απεξαρτηση απο αλκοολ - Page 19
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 19 of 45 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast
Results 271 to 285 of 673
    Senior Member
    μαλιστα καταλαβα. Σκεφτομαι οτι καποιες φορες, μπορει κ οι ανθρωποι - καποιοι εστω- να φοβουνται οταν ακουν για καποιο προβλημα. Ισως κ το οτι μπορει να ειναι κολλητικο....

Μπορεις ομως να κανεις πραγματα: να πας μια βολτα τον σκυλο, να δεις καμια ταινιουλα, μουσικη, βιβλια...μή σου πώ, αν βρεις κ καμια καλη ταινια σε θερινο κ εχεις ορεξη! Γυμναστηριο επισης...μμμμ δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο:)

Αλοιμονο σε ολους μας, αν εξοδος συνεπαγεται αλκοολ...ή αν η καλη παρέα πρεπει υποχρεωτικα να συνοδευεται απο ποτο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    η απλα μπορει να μη σε καταλαβαινει...
    οταν ο δικος μου κολλητος επαθε κρισεις πανικου και εμαθα οτι κοιμαται πλεον με τους γονεις του,ξερεις τι εκανα?οχι απλα απομακρυνθηκα τον εβρισα κιολας λεγοντας του συνελθε κανεις σαν μικρο κοριτσακι που του εκλεψαν την κουκλα!!!
    ενα μηνα λοιπον αργοτερα οι κρισεις χτυπησαν τη δικη μου πορτα.αυτο που εκανα ηταν να τον παρω αμεσως τηλεφωνο.τον ευχαριστω τοσο που δε μου θυμωσε ποτε για τοτε και που απο την αρχη ηξερα με τι ειχα να κανω αφου ηξερα ηδη τη δικη του εμπειρια..
    μην στεναχωριεσαι με τη φιλη σου.πολλες φορες δεν ξερουμε πως να αντιμετωπισουμε τον αλλο για αυτο φευγουμε αλλες παλι δεν μπορουμε να καταλαβουμε καν..η φιλη σου μαλλον ανηκει στην δευτερη κατηγορια.
    εχεις σκεφτει μηπως και εσυ αθελα σου την εκανες να αισθανθει ασχημα με τη συμπεριφορα σου?
    τοσο καιρο δεν επενδυεις πολυ περισσοτερο χρονο για εσενα?μηπως αυτο ειναι κατι που την ενοχλησε?

ισως να ναι ετσι.με τη συγκεκριμενη κοπελα περνουσαμε καλα οταν βγαιναμε η μεναμε στα σπιτια.αλλα το περνουσαμε καλα για μας ηταν το να πεινουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ και μετα εξω μεχρι να γινουμε λιωμα.αυτο μας εδενε..γιατι οπως σας ειπα εχω επιστρεψει στο πατρικο μου απο την πολη που σπουδαζα 5 χρονια και ηταν η μοναδκη φιλη που εκανα σε αυτο τον ενα χρονο,αλλες παλιες μου φιλες καλες η μια παντρευτηκε,η αλλη κνει μεταπτυχιακο η αλλη εχει και παιδακι και εχουμε χαθει

Senior Member
    Ε, Ολγακι ειναι δυσκολο να κρατηθει μια φιλια οταν αυτο που την δημιουργησε ηταν αυτη η κοινη συνηθεια, που τωρα μαλλον δεν ειναι τοσο κοινη....

Μαλλον ειναι μια ευκαιρια η διακοπη ποτου, για επαναπροσδιορισμους σχεσεων.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Ολγάκι....θα ου πω μια μικρή ιστορία....
    Έχω ένα φίλο μου που εδώ και 1 χρόνο έχει κόψει το τσιγάρο. Δεν πίνει, αθλείται πολύ, προσέχει απίστευτα τη διατροφή του και ειναι γενικά κατά όλων των χρήσεων/καταχρήσεων. Τοχειμώνα πήγαμε μια παρέα ταξίδι στο Παρίσι και μας έβγαλε τη ψυχή. Για να μη πληρώσει έξτρα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, (όντας αντικαπνιστής), μας φορτώθηκε στο αμάξι και φαντάσου 4 να καπνίζουν και ένας όχι. Μόλις πηγαίναμε να πάρουμε κανένα σάντουιτς άρχιζε το μάθημα περί διατροφής και δεν σου λέω τι γινόταν αν το παρακάναμε με το ποτό!
    Αυτό ήταν το πιο ηχηρό, γιατί όσες φορές βρισκόμαστε είναι πάντα επικριτικός, (το τζάκι σου καπνίζει, σταμάτα να πίνεις, τι σαβούρες είναι αυτά που τρως, στα γυμναστήρια δε δαγκώνουν κοίτα τα χάλια σου κλπ). Σε πληροφορώ πως είναι απ τους πιο κολλητούς μου, αλλά ΔΕΝ αντέχεται με τίποτα!
    Έτσι, έχω περιορίσει τη σχέση μας στο τηλ και έχω και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
    Τι θέλω να σου πω με αυτό;
    Επειδή έκοψες το ποτό, δεν πρέπει να αρχίσεις να κατηγορείς όσους πίνουν και να τους περνάς τις φοβίες σου περί αλκοολισμού γιατί θα μείνεις μόνη σου.
    Παράλληλα, κάνε την ψυχοθεραπεία σου για να δεις τι ήταν αυτό που σε έριξε με τα μούτρα στο αλκοόλ, γιατί είσαι πολύ μικρή για να στερείς από τον εαυτό σου τα πάντα από φόβο μήπως υποτροπιάσεις...

Πάντα φιλικά

εχεις δικιο ισως ειναι και μια ευκαιρια η βδομαδα αυτη να ερθω αντιμετωπη με τον εαυτο μου να καθησουμε και να τα βρουμε που μεχρι τωρα αυτο με φοβιζε πολυ και το αντιμετωπιζα πινοντας.

Senior Member
    Κ μια κ που ανοιξαμε το θεμα ιστοριες απο το παρελθον ας πω κι εγω μια: Οταν πηγα στην Αγγλια για σπουδες, μετα απο κανενα 6μηνο περιπου ηρθαν τα γενεθλια μου. Ε, βγηκαμε καπου για φαγητο κ μετα σε ενα κλαμπ για χορο. Την αλλη μερα στο εργαστηριο, με ρωτησε μια συμφοιτητρια Αγγλιδα, \"πώς περασες\"? Της λεω \"εκπληκτικα\", με ενα μεγαλο χαμογελο. Μου λεει \"λιωσατε,ε\"? \"Οχι\" της λεω...Κ με κοιτταξε απογοητευμενη, λεγοντας μου \"ε, τοτε δεν ηταν κ τοσο καλα...\".

Την ιδια χρονια, στις πρωτες μεγαλες εξοδους με πολλα παιδια απο την σχολη με μεγαλη μου εκπληξη διαπιστωσα πώς βγαινω σημαινει πινω. Ηταν κατι σαν μερος αναποσπαστο της διασκεδασης. Αυτοματως, αφου δεν ημουν διατεθειμενη να κατεβασω καμια 6αρια pints, αλλα ισα με ενα, καταλαβαινω πώς δεν μπορουμε να διασκεδασουμε ολοι μαζι. Πώς αλλιως εννοουμε την διασκεδαση.

Σοφία....
    Καθομουν με μια φίλη μου στις ξαπλώστρες και όπως κάθε καλοκαίρι, άρχιζα να υπόσχομαι, περί διατροφής, κόψιμο τσιγάρου κλπ.
    Πάνω στην κουβέντα της έλεγα πως η καλύτερη στάση ζωής είναι πέντε τσιγάρα την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα διατροφή και γυμναστική, και το σκ όλα τα απαγορευμένα φαγητά και αλκοόλ.
    Τι θέλω να πω; Αυτό που είπα και παραπάνω για τν φίλο μου. Για μένα το ιδανικότερο είναι να τα κάνουμε όλα, αλλά με μέτρο. Ούτε κατάχρηση αλλά ούτε και εντελώς υποχόνδριοι....

παιδια δεν ξερω ειναι υποκειμενικα ολα αυτα.εγω προσωπικα δεν καταλαβα πως στα 20 μου που δεν επινα γουλια, αρχισα να πινω μονο σαββατο και εξω ,στη συνεχεια οταν ηρθαν οι κρισεις πανικου καθε βραδυ για να μη παθω κριση και να χαλαρωνω και τον τελευταιο εναμιση χρονο επινα καθε μερα και τις περισσοτερες μερες τις εβδομαδας απο πρωι.δεν το καταλαβα πως η χρηση οδηγησε στην καταχρηση και η καταχρηση στην εξαρτηση

φανταστειτε σκηνικο να πινω ολη μερα να γυρναω απ εξω στις 4 τα ξημερωματα και το πρωι που επρεπε να παω στο γραφειο του πατερα μ να ετοιμασω τα χαρτια για ικα τραπεζες εφορια να χρειαζομαι να πιω ενα 50αρακι ουζο για να μη παθω κριση πανικου σκεπτομενη την 1 κριση πανικου που επαθα μεσα σε δημοσια υπηρεσια,μια φρικη!!!

Senior Member
    Originally posted by Sofia

Μαλλον ειναι μια ευκαιρια η διακοπη ποτου, για επαναπροσδιορισμους σχεσεων.
    Olgaki εμενα απο την σελιδα 18 εδω... μου μεινε και κραταω και Συμφωνω απολυτα .!!.. και σου ξανα βαzω να δεις αυτο που ειπε η Sofia.....

Την Καλησπερα μου σε ολους παιδια!!
    ΜΕ σεβασμο Θοδωρης
    Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!

σας ευχαριστω ρε παιδια με βοηθατε πολυ.μπορει να ναι παραξενο αλλα εσεις μου σταθηκατε περισσοτερο απο ανθρωπους που δηθεν ειμασταν κολλητοι..

