Έντονα σημάδια bullying.... - Page 26
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 26 of 55 FirstFirst ... 16242526272836 ... LastLast
Results 376 to 390 of 811
    Senior Member
    Originally posted by oboro
    Δεν το βρίσκω και πολύ εντάξει όμως να αλλάζει κανείς χρώματα στο όνομα μιας δήθεν ουδετερότητας ή ανωτερότητας.
    ουτε εγω. αλλα πώς μπορεις να ξερεις οτι αυτο ισχυει στην συγκεκριμενη περιπτωση?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by DissolvedGirl
    Εγώ πάλι που διαβάζω το θέμα από την αρχή και πέραν ενός post νομίζω δεν έχω συμμετάσχει παρόλο που το παρακολουθώ, έχω να κάνω μονο μια ερώτηση και πάντες πιστοί μου απαντάτε γιατί αισθάνομαι λίγο αλλου...
    ...Ποιο είναι το θέμα της διαφωνίας είπαμε;
    Νομίζω οτι έιναι πολλά... Αν ο πάνος ήταν θύμα, αν ο όρος μπούλιγκ είναι δόκιμος, αν η ανάρτηση ενός δήθεν θέματος είναι καιροσκοπική για να αναζωπυρωθούν υπάρχουσες εντάσεις, αν η στάση όσων συμφωνούν πως υπήρξε μπούλιγκ είναι υποκριτική, αν υπάρχει γενικά υποκρισία στο θέμα καταλογίσμου ευθυνών για επιθετικότητα...

Μετά δεν ξέρω, επειδή ξεφύγαμε λιγ-

...
    ...
    ...

....Α, αυτό εννοούσες? Οτι ξεφύγαμε? Ρητορική ερώτηση έτσι? Χε, δεν μου ξεφεύγουν εμένα αυτά...

:-(

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    oboro, αφου παρακολουθεις το φορουμ καιρο τωρα, θα χεις προσέξει καποιους, τουλάχιστον αυτους που συμμετεχουν καταθετωντας την αποψη τους καιρο τωρα.

Ετσι, θα χεις προσεξει οτι η ανωνυμη στην οποια αναφερεσαι, εχει παρει θεση σε θεματα. Κ εχει κοντραριστει για τις θεσεις αυτες.
    Βασικά... οχι. Δεν μου τραβούν όλοι την προσοχή άλλωστε. Την ανωνυμη δεν μπορώ να την θυμηθώ καθόλου. Και δεν είμαι σίγουρος γιατι, αφου δεν έχω όρεξη να διαβάζω κάτι δέυτερη φορά. Η άποψη μου για τη στάση της στο θέμα μπούλινγκ παραμένει η ίδια.
    Αφου λοιπον δεν εχεις συνομιλησει με εναν ανθρωπο, πώς μπορεις να τον χαρακτηρισεις ετσι? τον ιδιο κ τον τροπο του να συνδιαλεγεται?

Ελπιζω να εισαι πιο επιφυλακτικος στα τοσο γρηγορα συμπερασματα σου.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    ουτε εγω. αλλα πώς μπορεις να ξερεις οτι αυτο ισχυει στην συγκεκριμενη περιπτωση?
    Δεν ξέρω αν ισχύει. Το υπέθεσα λογικά. \'Οχι ιδιαίτερα ασφαλής τρόπος να υποθέτει κανείς, αλλα αν η ανώνυμη δεν το κάνει αυτό γενικά, και της βγήκε στο εν λόγω θρέντ? Τι σημαίνει αυτό? Πως ειδικά η περίπτωση του πάνου κάπως την επηρρέασε δηλαδη? Οι ελάχιστοι που παίρνουν το μέρος του πάνου δηλαδή καπως επηρρεαστικάν απο τη φυσιογνωμία του? Η έχουν γενικά προβλημα ορθής κρίσης?

Δεν είναι απλό το ζήτημα.

Senior Member
    Εσύ πάντως με το που μπήκες φρόντισες να τραβήξεις την προσοχή, δίνεις την εντύπωση ότι σου αρέσει να προκαλείς.

Χαίρομαι ωστόσο που δεν τράβηξα την προσοχή σου, δε συνηθίζω να το κάνω προκαλώντας.

Και όχι αγαπητέ, αυτό που εσύ το βλέπεις άσπρο-μαύρο-άχρωμο δεν είναι, υπάρχουν 16 εκατομύρια διαφορετικά χρώματα μόνο στην οθόνη του υπολογιστή σου.

Την ουδετερότητα αλήθεια από που τη συμπέρανες;;;
    Την ανωτερότητα από το σχόλιο περί γηπέδου; Αυτό δικαίως το συμπέρανες γιατί πράγματι το θεωρώ ανώτερο να μη μπλέκεται κανείς σε γηπεδομαχίες και να κρατά ένα επίπεδο συζήτησης, χωρίς βρισίδι και διαφωνία για τη διαφωνία. Αυτό γιατί το θεωρείς εκνευριστικό;
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Εσύ πάντως με το που μπήκες φρόντισες να τραβήξεις την προσοχή, δίνεις την εντύπωση ότι σου αρέσει να προκαλείς.

Χαίρομαι ωστόσο που δεν τράβηξα την προσοχή σου, δε συνηθίζω να το κάνω προκαλώντας.
    Καμία σχέση. Δεν προκαλώ για να τραβήξω την προσοχή, ούτε με πειράζει που είσαι χαμηλών τόνων, ούτε ξεχνάω τί έγραφες επειδή έτσι έισαι. Δεν μου αρέσει το δήθεν στύλ και γι\' αυτο δεν του δίνω σημασία. Αυτό το θρέντ είναι εξαίρεση γιατί μου τραβηξε την προσοχή το \"σας την λέω και φεύγω\" σας.

Παντως οτι βρέθηκα προ εκπλήξεως και με κενό άποψης, βρέθηκα. Τα κομματια που λείπουν δείχνουν να συμφωνούν, όμως.

Και όχι αγαπητέ, αυτό που εσύ το βλέπεις άσπρο-μαύρο-άχρωμο δεν είναι, υπάρχουν 16 εκατομύρια διαφορετικά χρώματα μόνο στην οθόνη του υπολογιστή σου.
    Τετριμμένο.

Την ουδετερότητα αλήθεια από που τη συμπέρανες;;;
    Την ανωτερότητα από το σχόλιο περί γηπέδου; Αυτό δικαίως το συμπέρανες γιατί πράγματι το θεωρώ ανώτερο να μη μπλέκεται κανείς σε γηπεδομαχίες και να κρατά ένα επίπεδο συζήτησης, χωρίς βρισίδι και διαφωνία για τη διαφωνία. Αυτό γιατί το θεωρείς εκνευριστικό;
    Την ουδετερότητα, απ\' τη στάση. Σίγουρα όχι απ΄τα λεγόμενα. Οσο για το επιχείρημα \"βεβαίως θεωρώ το γήπεδο κατώτερο\" είναι κυκλικό - δεν εξηγείς τι το γηπεδικό έχει να εκφράζεται κανείς ανοιχτά και με τη στάση του, και πώς είναι ανώτερος αυτός που καμουφλάρει με ένα άχρωμο πέπλο τις απόψεις του.

Senior Member
    Αφου λοιπον δεν εχεις συνομιλησει με εναν ανθρωπο, πώς μπορεις να τον χαρακτηρισεις ετσι? τον ιδιο κ τον τροπο του να συνδιαλεγεται?
    Νομίζω μπορείς να κρίνεις κάποιον χωρίς να είσαι φίλος του.

Ελπιζω να εισαι πιο επιφυλακτικος στα τοσο γρηγορα συμπερασματα σου.
    Ναι αμέ, γιατί όχι - κατι τέτοιο ανήκει στα θετικά είδη επιφυλακτικότητας.

Senior Member
    \'Οχι ιδιαίτερα ασφαλής τρόπος να υποθέτει κανείς, αλλα αν η ανώνυμη δεν το κάνει αυτό γενικά, και της βγήκε στο εν λόγω θρέντ? Τι σημαίνει αυτό?
    καλα. διαφωνω μαζι σου στον τροπο προσεγγισης. εντελως.

Senior Member
    καλα. διαφωνω μαζι σου στον τροπο προσεγγισης. εντελως.
    Αν θέλεις, μου λες με ποιόν τρόπο?

Senior Member
    θα προσπαθήσω αν και αμφιβάλλω στο αν θα με καταλαβεις κ θα σε καταλαβω.

πιανεις, αναφερεις μια πιθανοτητα οτι η ανωνυμη (το ονομα δεν εχει σημασια) εξαιτιας αυτου του θρεντ οδηγηθηκε σε εναν τροπο συμπεριφορας που δεν εχει δειξει μεχρι τωρα. αποκοπτεις την συμπεριφορα, την συμμετοχη που εχει ο ανθρωπος αυτος τοσο καιρο κ επικεντρωνεσαι σε ενα σημειο οπου υποθετεις πώς εχει σταθε αφορμη για να δειξει μια αλλη συμπεριφορα κ εχει εναν χαρακτηρα που τοσο καιρο δεν εβγαζε στην επιφανεια.

Μαλιστα θεωρωντας το ως δεδομενο ολο αυτο προχωρεις σε χαρακτηρισμους εξ ολοκληρου για την προσωπικοτητα της.

αυτο με κανει να διαφωνω. Το βρισκω αστοχο με εναν ανθρωπο που συνομιλω λιγα λεπτα κ δεν εχω κανενα απολυτως στιγμα για αυτον απο τα οσα εχει πει, να τρεξω να τον χαρακτηρισω καπως.

Senior Member
    θα προσπαθήσω αν και αμφιβάλλω στο αν θα με καταλαβεις κ θα σε καταλαβω.

πιανεις, αναφερεις μια πιθανοτητα οτι η ανωνυμη (το ονομα δεν εχει σημασια) εξαιτιας αυτου του θρεντ οδηγηθηκε σε εναν τροπο συμπεριφορας που δεν εχει δειξει μεχρι τωρα. αποκοπτεις την συμπεριφορα, την συμμετοχη που εχει ο ανθρωπος αυτος τοσο καιρο κ επικεντρωνεσαι σε ενα σημειο οπου υποθετεις πώς εχει σταθε αφορμη για να δειξει μια αλλη συμπεριφορα κ εχει εναν χαρακτηρα που τοσο καιρο δεν εβγαζε στην επιφανεια.

Μαλιστα θεωρωντας το ως δεδομενο ολο αυτο προχωρεις σε χαρακτηρισμους εξ ολοκληρου για την προσωπικοτητα της.

αυτο με κανει να διαφωνω. Το βρισκω αστοχο με εναν ανθρωπο που συνομιλω λιγα λεπτα κ δεν εχω κανενα απολυτως στιγμα για αυτον απο τα οσα εχει πει, να τρεξω να τον χαρακτηρισω καπως.
    \'Εχεις δίκιο, έπρεπε να διαφωνήσω όπως διαφώνησα για τη σταση της στο συγκεκριμένο θέμα, να βγάλω το συμπέρασμα για την εναλλακτική συμπεριφορά της στο θρέντ και ώς εκεί. Το τρελό είναι οτι όχι μόνο δεν είχαν \"κολλήσει\" μέσα μου τα παλαιότερα δείγματα συμπεριφοράς της, αλλα δεν ήμουν σε θέση να το καταλάβω καν, παρα μόνο μετά απο έντονη προσπάθεια. Και μετά χρωμάτισε τη δική μου προσέγγιση προς τον άλλον αυτό. Υπήρχε μια κλιμάκωση προς αυτό αν και δεν φαινεται καλά. Συγκεκριμένα δεν έδειξα επιφυλακτικότητα πρίν απαντήσω στο γηπεδικό της - να μου συμβεί όλο αυτό δηλαδή εσωτερικά πρώτα και μετά πιο συγκροτημένα να απαντήσω.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω όλο αυτό. Οπότε μάλλον δεν πειράζει αν δεν με καταλάβεις εσυ.

Ζητώ συγγνώμη για τα παραπάνω.

Senior Member
    ...Α, αυτό εννοούσες? Οτι ξεφύγαμε? Ρητορική ερώτηση έτσι? Χε, δεν μου ξεφεύγουν εμένα αυτά...
    Μάλλον σου ξεφεύγουν αυτά (και αλλα, στα νέα του Ant1 στις 8:00) γιατί δεν ήταν καθόλου ρητορική ερώτηση. Θέλω να συμμετάσχω στο θέμα αλλα... δεν έχω ιδέα ποιο είναι πλέον το θέμα. Τις τελευταίες μέρες μονο μέλη που έχουν θέματα μεταξύ τους διαβάζω, μάλλον για απόψεις που εξέφρασαν τα μεν για τα δε κάπου, κάπως, κάποτε... αλλα κάποιο συγκεκριμένο θέμα/πρόβλημα για να σχολιάσει κάποιον νέος στη συζήτηση δεν έχω εντοπίσει στις τελευταίες σελίδες :(

Θα κάνω όμως μια απόπειρα να εκφράσω άποψη για αυτά που ανέφερες ως θέματα, και sorry εκ των προτερων αν είμαι εκτος θέματος :P

-Ο Πάνος είναι \"θύμα\", ακριβώς όπως και αυτοί που σχολίαζε προκλητικά ήταν \"θύματα\" των προσβλητικών του χαρακτηρισμών, των αδιάκοπων αερολογιών και των κατά καιρούς επικινδυνων συμβουλων του. Η διαφορα είναι πως οι δεύτεροι δεν έκαναν κάτι ώστε να προκαλέσουν τέτοιες αντιδράσεις, ενώ ο Πάνος12345 κατάφερε να εξοργίσει τόσο κόσμο σε τέτοιο βαθμό ώστε, όταν άνοιξε ένα topic που άπτονταν αυτής του της συμπεριφοράς, όλοι οι προσβληθέντες αλλα και άτομα που απλά πρόσεξαν τη συμπεριφορά του, έσπευσαν να του την επισημάνουν, άλλοι με κακό τρόπο εξ αρχής, άλλοι ξεκινώντας με ευγένεια αλλα χάνοντας στη πορεία την υπομονή τους λόγω των γενικεύσεων και του στρουθοκαμηλισμού του Πάνου. Οποτε ναι, για εμενα ο Πάνος είναι θύμα. Της συμπεριφοράς του και των αντιδράσεων που αυτή επέφερε. Ας πρόσεχε.

-Ο ορος \"bullying\" δεν ευσταθεί ακριβώς στην κατάσταση του Πάνου, μάλλον ο Πάνος προσπάθησε να κάνει bully το forum και τα μέλη του εάν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες επικοινωνίας που προσπάθησε να εντάξει στην κοινότητα μας. Στην προκειμενη περίπτωση, ο Πάνος όχι μονο ξεπέταγε θέματα το ένα μετά το άλλο στα οποια είχαν φουντώσει αρκετοί καβγάδες, χωνόταν και σε θέματα όπου υπήρχε ήδη ομαλή συζήτηση και, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, κατάφερνε να την εκτροχιάσει, ώστε να μην μπορείς να τον αποφύγεις με τίποτα εκτος του να μην συμμετέχεις πλέον στο forum. Συνήθως οι bullies παρενοχλούν περισσότερο από ένα άτομο, και το forum αυτό είναι εξαιρετικά ποικιλόμορφο στον τρόπο που εκφράζονται τα μέλη του (και αν το θες, άτομα που γραφουν με πολύ χειρότερο τρόπο από ότι το εν λόγω μέλος, έχουν λάβει και προσοχή και συμβουλές). Η αντίδραση αυτή όμως ήταν Πάνος-oriented, και όχι μονο από άτομα που είναι γενικά ευθείς στο στυλ τους, αλλα και από ανθρώπους που πλειοψηφικά στα post τους δείχνουν υπομονή.
    Και αν μιλήσουμε και γηπεδικά, δεν μπορείς να κατηγορήσεις επ ουδενί μια ομάδα οπαδών ότι \"επιτέθηκαν\" σε έναν φανατικό που ερχόταν σε οποια θέση και αν πήγαιναν και την περιγελούσε η προσπαθούσε να τους την αλλάξει. Τη πρώτη φορα τον αγνόησαν ελπίζοντας να σταματήσει από μονος του... Τη δεύτερη φορα του μίλησαν ευγενικά, με τακτ, και την τρίτη ... την τέταρτη φορα του μίλησαν απλά αλλα ξεκάθαρα, ντόμπρα και χωρίς σαλτσούλες και χάιδεμα στα αυτάκια, και την πέμπτη και την έκτη ... Την έβδομη φορα του φώναξαν, τον περιγέλασαν και ξανά μάνα προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, και την όγδοη και την ένατη ... ε την δέκατη θα τον αρχίσουν στα μπινελίκια, μπορεί να του\'ρθει και καμια καρεκλα ξώφαλτσα. Το θεωρώ ανόητο να επιμένεις κάπου όπου βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική οπτική από τη δικη σου και εσύ να προσπαθείς, άμεσα με προκλητικό τρόπο και έμμεσα με απειλές, να τους επιβάλεις τη δικη σου, να μην απαντάς σχεδόν ποτε σε άμεσες ερωτήσεις, να επικαλείσαι νομους και θεωρήματα που καμια σχέση με το θέμα δεν έχουν, και στην τελική να βλέπεις ότι κατέληξες να είσαι ενοχλητικός και να μη σε παίρνει αλλα εσύ να επιμένεις, μονο και μονο επειδή έχεις και εσύ δικαίωμα στο διάλογο.

-Η ανάρτηση αυτού του θέματος νομίζω ήταν άστοχη στη διατύπωση της, η ξεκίνησε ως κάτι και κατέληξε ως κάτι άλλο, όμως δεν μπορώ να πω οτιδήποτε επί του θέματος με σιγουριά γιατί, όπως έχω πει ξανά, δεν είμαι medium να μαντεύω τις προθέσεις του καθενός. Εγώ νομίζω πως η nature ήθελε να ανοίξει ένα θέμα, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την κατάσταση με τον Πάνo, για το πως μερικοί άνθρωποι αντιδρούν βίαια σε κάθε τι διαφορετικό και πως δε χρειάζεται να αναλωνόμαστε σε προσβολές και βρισιές αν δεν συμφωνούμε σε κάτι, τη στιγμή που μπορούμε απλά να αδιαφορήσουμε. Κατεμέ, διάλεξε λάθος άτομο ως αφετηρία για το θέμα της (αφού προσωπικά θεωρώ τον Πάνo όχι μονο προκλητικό, αλλα και την εξαίρεση στον κανόνα καλής συμπεριφοράς του forum) το οποιο αυτομάτως, λόγω της προϊστορίας με το εν λόγω μέλος, έκανε το topic της πεδίο μάχης, και επίσης, λόγω του ότι η ίδια δεν βρέθηκε να συμμετάσχει αρκετά στα θέματα όπου παρατήρησε το φαινόμενο του \"bullying\" κατ\'αυτήν, δεν αντιλήφτηκε πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν ήταν ο κανόνας της συμπεριφοράς των συμμετεχόντων (γιατί εγώ προσωπικά έχω μιλήσει πολύ ήρεμα και πολιτισμένα με τους άμεσα εμπλεκόμενους, και ας διαφωνούμε) η γενικευμένη τάση του forum (ακόμα και αν η πρώτη μου επαφή με πολύ κόσμο εδώ μέσα ήταν... έντονη αν μη τι άλλο), αλλα συγκεκριμένα προκαλούμενη από ένα και μονο άτομο.
    Όσο για το αν το θέμα ξεκίνησε ΜΕ ΣΤΟΧΟ να αναζωπυρωθούν εντάσεις και όχι απλά γνωρίζοντας ότι είναι ένα θέμα που θα προκαλέσει ένταση, έχει νομίζω μεγάλη διαφορα. Είναι όμως κάτι που δε γνωρίζω, και προσωπικά δε θα ήθελα να μάθω ότι άνοιξε με αυτόν τον σκοπό.

-Χμ... να σου πω την αλήθεια, την άποψη ορισμένων ότι υπήρξε bullying δεν θα την αποκαλούσα υποκριτική. Έτσι και αλλιώς, είναι ένας ξενόφερτος ορος, μη γνωστός σε όλους, μη διαδεδομένος στην Ελλάδα και, προσωπικά, μη έχοντας εφαρμογή έτσι και αλλιώς στο συγκεκριμένο θέμα, που μάλλον περιέπλεξε τα πράγματα αντί να τα απλοποιήσει κάτω από την ταμπέλα \"bullying\" και άνοιξε περισσότερα μέτωπα σύγκρουσης αντί να ενώσει μερικά. Οποτε αντί για \"υποκριτική\", θα την αποκαλούσα \"μπερδεμένη\" η \"παραπλανημένη\".

-Δεν νομίζω πως χρειάζεται καν καταλογισμός ευθυνών για επιθετικότητα. Ο κάθε ένας μας αντιδρά διαφορετικά στα ίδια ερεθίσματα, έχει άλλο βαθμό υπομονής και ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζει την αντίθεση του. Επειδή επίσης δεν εκτέθηκαν όλοι στον ίδιο βαθμό στα ερεθίσματα του πάνου, είναι λογικό να μην υπάρχει σύμπνοια από όλους στο αν οι αντιδράσεις ήταν δικαιολογημένες, αναμενόμενες, εκτροχιασμένες η οτιδήποτε άλλο.

Ouf! Αυτά! Thanks που μου έδωσες κάποια θέματα να απαντήσω :D
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Senior Member
    [quote]Originally posted by oboro
    Νομίζω μπορείς να κρίνεις κάποιον χωρίς να είσαι φίλος του.
    [quote]

δεν μιλησα πουθενα για φιλια. για χρονο μιλησα.

Senior Member
    δεν μιλησα πουθενα για φιλια. για χρονο μιλησα.
    Απάντησα για τους φίλους, εστιαζοντας στη φράση \"αν δεν έχει συνομιλήσει\"... Δε σκέφτηκα οτι μπορεί να μιλούσες για χρόνο.

Τι έιδους χρόνο εννοείς?

Senior Member
    εννοω να δωσω χρονο μεχρι να μιλήσω ή να προβω σε καποιο συμπερασμα.οχι τελειωτικο. πιο ολοκληρωμενο.

Page 26 of 55 FirstFirst ... 16242526272836 ... LastLast