Results 16 to 27 of 27
Thread: Μήπως γίνομαι φορτικός ;;
-
13-06-2023, 10:56 #16
με το να περιγραφεις το προβλημα αυτο σαν "προσπαθω να μπω στα παπουτσια του καθενος" το ωραιοποιεις και παλι θα βρεθεις σε αδιεξοδο, νομιζοντας πως εσυ εισαι "ο καλος και ενσυναισθητικος" και οι αλλοι οι αναισθητοι και παρτακηδες που πατανε απανω σου...
αν το προβλημα ηταν το ποσο σκεφτεσαι τους αλλους και τις αναγκες τους, τοτε ΔΕΝ θα τους φορτωνες τα δικα σου αγχη, γιατι αυτο κανεις...
το πως να το κοψεις, δεν ειναι ευκολο, γιατι το κανεις παρορμητικα και σε μεγαλο βαθμο και ασυναισθητα, εφοσον εσυ εχεις την εντυπωση οτι αυτο που κανεις ειναι να "μπαινεις στα παπουτσια των αλλων".
οχι, δεν μπαινεις στα παπουτσια των αλλων. τους πετας τα παπουτσια σου στο κεφαλι και γι αυτο φευγουν...
για μενα, θελει δουλεια απο σενα αυτο. δουλεια επιγνωσης και συνειδητοποιησης σε πρωτη φαση και στην συνεχεια "εκπαιδευση" να κοντρολαρεις το να μην το βγαζεις προς τα εξω αυτο το πραγμα και σιγα σιγα και να μην το νοιωθεις ο ιδιος...
το "να μην αγχωνεσαι", ειναι το γνωστο αστειο που μερικοι το λενε σοβαρα, αλλα δεν γινεται να μην αγχωνεσαι επειδη καποιος σου λεει οτι αυτο ειναι το προβλημα. γινεται να μην το πετας τοσο ευκολα και αμεσα στους αλλους ομως. κρατα το για σενα, σκεψου το, γραψτο, δουλεψε το με εναν ψυχ, αλλα μην το πετας στους αγνωστους αλλους. μπορεις να το συζητας με κολλητο φιλο. αλλα οταν το πετας απλοχερα σε μια νεα γνωριμια, θα σου γυρισει μπουμερανγκ.
στο εχω ξαναπει: κανεις δεν ψαχνει απο μια νεα γνωριμια να βρει τον μπελα του. ολοι να περναμε καλα και ευχαριστα θελουμε...
το να σκεφτηκε μηπως αξιζεις μια ευκαιρια, εγω δεν το θεωρω τοσο απιθανο οσο λες.
ναι, μπορει να σκεφτει μηπως εκανε λαθος που σε γειωσε και να σου δωσει μια ευκαιρια, αλλα δεν θα σου δωσει πεντε. αν εσυ δεν εχεις κοντρολαρει αυτην την συμπεριφορα, στην ευκαιρια που θα σου δωσει θα κανεις τα ιδια, στην τριτη ευκαιρια θα ξανακανεις τα ιδια και μετα θα σου γυρισει την πλατη...
υ.γ. στο παραδειγμα με την απαντηση που ειχες στο μυαλο σου , το "μολις στο εδωσα" θα ηταν εντελως περιττο. μπορουσες να πεις το υπολοιπο. το "μολις στο εδωσα", περιεχει ηδη την πρεμουρα σου μηπως δεν θυμαται οτι εχει το τηλεφωνο σου και δεν παρει γιατι θα νομιζει οτι δεν το εχει... ολοι ξερετε οτι το εχει...μην πλατιαζεις. ΜΑΖΕΥΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΛΩΝΕΙΣ.Last edited by Remedy; 13-06-2023 at 11:24.
- 13-06-2023, 12:28 #17
1. Εικάζω οτι το προβλημα μου ειναι υπερπροσπαθω και η υπέρπροσπάθεια μου γινεται με συναισθηματικους χειρισμους και συμπεριφορες και οχι λογικους. Μεγα μειονεκτημα το να δρας συναισθηματικα! Σε ολους τους τομεις
2. Οι φιλοι δυστυχως δεν ειναι παντα εκει. Βοηθάνε πολυ αλλα αμα τους φορτώσεις πολλα θα σκάσουν και αυτοι και ειναι λογικο. Μου εχει τυχει. Οποτε κατεφυγα σε ψυχ. Με πολυ δουλεια βρηκαμε μια πηγη του κακου και τη ρίζα του. Αλλα το να βρισκεις τη ρίζα δεν ειναι και η λύση παντα μου παραδεχτηκε ο ιδιος. Ίσως καποιες απο τις ανασφάλεις που εχω θα ηταν καλο στο να εκτεθω επανελημένα μπροστα τους για να βρω μια ισορροπια μου προτεινε
3. Το θυμαμαι....λογικα και εσυ θα το θυμάσαι σε ενα παλιο μου post. Νιώθω οτι χαλασα μια ωραια γνωριμία με την υπερπροσπαθεια και τα αγχη μου και ειμαι ακομη με το παράπονο απο τότε που να παρει..... :-( :-( και το χειρότερο ειναι οτι δεν μαζευεται τωρα. Μετα απο καιρο οπως κοιταω πισω ειδα οτι με τα δικα μου αγχη ξεσκεπασα και δικα της αγχη και εκει εγιναν χειρότερα τα πράγματα. Το κακο που να παρει ειναι ότι εχω κανει ενα σκασμο πράγματα στη ζωη μου... εχω μετακομισει δεν ξερω και εγω σε ποσες πολεις οποτε λιγο οπως καταλαβαίνεις καθε αρχη και δυσκολη. Αλλα οσο περνάει ο καιρός γινεται και δυσκολοτερη. Και για να αποκτησω σταθερες πλεον το πιεζω και υπερπροσπαθώ απ'οτι φαινεται, οχι μονο σχεσιακα αλλα και με γνωστους κλπ.
4. Ναι καταλαβαινω τι λες περίπου...
Υ.Γ.: οι ανθρωποι που σε πλησιαζουν ή μενουν διπλα σου ειναι γιατι τους αρεσεις για αυτο που εισαι ή για αυτο που κανεις. Οχι γιατι καθεσαι διπλα τους σωνει και καλα.. ειναι σημαντικο να εισαι ανετος στο καβουκι σου και να εισαι καλα με τον εαυτο σου. Αν μεινεις μονος για το Χ ή Ψ λογο καποια στιγμή θα καλεστεις να εισαι παλι καλα στο καβουκι σου.Last edited by BlindSeer; 13-06-2023 at 12:52.
13-06-2023, 13:01 #18
1. ακριβως εκει ειναι το προβλημα. οταν η υπερπροσπαθεια βγαινει προς τα εξω, ειναι αγχωτικη και απωθητικη για τους αλλους.
2. ο ψυχ ειναι πολυ καλυτερη λυση απο τους φιλους και συνεχισε το!
οι φιλοι, οπως και οιε ρωτικες σχεσεις, θελουν ενα ισορροπημενο παρε- δωσε. αν εχεις εναν φιλο που νοιωθει οτι συνεχως του "παιρνεις" απασχολωντας τον με τα ιδια και τα ιδια, ενω εκεινος δεν νοιωθει οτι παιρνει τα αναλογα. (δεν εχει σημασια αν εσυ νοιωθεις να δινεις, σημασια εχει αν ΕΚΕΙΝΟΣ νοιωθει να παιρνει), αργα η γρηγορα θα σε κανει περα, η εστω θα αραιωσει..
3. κι εγω το θυμαμαι και τοτε σου ειπα οτι αυτη η συμπεριφορα ειναι πατερν για σενα και δεν εχει νοημα να σου δωσει καποια "δευτερη ευκαιρα", γιατι αν κανεις τα ιδια, θα χρειαστουν πολλες τετοιες ευκαιριες και παντα τα ιδια θα γινονται. ηδη, επειδη ξαναπαθες ακριβως τα ιδια, καθε νεα περιπτωση κι αυτη μια "δευτερη ευκαιρια" ειναι, αλλα αν δεν αλλαξεις συμπεριφορα, θα την καψεις κι αυτην.
13-06-2023, 13:10 #19
2. Ναι δεν το αφηνω ! Σίγουρα κατέληξε οτι δεν εχω καποια διαταραχη, χαρακτηριστικά μου ειπε "αν ειχες κατι θα το ηξερα πρώτος εγω".
3. Το φυσαω και δεν κρυώνει αυτό... δεν την ξανα ενοχλησα ποτε ουτε με τηλεφωνο ουτε με μηνυμα...και φυσικα ουτε αυτη. Δεν ξερω αν εχει νοημα πλεον... αστο
Υ.Γ.: εχω μπουκώσει τοσο πολυ να σκέφτομαι ολα αυτα που δυσκολεύομαι να δουλεψω πλεον... ξεχανω και αυτα που ξερω... duhLast edited by BlindSeer; 13-06-2023 at 13:33.
13-06-2023, 13:35 #20
13-06-2023, 13:42 #21
13-06-2023, 14:27 #22
σε ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις που η κατασταση κουραστηκε απο δικη μας συμπεριφορα (το γ@μησαμε και ψοφησε, κοινως), δεν υπαρχει το παραμικρο νοημα να κανουμε μια κινηση. μονο χειροτερευει τα πραγματα και επιβεββαιωνεις τον αλλον οτι καλως σε αποφευγει.
. η μονη περιπτωση να ξαναπαρει μπρος μια τετοια περιπτωση, ειναι να παρει την πρωτοβουλια Ο ΑΛΛΟΣ να κανει κινηση.
οποτε , καταληγουμε στο αρχικο = δεν υπαρχει το παραμικρο νοημα να κανεις κατι εσυ...
13-06-2023, 15:09 #23
13-06-2023, 15:56 #24
οι "πορτοκαλιες" εχουν μεγαλυτερη σχεση με την ζητηση που εχει καποιος, παρα με μια συνειδητη αποφαση.
αν εχει πολλες προτασεις, δεν θα ξανασχοληθει καποιος με καποιον που τον απωθει εξ αρχης...
καποιος που εχει ζητηση, εχει συνεχεια προτασεις , οποτε μπορει ακομα κι οταν μιλουσατε να ειχε κι αλλες προτασεις ή υποψηφιους, ηδη, ακομα και κατι να παιζοταν , ήδη.
σε τετοιες περιπτωσεις, φυσικα και δεν θα ασχοληθει δευτερη φορα με καποιον που απεριψε.
την συγκριση με το τζοκερ, δεν την ξερω. νομιζω πως ειναι λιγοτερο πιθανο το τζοκερ, μην υπερβαλλουμε τοσο...
13-06-2023, 16:01 #25
Καλό σενάριο αυτό με το τζόκερ, θα σε παντρευόταν σίγουρα η άλλη τότε.
Πέρα από τη πλάκα τώρα, μια καλή σκέψη που μπορείς να κάνεις για να χαλαρώνεις οποτε σε πιάνει η υπερανάλυση και το άγχος είναι οτι κανένας και καμία δεν αξίζει να κάνεις έτσι και να τρελαίνεσαι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για απλές γνωριμίες και τίποτα άλλο και να το παίρνεις πιο χαλαρά κι οτι γίνει κι αυτό θα βγαίνει προς τα έξω και στον άλλη και δεν θα τις απομακρύνεις.
Το έχει κι αλλού πορτοκαλιές ισχύει για όλους, οπότε και για σένα αντίστοιχα.
Το CBT είναι καλή λύση, θα σε χαλαρώσει αλλά πρέπει να χτυπήσεις το πρόβλημα πιο βαθιά στη ρίζα του για να το αποδυναμώσεις, συνέχισε τη θεραπεία και εμβάθυνε όσο πιο πολύ μπορείς, τέτοια ζητήματα δεν λύνονται επιφανειακά ούτε από τη μια στιγμή στην άλλη. Σκοπός δεν είναι μόνο να κρατάς τους ανθρώπους στη ζωή σου αλλά και να είσαι εσύ εντάξει με τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου αλλιώς δεν έχει νόημα. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, με τον εαυτό σου θα είσαι πάντα.
Βρες τα καλά που έχεις στη ζωή σου, δουλειά, ενδιαφέροντα, λεφτά, οτι καταλαβαίνεις και άντλησε από εκεί αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση και ξεκίνα από εκεί για να φτιάξεις την αυτοεικόνα σου. Δεν μπορούμε σίγουρα να τα έχουμε όλα αλλά μπορούμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.
13-06-2023, 16:19 #26
Είχα πολλες υποψίες για αυτο... δε θα κατσω να το αναλυσω.
Αν καταλαβαινω δηλαδη, ακομη και να μην ειχα περιεργη συμπεριφορα δηλαδη και να ηταν ολα νορμαλ, καταλαβαίνω οτι υπάρχει ενας μεγαλος ανταγωνισμος εκει εξω... ακομη και να εισαι το δεκάρι για την άλλη πρεπει να παραμενεις δεκάρι πασει θυσία - ή να σε αγαπάει πηγαία - γιατι δεχεται πολλες προσφορες απο παντου.
13-06-2023, 16:25 #27