θεοφανια μου δεν θελω να γινω ουτε επικριτικη ουτε να βγαλω φοβους.ειλικρινα δεν θα χα κανενα προβλημα αν ερχοταν εδω η φιλη μου η και να βγαιναμε εξω και ας επινε οσο ηθελε.δεν θα της ελεγα να μη πιει επειδη εγω δεν πινω τωρα.νιωθω ομως οτι με αντιμετωπιζει σαν να χω μια βαρια κολλητικη ασθενεια απο τοτε που της ειπα οτι θ κοψω το αλκοολ και αρχισα φαρμακευτικη αγωγη

Senior Member
    Originally posted by olgaki82
    σας ευχαριστω ρε παιδια με βοηθατε πολυ.μπορει να ναι παραξενο αλλα εσεις μου σταθηκατε περισσοτερο απο ανθρωπους που δηθεν ειμασταν κολλητοι..
    ολγακι μου
    δυστυχως ερχονται καποιες στιγμες της ζωης μας, που ανακαλυπτουμε οτι οι περισαοτεροι κολλητοι ,ειναι απλα παρεες και ειναι καλοι μονο για τα ευκολα..

Senior Member
    olgaki ωστοσο πρεπει παντα να θυμασαι
    οτι η μυγα ακομα δεν εφυγε ναι δυστηχως για καπιο καιρο θα πηγαινοερχετε ...
    Εκτος και αν αποφασησεις να παρεις μια \"μυγοσκοτωστρα\"
    Η απουσια της ουσιας ειναι που σε κανει να παραπονιεσε μεσα σου... για διαφορα και να νομιζεις οτι εισαι Η Αδικημενη.....διοτι αυτα τα κενα που καλυπτε τωρα ψαχνουν τροπου και προσπαθουν καλυφθουν
    Εισαι καθαρη ΝΑι και εχεις κανει και βηματα ΝΑι , δε παυει ομως ακομα να εισαι ευαλωτη-ευεσθητη- και ας νιωθεις ετοιμη να πας σε κλαμπ σε μπαρ η σε μπουζουκομαγαζα, δε ξερω... με την \"φιλη\" σου...απο το \"παρελθον\"
    Μην βιαζεσε......
    Δεν θα απαγορευσεις απο τον αλλον να πιει επειδη εχεις εσυ προβλημα εξαρτησης οχι..
    Εσυ θα απαγορευσεις στον εαυτο σου να βγαινει με Ανθρωπους που ειναι εθισμενοι- εξαρτημενοι.. ως οτου να σου γινει σταση και τροπος ζωης ...
    Διοτι πολυ απλα δεν εχουν τιποτα να σου προσφερουν στην παρουσα φαση ....
    Δηλαδη τι? πας παλι να παιξεις με την φωτια?
    Τι παει να πει δε με πειραζει να βγουμε και εκεινη ας πιει οσο θελει μπροστα μου
    Φυσικα και πειραζει...
    Ενα πραμα προς το ΠΑρον Δεν πειραζει .
    Το να μηνεις για ενα διαστειμα λιγο στο σπιτι μονη (οχι να κλειστεις μεσα προς θεου..).Απλα ενα μικρο διαστειμα...
    Αλλωστε εσυ η ιδια πιο πανω ειπες ευκαιρια να \"κουβεντιασεις\" με τον εαυτο σου..
    Εδω ειμαστε εμεις οποτε νιωσεις οπιαδηποτε στιγμη κατι αρνητικο να ερθεις και να το μοιραστεις ...οπως ειδες τοσο καιρο απεκτησες πολλους Ανθρωπους, εστω και διαδυκτιακα που δειχνουν ενδιαφερον προς το προσωπο σου..

Και ειναι αληθινο Ναι.
    Δεν ειναι ψευτικο και ασ ειναι απροσωπο ολο αυτο,δηλαδη πισω απο μια οθονη..
    Το αλκοολ και καθε ουσια που ηταν καποιος εξαρτημενος , οταν εισια σε φαση ΑΠΕξαρτησης , παιρνει διαφορες μορφες....προσπαθωντας να σε ξανα \"παρει κοντα του\".....
    Μπορει να εχει την μορφη μιας υποτιθεμενης φιλης που μας λειπει...
    Σιγουρα ξανα λεω εκανες βηματα
    ΠΡοσεχε ομως μη πεσεις στη παγιδα και Υπερεκτιμησεις τον εαυτο σου οτι τωρα και καλα δεν σ αγκιζει το αλκοολ...
    Ειναι πολλοι που την πατησαν ετσι.....
    Δεν το χρειαζεσε πραγματικα να βγεις με εκεινη την κοπελα
    Και πρεπει λιγο να ψαχτεις τι ειναι αυτο που σου λιπει απο εκεινη την κοπελα?
    Η ιδια η κοπελα?
    Με εκτιμηση και Σεβασμο Θοδωρης
    Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!

Page 19 of 45 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast