Results 301 to 315 of 673
Thread: απεξαρτηση απο αλκοολ
-
31-08-2009, 23:12 #301
Originally posted by 8odwris
Και με αυτο τον τροπο συντηρειται η πολιτικη μην ξεχναμε των υποκαταστατων ε που καταδικαζει το ατομο να μεινει για παντα στο περιθωριο...............πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 31-08-2009, 23:16 #302
αυτο, ακομα πιο ουσιαστικο σοφια..
31-08-2009, 23:21 #303
πολυ σωστο σοφια.δηλαδη συμφωνα με τα λεγομενα του κ πανου πρεπει να σηκωσουμε τ χερια ψηλα μεχρι να βρεθει το αντιδοτο για την αρρωστια μας.3 λαλουν και 2 χορευουν και ο μηνας εχει 9:):)
31-08-2009, 23:24 #304
ουτε καν αντιδοτο ολγακι..να σεχει κατω ενας γιατρος, να σου κανει αναλυσεις κι αναλογα με τα αποτελεσματα να χωνει χαπια και αυτα...
01-09-2009, 00:01 #305
ολγακι καληνύχτα και κουραγιο. αυριο ειναι παλι μια άλλη μέρα.
01-09-2009, 00:21 #306
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ :)ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ..ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ..ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ:):):)
01-09-2009, 01:04 #307
...αν ακομα δε σε πηρε ο υπνος και εισαι εδω..
καληνυχτα κι απο μενα olgaki αλλα και να μην εισαι παλι..
Καληνυχτα!! :))Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
01-09-2009, 10:30 #308
καλημερα παιδια και καλο μηνα:)αποφασισα απο σημερα να μη λεω στον εαυτο μ αυριο ειναι μια καινουρια μερα αλλα να λεω σημερα ειναι μια μια καινουρια μερα.αν περιμενω το αυριο συνεχεια θα χασω το τρενο της ζωης.ε ναι λοιπον θα βρω χαρα σε μικρα πλα καθημερινα πραγματα χωρις να περιμενω εξ ουρανου τις μεγαλες αλλαγες,μμμ τι μου θα μου δωσει χαρα σημερα?να μαγειρεψω το αγαπημενο μ φαγητο τομεσημερι και να το απολαυσω,να παω το σκλυλακι μ βολτα στο παρκο το απογευμα,να μιλησω μαζι σας,να κανω μιση ωρα ποδηλατο,να παω να παρω τα παπουτσια που χαλβαδιαζω στη βιτρινα μια βδομαδα τωρα.εκπλησομαι και εγω τωρα που μ ρχονται αστραπιαια ποσα πραγματα μου δινουν χαρα.ας ξεκινησω λοιπον απο αυτα τα μικρα κ απλα και πιος ξερει ισως ερθουν και οι μεγαλες πολυποθητες χαρες.....
01-09-2009, 10:31 #309
Μην αργεις...κανε το.Δοκιμασε το.Ειναι φορες που λειτουργει.Κανε το...και καλη δυναμη σου ευχομαι.
"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
01-09-2009, 11:04 #310
συμφωνώ, alterego, τώρα που δεν πίνω βλέπω ότι και αυτή η συνάφεια του κοσμου με έσπρωχνε στο γκρεμό. για να μη μένω μόνος, έκανα κάθε είδους παραχωρήσεις και καταναγκασμούς. τις περισσότερες φορές δεν ήμουν ΕΓΩ. ήμουν αυτό που ήθελαν οι άλλοι, ή αυτό που νόμιζα ότι ήθελαν οι άλλοι, γιατί και αυτό παίζει πολύ συχνά. τώρα, όσο με γνωρίζω οι επιλογές μικραίνουν σε πλάτος και αυξάνονται σε βάθος. τώρα μπορώ και θέλω να είμαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ!!! κι έτσι ξέρω ότι όποιος είναι δίπλα μου είναι για μένα και όχι για την εικόνα μου. καλημέρα ολγάκι. τι θα μαγειρέψεις;
01-09-2009, 11:08 #311
Originally posted by olgaki82
πολυ σωστο σοφια.δηλαδη συμφωνα με τα λεγομενα του κ πανου πρεπει να σηκωσουμε τ χερια ψηλα μεχρι να βρεθει το αντιδοτο για την αρρωστια μας.3 λαλουν και 2 χορευουν και ο μηνας εχει 9:):)
δεν ειπα ποτε κατι τετοιο...
ειπα μονο οτι καποιοι απο την φυση τους ειναι πιο ευασιθητοι απο καποιους αλλους ..αυτο κρατα αν δεν καταλαβαινεις τα υπολοιπα..
αν ο γειτονας πινει ενα καφασι αμστελ και ειναι ευδιαθετος , εγω δεν μπορω να πιω ουτε μια γουλια γιατι με αποδιοργανωνει...
μπορω ομως να κανω πολλα αλλα πραγματα που πριν δεν μπορουσα να κανω ...περιμενοντας την επιστημη να μπορει να με βοηθησει περισσοτερο...
αυτο ειπα....
αν σου κανει παρτο ετσι
αν οχι δοκιμασε την αντοχη σου...
δικαιωμα ολων μας ειναι να επιλεξουμε τον τροπο που θα ζησουμε..αρκει οταν καθεσαι στο σαλονι με την πιτσα μπροστα σου και βλεπεις το χαζοκουτι , να ξερεις οτι μια γουλια μπυρα μπορει να σε αποδιοργανωσει και να πινεις κοκα κολα πορτοκαλαδα η σκετο νερακι...
01-09-2009, 11:09 #312
Να ζεις για σενα και να μενεις ελευθερος.Μακρια απο φυλακες και εγκλωβισμους που συχνα μας βαζει ο εαυτος μας αλλα και οι γυρω μας.Κρατα το πνευμα σου νηφαλια και ελευθερο.Κανενας δεν μπορει να σε αφανισει...μοναχα αν το επιτρεψεις εσυ.Ειναι ειρωνια,να νομιζουμε οτι ειμαστε καποιοι για αλλους και στην ουσια κανεις δεν μας προσεχει.Απλα εμεις το νιωθουμε γιατι δεν μπορουμε να δουμε τον εαυτο μας καταματα...
"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
01-09-2009, 11:30 #313
σκεφτομαι ορισμενες φορες γιατι να μου συμβει αυτο,σκεφτομαι ποσα λαθη εκανα, ποσες ευκαιριες εχασα,ποσα χρονια ζουσα σε ενα κενο μισωντας τον εαυτο μ,αδρανης χωρις να μπορω να κανω τιποτα για να αλλαξω.ποσους ανθρωπους πληγωσα με τη σταση μου..γιατι επρεπε να φτασω κατω απο τον πατο για να καταλαβω το πιο απλο πραγμα?οτι επρεπε να γυρισω σελιδα στη ζωη μ...και τωρα προσπαθω με νυχια και με δοντια να τη γυρισω αλλα ειναι στιγμες που φοβαμαι,στιγμες που με καθηλωνουν στον τρομο..εκεινες τις ωρες προσπαθω να ακουσω την ψυχη μου τι θελει να μ πει.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ.ειναι το προσωπικο μου στοιχημα...
01-09-2009, 11:32 #314
Originally posted by 8odwris
φιλε πanos θα ξανα πω για πολοστη φορα οτι το θεμα Εξαρτηση -Απεξαρτηση δεν ειναι θεμα Χειμιας του εγκεφαλου...
Ουτε ειναι αρρωστος ο Αλκοολικος η ο Τοξικομανης...
Η χρηση της οποιας ψυχοδραστικης ουσιας υπαγορευεται απο την αναγκη του συγκεκριμενου ατομου να κανει κατι για να σταματησει την εσωτερικη, ψυχικη αιμορραγια, για να καταπραυνει την εσωτερικη ενταση και το αγχος, για να κανει λιγοτερ απειλητικοτο βιωμα του εσωτερικου κενου που το κατακλυζει, τη βασανιστικη ανια, την πληξη, το ανικανοποιητο. Οι ψυχοτροπες ουσιες λειτουργουν σαν \"φιλτρο\" συγκρατωντας τα πιο επωδυνα απο τα συναισθηματα του, \"αναισθητοποιωντας\" και ετσι θωρακιζοντας τον απεναντι στον ψυχικο πονο
Ελεος πια με ολους εκεινους που θελουν να περασουν την τοξικομανια σαν ασθενεια τον τοξικομανη σαν αρρωστο τον Αλκοολισμο σαν ασθενεια τον Αλκοολικο σαν αρρωστο...
Μα κανεις δε θα βγει να φωναξει και να μιλησει περι του θεματος που εδω και καπιες σελιδες επιμενει να το λεει Αρρωστια το μελος πanos?
Kαι καπου καπιςο σε ειπε θυμαμαι ψυχολογο....
Ψυχολογος? και παρουσιαζεις και τονιζεις οτι ειναι αρρωστια? και ολα θεμα χειμιας?
Τι να πω
Σιγουρα δ σ αλαζω την γνωμη
αλλα τι να κανουμε δεν ειναι αληθεια ολα οσα λες περι αρρωστιας..
η χημεια αφορα μονο τον μηχανισμο παραγωγης του αισθηματος της ευφοριας ....
μου κανει εντυπωση οτι ενω σας απασχολει σοβαρα ενα τεραστειο ιατρικο προβλημα οπως ο εθισμος , εντουτοις τα κοινωνικα στερεοτυπα και η απαξιωση της \"λαυκης μπλουζας\" σας εμποδιχει να δειτε καταματα την πραγματικοτητα και να δρομολογησετε την λυση του προβληματος σας αναθεματιζοντας την ιατρικη τεχνη , σαν να ερχοταν ο γιατρος μονος του στον ασθενη και να τον ρωταγε
\"πονας καπου\"?
σε καταλαβαινω θοδωρη , οτι η εννοια μονο αρρωστεια σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης , παιρνει διαφορετικη χροια και βαρυτητα στο μυαλο καποιων απο σας ....ετσι φτανετε στο ακριβως αντιθετο συναισθημα απο αυτο που κανονικα θα επρεπε να σας οδηγει απο την συνεχεια της δυστυχιας στην αναζητηση της λυτρωσης και μεσω αυτης ξανα στον δρομο της ατομικης σας ευτυχιας ...
Ειναι τεραστιας σημασιας ανακαλυψη η ευθυνη της ντοπαμινης για τον εθισμο.....Απελευθερωνει αιωνων κοινωνικα προβληματα σε εκατομυρια ανθρωπους σε ολο τον πλανητη.
αρκει φυσικα τα κοινωνικα στερεοτυπα του καθε αλκοολικου ,
να μην γινονται εμποδιο να ζητησει μονος του , οικειοθελως [στις περισσοτερες περιπτωσεις ] την βοηθεια της πολιτειας και του ιατρικου κοσμου στην αντιμετωπιση ενας ιατρικου καθαρα περιστατικου σημερα ...και γραφω οικειοθελως , γιατι συντομα
θα στερειθειτε τυπικες απολαυσεις οπως πχ το οδηγημα του αυτοκινητου σας , αν η σημερινη χαλαρη συμπεριφορα των αρχων , συμμορφωθει με το ευρωπαικο κεκτημενο και αρχισουν οπως εδω στην γαλλια γινεται πολυ καιρο τωρα οι αφαιρεσεις αδειας οδηγησης και η υποχρεωτικη αποτοξινωση για την επανακτηση τους ....
Ισως να ειναι δυσκολο καποιοι ιατρικοι καθαρα οροι να γινονται αντιληπτοι απο οσους δεν εχουν ασχοληθει ποτε με την αρρωστεια ....αλλα η ευαισθησια η καθε ευαισθησια , εχει καποιο αιτιο και προκαλει αντιστοιχα καποιο αποτελεσμα ...
καποιοααπο αυτα παραμενουν ακομα αγνωστα και γιαυτο αντιμετωπιζονται συμπτωματικα ...
ο εθισμος ομως εδω και πολλα χρονια . ευτυχως για καθε εξαρτημενο ατομο εχει βρεθει η δυσλειτουργια που τον προκαλει και οποιος πραγματικα θελει σημερα , μπορει να θεραπευθει .
01-09-2009, 11:39 #315
Originally posted by Alterego
Να ζεις για σενα και να μενεις ελευθερος.Μακρια απο φυλακες και εγκλωβισμους που συχνα μας βαζει ο εαυτος μας αλλα και οι γυρω μας.Κρατα το πνευμα σου νηφαλια και ελευθερο.Κανενας δεν μπορει να σε αφανισει...μοναχα αν το επιτρεψεις εσυ.Ειναι ειρωνια,να νομιζουμε οτι ειμαστε καποιοι για αλλους και στην ουσια κανεις δεν μας προσεχει.Απλα εμεις το νιωθουμε γιατι δεν μπορουμε να δουμε τον εαυτο μας καταματα...
αν πχ εισαι ενας κουτοπονηρος εμπορος οπλων που θελει να τα κονομησει χοντρα , πρεπει να κανεις και εμποριο αλκοολ γιατι ετσι , πας στην δυση και αντι για να ψαχνεις να βρεις χρυσαφι , το παιρνεις ετοιμο , πουλοντας στους χρυσοθηρες αλκοολ και δινοντας οπλα δωρεαν στου ινδιανους....οσο πιο πολυ οι μεν θα σκοτωνουν τους δε εσυ θα πλουτιζεις και απο τις δυο πλευρες .....Οταν δε χορτασεις για να σκοτωσεις και τον πολεμο , δινεις παλι δωρεαν αλκοολ στους ινδιανους και καθαρισες ....
το μεγαλυτερο κραχ στις ΗΠΑ το 1930 συνοδευτηκε με τον περιφημο νομο περι ποτοαπαγορευσης...
γιατι αραγε?
ποσο διαφορετικη εννοια παιρνουν τα λογια ενος ομοφυλοφιλου για την ελευθερια του απο τα κοινωνικα στερεοτυπα οταν χρησιμοποιουνται για να δικαιολγησουν την παγκοσμια παρακμη του εμποριου ονειρων...
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση