Results 16 to 30 of 41
Thread: Μονη στο σπιτι
-
17-08-2009, 07:10 #16
παιρνω αντικαταθλιπτικα και κανω ψυχοθεραπεια,ολα δηλαδη...
ναι νομιζω εχω μονο αυτα τα 2.σιγουρα δεν εχω καταθλιψη και σιγουρα εχω κρισεις πανικου.
δεν εχω ρωτησει πολλα γιατι δεν θελω να ξερω.δεν μου αρεσουν οι ταμπελες..
απλα λεω οτι εχω αγχωδη διαταραχη.α!και αγοραφοβια(την ξεπερναω)
οχι βαριεμεμαι επειδη βαριεμαι..δεν το σκεφτομαι πια ολη την ωρα,μπορει να υπαρχουν στιγμες
στις οποιες να αφεθω εντελως οπως ενα υπεροχο γευμα,μια ωραια ταινια κα τετοια
πηρα απο την αρχη αντικαταθλιπτικα για να αποφυγω ολα τα υπολοιπα και τωρα τα σταματαω..
σε ποια χωρα εισαι εσυ?με τον θεραπευτη σου δεν εχετε προβλημα στην επικοινωνια λογω γλωσσας?δεν σου εχει συστησει και καποιον ψυχιατρο να πας?
εμενα παντως η αποπροσωποιηση μου εφυγε προσφατα.ξαφνικα αρχισα να αντιλαμβανομαι την πραγματικοτητα και να με οριζω...
- 17-08-2009, 07:30 #17
Αυτο για τις ταμπελες, συμφωνω.Στο κατω κατω ειμαστε ολοι διαφορετικοι και ο καθενας ζει λιγο διαφορετικα αυτη την κατασταση. Βασικα εγω πιστευω πως ολες οι αγχωτικες διαταραχες πανα κατω συνδεονται πχ διαταραχη πανικου και διαταραχη αγχους πανε χερι χερι οπως πιστευω και η ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη, διοτι ολοι αναπτησουμε εμμονες ιδεες κτλ.Την αγοραφοβια προσπαθω να την ξεπερασω κι εγω, στιν αρχη εαν εβγενα μονη μου απο το σπιτι παθαινα τρομερες κρισεις, τωρα πλεον βγαινω μονη κανονικα απλα δεν μπορω να παω υπερβολικα μακρια. Το πως ηρθα με το αεροπλανο απο τη Ελλαδα εδω μονη μου δεν θελω να το θυμαμαι.....Σορρυ αλαλ θα προτιμουσα να μην πω σε πια χωρα ειμαι τωρα, μην με παραξηγεις, παντως ειναι αγγλοφωνη και καταλαβαινομαστε μια χαρα με τον ψυχαναλυτη. Δεν μου ειπε κατι για ψυχιατρο, τις ειπα οτι ο γιατρος μου μου εδωσε αντικαταθλιπτικα και οτι δεν τα πηρα και δεν μου ειπε κατι πανω σε αυτο. Δεν εχω με τα αντικαθλιπτικα απλα η μητερα μιας φιλη μου ειχε αυτοκτονισει περνοντας αντικαταθλιπτικα και μου εχει μεινει λιγο και τα φοβαμαι. Οταν ειχες αποπροσωποιηση ενιψθες και εσυ οτι δεν ηξερες πλεον ποια εισαι?Υπεραναλυεις και εσυ τα παντα? Εγω τρωω φλασιες και υπεραναλυω τα παντα, θελω μια απαντηση και εξηγησει για ολα.Οταν με πιανει αυτο σε σχεσει με τα υπαρξιακα μου και τον κοσμο και το νοημα δεν εχει τελος...αλλα δεν το αντεχω.Παλια μπορουσα να δεχτω οτι δεν υπαρχουν απαντησεις για ολα και οτι την ζωη δεν χρειαζεται να την σκαλιζεις παρα πολυ, ειναι πιο ευχαριστω να την ζεις
17-08-2009, 12:45 #18
καλημερα!
κοιτα εμιλυ οταν την ειχα εγω ενιωθα σαν μαριονεττα.ενιωθα οτι ολες μου οι κινησεις καθοριζονταν απο καποιον αλλο που απλα κουνουσε ενα κορδονι.πολυ περιεργη και ασχημη αισθηση.θυμηθηκα οτι το ειχα παθει και πιο μικρη περιπου 10 χρονων και ελεγα τοτε με αφελεια οτι δεν καταλαβαινω γιατι αλλα νιωθω σαν να ειμαι σε παραμυθι...
ναι!!!!!!!!!!!!τα υπεραναλυω μεχρι αηδιας!!!!!!!!!!!!!τοσο πολυ που κανω τετοια σεναρια που μεχρι και ο σπιλμπεργκ θα ζηλευε!!!τα παντα!!!
μηπως να επαιρνες για λιγο διαστημα τα χαπια?δεν σε κανουν καλα κατευναζουν ομως τα συμπτωματα και εχεις το περιθωριο να σκεφτεις και να αξιολογησεις καλυτερα την κατασταση.
ψυχοθεραπεια ποσο καιρο κανεισ??
17-08-2009, 14:32 #19
originally posted by melene
ρις το θεμα ειναι οτι δεν προκειται για σημερινη δυσκολια..φοβαμαι οτι εγινε συνηθεια
Μελενε
Το βιώνω κι εγώ σα συνήθεια, το κακό είναι πως ότι χρονίζει το νιώθουμε πλέον ως συνήθεια.
Αλλά δεν είναι melene. Εϊναι ένα ΄πρόβλημα που περνάς τον τελευταίο καιρο. Και το γεγονός ότι αγωνίζεσαι να του δώσεις μια λύση, μέσω φαρμακοθεραπείας και ψυχοθεραπείας, σημαίνει ότι κατά βάθος πιστεύεις ότι μπορεί να έγινε συνήθεια αλλά κάθε συνήθεια μπορεί και να σταματήσει.
και καλα θα κανω να συμβιβαστω,παει τοσο καιρος..
Να συμβιβαστείς λες...
Μήπως η αποδοχή είναι προτιμότερη από το συμβιβασμό;
Μπορείς να αποδεχτείς ότι σε ταλαιπωρεί μια σοβαρή γρίππη αλλά να ξέρεις ότι αντιμετωπίζεται, ότι δε θα είναι πάντα έτσι. Ότι ανάλογα με τον οργανισμό του καθενός, τις αντοχές του, τη βιολογία του, το περιβάλλον του και την προσπάθεια που καταβάλλει να κάνει αλλαγές μέσα του και έξω του, αυτή η γρίππη θα εξασθενήσει και ίσως κάποια μέρα να μην υπάρχει πια...
ζωζα και εγω σκεφτομαι συχνα οτι ειμαι αρρωστη.
Να το σκέφτεσαι καλή μου περισσότερο ως το ότι η ψυχή σου και το σώμα σου είναι ασθενή, πιο αδύναμα, ευαίσθητα και έχουν ανάγκη εσύ να τα φροντίσεις για να γιάνουν.
Γιατί ίσως, σε μικρότερη ηλικία υπέστησαν πληγές ή και δεν τα φρόντισαν όπως είχες ανάγκη. Κι εσύ, ασυναίσθητα, υποσυνείδητα, υιοθέτησες τον ίδιο τρόπο α-φροντίδας στο σωμα και την ψυχή σου. Και ήρθαν οι πανικοί, οι ιδέες, το άγχος για να σου χτυπήσουν το καμπανάκι να αλλάξεις πορεία.
η αλλη μου σκεψη ειναι οτι ενω εχω τοσα καλα δεν μπορω να τα απολαυσω οπως θα ηθελα και δεν θα μπορεσω ποτε.
Έχεις και καλά λοιπόν στη ζωή σου. Πολύ σημαντικό που το αναγνωρίζεις. Νιώσε ευγνώμων για αυτά.
Όχι όμως ενοχές. Ενοχές για τη μελένε που δεν τα απολαμβάνει. Γιατί υπάρχει λόγος που δεν τα απολαμβάνεις. Γιατί μέσα σου πονάς και ωφείλεις να κάνεις πράγματα να γιάνεις τον πόνο.
κατι ακομα ειναι τα σκαλωμματα που τρωω , οτι κανω κατι το οποιο ειναι μη αναστρεψιμο και θα με ταλαιπωρει για παντα,πχ να πεταξω το τσιγαρο μου χωρις να το σβησω και μετα να σκεφτομαι οτι πιθανον και να εβαλα φιωτα...αυτο εχει ως συνεπεια να πιστευω οτι εχω ιδεοψυχαναγκ. διαταραχη και παει λεγοντας..
Κάτι μη αναστρέψιμο που θα προκαλέσεις και θα σε ταλαιπωρεί για πάντα...
Πολύ συμβολικό ίσως.
Άραγε, για ποιο πράγμα στην πραγματικότητα βασανίζεσαι άδικα;...
απο την αλλη σκεφτομαι οτι χανω τα καλυτερα μου χρονια...
Aχ και να\'ξερες πόσες φορές έκανα αυτή τη σκέψη, πόσες φορές έκλαψα ουρλιάζοντας, ελπίζοντας ότι με το ουρλιαχτό θα τρομάξουν και θα φύγουν αυτά που βασάνιζαν τη σκέψη μου όλη μέρα-κάθε μέρα, για να ζήσω όπως όλοι τη υπέροχη δεκαετία των 20 μου...
Ομως δεν έφευγαν, δεν τρόμαζαν. Έπειτα καταπίεζα τον ευατό μου να μην τα σκέφτεται. Φούντωναν, ηρεμούσαν. Υπήρχαν οπισθοδρομήσεις αλλά σιγά σιγά κάτι αχνοφαινόταν στον ορίζοντα.
Όμως έκανα το λάθος να μείνω μόνο εκεί.
Εσύ στην αρχή άκόμα του προβλήματος άρχισες να κάνεις και ψυοθεραπεία μελενε, δε μένεις μόνο εκεί. Έτσι, θα δεις τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά και θα το αλλάξεις, όταν είσαι έτοιμη.
Έχεις ήδη όλα τα όπλα.
Πάρε μαζί σου και το καλύτερο όπλο.
Την ελπίδα.
Και να\'σαι σίγουρη ότι τα καλύτερά σου χρόνια, θα τα ζήσεις και πολύ καλύτερα και ουσιαστικότερα.
Φτάνει να το θέλεις.
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
17-08-2009, 16:26 #20
Καλημερα
melene πως εισαι? εισαι καλυτερα?
17-08-2009, 16:59 #21
ρε παιδια πηγα για 15 λεπτα περπατημα μετα απο καιρο..και ψιλοζαλιστηκα ..κριση πανικου λετε να ειναι?απλα απτη ταχυπαλμια και τηζεστα ?η καρδια να εχω??
17-08-2009, 18:53 #22
Σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον και την ανταποκριση,με κανετε και νιωθω παρα πολυ ομορφα,χιλια ευχαριστω!
σημερα σχετικα καλα.αντιμετωπιζει μια φιλη ενα προβλημα υγειας και εχω ερθει απο το σπιτι της για συμπαρασταση ετσι δεν εχω τον χρονο να σκεφτω τα δικα μου..
ζωζα μην τα παρερμηνευεις ετσι ολα..πριν τις κρισεις οταν ετρεχες δεν ειχες ταχυκαρδιες?δεν ειναι φυσικο οταν αθλεισαι να κουραζεται ο οργανισμος σου ειδικα οταν απεχεις και μεγαλο χρονικο διαστημα??
anwnimi σε ευχαριστω τοσο για αυτα που μου λες..ξερεις τι ομως?
το πιο ισχυρο μου οπλο ειστε εσεις και ελπιζω να μην σας χασω ποτε..
