Ζαλάδες μουδιάσματα ταχυκαρδίες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    4

    Exclamation Ζαλάδες μουδιάσματα ταχυκαρδίες

    Καλησπέρα στην παρέα και από μένα. Όλα ξεκίνησαν πριν 3ς μήνες εκεί που δούλευα άρχισα να έχω ταχυκαρδία να νομίζω ότι θα σβήσω και ότι αυτό είναι το τέλος γενικά. Παίρνω ένα xanax τον 0.25 και σε 10 λεπτά επανήλθα στην πραγματικότητα. Αυτό συνέβαινε συνέχεια αν 6-7 μέρες αλλά όταν έπαιρνα το xanax ερχόμουνα σχετικά γρήγορα στα καλά μου. Δεν επισκέφτηκα γιατρό με αυτά τα συμπτώματα γιατί ήταν αραιά και με το xanax περνούσαν αμέσως. Ώσπου την προηγούμενη παρασκευή με πιάνει πιο έντονα το αίσθημα ότι θα καταρρεύσω και το xanax δεν λειτούργησε. Παίρνω και 2 και 3 τίποτα να νομίζω ότι θα πεθάνω σαν να βγαίνει η ψυχή μέσα απ' το σώμα. Πάω στο αυτοκίνητο να πάω στο νοσοκομείο και στην οδήγηση η αίσθηση έγινε 10 φορές χειρότερη. Για να καλύψω μια απόσταση 5 χιλιομέτρων σταμάτησα 7 φορές γιατί νόμιζα ότι θα σβήσω στο τιμόνι και θα πάρω και άλλους στον λαιμό μου. Για να μην μακρυγορώ στο 3ημερο του Αγίου πνεύματος πήγα συνολικά 5 φορές στο νοσοκομείο και δεν μπορούσαν να βρούνε κάτι παθολογικό έστω με τις βασικές εξετάσεις. Με είδε και ψυχίατρος μου έδωσε εσιταλοπράμη και μου είπε ότι θα δω αποτελέσματα μετα από 25 μέρες. Από τότε η ζωή μου είναι ένα μαρτύριο με το που ξυπνάω έρχεται αμέσως το μούδιασμα στο κεφάλι η καρδιά κάνει τα δικά της και μόνο στον ύπνο μπορώ να ηρεμήσω και να κοιμηθώ κανονικά. Επίσης να αναφέρω ότι έχασα 8 κιλά μέσα σε αυτό το διάστημα γιατί δεν έχω καμιά όρεξη για φαγητό. Τα xanax τα έχω κάνει καραμέλες ξέρω είναι λάθος μου αλλά μόνο έτσι έχω την αίσθηση ότι κάπως μου περνάει. Δεν μπορώ καν να πάω στην δουλειά μου και πήρα αναρρωτική άδεια. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι ποτέ μου ελπίζω να είναι όλα παιχνίδια του μυαλού και να περάσει με την αγωγή. Ήθελα να το γράψω κάπου που θα καταλάβουν γιατί οι γύρω μου δυστυχώς το μόνο που λένε είναι σε πιασε η δική σου η τρέλα τώρα και λες ότι να ναι. Ευχαριστώ που με ακούσατε. Καλή δύναμη σε όλους όσους παλεύουν με το θηρίο.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    323
    Καλησπέρα, σαν κρίση πανικού μοιάζει έτσι που το περιγράφεις , θα στο είπε κι ο γιατρός αν είναι έτσι.
    Xanax πόσο παίρνεις?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    4
    Καλησπέρα και σε σένα .Στο χαρτί της άδειας γράφει υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή τώρα βέβαια δεν ξέρω κάτω πόσο είναι αυτό η το έγραψε για την άδεια. Ο ψυχίατρος μου είπε ότι ειναι ψυχοσωματικά. μου έδωσε το enlift 10mg πρωί βράδυ και 1/4 tranxene. Xanax μου είπε να παίρνω μόνο επί έξαρσης αλλά φτάνω περίπου 1.5mg την μέρα σίγουρα αλλιώς δεν την παλεύω

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    323
    Στις διαγνώσεις συνήθως γράφουν ότι να ναι για να καλύψουν τα φάρμακα.
    Κάνε ότι σου είπε ο γιατρός, στην αρχή της αγωγής πάντα δίνουν και Xanax για τις παρενέργειες του αντικαταθλιπτικου,αν υπάρξουν.
    Σίγουρα θα βελτιωθεις τις επόμενες ημέρες. Τα καλύτερα εύχομαι

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    731
    Ειλικρινά εύχομαι να νιώσεις καλύτερα. Τι να πω τε γμτ τέτοιο πράγμα από άγχος? Περνάς κάτι ή πέρασες κάτι που να σου βγει όλο αυτό? Δεν ξέρω αλήθεια περνάς ζόρι μην ακούς τους γύρω. Όχι ότι δεν σε νοιάζονται απλά μπορεί να μην αντέχουν να είσαι έτσι και γι αυτό να τους βγαίνει αυτό. Εσύ κοίτα εσύ να είσαι καλά. Μόνο εσύ μπορείς να στηρίξεις τον εαυτό σου και να ηρεμήσει. Στείλε μας αν νιώθεις έστω λίγο καλύτερα. Έστω ελάχιστα. Ένα βήμα τη φορά. Όλα θα πάνε καλά!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2023
    Posts
    13
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την στήριξη. Οι γύρω μου νομίζουν ότι επειδή δεν μου λείπει τίποτα στην ζωή τα έχω όλα και με το παραπάνω δόξα τον Θεό είναι αδικαιολόγητο να λέω ότι είμαι χάλια και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έλλη πέρασα μια απώλεια ενός θείου μου που τον βρήκαν νεκρό μετά από κάποιες μέρες επειδή έμενε μόνος του και ίσως αυτό με επηρέασε. Η σκέψη μου εμένα όμως ακόμα είναι μήπως είναι κάτι παθολογικό και δεν μπορούν να το βρουν και τα ρίχνουν όλα στο άγχος και stress κατάθλιψη δεν ξέρω και τους όρους για όλα αυτά μου είναι πρωτόγνωρα.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    731
    Σε καταλαβαίνω που νιώθεις έτσι. Και τους φόβους σου τους καταλαβαίνω. Και εγώ νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνουν και πως γίνεται να μην με πιστεύουν αφού είμαι και γενικά παιδί που δεν λέει ποτέ ψέμα η υπερβολές. Εγώ προσπαθώ πλέον μόνο μου να παρηγορω τον εαυτό μου γιατί σκέφτομαι πως αν είχα κάτι κακό θα το βρίσκανε. Τι στο καλό πια? Τόσες εξετάσεις κάνουμε. Απλά πιστεύω ότι έχουμε τρελό άγχος πάνω μας τουλάχιστον για μένα πια το πιστεύω και δεν μας αφήνει να κρίνουμε λογικά. Εγώ προσπαθώ να ηρεμήσω όπως μπορώ.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2023
    Posts
    13
    Αυτό που λες δεν ξέρω τι περνάς και πόσο καιρό το περνάς απλά επειδή για μένα είναι η αρχή ψάχνω να βρω τους μηχανισμούς μου και όσο δεν τους βρίσκω τόσο πιο πολύ απογοητεύομαι ότι δεν θα περάσει ποτέ και θα αναγκαστώ να ζω έτσι για πάντα.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2022
    Posts
    281
    Καταλαβαίνω ακριβώς τι περνάς το περνάω 1,5 χρόνο τώρα νοσοκομεια εξετάσεις όλα καθαρά...Νομίζω πολλές μέρες τον μήνα ότι θα πεθάνω και σήμερα μια τέτοια μέρα είναι έχω πολύ ζαλαδα και νομίζω ότι θα μείνω μάλλον επειδή περιμένω περίοδο αυτές οι μέρες είναι άσχημες δυστυχώς!!Δεν πήρα φάρμακα οπότε δν ξέρω μόνο lexotanil στα πολύ χάλια μου...εύχομαι να περάσει σε όλους μας!

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2023
    Posts
    13
    1.5 χρόνο;;;; Τι σου είπαν οι γιατροί; Είσαι όλη μέρα έτσι η απλά είναι στιγμές που σε πιάνει και μετά σε αφήνει στην καθημερινότητα σου; Τι να πω γενικά είμαι ανοιχτός σε φαρμακευτική αγωγή άμα είναι να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου. Ίσως να το κοιτάξεις και εσύ είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2022
    Posts
    281
    Ψυχοσωματικα!!Αυτό μ λένε οι γιατροί για τις ταχυκαρδιες παίρνω β αναστολεις κάθε μέρα μικρή ποσότητα κ είμαι καλύτερα...Ανά διαστήματα με πιάνει κάθε μέρα θα έχω κι από κάτι απλά μερικές μέρες είναι δύσκολες σήμερα δλδ δεν με έχει αφήσει μια ατονία ζαλαδα...Κοίτα κάνω ψυχοθεραπεία κάθε εβδομάδα κι έχω βελτιωθεί αρκετά στον τρόπο που διαχειριζομαι την κατάσταση δεν πήρα χαπια γιατί είδα ότι είμαι καλύτερα και τα φοβόμουν πολύ αν ξαναγυρίσω στο περσινό θα πάρω κι εγώ δεν το συζητάω αλλά τώρα έχω φτιάξει την ποιότητα της ζωής μου περσυ δεν έβγαινα δεν σηκωνομουν από τον καναπέ από τον φόβο μου..τώρα είναι αλλιώς!

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2023
    Posts
    13
    Β αναστολέα έπαιρνα και εγώ πριν αρχίσουν όλα αυτά γιατί δούλευα σε υψηλούς παλμούς σε ηρεμία. Όχι ταχυκαρδίες απλά δούλευα στις 85-90 σφίξεις σε ηρεμία. Επίσης 2 φορές που ξεκίνησα να παίρνω συστηματικά τον αναστολέα και όχι παροδικά τότε άρχισαν να με πιάνουν όλα. Μέχρι που σκέφτηκα ότι ευθύνεται και ο αναστολέας για όλα αυτά. Καλά κάνεις και το παλεύεις μόνη σου αν μπορείς. Δυστυχώς εγώ δεν είμαι τόσο δυνατός χαρακτήρας για να το βγάλω απ το κεφάλι μου τριγυρνάει όλη την ώρα δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι. Υπομονή Marg θα έρθουν καλύτερες μέρες ελπίζω τουλάχιστον.

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2022
    Posts
    281
    Θα σ πω αν δεν είχα φοβία με τα φάρμακα και δεν μ είχε πει η γιατρός ότι τις πρώτες 10 μέρες θα είμαι στην τσίτα κ ίσως έχω έντονες κρίσεις πανικού θα τα έπαιρνα αλλά έχω κ αυτή τη φοβία..

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2023
    Posts
    13
    Επανέρχομαι αφού πήρα σβάρνα τους γιατρούς κάθε ειδικότητας σήμερα πήγα σε έναν που το έδειξα μια μαγνητική του αύχενα από το 2019. Μου είπε ότι αυτό που έχω είναι και παθολογικό και είναι κεφαλαλγία τάσης. Κάνει συνήθως να περάσει έναν μήνα γιατί πιέζεται ένα νεύρο του αυχένα. Το enlift θα σε βοηθήσει λέει συνέχισε το όπως σου είπε ο ψυχίατρος απλά θα μάθεις να ζεις με αυτό θα σε αφήνει και θα σε πιάνει. Όταν τον ρώτησα πως εξηγείται που έχω και ταχυκαρδίες και μούδιασμα στα πόδια αν είναι θέμα αυχένα μου είπε ότι αγχώνεσαι μόλις σε πιάνει το κεφάλι και το μετατρέπει σε κρίσεις πανικού αυτόματα. Πήγα σε 10 γιατρούς και κανείς δεν θεώρησε σημαντικό τον αυχένα. Γενικά για να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ απ' την εμπειρία μου ψάξτε κάθε σημείο του σώματος μπορεί να είναι το πιο απλό πράγμα και απλά να το ρίχνουν σε ψυχοσωματικά όλοι την εύκολη λύση.

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2022
    Posts
    281
    Κι εμένα μ έχουν βρει αιθουσιαι νευρωτιτιδα έτσι εξηγείται η αστάθεια και οι ζαλάδες ίλιγγοι!!!

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Μουδιασματα
    By Faihh95 in forum Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)
    Replies: 3
    Last Post: 01-06-2021, 02:55
  2. Πόνος και μουδιασματα
    By Maria26 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 9
    Last Post: 07-01-2020, 14:53
  3. Μουδιάσματα και τσιμπήματα
    By vickie_victoria in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 24
    Last Post: 27-12-2019, 19:43
  4. Μουδιάσματα στα πόδια
    By maria- in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 6
    Last Post: 07-08-2014, 15:44
  5. ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ
    By minasgr21 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 6
    Last Post: 26-10-2009, 05:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •