Εκτακτες Κοιλιακες Συστολες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

Εκτακτες Κοιλιακες Συστολες. Θελω να δωσω τελος

Καλησπερα σας.

Ειμαι 44 ετων. Μετα απο πολλα πολλα χρονια με αγχος ταχυκαρδιες στρες υπερβολικο αυπνιες δυσπνοιες καρδιογραφηματα υπερηχα εφημερευοντα νοσκομεια κλπ μπηκαν οι εκτακτες κοιλιακες συστολες στη ζωη μου και με αποτελειωσαν.

Πριν απο 1 μηνα τρεις μερες μετα απο καποια αμυγδαλιτιδα αρχισαν οι κοιλιακες εκτακτες που επιδεινωνοντουσταν πολυ στο περπατημα και οταν ανεβαζα γενικα παλμους. Περπατημα μιση ωρα? 20 εκτακτες ολες κοιλιακες (Τις ξεχωριζω γιατι αυτες φερνουν μεγαλυτερη αναστατωση και γενικα τις αιαθανομαι διαφορετικα απο τις κολπικες και τις υπερκοιλιακες Επισης καθε φορα που ημουν σε εξαρση εκτακτων ηταν ΠΑΝΤΑ κοιλιακες. Και κολπικες.η υπερκοιλιακες δεν κανω ΠΟΤΕ στο περπατημα η την ασκηση. ) Υπερκοιλιακες η κολπικες παθαινα μια φορα στο τοσο στο ξεκουδουνο αν επινα πολυ καφεινη κλπ. Ομως οι κοιλιακες ηταν παντα πολλες και επιπονες. Στο καπακι πηγα σε αρρυθμιολογο καθαρο τριπλεξ καρδιογραφημα αλλα πιεση 16 και 10. Μου.πε να παρω αντιυπερτασικο φαρμακο και β αναστολεα αλλα δεν ακολουθησα την αγωγη του. Μετα απο δυο μερες οι εκτακτες σταματησαν αποτομα οπως ακριβως αποτομα εμφανιστηκαν. Η υφεση κρατησε για εναν ολοκληρο μηνα και εδω και 3 ημερες επανηλθαν και παλι χειροτερες. Παντα μα παντα συνυπαρχει και φλεβοκομβικη ταχυκαρδια οταν κανω εκτακτες κοιλιακες.
    Να αναφερω οτι παιρνω μισο λεξοτανιλ το πρωι και μισο το βραδυ των 3mg. Δοκιμασα και με ζαναξ του 1mg. Δεν κανουν απλα τιποτα. Δοκιμασα και β αναατολεα τενρμιν των 25mg
    Τις καλμαρε λιγο αλλα μονο και μονο επειδη εριξε τους παλμους. Αν ειναι να παθω κοιλιακες θα τις παθω οτι κι αν γινει. Ορθιος καθιστος ξαπλωμενος αριστερα η δεξια σε καθε περισταση.
    Αν παλι ειναι να ΜΗΝ τις παθω δεν θα παθω ουτε μια ακομα και κριση πανικου να παθω η να ειμαι τιγκα αγχωμενος για μερες.( Το πολυ να παθω καμια δυο κολπικες η υπερκοιλιακες σε κατασταση.εντονου στρες η αν εχω πιει πολλους καφεδες.)
    Απεκτησα φοβο περπατηματος φοβο οτι θα ξανακανω εκτακτες αν κανω δουλειες. Κλπ. Οντως χθες εκανα καποιες δουλειες του σπιτιου και τσουπ εμφανιστηκαν. Περπατησα δεκα.λεπτα? Δεκα κοιλιακες εκτακτες. Οταν το παθαινω αυτο αρχιζω και δεν αναπνεω καλα περπαταω γρηγορα αγχωτικα και περιεργα και περιμενω την επομενη εκτακτη που.φυσικα παντα ερχεται. Λεω ετσι εισαι? Δεν ξαναβγαινω απο το σπιτι. Δεν ξαναπερπαταω. Πηγα μεσα σε 3 ημερες.σε 3 διαφορετικους καρδιολογους Μια απο αυτες μαλιστα με αγχωσε λεγοντας να κανω ΧΘΕΣ αξονικη στεφανιογραφια ενω το υπερηχο και το καρδιογραφημα.ηταν καθαρο και χωρις να μου εξηγησει τον λογο. Στο τριπλεξ εκανα 3 κοιλιακες εκτακτες ανευ σημασιας οπως.μου ειπε. Ομως τις ξεχωρισα παλι. Το ξερα οτι ηταν κοιλιακες. Δεν μου ανεφερε τον λογο που ηθελε να κανω αξον. Στεφανιογραφια....

Οι αλλοι δυο καρδιολογοι πανω.κατω τα.ιδια ειπαν καθαρο τριπλεξ κλπ υγιη καρδια και ειπαν πως η στεφανιογραφια που μου ειπε η αλλη γιατρος να κανω ηταν υπερβολικη. Συστηθηκε χολτερ και αιματολογικες εξετασεις. Βεβαια ξερω πανω κατω.ποσες κοιλιακες κανω 50 με 100 την ημερα αναλογως τη δραστηριοτητα.

Δεν μπορω ποια.να βγω εξω. Επεισα τον εαυτο μου οτι ακραδαντα ειμαι καρδιοπαθης με εξελισσομενη.στεφανιαια νοσο η μυοκαρδιοπαθεια. Φοβαμαι ακομα και να σηκωθω. Μπορει να παθω εικοσι μαζεμενες μεσα σε δεκα.λεπτα και μετα για ωρες.να.σταματησουν. παντα μα.παντα οταν αυξησω παλμους. Χθες επαθα καμια 15αρια και επαθα αγχος ανεβηκαν κι αλλο οι παλμοι λαχανιασα και καθε τρεις και λιγο καθομουν σε παγκακι ετοιμος να καλεσω το εκαβ.
    Σε αυτο το σημειο να αναφερω πως απο μικρος ειχα μια διασθηση οταν παθαινα καποια πραγματα εκανα απο μονος μου διαγνωσεις και επεφτα παντα μεσα. Δεν γνωριζω γιατι. Ισως ξερω πολυ καλα τον οργανισμο μου και πως αντιδρα σε διαφορες καταστασεις. Και τωρα κλασικα παλι μεσα θα πεσω. Βαρεθηκα κουραστηκα δεν θελω να ζησω αλλο.
    Δεν ειναι ζωη αυτη. Τραυματισα σοβαρα το χερι μου με μαχαιρι απο την απελπισια μου. Ειχα αποφασισει σχεδον να το τελειωσω.Καθε βραδυ λαγοκοιμαμαι και βλεπω εφιαλτες δεν αντεχω αλλο ολο κλαιω και σκεφτομαι να δωσω σοβαροτατα ενα τελος σε μια ζωη που δεν ειναι ζωη αλλα ενας ζωντανος.εφιαλτης διχως τελος. Συγνωμη αν σας κουρασα η αν σας εριξα ψυχολογικα αλλα.ηθελα ολο αυτο να το βγαλω απο μεσα μου.
    Last edited by Panos80s; 29-07-2023 at 14:21.

1) Κανε κλικ στο ονομά μου και δίαβασε αυτά που γράφω σε αλλα τόπικ.

2) Αυτό που περιγράφεις μου φαίνεται πως είναι υπερκινητικό έντερο...Πήγαινε σε ψυχίατρο!!! Είχα το ίδιο που περιγράφεις ,προσπάθησα για χρόνια να το αντιμετωπίσω μόνος και απέτυχα.Πήγα λοιπόν σε ψυχίατρο μου έγραψε αντικαταθλιπτικά και στάνιαρα σε 1 μήνα , 90% βελτίωση.

3)Μπορείς να πιστέψεις πως ήμουν σε χειρότερη κατάσταση απο σενα?
    Εμεινα μέσα στο σπίτι 5 χρόνια και εβγαινα 2-3 φορές το χρόνο για γιατρούς.
    Οι κοιλιακες συστολές άρχιζαν με το παραμικρό κρύο και κράταγαν για 2-3 μέρες,δν μπορούα να κάνω μπάνιο (λογω κρύου) ,δεν μπορούσα να ιδρώσω ,μεχρι που δεν μπορούσα να κάτσω σε κρύα επιφάνεια (ζέστενα την καρεκλα του γραφείου με αερόθερμο για να κάτσω, αλλιως...).

Σε διαβεβαιώ πως η ζωή σου μπορεί να ανατραπεί προς το καλυτερο μέσα σε λίγα χρόνια ,θέλει λιγη δουλειά και πάνω απ όλα θέληση για αλλαγή του εαυτου. Εγώ τα κατάφερα.