Πολυ αγχος απωλεια ορεξης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    162

    Πολυ αγχος απωλεια ορεξης

    Καλησπερα σε ολους παιδια ηθελα να γραψω για να σας πω καποια νεοτερα.. Εχω γραψει και αλλες φορες για πονους αυχενα και πλατη κλπ κλπ κλπ.. Πηγα λοιπον στο νοσοκομειο εκανα καποιες εξετασεις ο γιατρος μου ειπε ειναι απο λαθος σταση και εχουν σφιξει οι μυς και κανουν συσπασεις.. Μου εγραψε κατι χαπια και μου εγραψε και φυσικοθεραπειες τις οποιες τις ξεκιναω απο αυριο δοξα τω θεο.. Το αλλο προβλημα που με ταλαιπωρει ειναι οτι περναω μια πολυ στρεσσογονα περιοδο στην ζωη μου εχω πολυ εντονο αγχος και νευριαζω με το παραμικρο παρα πολυ ευκολα.. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι συνηθως τρωω παρα πολυ φαγητο και τις τελευταιες 8 μερες μου εχει κοπει η ορεξη τρωω 2 γευματα την ημερα και αν.. Εχω χρονιο προβλημα με το στομαχι καθως το αγχος με βαραει παντα εκει εχω παει σε γαστρεντερολογο επαιρνα Librax Και λοζεκ αλλα οντας και αρρωστοφοβικος εχω τρομοκρατηθει που δεν εχω ορεξη να φαω το μυαλο μου παει στα χειροτερα.. Σας παρακαλω πειτε μου υπαρχει περιπτωση η απωλεια ορεξης να ειναι απο το πολυ αγχος που εχω αυτην την περιοδο; Επισης ξεκιναω ψυχολογο την αλλη βδομαδα μπας και το ξεπερασω και αυτο το θεμα.. Το ερωτημα μου ειναι αν το αγχος μπορει να προκαλεσει απωλεια ορεξης και αν κανεις απο εδω το εχει παθει και πως το ξεπερασε;

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2023
    Posts
    246
    Εγώ όταν έχω άγχος δεν θέλω να φάω δεν πεινάω καθόλου , έμεινα και για πάνω από 24 ώρες νηστικός χωρίς να φάω τίποτα, δε πάει μπουκιά κάτω . Υπάρχουν νεύρα και ίσως ξεσπάμε σε άτομα που θέλουν το καλό μας . Το Πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε πως έχουμε πρόβλημα , μετά προσπαθούμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα για φαγητό , τρώγοντας έρχεται η όρεξη , παίρνεις ένα πιάτο φαγητό και κάθεσαι προσπαθώντας να το φας βλέποντας ή ακούγοντας κάτι που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα προβλήματα . Με το άγχος υπάρχει γενικά μια κόπωση και επιδεινώνεται η κατάσταση με την απώλεια ύπνου κάνοντας δυσάρεστες σκέψεις.
    Όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Θα βοηθήσει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, όσοι έχουμε άγχος για το τι θα συμβεί μελλοντικά , μάλλον πρέπει να σκεπτόμαστε το τι κάνουμε τώρα να ζούμε ανέμελα την κάθε στιγμή χωρίς να νοιαζόμαστε για το τι θα μας ξημερώσει η επόμενη μέρα.
    Το άγχος προκαλείται για πράγματα που έχουν προηγηθεί ή θα γίνουν. Να περιμένουν να τα αντιμετωπίσουμε όταν θα έρθει η ώρα τους!

Similar Threads

  1. Έλλειψη/απώλεια όρεξης για τροφή
    By Konstantin Papadimos in forum Κατάθλιψη - Δυσθυμία
    Replies: 12
    Last Post: 18-06-2022, 23:44
  2. Απουσία όρεξης για φαγητό vol. 2
    By Unlucky1980 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 17
    Last Post: 08-05-2021, 22:22
  3. Απωλεια ορεξης
    By Elrudinam in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 1
    Last Post: 07-12-2020, 06:47
  4. Απώλεια ορεξης
    By Elrudinam in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
    Replies: 0
    Last Post: 05-12-2020, 15:54
  5. Φάρμακο για μείωση όρεξης;
    By toureter in forum Συναισθηματική Υπερφαγία, Ψυχογενής Βουλιμία
    Replies: 25
    Last Post: 19-11-2017, 20:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •