Results 256 to 270 of 673
Thread: απεξαρτηση απο αλκοολ
-
30-08-2009, 20:00 #256
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο κάθε άνθρωπος, αν χρησιμοποιεί συστηματικά μία ουσία, όπως αλκοόλ, ναρκωτικά κτλ η ντοπαμίνη που φυσιολογικά παράγεται στον οργανισμό του \"τεμπελιάζει\" να παραχθεί μόνη της, περιμένοντας την εθιστική ουσία να την ανεβάσει. Έτσι, αν η εθιστική ουσία λείψει από τον οργανισμό, η ντοπαμίνη δεν υπάρχει και αρχίζουν τα στερητικά. Μετά από αρκετές μέρες, ο οργανισμός ξαναθυμάται να την παράγει μόνος του και πάλι. Έτσι, αρχίζει η απεξάρτηση.
Οπότε το θέμα δεν είναι ότι ο εθισμός είναι αρρώστια και είμαστε στο έλεός του, επειδή η ντοπαμίνη μας δεν παράγεται προς το παρόν. Με σκληρή προσπάθεια θα την επαναφέρουμε.
Το θέμα είναι να δούμε γιατί επιλέξαμε τον εθισμό. Για να επιλύσουμε αυτή την αιτία ώστε να μην τον ξαναεπιλέξουμε.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
- 30-08-2009, 21:21 #257
Ετσι...
Η ντοπαμινη ο λες ε...
....αλλα εγω το ξερω αλλιως ..
Οι Ενδορφινες σταματουν να παραγοντε οταν ξεκινας να του δινεις του οργανισμου μια εξωτερικη ψυχοτροπη ουσια...
Οι ενδορφινες ειναι κατι σαν \"φυσικο οπιο του εγκεφαλου\"
Αν ο οργανισμος κουραζεται η ποναει, αυξανει την παραγωγη των ενδορφινων του. Οταν αντιθετα ο ανθρωπος παρει και εθιστει σε ψυχοτροπες Ουσιες (Ηρωινη, Μορφινη, Μεθαδονη, Αλκοολ κ.α.) απ\' έξω, τότε ο οργανισμος σταματαει τη δικη του παραγωγη ενδορφινων και ο ανθρωπος μένει χωρίς το δικο του αναλγητικο
Σκοπος τους ειναι λοιπον να προσφερουν χαλαρωση ,ευεξια ,ευφορια μετα απο μια κουραστικη μερα......
Οταν λοιπον σταματας την καταχρηση ξεκιναν τα στεριτικα συνδρομα διοτι ακριβως εχει σταματησει να παραγει ο οργανισμος της ενδορφινες...μετα απο 5- 6 μερες και με την βοηθεια εκεινου που υποφερει οπως το να κανει σωματικη ασκηση βοηθα τον οργανισμο του να ξεκινησει ξανα να εκρινει αυτες της ουσιες...
Τωρα θα θελα να πω οσον αφορα την εξαρτηση....οτι δεν ειναι ολα θεμα χημειας του οργανισμου....
Μπορεις ισως πολλοι να εχουν ελληψη ντοπαμινης οπως λες... μπορει καπιος αλλος να εχει χαμηλη σεροτονινη αυτη που ρυθμιζει την διαθεση...,ομως δεν ειναι ολα αυτα που καπιον τον οδηγησαν να εξαρτηθει...
Οχι..
Ειπαμε οτι υπαρχουν βαθια αιτια για τον καθε ενα..
Αυτα με την χειμια του οργανισμου απλα ειναι που τον κανουν μετα πιο Ευεσθητο αποδεκτη των καταστασεων ισως...
Οχι ομως τα Αιτια.....Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
30-08-2009, 21:27 #258
Originally posted by olgaki82
ναι και μου εκανε μεγαλη εντυπωση.χαλαρωνει μετα απο μια κουραστικη μερα γεματη αγχος,αυτο ελεγε.φανταστειτε οταν διαβαζουν τετοιου ειδους μυνηματα 15 χρονα παιδια.εδω εμεις που ειμαστε ενηλικοι ξεπερναμε το μετρο.εκεινα θα παρουν το μυνημα οτι η μπυρα κανει καλο,δεν θα καθησουν να σκεφτουν και δεν ξερουν που σταματαει η χρηση και που αρχιζει η καταχρηση
Πχ. το πολύ κρέας δημιουργεί χοληστερηνη.
Η ζάχαρη χαλάει τα δόντια, εκτός του ότι είναι επικίνδυνη σε ένα εκ. πράγματα.
Έπρεπε να γράφει πάνω στο κρέας ή στη ζάχαρη: προσοχή επικίνδυνο?
Ο λόγος που κάποιος, καπνίζει, πίνει, τρώει όλη τη σαβούρα, πέφτει στα ναρκωτικά ή στις κάθε είδους εξαρτήσεις, είναι σίγουρα προσωπικός στον καθένα.
Κίνδυνοι υπάρχουν εκατομμύρια γύρω μας και πρέπει να έχουμε μόνοι τη γνώση και τη δύναμη να μην υποκύπτουμε.
Από κει και πέρα έχει να κάνει με τη γνώση και τα βιώματα του καθένα μας για το που πρέπει να λέμε τα \"οχι\" και μέχρι που να φτάνουμε στο κάθε τι βλαβερό....
30-08-2009, 22:53 #259
Originally posted by Θεοφανία
Originally posted by olgaki82
ναι και μου εκανε μεγαλη εντυπωση.χαλαρωνει μετα απο μια κουραστικη μερα γεματη αγχος,αυτο ελεγε.φανταστειτε οταν διαβαζουν τετοιου ειδους μυνηματα 15 χρονα παιδια.εδω εμεις που ειμαστε ενηλικοι ξεπερναμε το μετρο.εκεινα θα παρουν το μυνημα οτι η μπυρα κανει καλο,δεν θα καθησουν να σκεφτουν και δεν ξερουν που σταματαει η χρηση και που αρχιζει η καταχρηση
Πχ. το πολύ κρέας δημιουργεί χοληστερηνη.
Η ζάχαρη χαλάει τα δόντια, εκτός του ότι είναι επικίνδυνη σε ένα εκ. πράγματα.
Έπρεπε να γράφει πάνω στο κρέας ή στη ζάχαρη: προσοχή επικίνδυνο?
Ο λόγος που κάποιος, καπνίζει, πίνει, τρώει όλη τη σαβούρα, πέφτει στα ναρκωτικά ή στις κάθε είδους εξαρτήσεις, είναι σίγουρα προσωπικός στον καθένα.
Κίνδυνοι υπάρχουν εκατομμύρια γύρω μας και πρέπει να έχουμε μόνοι τη γνώση και τη δύναμη να μην υποκύπτουμε.
Από κει και πέρα έχει να κάνει με τη γνώση και τα βιώματα του καθένα μας για το που πρέπει να λέμε τα \"οχι\" και μέχρι που να φτάνουμε στο κάθε τι βλαβερό....
Με 5 σειρες ειπες τα παντα...Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
30-08-2009, 23:47 #260
παιδια ναι μπορει να ειμαι λιγο υπερβολικη αλλα λογω του προβληματος μου τσατιστηκα οταν το ειδα.οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται και αυτη ειναι εγω:P:P::))
30-08-2009, 23:55 #261
ετσι ακριβως ολγακι :)
εχεις την μυγα κι ειναι ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ να σκεφτεσαι ετσι.
κι ενας γλυκατζης με ζαχαρο, αν περασει απο ενα ζαχαροπλαστειο με βιτρινες γεματες τουρτες και σιροπιαστα,κι ολοι μεσα ξεσχιζονται να τρωνε γλυκα θα νοιωσει παραπονο που τον προκαλουν ενω δεν κανει να φαει κι αυτος..
31-08-2009, 00:13 #262
καλο βραδυ σε ολους και καλη εβδομαδα να χουμε:)Σας ευχαριστω ακομη μια φορα για τη συντροφια σας και για τη συμπαρασταση σας...
31-08-2009, 00:39 #263
το αλκοόλ γέμιζε το κενό -αυτό που πίστευα για κενό- δημιουργούσε ενδιαφέρον για το άτομο μου, από συμπάθεια μέχρι αηδία, δεν είχε σημασία τότε, αρκεί κάποιοι να ασχολιόνταν μαζί μου, να με ΄καταλαβαίνουν όπως ήθελα και όποτε ήθελα εγώ, να με ακούν να μιλώ για όλες μου τις δυστυχίες και πόσο καλά θα ήταν όλα στη ζωή μου \"ΑΝ\" τα πράγματα γινόντουσταν έτσι όπως μου άξιζε εμένα να γίνουν, αν οι άνθρωποι με καταλάβαιναν και δεν με άφηναν ποτέ μόνο, αν η κοινωνία ήταν ένας διαρκής παράδεισος, αν ο πόνος και η προδοσία ήταν λέξεις άγνωστες σε όλους, αν το σύμπαν είχε την κατανόηση να δέχεται τις \"αρετές\" μου και να τις ανταμείβει. αν...αν....αν.....
αυτό συνεχίστηκε αρκετά και στην ανάρρωση, εμμονικά, με μιά εγωπάθεια που άντεχε ενάντια σε όλες τις αλήθειες που είχα αρχίσει να βλέπω αλλά δεν ήθελα να παραδεχτώ κατά βάθος και ας έλεγα ότι έχω πιάσει το νόημα. και ήρθε η υποτροπή, είδα ξανά το έργο, αλλά τώρα είχε προηγηθεί και κάποια δουλείά που λειτούργησε. έτσι βγήκα νωρίς από αυτήν, αναίρεσα πρόσωπα και καταστάσεις, έθεσα νέες προτεραιότητες, έμαθα πως τίποτα δεν μου είναι δοσμένο, πως τα περισσότερα πράγματα τούτης της ζωής είναι στο χέρι μου για να έχω μια ήρεμη μέρα- δε λέω ευτυχισμένη, λέω ήρεμη- ο πήχυς των ΘΕΛΩ κατέβηκε και ανέβηκε ο πήχυς του ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!!. είδα ίσως τους ανθρώπους σαν πιθανούς συνεργάτες (όχι όλους, αλλά κατόπιν επιλογής) και όχι σαν νταντάδες στα δικά μου ανικανοποίητα ΑΝ. έδιωξα όσο μπορούσα τους φόβους μου, και κοίταξα μέσα στο ΣΗΜΕΡΑ διδασκόμενος από το ΧΘΕΣ και προετοιμάζοντας χαλαρά και χωρίς βιασύνη το ΑΥΡΙΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ \"ΟΡΕΞΕΩΝ\" ΕΒΑΛΑ \"ΚΙΝΗΤΡΑ. πονάει, πιστέψτε, οι αναραίσεις και οι αφαιρέσεις πονάνε πολύ. αλλά θεραπεύουν, τουλάχιστον έτσι νιώθω σήμερα και ελπίζω να το νιώθω και αύριο. καληνύχτα και μια καλημέρα μου να σας βρεί αύριο!!!!
31-08-2009, 00:46 #264
ολγάκι, το τι διαφημίσεις βλέπουν γενικώς τα παιδιά και τι είδους καταστάσεις και συμπεριφορές επιβραβεύονται, άσε!... Μπράβο για όσα έχεις καταφέρει και καλή εβδομάδα :)
παιδιά, για τα συστήματα νευροδιαβιβαστών, μόνο μια επισήμανση: ο μηχανισμός που περιγράφεις θοδωρή, σχετικά με τις ενδορφίνες, είναι ο μηχανισμός δράσης των οπιούχων (π.χ. μορφίνη). Γιατί αυτά στην ουσία μιμούνται τη δράση των ενδορφινών. Το αλκοόλ όμως δεν μιμείται τη δράση κάποιας συγκεκριμένης ενδογενούς ουσίας. Αλλά επηρεάζει και αλληλεπιδρά με διάφορα συστήματα νευροδιαβιβαστών: ντοπαμίνη, σεροτονίνη, ενδορφίνες που αναφέρθηκαν, αλλά και γ-αμινοβουτυρικό οξύ που παίζει σημαντικότατο ρόλο και άλλα. Είναι αρκετά πολύπλοκη η δράση του στον εγκέφαλο.
Η ουσία είναι πως για να κατανοήσουμε τη διαδικασία του εθισμού και της απεξάρτησης, όσο κι αν είναι χρήσιμη η γνώση της χημείας του εγκεφάλου και η επίγνωση της ευαλωτότητας κάποιων ατόμων, δεν αρκεί, νομίζω έχει γράψει αρκετά για το θέμα ο θοδωρής, τώρα είδα και τα όσα λέει ο Αριστείδης και με βρίσκουν γενικά σύμφωνη.
31-08-2009, 01:02 #265
σκέφτομαι κάποιον άλλο αλκοολικό που σήμερα έχει κλείσει τα κινητά του, λέγοντας πως θέλει να μείνει μόνος, ύστερα από κάποιες μέρες γενικής έντασης. μόνο να τον σκέφτομαι μπορώ. έχει αρκετούς μήνες καθαρός, έχει ακούσει και δει πράγματα μέσα στη καθαρότητα του, βοηθήθηκε όσο ήταν δυνατό αυτό, αλλά μακριά από εμένα το να τον \"χαϊδέψω\". μπορεί να έχει ήδη κάνει ή να μην έχει κάνει υποτροπή. αυτός θα κρίνει τι είναι καλύτερο για τον εαυτό του και τη παραπέρα στάση του στη ζωή και στα πράγματα. ας βγεί κάποια στιγμή από το εγώ του, να δει το \"μολυσμένο\" δάχτυλο που κινδυνεύει να σαπίσει όλο το σώμα, κι αντί να απαλύνει κάθε φορά προσωρινά τον πόνο της \"μόλυνσης\" ας πάρει την απόφαση να το κόψει! κι αν δεν έχει δίπλα του τα κατάλληλα εργαλεία, ας το κόψει με τα δόντια του! καλλιο ένα δάχτυλο λιγότερο παρά μια \"σαπίλα\" που θα κυριεύει κορμί και ψυχή κάθε μέρα και περισσότερο και θα αρκείται στη προσωρινή παύση του πόνου με το αλκοόλ ή με οποιαδήποτε άλλη ουσία ή ψευδαίσθηση. η πραγματικότητα είναι \"ωμή\". ας της κάνουμε λοιπόν λίγο \"ψηστήρι\". ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ!!!!!
31-08-2009, 17:56 #266
σημερα εφυγαν οι γονεις μου για μια βδομαδα.εδς και ενα χρονο που επεστρεψα στο πατρικο μου παρακαλουσα πως και πως να φευγουν να μενω μονη.αλλα τωρα με εχει πιασει μια απιστευτη μελαγχολια,μια θλιψη.το σπιτι ειναι αδειο και εγω νιωθω απεραντη μοναξια.που ειναι ολοι αυτοι οι φιλοι που οσο καιρο βγαιναμε και τα πιναμε ηταν καλα?δεν ερχεται κανεις τους να μου κανει εστω κ μια ωρα παρεα σπιτι να πιουμε ενα καφε.πρεπει να συνηθησω στη μοναξια μαλλον...
31-08-2009, 18:06 #267
Olgaki, αν επιτρεπεται πώς κι ετσι? Δλδ γιατι δεν ερχονται?Εχεις τηλ, εχεις κουβεντιασει με φιλους? Γνωριζει καποιος απο αυτους για το θεμα με το αλκοολ?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
31-08-2009, 18:12 #268
το γνωριζει η κολλητη μου και αλλοι 2 στενοι φιλοι,απο την πεμπτη που βγηκαμε για φαγητο τους ειπα οποτε θελετε να ερχεστε απο το σπιτι γιατι μου ειναι πολυ δυσκολο ακομη να τους ακολουθω σε μπουζουκια κλαμπ και μπυραριες.και ξερουν φυσικα οτι απο σημερα μεχρι την αλλη τριτη θα μαι μονη σπιτι εγω και ο σκυλος μου.
31-08-2009, 18:16 #269
ωραια. γιατι δεν τηλεφωνεις στην κολλητη να περασει απο το σπιτι? νομιζω πώς ετσι κ αλλιως οι φιλοι δεν ειναι μονο για κοινες εξοδους ή εξορμησεις σε μπαρ, κλαμπ κ τα σχετικα...
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
31-08-2009, 18:24 #270
το εκανα σοφια μου αλλα εχει να παει κομμωτηριο για το αυριανο παρτυ γενεθλιων της και μετα θελει να βγει..μου ειπε οτι αυριο ειμαι ευπροσδεκτη αν νιωθω οτι μπορω να παω αλλα τη βλεπω να απομακρυνεται........ενταξει ισως ειναι λογικο δεν μπορει να αλλαξει το προγραμμα της για μενα ουτε να μου κανει παρεα και να μη βγαινει τα βραδια.
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή