Results 451 to 465 of 673
Thread: απεξαρτηση απο αλκοολ
-
09-09-2009, 11:20 #451
\'\'Θέλω να τρέξω, να πετάξω, να χαθώ
όμως φοβάμαι τι θα γίνει αν γυρίσω
Τον εαυτό μου να γελάσω προσπαθώ
μα κάπου μέσα μου βαθιά δεν θα τον πείσω
Αυτά σκεφτότανε τα βράδια στη δουλειά
κι η γκρίζα αύρα της γινότανε πιο μαύρη
Φιλί μ\' ένα ναι καλά ευχαριστώ
μα άλλο πράγμα την τρυπάει και τη χαλάει
Είναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα
κι αν έχεις βρει πολλές στεριές καμία δεν σ\' αράζει
δώσ\' μου για φιλοδώρημα τραγούδι μέχρι πάντα
είναι ωραία η θάλασσα γιατί με σένα μοιάζει
Άσε με άνθρωπε να κάνω ότι αισθάνομαι
βαρέθηκα για πράγματα σωστά να μου μιλάνε
Πες μου μονάχα τι ποτό γεμίζει το ποτήρι σου
κι αν θέλεις περισσότερο εδώ δε σε κερνάμε
Δεν τελειώνει η ζωή σε μια άρνηση
κι αν έχεις άντρα την άρνηση ακολούθα
τι σε πειράζει αν σε δείχνουνε στο σπίτι σου
γιατί φόρεσες ανάποδα τα ρούχα.
Είναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα
κι αν έχεις βρει πολλές στεριές καμία δεν σ\' αράζει
δώσ\' μου για φιλοδώρημα τραγούδι μέχρι πάντα
είναι ωραία η θάλασσα γιατί με σένα μοιάζει\'\'
Πυξ Λαξ
Μελυδρον (1999)
καλημερα ολγακι.
γιώτα και σε σενα...κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
ΣΕΦΕΡΗΣ
- 09-09-2009, 11:23 #452
kalimera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):)
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
09-09-2009, 13:07 #453
παιδιά καλημέρα σε όλους σας. κάθε μέρα και περισσότερο μου γίνεται φανερό ότι πρέπει να με οριοθετώ για να μη με πληγώνει κανείς και τίποτα, ή τουλάχιστον αυτό να γίνεται όσο το δυνατό σπανιότερα. πολλές φορές, πιστεύοντας ότι θα πληγώσω ανθρώπους που αγαπώ, απέφευγα να παίρνω θέση σε πολλά πράγματα. βέβαια, σπάνια οι άνθρωποι μου ζητούσαν κάτι τέτοιο. το συμβιβασμό σε συμπεριφορές που με ενοχλούσαν τον βάφτιζα κατανόηση. ήταν δειλία. ήταν φόβος ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα φέρω αντίρρηση θα φύγουν και θα με αφήσουν μόνο. κι έτσι έβρισκα του κόσμου τις δικαιολογίες. πχ έλα μωρέ είναι κουρασμένος, είναι μπερδεμένη από άλλα προβλήματα, είναι άρρωστος, είναι....είναι.....είναι.....και έτσι έχανα το τι και που είμαι εγώ. το μαρτύριο ήταν -μιλώ πάντα για ανθρώπους που αγαπούσα-όταν κάθονταν σιωπηλοί και ενώ καταλάβαινα ότι κάτι τους απασχολεί δεν το μοιράζονταν μαζί μου. αυτό με θύμωνε, με απαξίωνε, με έκανε να αισθάνομαι άχρηστος μέσα στη σχέση. πολύ συχνά ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ να μου μοιραστούν τη σκέψη τους και τότε θύμωναν εκείνοι μιλώντας για αδιακρισία και τέτοια.....υπάρχει αδιακρισία στην ΑΓΑΠΗ; φαίνεται πως ναι. τώρα, όταν δεν μου πουν ότι κάτι τους απασχολεί, το θεωρώ δεδομένο ότι είναι μια χαρά και φέρομαι αναλόγως. άμα θέλουν ας μου πουν. άμα δεν θέλουν ε, δεν τρέχει και τίποτα.
09-09-2009, 13:08 #454
παιδιά καλημέρα σε όλους σας. κάθε μέρα και περισσότερο μου γίνεται φανερό ότι πρέπει να με οριοθετώ για να μη με πληγώνει κανείς και τίποτα, ή τουλάχιστον αυτό να γίνεται όσο το δυνατό σπανιότερα. πολλές φορές, πιστεύοντας ότι θα πληγώσω ανθρώπους που αγαπώ, απέφευγα να παίρνω θέση σε πολλά πράγματα. βέβαια, σπάνια οι άνθρωποι μου ζητούσαν κάτι τέτοιο. το συμβιβασμό σε συμπεριφορές που με ενοχλούσαν τον βάφτιζα κατανόηση. ήταν δειλία. ήταν φόβος ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα φέρω αντίρρηση θα φύγουν και θα με αφήσουν μόνο. κι έτσι έβρισκα του κόσμου τις δικαιολογίες. πχ έλα μωρέ είναι κουρασμένος, είναι μπερδεμένη από άλλα προβλήματα, είναι άρρωστος, είναι....είναι.....είναι.....και έτσι έχανα το τι και που είμαι εγώ. το μαρτύριο ήταν -μιλώ πάντα για ανθρώπους που αγαπούσα-όταν κάθονταν σιωπηλοί και ενώ καταλάβαινα ότι κάτι τους απασχολεί δεν το μοιράζονταν μαζί μου. αυτό με θύμωνε, με απαξίωνε, με έκανε να αισθάνομαι άχρηστος μέσα στη σχέση. πολύ συχνά ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ να μου μοιραστούν τη σκέψη τους και τότε θύμωναν εκείνοι μιλώντας για αδιακρισία και τέτοια.....υπάρχει αδιακρισία στην ΑΓΑΠΗ; φαίνεται πως ναι. τώρα, όταν δεν μου πουν ότι κάτι τους απασχολεί, το θεωρώ δεδομένο ότι είναι μια χαρά και φέρομαι αναλόγως. άμα θέλουν ας μου πουν. άμα δεν θέλουν ε, δεν τρέχει και τίποτα.
09-09-2009, 13:25 #455
καλημερα αριστειδη:)
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
09-09-2009, 18:41 #456
δεν μπορώ να καταλάβω πως το κείμενο μου ανέβηκε δύο φορές. άλλη μια απόδειξη ότι εγώ και η τεχνολογία δεν τα πάμε και τόσο καλά. ολγάκι, το τι είναι χαμένη στιγμή και τι όχι, εξαρτάται από το πως θα αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της. κι από το κλάμα, όταν το είδα πια από απόσταση, σα θεατής, σα τρίτος, μου δίδαξε πολλά. άλλωστε έχουν πεί ότι ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΑΝ. γειά χαρά σε όλους για σήμερα.
09-09-2009, 18:45 #457
ayto akrivws enoow aristeidi na xamogelame sti zwi kai stis xares alla kai stis pikres kai sti thlipsi stin katareysi sto agxos..
10-09-2009, 00:22 #458
πήγα στην ομάδα μου και το μόνο που κατάφερα ήταν να δω για άλλη μια φορά ότι πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ο καθένας εκεί μέσα με δικαιολογία την \"ανάρρωση\" του από το αλκοόλ κοιτάζει πάντα και μόνο τη πάρτη του. αύριο που θα είμαι ψυχραιμότερος και πιό ξεκούραστος θα επανέλθω. καληνύχτα.
10-09-2009, 01:08 #459
χμ Αριστειδη, βλεποντας απο τον εαυτο μου, τις περισσοτερες φορες που επιμενω να βοηθησω καποιον ή καποια ειναι γιατι ,μετα απο σκεψη, το βρισκω πιο ευκολο να κανω κατι για καποιον αλλον, να ενδιαφερθω υπερ-βολικα, να του φωναξω, να επιμενω, παρα να κανω κατι για μενα. Πχ προσφατο, φωναζω στους φιλους μου να διαβαζουν ενω εγω ο ιδιος δε διαβαζω, εκνευριζοντε κιολλας κ εχουν δικιο. Σκεφτομαι οτι ειναι σημαδι οτι εχω παρατησει λιγο τον εαυτο μου οποτε το κανω αυτο, μπορει οχι παντα .
Νομιζω οτι αμα εσυ δεν εισαι καλα δε μπορεις να βοηθησεις καποιον αλλον οσο κ αν θελεις, οποτε σιγουρα αμα δυναμωνεις εσυ θα βοηθας κ τους γυρω σου εμμεσα αλλα και αμεσα.
Επισης τι φιλια/αγαπη ειναι αμα πεις την αποψη σου στο φιλο σου να φοβασαι μη φυγει? Μη φοβασαι , αμα φυγει μπορει να χωρισετε αλλα θα εισαι στην πραγματικοτητα, ενω αν μεινει τοτε θα ειναι μια τεχνητη σχεση, δε θες να τις ξεκαθαρισεις τις σχεσεις σου ?:)
κ oσοι ειναι ενηλικες ειναι και ευθυνη τους να ζητησουν βοηθεια ξερεις..
Επισης οσοι μας αγαπανε χαιρονται να μας βλεπουν να καλυτερευουμε, οποτε σκεψου κ αυτη τη διοδo ..
Παρε σκεψεις ναχεις :-P
10-09-2009, 07:21 #460
Originally posted by Lef
χμ Αριστειδη, βλεποντας απο τον εαυτο μου, τις περισσοτερες φορες που επιμενω να βοηθησω καποιον ή καποια ειναι γιατι ,μετα απο σκεψη, το βρισκω πιο ευκολο να κανω κατι για καποιον αλλον, να ενδιαφερθω υπερ-βολικα, να του φωναξω, να επιμενω, παρα να κανω κατι για μενα. Πχ προσφατο, φωναζω στους φιλους μου να διαβαζουν ενω εγω ο ιδιος δε διαβαζω, εκνευριζοντε κιολλας κ εχουν δικιο. Σκεφτομαι οτι ειναι σημαδι οτι εχω παρατησει λιγο τον εαυτο μου οποτε το κανω αυτο, μπορει οχι παντα .
Νομιζω οτι αμα εσυ δεν εισαι καλα δε μπορεις να βοηθησεις καποιον αλλον οσο κ αν θελεις, οποτε σιγουρα αμα δυναμωνεις εσυ θα βοηθας κ τους γυρω σου εμμεσα αλλα και αμεσα.
Επισης τι φιλια/αγαπη ειναι αμα πεις την αποψη σου στο φιλο σου να φοβασαι μη φυγει? Μη φοβασαι , αμα φυγει μπορει να χωρισετε αλλα θα εισαι στην πραγματικοτητα, ενω αν μεινει τοτε θα ειναι μια τεχνητη σχεση, δε θες να τις ξεκαθαρισεις τις σχεσεις σου ?:)
κ oσοι ειναι ενηλικες ειναι και ευθυνη τους να ζητησουν βοηθεια ξερεις..
Επισης οσοι μας αγαπανε χαιρονται να μας βλεπουν να καλυτερευουμε, οποτε σκεψου κ αυτη τη διοδo ..
Παρε σκεψεις ναχεις :-P
10-09-2009, 10:02 #461
η μερα αρχιζει αρχιζει ομορφα η καθε μερα ειναι ενας προσωπικος αγωνας , πριν κοιμηθουμε νιωθαμε οτι παλεψαμε ακομη μια φορα και καναμε ακομη ενα βημα..τα λαθη μας διαδαξανε το οτι πρεπει να αλλαξουμε τροπο σκεψης ναι χαιρομαστε την καθε στιγμη και να ειμαστε πιο δυνατοι απεναντι σε μια καινουρια δυσκολια.το θεμα δεν ειναι να αποφευγουμε τισ δυσκολιες γιατι θα ξαναρθουν αλλα οταν ερθουν να χουμε <<τσαμπουκα>> ινα τις αντιμετωπισουμε με ορθιο πια το κεφαλι και με θετικη σταση..χμογελοντας μεσα στη δυστυχια μας μεσα στα προβληματα χωρις φοβο γιατι η ζωη ειναι ομορφη..γιατι μετα την καταιγιδα βγαινει και παλι το ουρανιο τοξο ....
καλημερα σε ολους:)Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
10-09-2009, 10:18 #462
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009
Ο φόβος της μοναξιάς, όπως και η μοναξιά μπορεί να είναι κάτι τρομερό έως καταστροφικό. Οι υποχωρήσεις όμως στις οποίες ενδεχομένως θα καταφύγει κάποιος για να μη βιώσει αυτό το συναίσθημα μπορεί να αποδεχτούν ακόμα πιο καταστροφικές με αποτέλεσμα από υποτροπή συμπεριφοράς μέχρι υποτροπή στη χρήση.
Πρώτο και σίγουρο θύμα μιας τέτοιας ενέργειας είναι η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ. Και σε πολλές περιπτώσεις το αίσθημα της ανύπαρκτης αυτοεκτίμησης μπορεί πολύ άνετα να σε οδηγήσει ακόμα και στην ανάγκη της βιολογικής εξαφάνισης, δηλαδή στην αυτοκτονία. Το βίωσα σχετικά πρόσφατα ευτυχώς χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις. Το είδα τότε, αφενός σαν απόδοση δικαιοσύνης –ανίκανος να αναρρώσω και να αλλάξω τρόπο σκέψης και ζωής-άρα έπρεπε να αυτοτιμωρηθώ αλλά και σαν εκδίκηση σε ότι και όποιον μου κατέβασε τόσο χαμηλά την αυτοεκτίμηση μου.
Για αυτό, η πνευματική και υλική αυτάρκεια στα όρια του απολύτως απαραίτητου- είναι όρος αναγκαίος εντελώς για την επιβίωση μου. Ακόμα και αν το όλο πράγμα φαντάζει δύσκολο στην αρχή αυτής της διαδικασίας, κάποτε δε και απάνθρωπο. Είναι όμως κάτι το εντελώς απαραίτητο. Και στη ζωή τα απαραίτητα δεν είναι σχεδόν ποτέ εύκολα στη κατάκτηση τους. Όμως όταν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, -στο να μπορούμε δηλαδή να θέτουμε απαρέγκλιτα τα όρια μας τότε η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!
10-09-2009, 10:30 #463
τοσα χρονια μεσα στο φοβο μεσα στη θλιψη και το αγχος μεσα στα απανωτα λαθη την απογνωση το χασιμο αυτοπεποιθησης τη μοναξια εμαθα να τα αντιμετωπιζω με λαθος τροπο με τον πιο ευκολο, το αλκοολ..ε οχι λοιπον αρκετα!!!οχι αλλο!!ναι θα πονεσω ναι θα ξανανιωσω μοναξια ναι θα συνεχισει να υπαρχει αγχος στη ζωη μου θα ξαναδακρυσω θα ξανανιωσω και απογνωση ολα μες στη ζωη ειναι ,αλλα οχι πια οχι ξεπερνοντας τα με τον ευκολο τροπο.ΟΧΙ ME ΦΟΒΟ οχι με απο ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ , αλλα με σιγουρια δυναμη, επιμονη υπομονη,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ KAI ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.
10-09-2009, 15:39 #464
Οι δικοι σου πρεπει να αισθανονται πολυ υπερηφανοι
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
10-09-2009, 16:26 #465
.....προτιμω παντως και οχι εγωιστικα αλλα ειναι πιο \"σωστη η λεξη θεραπεια και οχι αναρωση σε καπιον που εχει μπει στην διαδικασια Απεξαρτησης η εχει απεξαρτηθει
θεραπεια λοιπον η ιαση σημαινει λοιπον αλαζω τροπο σκεψης και σταση ζωη εχοντας βγει απο μια α αρνητικη κατασταση.......Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση