
    Σοφία αν μπορώ να πώ κάτι... \'Ηταν λάθος μου που καλλιέργησα αρνητικό κλίμα μεταξύ μας στο θρεντ της νεϊτσουρ και μετά βλέποντας κάτι που έγραψες εδώ πήγα φορτσάτος να απαντήσω με καλή διάθεση σαν να μην τρέχει τίποτα και τι καλά που συζητάμε κλπ. \'Εχεις δίκιο που κράτησες αρνητική στάση και δεν είναι παράλογο που με παρεξήγησες υπο αυτές τις συνθήκες. Τα έγραψα με όλη την καλή θέληση τα παραπάνω και αν έβλεπα στις πρώτες απαντήσεις σου οτι είχες νευριάσει, δεν θα χρησιμοποιούσα μετά χιούμορ ούτε τόση αυτοπεποίθηση φυσικά...

:(
    οκ oboro, κανενα προβλημα:)

χαιρομαι που το βλεπεις ετσι:)

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Επιτρέψτε μου αν θέλετε να το αντιμετωπίζω λίγο διαφορετικά ίσως, λόγω του ότι πέρασα πραγματικά από πολύ κοντά. Συμβαίνει σε πολλούς \'πρώην\' ανιάτων ασθενειών να βλέπουν τα πράγματα πιο απλούστερα πλέον, αρκεί να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να τα επεξεργάζονται.
    Αλοιμονο: λες να σου προτεινω τροπους αντιμετωπισης του μεγιστου φοβου? ή ενος αλλου μικροτερου? Οχι βεβαια...το μονο που λεω ειναι οτι ο φοβος μπορει να ειναι κ ενα προστατευτικο συναισθημα καποιες φορες. αυτο μονο.

Ο καθενας μας οπως ξερει, θελει κ μπορει:)
    Σοφία καλησπέρα. Δεν έχω καν υποθέσει ότι μου \'προτείνεις\' ο,τιδήποτε και σου έχω ήδη απαντήσει λέγοντας ότι δε διαφωνώ πως σε κάποιους ανθρώπους δρα και επιδρά ευεργετικά. Πολύ καλά κάνουν το λοιπόν.

Καλό Σαβ/κύριακο σε όλους!

:)

Senior Member
    δεν λεω οτι το πολυφιλοσοφουσα. πιθανοτατα γινονταν υποσυνειδητα. ηταν ενος τροπος διαχειρισης της στεναχωριας μου. καλος, γελουσα εγω κ οι αλλοι. αλλα απο καποιο σημειο κ μετα δεν προσεφερε τπτ. ισα ισα...

σιγα σιγα παρατηρησα οτι το επελεγα. σαν αντιμετωπιση.
    Αυτοσαρκαζόσουν ψυχαναγκαστικά ή βεβιασμένα πλέον δηλαδη? Α, κάτι ακόμα. \'Οταν άρχισες να βλέπεις οτι ο αυτοσαρκασμός σου προσέφερε τίποτα, μήπως εισήγαγε και κάποιο αρνητικό στοιχείο που σε ενοχλούσε? Κάτι είχες πεί για μια αίσθηση οτι εκτιθόσουν αλλά δεν το κατάλαβα.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Η εκθεση αφορα τα οσα ελεγα χθες, οτι εκεινη την ωρα που μιλουσαμε αισθανθηκα οτι εκτιθεμαι περισσοτερο αν εξηγησω τους λογους του προσωπικου μου αυτοσαρκασμου. για εκεινη τη στιγμη, ηταν ηδη πολλα αυτα που ειπα.

Εγραψα ομως σημερα τους λογους. και οχι δεν εννοω οτι αυσαρκαζομουν ψυχαναγκαστικα. Βεβιασμενα δεν ξερω. Εγω δεν μπορω να το δω ετσι.
    Αυτοσαρκαζομουν για να αποδειξω στον εαυτο μου οτι αντεχω το προβλημα, το ελεγχω κ μαλιστα μπορω να το διαχειριζομαι (υποσυνειδητα πιστευω, τωρα το βλεπω πιο καθαρα).

Οταν λεω οτι στην συνεχεια οτι δεν μου προσφερε κατι εννοω πώς οταν εβλεπα οτι ειχε γινει τροπος πολυ γνωριμος για μενα, καταντουσε κατι σαν θεατρο του παραλογου. Να γινεται χαμος γυρω μου κ εγω να γελαω...ποιον κοροιδευα, αν οχι τον εαυτο μου πρωτα απο ολους?

Senior Member
    Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εξαρτήθηκα λόγω αδυναμίας έκφρασης συναισθήματος και διαχείρισής του. Είναι εντελώς άλλοι οι λόγοι. Εξού και δε βλέπω το αλκοόλ σαν απειλή, μιας και όπως έχω ξαναπεί \'έπιασα\' το θέμα από τη ρίζα και το κοίταξα μέσα στα μάτια. Έχω τελειώσει με αυτό και τώρα ασχολούμαι με θέματα της ζωής μου που θεωρώ πολύ πιο σημαντικά.
    :P
    ΙΣως εγω να μην σου εδωσα αρκετα δηγματα απο εμενα για να με καταλαβαινεις πως μιλω-γραφω..
    Τι να πω...
    Ισως να μην εχεις διαβασει ποτε την Καταθεση ψυχης μου
    Εαν θελεις να \"γνωριστουμε\" λιγακι περισσοτερο ,εαν λεω, για να μπορεσουμε και στο μελον να επικοινωνουμε πιο καθαρα ,σε προσκαλω να την διαβασεις...

Ενα ειναι σιγουρο και θελω να το πυστεψεις σε παρακαλω .
    Ειμαι Καλοπροαιρετος.!!
    Αν δε με ενδιαφερατε σαν Ανθρωποι εδω μεσα δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια να γραψω στο φορουμ...
    Αλλα ακριβως επειδη Εκτιμω και Σεβομαι τους Ανθρωπους που παλευουν και καταφερνουν με οπιες δυσκολιες και Βγαινουν απο τον δικο τους Αδη ..και Ζουν ΠΕρηφανοι με το κεφαλι Ψηλα .. και ακρβως επειδη μπορω να τους νιωσω σε αρκετο βαθμο...
    θελω και γουσταρω να συζητω μαζι τους....

Σε οτι γραφω..δεν εχω κακια μεσα μου ουτε ειρωνια ..ουτε προσπαθω να το παιξω καποιος...

Προσπαθω να κανω διαλογο...το αν διαφωνουμε σε καποια πραγματα δεν ειναι καθολου κακο.
    Αντιθετως απο αυτο προκηπτει ενας υγιες διαλογος..
    Το να συμφωνουμε σε ολα και παντα ..τοτε θα πρεπε να μας ανυσηχει εμας και οσους μας ακουνε- διαβαζουν......
    Διαλογος ΔΕΝ σημαινει περιμενω πως και πως να τελιωσει ο αλλος για να πω εγω τα δικα μου....μη εχοντας ακουσει -διαβασει καθαρα η εως καθολου τον αλλον...
    Διαλογος σημαινει ΑΚΟΥΩ πρωτα - διαβαζω ..Πρωτα τον αλλον σκεφτομαι και μετα ΑΠΑΝΤΩ -γραφω.....

ΟΣον αφορα οοοοολο αυτο που προτοξεκινησα και ειπα για τα συναισθηματα
    Θα ξανα προσπαθησω να γινω λιγο πιο αναλυτικος, κατανοητος στο τι στο καλο ηθελα να νοησω.....

Οι Εξαρτημενοι ειχαν στον παρελθον απο την παιδικη κι ολας ηλικια το αποτελεσμα - με οσα βιωσαν ο καθε ενας ξεχωριστα
    να φτασουν να θαψουν , να κουκουλωσουν, να πνιξουν.. να καταπιεζουν ολο και πιο πολυ τα συναισθηματα τους...

Ολο αυτο ειναι αποτελεσμα των αιτιων που ο καθενας περασε ξεχωριστα με τα δικα του βιωματα απο την παιδικη ηλικια ...

Και οχι η αιτια οπως προειπες....

Διαφορετικα βιωματα ..λογους και αιτιες φυσικα και ειχαμε...
    Φυσικα για αλλους λογους φοβοσουν εσυ για αλλους εγω.. για αλλους εκλεγες εσυ για αλλους εγω..για αλλους θυμωνες εσυ για αλλους εγω.....

Ειπα Τα συναισθηματα ειναι κοινα για ολους τους ανθρωπους και Οχι οτι ειναι κοινος ο τροπος που τα βιωνει ο καθε ενας...
    Και πως ολοι οι ανθρωποι αλλα εφοσον ειμαστε και μιλαμε και μιλαω σε ενα θεμα για εξαρτησεις ..επικεντρονομαι , σαφως στους εξαρτημενους.
    ..Και λεω πως οι εξαρτημενοι κυριως ειναι ανθρωποι που ποτε δεν καταφεραν να τα εξωτερικευσουν ..
    και σαν πιο ευεσθητοι αποδεκτες των καταστασεων επελεξαν την ΦΥΓΗ... .....

Δηλαδη , αφου το συναισθημα εχει καταγραφη γενικα ως κατι αρνητικο,το ατομο που προσπαθει να το καταπνιξει το αρνειτε ακομα και απο τον ιδιο του τον εαυτο...βρισκεται σε μια συνεχη προσπαθεια δηλαδη να μην αισθανεται.....
    Ο Τοξικομανης , ο Αλκοολικος, ο Εξαρτημενος ειναι ενας Ανθρωπος που ΔΕΝ ενηλικιωθηκε ποτε συναισθηματικα...

Δεν ξερω καν πλεον αν θες να με καταλαβεις...
    Δεν ξερω καν αν με λαμβανεις (χωρις παλι τονιζω να σε υποτιμω..λεγοντας ξανα οτι εχω καλοπροαιρετη διαθεση..)
    τι εννοω λεγοντας συναισθημα....

