επιπεδοση συναισθηματος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

επιπεδοση συναισθηματος

επασχα απο καταθλιψη(οχι βαρια) κ απο ψυχωση.τον τελευταιο καιρο(πριν παρω το ρισπερδαλ) η καταθλιψη ειχε φυγει κ παιρνουσα τζαμι(τελεια).η ψυχωση εφυγε με το φαρμακο αρκετα γρηγορα αλλα απο τοτε επιπεδοθηκε κ το συναισθημα(πληρης επιπεδοση),δεν εχω νιωσει κανενα συναισθημα εδω κ 10 μηνες.ο γιατρος λεει ειναι απο την αρωστια,ειναι?θα μεινω για παντα ετσι?(κοψω δε κοψω το φαρμακο)

Member
    Μην φοβάσαι... το ιδιο ειχα κι εγω... απο καταθλιψη βαριας μορφης ολα ειχαν επιπεδωθει... ελλειψη συναισθηματος σε οποιαδηποτε δραστηριοτητα,ομως εκοψα τα χαπια μονη μου, δεν ξαναπηγα σε γιατρο, προσπαθησα μονη μου διχως φαρμακα τα οποια καταστελλουν τα συναισθηματα και ολα επανηλθαν αλλα σε ισορροπημενο βαθμο, μην ξεχναμε οτι ο λογος που οι ανθρωποι \'\'χανουν\'\' τον εαυτο τους ειναι γιατι δεν τακτοποιουν τα συναισθηματα τους, ολα θα επιστρεψουν αλλα πιο ομορφα και θα νοιωθεις δυνατη και τιποτα δεν θα σου θυμιζει τον παλιο σου εαυτο!ομορφη ζωη να εχεις!

Junior Member
    nenesgeo και εγω ειχα ενα ψυχωτικο επεισοδιο και πειρα για 9 μηνες αγωγη.Η αληθια ειναι πως με το φαρμακο το αντιψυχωτικο(σολιαν και ακενετον)ειχα αμβληνση συναισθηματων δηλαδη δεν μπορουσα να χαρω πολυ να γελασω να στεναχορηθω κ.α επισησ ειχα μειωση της λειτουργικοτητας.σε κρατανε τα φαρμακα σε χαμηλη ισοροπια των συναισθηματων πιστευω γιατι τα βιωσα ο ιδιος.τωρα ειμαι 9 μηνες χωρης αγωγη και επανηρθα στα φυσιολογικα.τα φαρμακα μου τα εκοψε ο γιατρος μην τα κοψεις απο μονο σου οπως λεει η kitty.προεχει η υγεια σου και πανω απο ολα η αντιμετοπιση των προβληματων σου και των συμπτωματων

Senior Member
    red-button ,το solian 400mg ,το είχα παρει για ένα διαστημα σαν σταθεροποιητη συναισθηματος.Καλό φάρμακο..Δεν μου εφερνε καταστολή ή υπνηλία,αλλα μου προκάλεσε οξεία δυστονία,δηλαδή στραβωσε το στόμα μου και πήγα στο νοσοκομείο για ένεση ακινετον!
    Εσύ τι δόσεις παίρνεις?Είχες πρόβλημα με παρενέργειες?

Junior Member
    lostre στην αρχη το επαιρνα μεγαλες δοσεις 800μγ την ημερα μετα μου το μειοσε σε 400 και αργοτερα σε 300 τωρα δεν περνω μου τα σταματησε.εγω τα επερνα μαζι με ακενετον για να μην προκαλεσει δυστονια και δεν ειχα καποιο προβλημα.στην αρχη μολις το προτοπηρα ειχα παθει και εγω δθστονια μου στραβοσε ο λαιμος και εκανα ενεση μετα ομως που επερνα και το ακενετον παραλληλα δεν ειχα καποιο προβλημα.παρενεργειες που ειχα με το φαρμακο ενα διαστημα δε νπορουσα να καθησο στη καρεκλα για πολυ ωρα αλλο μοθ ειχε ανεβη η τιμη στο αιμα του συκοτιου τρανσιταμινασες και ειχα αμβληνση συναισθηματων ημουν σε μια χαμηλη ισορροπια των συναισθηματων δεν μπορουσα να γελασω πολυ να χαρω πολυ να κλαψωκαι ειχα και λιγο μειοση της λειτουργικοτητας.
    εσυ για ποιο λογο τα παιρνεις τα σολιαν τι εχεις?τα παιρνεις καιρο?
    ξεχασα να σου πω πως ειχα παρει και καποια κιλα γυρο στα 10 δεν ξερω βεβεα αν ειναι απο το σολιαν η αν ειναι επειδη ετρωγα λιγο παραπανο και δεν γυμναζομουν.

Junior Member
    Γειά σας ρε παιδιά,από ψυχωσική συνδρομή (μου λένε ότι) πάσχω και παίρνω κι εγώ το σολιάν.Επιπέδωση συναισθήματος κι εγώ,πήρε τ\' αυτί μου από τον γιατρό που μου γράφει τα φάρμακα στο ικα (Φαρσαλιώτης τ\' όνομα) ότι τα αντιψυχωσικά \"παγώνουν\" το συναίσθημα.Εγώ ρε παιδιά άλλο με καίει και θέλω μιά φιλότιμη απάντηση:αυτή η φτιάξη με τα μάτια,με την όραση,που είναι σαν να βλέπεις και να μη βλέπεις ταυτόχρονα,την έχετε κι εσείς;Γιατί εμένα με έχει πεθάνει...Όλη την ημέρα είμαι φραππές και τσιγάρα ρε λέμε...Τέλοσπάντων,άμα θέλετε να με ανακουφίσετε απαντήστε.Και άμα θέλετε στείλτε και κανα u2u,θα χαρώ να επικοινωνήσω.

Junior Member
    Γειά και πάλι.Έχει να γράψει κάποιος,κάτι για την επιπέδωση συναισθήματος;;;Εμένα είναι το πιο βασανιστικό μου.Πείτε τίποτα ρε παιδιά....

Senior Member
    αυτή η φτιάξη με τα μάτια,με την όραση,που είναι σαν να βλέπεις και να μη βλέπεις ταυτόχρονα,την έχετε κι εσείς;
    Εννοεις ως μεγαλη αφηρημαδα...δηλαδη βυθισμενος σε σκεψεις και βλεπω αλλα δεν βλεπω?
    Μπορεις σε παρακαλω να το αναλυσεις?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Junior Member
    Κάπως έτσι,αλλά όχι απόλυτα...σαν να βλέπεις όνειρο ένα πράγμα.

Senior Member
    ο συντροφος μου εχει παραπονο οτι εχω επιπεδωση αλλα εγω δεν το καταλαβενω αυτος ειναι γιατρος εγω παντως δεν το καταλαβενω εσεισ το καταλαβενετε?