17-08-2009, 20:08 #23
melene σε ευχαριστω πολυ για εο ενδιαφερον. Το πιο λυπητερο γεγονος ειναι οτι με ατυη ντην υπεραναλυση των παντων που κανουμε χανετε καθε ομορφια της ζωης. Η ζωη πρεπει να εχει και καποια μαγεια, καποια μεγαλιοτητα, οταν θελεις να τα βαλεις ολα σε κουτακια χανετε ολο το νοημα. Οσο για τα χαπια τωρα τελευταια να σου πω την αληθεια το σκευτομαι, στην αρχη δεν ηθελα να ακουσω κουβεντα αλλα τωρα τελευταια το σκευτομαι αλλα η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι.Θ α το συζητησω και με το ψυχολογο.Εσυ ειχες κανενα ενοχλητικο συμπωμα?
17-08-2009, 20:16 #24
melene περαστικα στην φιλη σου...
Και εμεις εδω θα ειμαστε σε οτι χρειαστεις
17-08-2009, 22:03 #25
εννοεις απο τα χαπια?οχι κανενα.να σου πω την αληθεια νιωθω σαν να μην τα παιρνω..
δεν ειναι τιποτα αυτα τα χαπια,και εγω ειχα μια προκαταληψη πριν τα ξεκινησω αλλα τωρα ολα οκ.βασικα το μονο ελλατωμα ειναι η αυξηση τους βαρους.το μονο ενοχήτικο!
δεν ξερω πως θα ημουν αν δεν τα ειχα παρει..δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι!
δεν υπαρχει λογος να φοβασαι παντως..η αδερφη μου παιρνει χαπια για το θυρεοειδη απο 6 χρονων,η μητερα μου για την υπερταση ε και εγω για το αγχος...ετσι ειναι τα πραγματα..
δεν χανεις τιποτα να τα δοκιμασεις..η ασπιρινη περισσοτερες παρενεργειες εχει!!
17-08-2009, 23:01 #26
melene κι εγω οταν πηρα λαντοσ και σεροξατ πηρα λιγα κιλα...παντως παρενεργειες δεν ειχα...μονο οταν σταματησα στην αρχη τα λαντοσ μονη μου,,,ειχα τρελη εξαρση..αλλα μονο στους πονοκεφαλους με βοηθησαν και στην διαθεση..τα υπολοιπα παρεμειναν!
17-08-2009, 23:06 #27
seroxat ε?ε αυτα μου εκαναν παρενεργειες..αν τυχει να μην παρω για κανα 4ημερο και εγω τα χαπια μου εχω τρομερη ασταθεια..αντε να δω ποτε θα χασω τα κιλα που πηρα...τωρα τα σταματαω τα χαπια,ελπιζω να μην ξαναχρειαστει να παρω αλλα οπως και να χει θα φροντισω να εχω περιθωριο να παχυνω γιατι τωρα εχω γινει....
αυτο που μου ειπε η φαρμακοποιος πριν λιγες μερες ειναι οτι τα αντικαταθλιπτικα σε φουσκωνουν
για να δουμε...
18-08-2009, 08:10 #28
εγω πηρα γυρω στα 5 κιλα αλλα ακομα δεν τα εχασα τωρα ειμαι 67 πρα κι αλλα μετα...ενω οταν τα ειχα ξεκινησει πριν 4 χρονια 58 κιλα μονο....ασε..με την αταθεια νομιζω οτι αν δε φαω θα λιποθυμησω...παντως απο χτες ξεκινησα παλι λιγο διαιτα και περπατημα..χτες με τον αρραβ.μου 3 χιλιομετρα καναμε!
18-08-2009, 10:38 #29
καλημερα!
τουλαχιστον εχεις καποιον να σου κανει παρεα.τι να πω και εγω που περπαταω μονη μου?
αχ!
μεχρι τη διακοπη αυτων δεν νομιζω να χασουμε αλλιως θα ειχα χασει.μπορει να περασει μερα και να φαω μονο SpecialK kai πολυ νερο γενικα δεν τρωω πανταα ημουν λεπτη και παντα εχανα σε χρονο dt...ελπιζω να μην αλλαζουν τον μεταβολισμο
18-08-2009, 14:26 #30
melene ποσο καιρο κανεις θεραπεια?τι χαπια ?και ποτε τα σταματας?
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία