Aρρωστοφοβια και αγχος..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Aρρωστοφοβια και αγχος..

Καλησπερα..

Ειμαι 24ων χρονων απο Αθηνα.. Βασικα το προβλημα μου, εντοπιζεται πολλα χρονια πισω καθως απο πολυ μικρος θυμαμαι τον εαυτο μου να φοβαται τον θανατο.. Δεν ξερω αν εχει σχεση με το τωρινο προβλημα μου παρολλα αυτα απο τοτε θυμαμαι οτι εκανα ασχημες σκεψεις..

Γενικα παντα μπορω να παρατηρησω οτι ειχα κολλημα κυριως με τις αρρωστιες.. τα προηγουμενα 5 χρονια ειχα συνεχως αγχος που επαιρνε τη μορφη δυσκοιλιοτητας.. Ηταν το μονιμο αγχος μου και με ταλαιπωρουσε συνεχως.. Το αντιμετωπισα ομως αποτελεσματικα καθως πειστηκα οτι δεν εχω καποια αρρωστια αλλα μονο αγχος και σχεδον δυο χρονια δεν εχω καποιο προβλημα..

Πριν 2 χρονια ομως μου συνεβει ενα ατυχημα με αυτοκινητο και απο τοτε εχει αρχισει ενας γολγοθας καθως λιγες μερες μετα μου μετρησαν αυξημενη αρτηριακη πιεση.. Και απο τοτε οταν με αφηνει ενα προβλημα-κολλημα με πιανει αλλο.. Θα ακουσα για μια αρρωστια και θα νομιζω οτι την εχω.. θα ακουσω για ενα προβλημα υγειας και νομιζω οτι το εχω.. Με ταλαιπωρει συνεχως κατι.. Κατι υπαρχει στο μυαλο μου..

Δοκιμασα να επισκεφτω εναν ψυχιατρο αλλα νομιζω οτι δε με βοηθαει.. Εντοπιζει το προβλημα η τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω στο οτι δε τα πηγαινα καλα με τη σχολη μου και νομιζω οτι δε με βοηθαει να το αντιμετωπισω..

Το τελευταιο καιρο η ψυχολογια μου χειροτερευει.. Νομιζω οτι κανω ακομα πιο ασχημες σκεψεις του στυλ ''τι κανω αυτο καθως αν εχω κατι κακο τοτε δεν εχει νοημα'' και νομιζω οτι τετοιες σκεψεις για εναν 24 χρονο ειναι πολυ ασχημες.. Στα προθυρα η και μεσα στην καταθλιψη.. Δεν ξερω αν και αυτο ειναι μια ακομα ασχημη σκεψη..

Τη μερα ειμαι μια χαρα και το βραδυ που μενω μονος κυριως αρχιζει και δουλευει το μυαλο μου αναποδα..

Ξερετε καποιον γιατρο ψυχιατρο, ξερετε πως μπορω να ψαξω μονος μου και με τι κριτιρια? Και τελος ξερετε το κοστος ομαδικης δουλειας?

Senior Member
    Αν θες κοιτα εδω που πηγαινω εγω για ομαδικη εδω και ενα χρονο:

http://www.opc.gr/gr/

Κοστος 160 ευρω το μηνα + 180 για κατι τεστ που κανεις μια φορα στην αρχη.

Junior Member
    ευχαριστω για την αμεση απαντηση! αυτο πιστευετε θα βοηθησει? η κατι ατομικο αρχικα?

Senior Member
    αν το σηκωνει η τσεπη σου κατι ατομικο αρχικα και συγκεκριμενα το καλυτερο για τετοια προβληματα ειναι η γνωσιακη-συμπεριφοριστικη ψυχοθεραπεια η οποια εχει εξαιρετικα αποτελεσματα.

Junior Member
    Ωραιο μου ακουγεται αυτο :P:P

καμια ιδεα για το ποιον να επισκεφτω?