Διοτι υπαρχει ο Πομπος και ο Δεκτης
    Το οτι Εκπεμπει καπιος κατι -καπου- σε καπιον ..αυτο δεν σημαινει Απαραιτητα κι ολας οτι ο αλλος θα γινει σωστος δεκτης , η ακομα και σκετο \"δεκτης¨\"
    Και φυσικα δεν ειναι λιγες οι φορες που ο διαλογος μεσω γραπτου λογου ..ειναι παρ εξηγησιμος......χωρις να σημαινει οτι ειχαν αυτην την διαθεση οι συνομηλιτες...
    Αντιθετως μαλιστα...
    ΞΑνα παμε λοιπον στα συναισθηματα.....

Ξερεις... πολλοι Ανθρωποι εκτος οπως πολλες φορες ανεφερα...
    Δεν τα εκφραζουν εκτος το οτι τα εθαβαν- θαβουν...
    Εκτος το οτι δεν ξερουν - εμαθαν να τα διαχειριζοντε..
    Εκτος το οτι υπαρχουν ακομα και εκεινοι που ΔΕν ξερουν πως νιωθουν...
    Υπαρχουν και εκεινοι οι Ανθρωποι που δεν ξερουν -δεν εμαθαν να ξεχωριζουν το Συναισθημα απο την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,διαθεση .

Ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα..

Αλλο ειναι το.. ειμαι ενθουσιασμενος και αλλο Το.. ειμαι ΧΑρουμενος.

Ο ενθουσιασμος ειναι μια διαθεση,κατασταση μπορει δηλαδη να ξυπνησω ενα πρωι και να αισθανομαι ενθουσιασμενος η αισιοδοξος χωρις συγκεκριμένο λογο και αιτια.
    Η διαθεση αυτη μπορει να χαρακτηριζει την συμπεριφορα μου για μερες και απλως με κανει να αισθανομαι ομορφα. Αντιθετως την χαρα για να την νιωσω πρεπει υπαρχει συγκεκριμενη αιτια ,να εχω εναν συγκεκριμενο λογο – ερεθισμα, π.χ. να ολοκληρωσω την διατριβη μου με επιτυχια και να παρω εναν πολυ καλο βαθμο......

Οταν ενας ανθρωπος δεν εκφραζει καθολου συναισθηματα με κανενα τροπο ,πισω απο την σιωπη του ,που δεν εκδηλωνει τα συναισθηματα του βρισκεται το συναισθημα ο φοβος. O φοβος οτι, αν εκφραστει κατι τρομερο θα συμβει,κατι που δε θα μπορουσε να\"συμαζευτει\".
    Σκεφτεται ,νομιζει, πυστευει οτι αν εκφρασει τα αρνητικα του συναισθηματα, θα \"υποτιμηθει \", θα \"απορριφθει\",κ.α αμεσως απο τους αλλους, με συνεπεια να απομακρυνθουν ,απο κοντα του...........

Εαν εκφρασει τα θετικα του συναισθηματα, οι αλλοι θα τον \"περιγελασουν\" και σιγουρα δε θα βρει ανταποκριση.
    Αυτες οι δυσαρεστες σκεψεις με κοινο παρανομαστη τον φοβο που πυστευει ,νομιζει οτι θα προκυψουν απο την εκφραση των συναισθηματων δε προκαλουνται με συνηδητο τροπο.....

Εχουνε τις ριζες τους σε εμπειριες και μηνυματα που εκληφθησαν κατα την παιδικη ηλικια.

Στο πως θα εξελιχθουμε ως ανθρωποι Σημαντικοτατο για να μην πω το 90 της εκατο ε ρολο παιζει το τι τι \"πηραμε\" στην παιδικη μας ηλικια μεσα απο οικογενειακο μας παριβαλον...

Στην ενιληκη ζωη εχουνε γινει δευτερη φυση και αυτο που αποκαλουμε κλειστος χαρακτηρας ειναι πια μερος της δομης της προσωπικοτητας του ατομου...

Οταν δεν ξερουμε πως νιωθουμε,τοτε ειναι που τα πραγματα ξεφευγουν απο τον ελενχο τους. για παραδειγμα, οταν αυτο που μας στεναχωρει δεν εκφραζεται(ουτε καν μεσα μας),δεν βρησκει ποτε την διεξοδο που ζητα και συνεχως κλιμακωνεται....
    το συναισθημα δεν εξατμιζεται,δεν βγαζει φτερα να πεταξει,παραμενει μεσα μας ανεκφραστο,ασαφες και φτανει να γινετε εως και ..τοξικο..
    Τα ανεκφραστα και καταπιεσμενα συναισθηματα μπορει καποτε να βγουν ..αργα η γρηγορα... πριν παρει καπιος τον δρομο της Φυγης στης ουσιες η και μετα...
    αλλα θα βγουν Αγαρμπα ως Ξεσπασμα και τοτε....με τον σπασμοδικο αυτον τροπο προκαλει ολα αυτα που αρχικα φοβοταν οτι θα γινουν αν τα εξωτερικευε......
    Αν παλι δεν τα εκφρασει ποτε και δεν σπασει ποτε αυτη η σιωπη
    τα καταπιεσμενα συναισθηματα μεταμορφονονται σε αισθημα δυσφοριας και ελλειψης ικανοποιησης, το οποιο με τη σειρα του φερνει καινουργια εμποδια οπως στις σχεσεις με τους αλλους ανθρωπους ...... οδηγοντας τον εαυτο του στην μοναχικοτητα και καπου στην πορεια στην παρεα μπερδευετε και φερνει και την Μοναξια
    φτανοντας να \"επιλεξει\" τον δρομο της \"Φυγης\"...
    ενα γνωστο ειδος \"φυγης\" ειναι οι ουσιες προσπαθωντας ετσι να αποδρασει απο την Δυσκολη κοινωνικη πραγματικοτητα........φτιαχνο ντας ετσι μια πιο μεγαλη φυλακη για τον εαυτο του στην ηδη υπαρχουσα Φυλακη του....

Με σεβασμο και εκτιμηση Θοδωρης
    Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!

Originally posted by 8odwris
    Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εξαρτήθηκα λόγω αδυναμίας έκφρασης συναισθήματος και διαχείρισής του. Είναι εντελώς άλλοι οι λόγοι. Εξού και δε βλέπω το αλκοόλ σαν απειλή, μιας και όπως έχω ξαναπεί \'έπιασα\' το θέμα από τη ρίζα και το κοίταξα μέσα στα μάτια. Έχω τελειώσει με αυτό και τώρα ασχολούμαι με θέματα της ζωής μου που θεωρώ πολύ πιο σημαντικά.
    :P
    ΙΣως εγω να μην σου εδωσα αρκετα δηγματα απο εμενα για να με καταλαβαινεις πως μιλω-γραφω..
    Τι να πω...
    Ισως να μην εχεις διαβασει ποτε την Καταθεση ψυχης μου
    Εαν θελεις να \"γνωριστουμε\" λιγακι περισσοτερο ,εαν λεω, για να μπορεσουμε και στο μελον να επικοινωνουμε πιο καθαρα ,σε προσκαλω να την διαβασεις...

Ενα ειναι σιγουρο και θελω να το πυστεψεις σε παρακαλω .
    Ειμαι Καλοπροαιρετος.!!
    Αν δε με ενδιαφερατε σαν Ανθρωποι εδω μεσα δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια να γραψω στο φορουμ...
    Αλλα ακριβως επειδη Εκτιμω και Σεβομαι τους Ανθρωπους που παλευουν και καταφερνουν με οπιες δυσκολιες και Βγαινουν απο τον δικο τους Αδη ..και Ζουν ΠΕρηφανοι με το κεφαλι Ψηλα .. και ακρβως επειδη μπορω να τους νιωσω σε αρκετο βαθμο...
    θελω και γουσταρω να συζητω μαζι τους....

Σε οτι γραφω..δεν εχω κακια μεσα μου ουτε ειρωνια ..ουτε προσπαθω να το παιξω καποιος...

Προσπαθω να κανω διαλογο...το αν διαφωνουμε σε καποια πραγματα δεν ειναι καθολου κακο.
    Αντιθετως απο αυτο προκηπτει ενας υγιες διαλογος..
    Το να συμφωνουμε σε ολα και παντα ..τοτε θα πρεπε να μας ανυσηχει εμας και οσους μας ακουνε- διαβαζουν......
    Διαλογος ΔΕΝ σημαινει περιμενω πως και πως να τελιωσει ο αλλος για να πω εγω τα δικα μου....μη εχοντας ακουσει -διαβασει καθαρα η εως καθολου τον αλλον...
    Διαλογος σημαινει ΑΚΟΥΩ πρωτα - διαβαζω ..Πρωτα τον αλλον σκεφτομαι και μετα ΑΠΑΝΤΩ -γραφω.....

ΟΣον αφορα οοοοολο αυτο που προτοξεκινησα και ειπα για τα συναισθηματα
    Θα ξανα προσπαθησω να γινω λιγο πιο αναλυτικος, κατανοητος στο τι στο καλο ηθελα να νοησω.....

Οι Εξαρτημενοι ειχαν στον παρελθον απο την παιδικη κι ολας ηλικια το αποτελεσμα - με οσα βιωσαν ο καθε ενας ξεχωριστα
    να φτασουν να θαψουν , να κουκουλωσουν, να πνιξουν.. να καταπιεζουν ολο και πιο πολυ τα συναισθηματα τους...

Ολο αυτο ειναι αποτελεσμα των αιτιων που ο καθενας περασε ξεχωριστα με τα δικα του βιωματα απο την παιδικη ηλικια ...

Και οχι η αιτια οπως προειπες....

Διαφορετικα βιωματα ..λογους και αιτιες φυσικα και ειχαμε...
    Φυσικα για αλλους λογους φοβοσουν εσυ για αλλους εγω.. για αλλους εκλεγες εσυ για αλλους εγω..για αλλους θυμωνες εσυ για αλλους εγω.....

Ειπα Τα συναισθηματα ειναι κοινα για ολους τους ανθρωπους και Οχι οτι ειναι κοινος ο τροπος που τα βιωνει ο καθε ενας...
    Και πως ολοι οι ανθρωποι αλλα εφοσον ειμαστε και μιλαμε και μιλαω σε ενα θεμα για εξαρτησεις ..επικεντρονομαι , σαφως στους εξαρτημενους.
    ..Και λεω πως οι εξαρτημενοι κυριως ειναι ανθρωποι που ποτε δεν καταφεραν να τα εξωτερικευσουν ..
    και σαν πιο ευεσθητοι αποδεκτες των καταστασεων επελεξαν την ΦΥΓΗ... .....

Δηλαδη , αφου το συναισθημα εχει καταγραφη γενικα ως κατι αρνητικο,το ατομο που προσπαθει να το καταπνιξει το αρνειτε ακομα και απο τον ιδιο του τον εαυτο...βρισκεται σε μια συνεχη προσπαθεια δηλαδη να μην αισθανεται.....
    Ο Τοξικομανης , ο Αλκοολικος, ο Εξαρτημενος ειναι ενας Ανθρωπος που ΔΕΝ ενηλικιωθηκε ποτε συναισθηματικα...

Δεν ξερω καν πλεον αν θες να με καταλαβεις...
    Δεν ξερω καν αν με λαμβανεις (χωρις παλι τονιζω να σε υποτιμω..λεγοντας ξανα οτι εχω καλοπροαιρετη διαθεση..)
    τι εννοω λεγοντας συναισθημα....

Διοτι υπαρχει ο Πομπος και ο Δεκτης
    Το οτι Εκπεμπει καπιος κατι -καπου- σε καπιον ..αυτο δεν σημαινει Απαραιτητα κι ολας οτι ο αλλος θα γινει σωστος δεκτης , η ακομα και σκετο \"δεκτης¨\"
    Και φυσικα δεν ειναι λιγες οι φορες που ο διαλογος μεσω γραπτου λογου ..ειναι παρ εξηγησιμος......χωρις να σημαινει οτι ειχαν αυτην την διαθεση οι συνομηλιτες...
    Αντιθετως μαλιστα...
    ΞΑνα παμε λοιπον στα συναισθηματα.....

Ξερεις... πολλοι Ανθρωποι εκτος οπως πολλες φορες ανεφερα...
    Δεν τα εκφραζουν εκτος το οτι τα εθαβαν- θαβουν...
    Εκτος το οτι δεν ξερουν - εμαθαν να τα διαχειριζοντε..
    Εκτος το οτι υπαρχουν ακομα και εκεινοι που ΔΕν ξερουν πως νιωθουν...
    Υπαρχουν και εκεινοι οι Ανθρωποι που δεν ξερουν -δεν εμαθαν να ξεχωριζουν το Συναισθημα απο την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,διαθεση .

Ειναι δυο εντελως διαφορετικα πραγματα..

Αλλο ειναι το.. ειμαι ενθουσιασμενος και αλλο Το.. ειμαι ΧΑρουμενος.

Ο ενθουσιασμος ειναι μια διαθεση,κατασταση μπορει δηλαδη να ξυπνησω ενα πρωι και να αισθανομαι ενθουσιασμενος η αισιοδοξος χωρις συγκεκριμένο λογο και αιτια.
    Η διαθεση αυτη μπορει να χαρακτηριζει την συμπεριφορα μου για μερες και απλως με κανει να αισθανομαι ομορφα. Αντιθετως την χαρα για να την νιωσω πρεπει υπαρχει συγκεκριμενη αιτια ,να εχω εναν συγκεκριμενο λογο – ερεθισμα, π.χ. να ολοκληρωσω την διατριβη μου με επιτυχια και να παρω εναν πολυ καλο βαθμο......

Οταν ενας ανθρωπος δεν εκφραζει καθολου συναισθηματα με κανενα τροπο ,πισω απο την σιωπη του ,που δεν εκδηλωνει τα συναισθηματα του βρισκεται το συναισθημα ο φοβος. O φοβος οτι, αν εκφραστει κατι τρομερο θα συμβει,κατι που δε θα μπορουσε να\"συμαζευτει\".
    Σκεφτεται ,νομιζει, πυστευει οτι αν εκφρασει τα αρνητικα του συναισθηματα, θα \"υποτιμηθει \", θα \"απορριφθει\",κ.α αμεσως απο τους αλλους, με συνεπεια να απομακρυνθουν ,απο κοντα του...........

Εαν εκφρασει τα θετικα του συναισθηματα, οι αλλοι θα τον \"περιγελασουν\" και σιγουρα δε θα βρει ανταποκριση.
    Αυτες οι δυσαρεστες σκεψεις με κοινο παρανομαστη τον φοβο που πυστευει ,νομιζει οτι θα προκυψουν απο την εκφραση των συναισθηματων δε προκαλουνται με συνηδητο τροπο.....

Εχουνε τις ριζες τους σε εμπειριες και μηνυματα που εκληφθησαν κατα την παιδικη ηλικια.

Στο πως θα εξελιχθουμε ως ανθρωποι Σημαντικοτατο για να μην πω το 90 της εκατο ε ρολο παιζει το τι τι \"πηραμε\" στην παιδικη μας ηλικια μεσα απο οικογενειακο μας παριβαλον...

Στην ενιληκη ζωη εχουνε γινει δευτερη φυση και αυτο που αποκαλουμε κλειστος χαρακτηρας ειναι πια μερος της δομης της προσωπικοτητας του ατομου...

Οταν δεν ξερουμε πως νιωθουμε,τοτε ειναι που τα πραγματα ξεφευγουν απο τον ελενχο τους. για παραδειγμα, οταν αυτο που μας στεναχωρει δεν εκφραζεται(ουτε καν μεσα μας),δεν βρησκει ποτε την διεξοδο που ζητα και συνεχως κλιμακωνεται....
    το συναισθημα δεν εξατμιζεται,δεν βγαζει φτερα να πεταξει,παραμενει μεσα μας ανεκφραστο,ασαφες και φτανει να γινετε εως και ..τοξικο..
    Τα ανεκφραστα και καταπιεσμενα συναισθηματα μπορει καποτε να βγουν ..αργα η γρηγορα... πριν παρει καπιος τον δρομο της Φυγης στης ουσιες η και μετα...
    αλλα θα βγουν Αγαρμπα ως Ξεσπασμα και τοτε....με τον σπασμοδικο αυτον τροπο προκαλει ολα αυτα που αρχικα φοβοταν οτι θα γινουν αν τα εξωτερικευε......
    Αν παλι δεν τα εκφρασει ποτε και δεν σπασει ποτε αυτη η σιωπη
    τα καταπιεσμενα συναισθηματα μεταμορφονονται σε αισθημα δυσφοριας και ελλειψης ικανοποιησης, το οποιο με τη σειρα του φερνει καινουργια εμποδια οπως στις σχεσεις με τους αλλους ανθρωπους ...... οδηγοντας τον εαυτο του στην μοναχικοτητα και καπου στην πορεια στην παρεα μπερδευετε και φερνει και την Μοναξια
    φτανοντας να \"επιλεξει\" τον δρομο της \"Φυγης\"...
    ενα γνωστο ειδος \"φυγης\" ειναι οι ουσιες προσπαθωντας ετσι να αποδρασει απο την Δυσκολη κοινωνικη πραγματικοτητα........φτιαχνο ντας ετσι μια πιο μεγαλη φυλακη για τον εαυτο του στην ηδη υπαρχουσα Φυλακη του....

Με σεβασμο και εκτιμηση Θοδωρης
    θοδωρη , ειναι πραγματι συγκινητικο και ανθρωπινο το προβλημα της εξαρτησης και με απλα λογια ανθρωπινα και γεματα συναισθημα το παρυσιασες με τοσο ομορφο τροπο
    που ισως θα αξιζε τον κοπο να ανφερεται στην διαρκεια των χορηγουμενων μαθηματων σε αυτους που αυριο θα κληθουν να αντιμεωπισουν παρομοια περιστατικα..
    Μια μικρη παρενθεση μονο θα ηθελα να κανω σχετικα με τα αιτια ....
    Οπως σωστα ειπες , ολαξεκινησαν απο μια ανωριμοτητα συνασθηματικη , για την οποια ομως ευθυνεται μια συγκεκριμενη ορμονη που εξασφαλιζει την μεταβιβαση των νευρικων ερεθισματων στον εγκεφαλο και λεγεται ντοπαμινη...
    Αυτη η ανωριμοτητα οπως την κατεγραψες , θεραπευεται και χημικα εκτος φυσικα απο την τεραστεια προσπαθεια που ισως χρεαιστει να κανει καποιος , για να πετυχει τον αυτοελεγχο , δηλαδη την συνειδητη επιλογη περιορισμου των συναισθηματικων καταστασεων που τον οδηγουν στην εθιστικη πραξη...
    Οι Χωρες που επιχειρησαν να ασχοληθουν σοβαρα και υπευθυνα με το προβλημα του εθισμου , ξερουν οτι η μαχη ειναι πολυδαπανη και μακροχρονη αλλα στο τελος μπορει να ειναι νικηφορα αν υπαρξει συνεχεια στην στηριξη του ατομου και στην πορεια του μεχρι την πληρη επαγγελματικη και κοινωνικη αποκατασταση ...Γιατι αυτο ειναι το μυστικο της επιτυχιας ...
    Η ανωριμοτητα οπως την ονομασες με τα λογια σου , εχει μεχρι και σημερα ακομα εκτος απο τις σωματικες , επαγγελματικες και κοινωνικες επιπτωσεις , πολλες φορες πιο σημαντικες απο τις σωματικες ....
    Μια αφορμη χρειαζεται για καποιο ευαισθητο ανθρωπο , να πεσει στον φαυλο κυκλο της εξαρτησης , οταν η πραγματικοτητα καταντησει μια τραυματικη εμεπιρια και πολλες φορες , ενας αλκοολικος η τοξικομανης , κανει με λαθος τροπο αυτο που ισως θα εκανε και ενας γιατρος με πιο οργανωμενο και ελεγχομενο τροπο...
    Ο οργανισμος μας δεν ειναι διατεθιμενος να συμβιωσει με την στερηση καθε ειδους και αντιδρα προξενοντας συμπτωματα αφορητα σε πολλους μονο και μονο για να μας προειδοποιησει οτι κατι δεν παει καλα και να ασχοληθουμε μαζι του...
    Ισως παλι σε καποιους , η παραμικρη ποσοτητα εξωτερικης προελευσης μια ουσιας που διεγειρει την εκριση της ντοπαμινης
    προκαλει μια τετοια αναστατωση στον οργανισμο του , που δεν μπορει να ανταπεξελθει στην συνεχεια στην ελλειψη της δρασης της μετατρεποντας μια απλη για πολλους πραξη οπως το να πιει δυο ποτηρακια ουισκυ πχ μια οδυνηρη εξαρτηση οχι απο το αλκοολ , αλλα απο την ορμονη που γεννα ο ιδιος ο οργανισμος του και που θα επρεπε να συνεχιζει να γεννα αν δεν υπηρχε μια αγνωστη ισως ασυνειδητη εντολη , αναγνωριζοντας ισως την εξωγενη φυση του ερεθισματος , που προκαλει το μπλοκαρισμα της εκρισης της ορμονης και κατα συνεπεια το συνδρομο της στερησης....Πινουμε λοιπον ασυνειδητα , ελπιζοντας οτι θα αισθανθουμε καλυτερα , κατι ομως που δεν ερχεται ποτε γιατι η ορμονη εχει παψει να εκρινεται και αυτο ειναι που μας οδηγει στον εθισμο με ολα τα κακα συνακολουθα...
    Ειναι πραγματικα τραγικο , μια αρρωστεια γιατι περι αυτου προκειται απο την ανακαλυψη του μηχανισμου δρασης της ντοπαμινης εδω και 30 σχεδον χρονια , να βλεπουμε σημερα 2 εκ ανθρωπους να ειναι εθισμενοι στο αλκοολ στην Γαλλια , χωρις να ξερουμε οτι απλα ειναι αρρωστοι και οχι οτι εχουν καποιες κακες εξεις κοιταζοντας τους με κουτοπονηρο υφος και μειωτικο της προσωπικοτητας τους...
    ειμαι πεπεισμενος οτι πολυ συντομα οι γαλλοι που ανακαλυψαν την ντοπαμινη και εχουν ηδη το κοινωνικο προβλημα θα φτασουν στην ανακαλυψη καποιου τεστ που θα επιτρεπει σε καποιον να διαπιστωσει αν κινδυνευει η οχι να γινει αλκοολικος η τοξικομανης , προς το παρον οσοι εχετε το προβλημα , καλο ειναι να το βλεπετε και να το εξηγητε στο περιβαλλον σας στις πραγματικες , καθαρα ιατρικες του διαστασεις

Senior Member
    Πάνο ως ψυχολογος που εισαι, θα γνωριζεις πώς ενας ανθρωπος που εχει καποιο σοβαρο προβλημα, οπως ειναι ενας εθισμος, κατάθλιψη ή ότι αλλο δεν τον βοηθα ιδιαιτερα να γνωριζει τί εστι ντοπαμινη ή σεροτονινη. Αντιθετα τον βοηθα μια σειρα αλλων πραγματων, ενα απο αυτα ειναι να δει το προβλημα ως προσωπικο δικο του, πώς αναπτύχθηκε κ πώς θα βγει απο ολο αυτο.

Η κοινωνικη διασταση του θεματος του, δεν τον πολυαφορα.

καλησπερα παιδια ,τι κανετε?εχασα επεισοδια:)ημουν μια μικρη εκδρομουλα:)

Πάνο ως ψυχολογος που εισαι, θα γνωριζεις πώς ενας ανθρωπος που εχει καποιο σοβαρο προβλημα, οπως ειναι ενας εθισμος, κατάθλιψη ή ότι αλλο δεν τον βοηθα ιδιαιτερα να γνωριζει τί εστι ντοπαμινη ή σεροτονινη. Αντιθετα τον βοηθα μια σειρα αλλων πραγματων, ενα απο αυτα ειναι να δει το προβλημα ως προσωπικο δικο του, πώς αναπτύχθηκε κ πώς θα βγει απο ολο αυτο.

Η κοινωνικη διασταση του θεματος του, δεν τον πολυαφορα.
    τον βοηθα σοφια αντιθετα πολυ για να μην εχει κοινωνικες επιπτωσεις ο εθισμος του στο περιβαλλον του...
    τον βοηθα επισης να δει το ολο προβλημα σαν μια καθαρη κλασσικη μορφη αρρωστειας που μεχρι να βρεθει αντιδοτο , τον υποχρεωνει να ειναι παρα πολυ προσεκτικος με καθε ουσια που θα μπορουσε να μπλοκαρει την εκριση ντοπαμινης .
    σημερα ειναι το αλκοολ , αυριο μπορει να ειναι καποια αλλη ουσια και πρεπει να ειναι απολυτα ενημερος στο που οφειλεται η δικη του ταση για εξαρτηση και εθισμο...
    τον βοηθαει τελος για να ζητησει απο τον γιατρο του συνειδητα και με πληρη επιγνωση του τι μπορει να περιμενει απο την επιστημη , να τον θεραπευσουν , επαναφεροντας με φαρμακα το επιπεδο της ντοπαμινης του σε φυσιολογικα ορια . ουτωσωστε να βρει οση δυναμη χρειαζεται για να μπορει να πηγαινει με το κοριτσι του σε ενα μπαρ να την βλεπει να παραγγελνει ενα ουισκυ και ο ιδος να ζητα μια σοδα , μια κοκα κολα η ενα παγωτο και οταν τον ρωτανε στην παρεα να λεει και να το πιστευει οτι ο οργανισμος μου δεν σηκωνει το αλκοολ γιαυτο το αποφευγω , οπως ενας καπνιστης που το εκοψε αλλα συνεχιζει να ζει και να κανει παρεα με αλλους καπνιστες...

PANO DEN THA PIGAINES INDIES?

Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    τον βοηθαει τελος για να ζητησει απο τον γιατρο του συνειδητα και με πληρη επιγνωση του τι μπορει να περιμενει απο την επιστημη , να τον θεραπευσουν , επαναφεροντας με φαρμακα το επιπεδο της ντοπαμινης του σε φυσιολογικα ορια .
    δλδ τον βοηθα να ξερει πώς μπορει να περιμενει τα παντα απο τα επιπεδα της ντοπαμινης.Κ αναλογως να ζει.

και το σημαντικοτερο..μην \'τσουβαλιαζεις \" ολα τα ψυχικα προβληματα στο ιδιο σακι...
    αλλο η καταθλιψη , αλλο η ερωτικη απογοητευση , αλλο η υποατροφιη μελαγχολια της εμμηνοπαυσιακης γυναικας και αλλο η καταθλιψη που οφειλεται σε ενα προσφατο χωρισμο η πενθος....το καθε ενα εχει δικη του αιτια που προκληθηκε , διαφορετικη εξελιξη και αντιμετωπιση ...ο εθισμος ομως εχει μπει πια στο καναλι του εργαστηριου και αποτελει πλεον νοσημα με ολη την σημασια της λεξης....υπαρει οργανικο αιτιο για να το απλουστευσω και θεραπευεται αν συνοδευθει απο μια σωστη ενημερωση για την συνεχεια της ζωης του αρρωστου οταν θα ξαναεπιστρεψει στο κοινωνικο του περιβαλλον οπου ολοι θα πινουν και αυτος θα πρεπει να τους βλεπει μονο για να μην υποτροπιασει..

Originally posted by πανος12345
    τον βοηθαει τελος για να ζητησει απο τον γιατρο του συνειδητα και με πληρη επιγνωση του τι μπορει να περιμενει απο την επιστημη , να τον θεραπευσουν , επαναφεροντας με φαρμακα το επιπεδο της ντοπαμινης του σε φυσιολογικα ορια .
    δλδ τον βοηθα να ξερει πώς μπορει να περιμενει τα παντα απο τα επιπεδα της ντοπαμινης.Κ αναλογως να ζει.
    οχι.
    τον βοηθα να καταλαβει οτι κατι δεν δουλευει καλα στον οργανισμο του και να παει αμεσως να ζητησει βοηθεια απο ενα γιατρο , οπως οταν τον ποναει το στηθος η το στομαχι του..ετσι απλα...ειναι αρρωστος με ολη την σημασια της λεξης.
    μονο που η αρρωστεια του δεν ειναι ουτε μονιμη ουτε αναντιστρεπτη....χρειαζεται να ρυθμιστει ξανα η ντοπαμινη του και να μαθει να ζει αποφευογοντας οπως ο διαλος το λιβανι οτιδηποτε μπορει να την ερεθιζει....δεν μπορω να ξερω ακριβως τι εξετασεις μπρουν να του γινουν και τι αλλες ουσιες θα μπορουσαν να εχουν τα ιδια αποτελεσματα .
    ειναι θεμα γιατρου και εργαστηριακου ελεγχου

Page 16 of 45 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast