Αδράνεια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Senior Member
    Originally posted by Lef
    Δλδ για να καταπολεμησω την αδρανεια πρεπει απλα καθε στιγμη σε καθε ευκαιρια να δρω πιο γρηγορα με λιγοτερη σκεψη
    Εμένα αυτό με βοήθησε και με βοηθάει Lef όταν νιώθω βαριά.
    Πιέζω τον εαυτό μου να δράσει εε και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη που είπε και η melene.
    Όσο για τα άλλα θέματα που οδηγούν εκεί θέλουν χρόνο για να λυθούν αλλά και πάλι μια πράξη έχει πιο πολύ δύναμη από χίλιες σκέψεις και το λέω εγώ που είχα χρόνια χωμένη στη σκέψη και την είχα θεοποιήσει απ\'την άποψη ότι πίστευα ότι από κει θα μου ρθει η λύση.
    Συνδυασμός των 2 είναι το καλύτερο πιστεύω.Δράση και συγχρόνως δουλειά με τον εαυτό σου για τα βαθύτερα αίτια.
    Αλλά στη φάση που λες ότι είσαι αυτόν τον καιρό είμαι σίγουρη ότι καλό είναι αντιδράσεις όπως λες στην παράθεση.

Senior Member
    nαι εχεις δικιο Αrsi, thx

Senior Member
    Originally posted by Lef
    Γεια, μηπως αισθανεται κανενας αλλος οτι εχει τεραστια αδρανεια για πολλα πραματα φαινομενικα απλα , οπως το να βαλει να φαει ενω πειναει, να ανοιξει ενα παραθυρο στο λεωφορειο ενω σκαει , να σκεφτεται 10 φορες να σηκωθει απτο κρεβατι ωσπου τελικα να το κανει ? Εχει νοημα να απομονωνω την αδρανεια ἠ εχει να κανει με αλλα θεματα μου ? Δλδ για να καταπολεμησω την αδρανεια πρεπει απλα καθε στιγμη σε καθε ευκαιρια να δρω πιο γρηγορα με λιγοτερη σκεψη ή πρεπει να δουλεψω στην αυτοπεποιθηση μου ή την κοινωνικοτητα μου για να \"ξεπεραστει\" η αδράνεια ? Και αν το 2ο τοτε μηπως γνωριζει κανεις με τη σχετιζεται η αδρανεια? με τι αλλα \"θεματα\" :p
    Αδρανεια: μου ερχονται διαφορες σκεψεις στο νου με το ακουσμα της λεξης. Αδρανεια απο κουραση, απο φοβο....Φοβο, κουραση απο τι? πώς? απεναντι σε τι?

Εχει συνειδητοποιηση η αδρανεια σου? Την ωρα που αδρανοποιεισαι εχεις αισθανθει κατι? Τι ειναι αυτο που σου προκαλει την αδρανεια, κοιττα κυριως το αιτιατο ξεκινωνας αντιστροφα...Σαν να πηγαινεις αντιστροφα ξεκινωντας απο το αποτελεσμα.

Κατι τελευταιο, για μενα πολυ σημαντικο: το θετικό ορίζεται μόνο με όρους του αρνητικού- μοιράζονται μεταξύ τους μια υπονοούμενη ταυτότητα. Με άλλα λογια, Τα αντίθετα μπορούν να γίνουν συμπληρωματικές όψεις της μίας και αυτής πραγματικότητας (το χε πει καποιος σπουδαιος). Παρε περα απο το αποτελεσμα της αδρανειας (που το οριζεις σαν αρνητικο) και εκει που θες να πας, στην δραστηριοποιηση (μηπως υπερ-δραστηριοποιηση, που το οριζεις σαν θετικο) κ δες την εικονα σου, περισσοτερο ολοκληρωμενη. Ισως βοηθηθεις ετσι:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Page 2 of 2 FirstFirst 12