απεξαρτηση απο αλκοολ - Page 38
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 38 of 45 FirstFirst ... 283637383940 ... LastLast
Results 556 to 570 of 673
    Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    ψαξου λεβεντια μου! καθε μερα που περναει δεν γυριζει πισω για να ανοιξεις μονη σου την λεωφορο της ευτυχιας !
    καλο δρομο στην δημιουργικη σου αναζητηση να χεις και θα δεις οτι θα αλλαξει η ζωη σου ,αρκει να κανεις ενα βημα που να σε γεμιζει αισιοδοξια και χαρα...
    Είναι το πιο υποστηρικτικό μήνυμα που είδα από εσάς. Μου έδωσε χαρά και ικανοποίηση.Οφείλω να το πω.
    κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
    ΣΕΦΕΡΗΣ

Originally posted by narnia
    Originally posted by πανος12345
    ψαξου λεβεντια μου! καθε μερα που περναει δεν γυριζει πισω για να ανοιξεις μονη σου την λεωφορο της ευτυχιας !
    καλο δρομο στην δημιουργικη σου αναζητηση να χεις και θα δεις οτι θα αλλαξει η ζωη σου ,αρκει να κανεις ενα βημα που να σε γεμιζει αισιοδοξια και χαρα...
    Είναι το πιο υποστηρικτικό μήνυμα που είδα από εσάς. Μου έδωσε χαρά και ικανοποίηση.Οφείλω να το πω.
    σ\'ευχαριστω ναρνια!
    εγω βεβαια εχω την εντυπωση οτι απο την ημερα που μπηκα τυχαια εδω μεσα , κανω ακριβως το ιδιο πραγμα , αλλα συχνα
    μεχρι να απαλλαγουμε απο τον παραγοντα \"αγνωστο\" ,
    οι εντυπωσεις που σχηματιζουμε υποκεινται σε υποκειμενενικα στοιχεια και συχνα κλεινουμε ματια αυτια και αισθησεις ασυνειδητα σε καποια πραγματα αν δεν μας φαινονται συμβατα με αυτα που ειχαμε ηδη στο μυαλο μας .
    Μακαρι μια μερα να μου δοθει η ευκαιρια να φανω χρησιμος καπου σε σενα προσωπικα , γιαυτο να μην διαστασεις , ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος να με ρωτησει αν μπορω καπου να βοηθησω....

Senior Member
    ολγακι καλημερα!
    σου εχω στειλει u2u
    φιλακια!

φίλοι καλήμερα ! χθες παρακολούθησα μια 2ωρη εκπομπή στην Γαλλική τηλεόραση, για την μάχη κατά του αλκοόλ και θα προσπαθήσω να συνοψίσω καποια στοιχεία, που ίσως φανούν χρησιμα σε όσους αισθάνονται την αναγκη να απεξαρτηθούν απο αυτο...
    Καταρχήν μια σημαντικότατη ιατρική είδηση!
    Ενα φάρμακο που κανονικά θεραπεύει άλλες αρρώστιες
    το beclofen [αν το συγκράτησα σωστά] , εχει ήδη αρχίσει
    να χρησιμοποιείται απο πολλούς γιατρούς [προς στιγμή παράνομα, μια που δεν εχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση απο τον Ιατρικό σύλλογο ] , γιατί ένας καρδιολόγος /αλκοολικός, πειραματιζόμενος μονος του ,κατάφερε
    να απεξαρτηθεί πλήρως, αυξάνοντας την προβλεπόμενη δόση του παρασκευαστή σε 240μγ! Η αύξηση αυτη , ίσως να μην ειναι ανεκτή σε πολλούς ασθενείς, λόγω παρενεργειών
    και πρέπει να γίνεται σταδιακά ...
    Στην συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος προβλήματα τοξικότητας σε μια τόσο υψηλή δόση , αλλά έτσι κιαλλιως , κανείς δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσει χωρίς συνταγή και συστηματική παρακολούθηση απο τον γιατρό του
    και ξεκινάω με αυτο , γιατί το θεωρώ πρώτη είδηση ,
    που μπορεί να ξαναφέρει το χαμόγελο σε χιλιάδες ανθρώπους ...
    Ενα αλλο σημαντικό σημείο ειναι η περαιτέρω έρευνα της δράσης της ντοπαμινης ...
    Η ερευνήτρια εξηγησε ότι η ντοπαμινη που \"σπρώχνει \" ενισχύοντας ένα ερέθισμα ευφορίας στον εγκέφαλο ,με την λήψη αλκοόλ,σαν νευρομεταβιβαστικη ουσία , προκαλεί στον οργανισμό μας για εξισορρόπηση, την δημιουργία ενος ανασταλτικού ερεθίσματος δυσανεξίας , προκείμενου να μην διαταράσσεται η ιδιοσυστασία του...
    Κάθε φορά δηλαδή που το αλκοόλ , μας δίνει την ευφορία , [μέσω της δράσης της ντοπαμινης ] ένας άλλος μηχανισμός , εξισορροπητικός , παράγει ένα αρνητικό ερέθισμα, το οποίο ακόμα και όταν διακόπτεται η χρήση του αλκοόλ
    και η αντίστοιχη δράση της ντοπαμινης , για άγνωστη μεχρι στιγμής αιτιολογία , σε ορισμένους ανθρώπους ,συνεχίζει
    να παράγει το αρνητικό ερέθισμα, που υποχρεώνει ασυνείδητα τον άνθρωπο,η το πειραματόζωο , να συνεχίσει να πίνει για να επαναφέρει την ευφορία , αυξάνοντας σταδιακά την δόση και χάνοντας την ικανότητα του αυτοελέγχου ...
    Ίσως το μπεκλοφεν να εχει καποια σχέση με αυτο το μηχανισμό παραγωγής αρνητικού ερεθίσματος , αφου ο καρδιολόγος -αλκοολικός, περιγράφοντας την αισθηση μπροστα στο μπουκάλι το ουίσκι , μετά την λήψη του φάρμακου ,
    είπε ότι ειχε πλήρη απώλεια συναισθηματικής αντίδρασης ,
    που σημαινει ότι κατά κάποιο τρόπο μπλοκάρεται αυτη ακριβώς η αντίδραση του οργανισμού μας !
    Τέλος, αυτο που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ειναι η στωικότητα ενος απο τους ειδικούς στην εξάρτηση,
    που είπε χαρακτηριστικά τα εξής .
    \"μεχρι σήμερα , αν χωρίζαμε σε 3 ομάδες όλους τους ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μια διαδικασία με τον Α η τον Β τρόπο απεξάρτησης , τα αποτελέσματα δειχνουν ότι
    το 1/3 δεν ειχε καμμια απολύτως επιτυχία
    στην προσπάθειά τους ,
    ένα αλλο 1/3 κατάφερε προς στιγμή να απεξαρτηθεί ,
    αλλά μετακύλησε αργότερα ,
    ενω ένα τελευταίο 1/3 απεξαρτηθηκε ολοκληρωτικά ,
    που σημαινει ότι τα 2/3 των ασθενών , έχουν θετική εξέλιξη
    στην μάχη κατά της εξάρτησης απο το αλκοολ !

ειναι οντως πολυ αισιοδοξο το μυνημα αυτο..

πολυ σημαντικο ρολο για μενα εχει και η θεληση..
    θυμαμαι οταν ειχα παει στο γιατρο και ειπα εχω προβλημα αλκοολισμου χρεαζομαι μια βοηθεια μ πε οτι ελαχιστα ατομα ζητανε βοηθεια παραδεχομενοι το προβλημα τους λογω ντροπης.. η νομιζοντας οτι αναπασα στιγμη ειναι ικανοι να το κοψουν

και ομως θα θελα να πω οτι αλκοολισμος δεν ειναι ντροπη,ειναι ενα προβλημα αντιμετωπισημο που μπορει ανα πασα στιγμη να συμβει σε καθε ανθρωπο..
    καλημερα...
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Originally posted by olgaki82
    ειναι οντως πολυ αισιοδοξο το μυνημα αυτο..

πολυ σημαντικο ρολο για μενα εχει και η θεληση..
    θυμαμαι οταν ειχα παει στο γιατρο και ειπα εχω προβλημα αλκοολισμου χρεαζομαι μια βοηθεια μ πε οτι ελαχιστα ατομα ζητανε βοηθεια παραδεχομενοι το προβλημα τους λογω ντροπης.. η νομιζοντας οτι αναπασα στιγμη ειναι ικανοι να το κοψουν

και ομως θα θελα να πω οτι αλκοολισμος δεν ειναι ντροπη,ειναι ενα προβλημα αντιμετωπισημο που μπορει ανα πασα στιγμη να συμβει σε καθε ανθρωπο..
    καλημερα...
    για να καταλαβεις ποσο σωστη ειναι αυτη η αποψη ολγακι ,
    υπαρχουν σοβαροτατες ενδειξεις οτι αυτο το πρωτο 1/3 που δεν ειχε καμμια απολυτως θετικη ανατποκριση στην θεραπεια
    ειναι ατομα που αναγκαστηκαν ισως να μπουν στο προγραμμα
    για να παρουν πισω μια αδεια οδηγησης , η απλα γιατι τους το επεβαλε το οικογεεικαο η επαγγελματικο τους περιβαλλον!
    ειπες την λεξη κλειδι...
    Θεληση!

την τεταρτη εκλεισα ραντεβου με εναν ψυχιατρο στην πολη μου τελικα.το σκεφτηκα πολυ καλα θα ταν να το εκανα αθηνα που θα ρθω ομως μετα δεν θα ηταν δυνατο να πηγαινοερχομαι συνεχεια..
    αυτος ειναι πιο πολυ της ψυχοθεραπειας και οχι τοσο των φαρμακων,αντε να δουμε τι θα κανουμε..

ουφ αγχωνομαι...τι θα πω,πως θα τα πω,ειναι τοσα πολλα...ουφ.....

παιδια ομως ελπιζω σε καμια δεκαρια μερες που θα κατεβω αθηνα να συναντηθουμε τελικα οσοι θελετε!!!
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    την τεταρτη εκλεισα ραντεβου με εναν ψυχιατρο στην πολη μου τελικα.το σκεφτηκα πολυ καλα θα ταν να το εκανα αθηνα που θα ρθω ομως μετα δεν θα ηταν δυνατο να πηγαινοερχομαι συνεχεια..
    αυτος ειναι πιο πολυ της ψυχοθεραπειας και οχι τοσο των φαρμακων,αντε να δουμε τι θα κανουμε..

παιδια ομως ελπιζω σε καμια δεκαρια μερες που θα κατεβω αθηνα να συναντηθουμε τελικα οσοι θελετε!!!
    ολγακι μου μην αγχωνεσαι για τον ψυχιατρο.
    δεν ειναι τπτ.
    εξαλλου δεν ειναι κανενας αγνωστος.
    ειδικος ειναι.θα σε βοηθησει και αυτος να ανοιχτεις.
    οταν ερθεις αθηνα θα χαρω και γω να σε δω απο κοντα.....
    πρωτα ο θεος να μαστε καλα

ολγακι , ενας καλος ψυχιατρος , πρεπει να μπορει να παιρνει σωστα το ιατρικο ιστορικο ενος ασθενους...
    αν δεν το κανει θα σου ελεγα να του το πεις μονη σου!
    γαιτρε μου πεστου δεν ειμαι σιγουρη αν μπορω να τα πω ολα οσα αφορουν την υγεια μου με συνεπεια ....
    Μπορειτε να μου συμπληρωσετε ενα ιατρικο ιστορικο?
    Το γραφω γιατι εχω την εντυπωση οτι καποιοι απεχθανονται την διαδικασια αυτη και ισως την αποφευγουν....

εκλεισα κιολας 2 μηνες χωρις αλκοολ.
    κερναω λεμοναδες:):):)

οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους σας γιατι ειλικρινα η βοηθεια και συμπαρασταση σας ειναι ανεκτιμητη..

Senior Member
    ρε παιδια πως πινετε απο την στιγμη που περνουμε τετια φαρμακα?
    εγω μια φορα ιπια μια γουλια κρασι και ειχα ζαλαδες νομιζα οτι θα πεθανω κλπ.

Senior Member
    μπράβο ολγάκι!!!!!!!!!!
    καλή συνέχεια:)))

οταν επινα δεν επαιρνα φαρμακα..
    40 μερες πηρα αγχολυτικα και τα σταματησα..

Senior Member
    μπραβο βρε ολγακι!!!!!!
    μας κανεις χαρουμενους και περηφανους για σενα!!!!!

λεμοναδα απο λεμονι εχεις δοκιμασει????α-πι-θα-νη!

Senior Member
    αντε μπραβο ολγακι.τωρα περνεις φαρμακα?εγω τα ζαναξ σαν κουβος τα κατεβαζω τελευταια.πολυ ενταση.

Page 38 of 45 FirstFirst ... 283637383940 ... LastLast