εξαρτηση απο την μαμα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 66
    Senior Member
    εγω περναω καλα μαζι του κ αυτοσ μαζι μου κουβεντιαζουμε παμε ταξιδια αλλα κολλλημα μεγαλο με την μαμα

Senior Member
    Μάλιστα.
    To θέμα με εκείνον είναι ότι δεν πρέπει να βρει απλά μια αντικαταστάτρια της μαμάς του αλλά να είναι ο ίδιος σε θέση να φροντίζει τον εαυτό του. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι σωματικά ανάπηρος για να μην είναι σε θέση να το κάνει αυτό.
    Εξάλλου, ο ρόλος ενός γονέα δεν είναι να μεγαλώσει εξαρτημένους ανθρώπους από εκείνον για να παίρνει έτσι αξία αλλά να μεγαλώσει ανεξάρτητους ανθρώπους και να τους μάθει να φροντίζουν οι ίδιοι τους εαυτόύς τους.

Μάλλον η σχέση με τη μητέρα του είναι αρκετά πολύπλοκη Λίνα και δεν μπορείς εσύ να κάνεις πολλά αν ο ίδιος δε θέλει. Ίσως και η μητέρα του να του τροφοδοτεί ενοχές οπότε να είναι πιο δύσκολο για εκείνον να απεγκλωβιστεί εύκολα.

Αλλά το θέμα είναι αν προσπαθεί έστω να το κάνει;
    Προσπαθεί;
    Τον ενοχλεί αυτή η κατάσταση;
    Γιατί αν όχι, είναι επιλογή του Λίνα.
    Κι εσύ, είναι επιλογή σου να μένεις και να πληγώνεσαι.

Λες ότι περνάς καλά μαζί του και πατε ταξίδια. Αυτό δε λέει κάτι, αυτά μπορείς να τα κάνεις και με φίλους σου.
    Από κάτι που έγραψες νομίζω ότι παίρνεις μήπως αγάπη και αποδοχή που πιστεύεις ότι δε θα σου τη δώσει κανένας άλλος;
    Κι αν ναι, γιατί το πιστεύεις αυτό;
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    ε βρε παιδια κ το δικο μου το προβλημα ειναι σοβαρο κ μενε οταν μα ποιανει η τρελλα μου αυτοσ με υπομενει δεν με θπομενει κανενασ αλλος λεει δηθεν οτι 2010 υα αρραβωνιαστουμε κ θα μεινουμε μαζι αλλα αντα να το δω να το κανει

Senior Member
    Οπότε αυτό που παίρνεις από εκείνον είναι σημαντικό. Υπομένει όταν σε \"πιάνει η τρέλα σου\" ενώ κανένας άλλος δεν το κάνει.
    Τι ακριβώς εννοείς ότι συμβαίνει Λίνα όταν λες ότι το παθαίνεις αυτό;
    Και ποιοι είναι αυτοί που δεν το υπομένουν;
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    οταν κατι με θυμωνει μιλαω ασχημα δεν ειναι οτι καλυτερο χαλαν πολλες σχεσεισ ετσι

Senior Member
    Οπότε Λίνα μου δε θα ήταν καλύτερο εσύ η ίδια να μπορείς να το ελέγχεις περισσότερο;

Δε λέω να μην αντιδράς ή να μη μιλάς για ότι σε θυμώνει, φυσικά και ωφείλεις αν σέβεσαι τον εαυτό σου να το κάνεις.
    Αλλά έχεις προσπαθήσει να μην ξεπερνάς τα όρια να μιλήσεις τόσο άσχημα στον άλλο όσο λες;

Senior Member
    κοιτα δεν το παθαινω συχνα πρεπει να παξει ασχημα με την ψυχη μου για του αρχισω αλλα δεν μου ειναι ευκολο να το ελενξω ισως φταιει κ οιαρρωστια μου δεν ξερω ο γιτρος λεει πως φταιει κ η αρρωστια μου

Senior Member
    Ναι καταλαβαίνω, όλοι μας έχουμε κάποιο φόβο μας ή κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα μας που μας δημιουργεί προβλήματα και δεν είναι εύκολο να το τιθασσεύσουμε.
    Όμως, με αρκετή προσπάθεια, μπορούμε Λίνα.

Εκτός από την αγωγή, κάνεις κάποια ψυχοθεραπεία; Γιατί η ψυχοθεραπεία βοηθά ώστε να αλλάξεις τα στοιχεια που σε ενοχλούν. Το έχεις σκεφτεί;

Senior Member
    ου καλα κια εχω τρεξει σε ψυχιατρουσ κιαν εχω ξοδευψει περιουσιες δεν μοθ εκενε τιποτα κανενασ περνουν τα λεφτα κ σε σε παρατανε στο ελεος το χω βαρεθει ειλικρινα δεν αισυανομε οτι μοθ προσφερουν καμια βοηθεια

Senior Member
    Εννοείς πήγαινες σε ψυχιάτρους για αγωγή ή και για ψυχοθεραπεία;
    Κι όταν εννοώ ψυχοθερπαεία δεν εννοώ λέω κάτι και μου απαντά εν συντομία και τελειώσαμε σε μισή ώρα το πολύ, γιατί πολλοί ψυχίατροι έχουν αυτή την τακτική γιατί είναι εκπαιδευμένοι στο να δίνουν μεν τα κατάλληλα φάρμακα αλλά όχι στον να κάνουν ψυχοθεραπεία.
    Εννοώ Λίνα με τον όρο ψυχοθερπεία με απλά λόγια να πηγαίνει κανείς κατά τακτά χρονικά διαστήματα πχ μία φορά την εβδομάδα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας (50 λεπτά συνήθως) να μιλά για τη ζωή του, το παρελθόν, το παρόν, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του. Και το βασικό, να δημιουργήσει με το θεραπευτή μια σχέση αποδοχής, όπου θα νιώθει ότι θα τον ακούσει και θα τον νιώσει ότι και να του πει.

Senior Member
    εχω παει σε πολλους ψυχιατρους αλλλα κανεις δεν ασχοληθηκε οπωσ λες γιατο τα παραπονα μου κ την ζωη μου την μοιραζομε με φιλους κ με τον συντροφο μου

Senior Member
    Πολύ καλά έκανες Λίνα και έφυγες τότε.
    Και πολύ καλά κάνεις και μοιράζεσαι τις χαρές και τις δυσκολίες σου, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου με ανθρώπους που εκτιμάς.
    Άλλωστε ο ψυχοθεραπευτής δεν είναι για να υποκαταστήσει τις φιλικές και συντροφικές μας σχέσεις, το αντίθετο. Εϊναι εκεί για να βοηθηθούμε να τις κάνουμε πιο όμορφες και υγιείς τις σχέσεις αυτές, παλιές και νέες.
    Στα λέω αυτά ως θεραπευόμενη και ωφελούμενη από τη θεραπεία:)

Ίσως μια τέτοια θεραπεία, αν το επιλέξεις, να σε βοηθήσει να διεκδικεις περισσότερα πράγματα για εσένα και να είσαι σε μια σχέση πιο όμορφη πιο στέρεη.

Το θέμα είναι να το θέλεις, και να μην υποβιβάζεις το πρόβλημα, αν εσύ βλέπεις ότι υπάρχει. Για να ανοίξεις άλλωστε το θέμα, στην αρχή τουλάχιστον ακουγόσουν πολύ προβληματισμένη και ενοχλημένη.

Αν θέλεις να κάνεις μια προσπάθεια με την ψυχοθεραπεία, μπορείς να απευθυνθείς σε ψυχολόγο που άλλωστε έχει αποκλειστική κατάρτιση στην ψυχοθεραπεία. Κι αν τα οικονομικά σου δε σου το επιτρέπουν και για ψυχίατρο και για ψυχολόγο, υπάρχουν τα κέντρα ψυχικής υγιεινής όπου εκεί η ψυχοθεραπεία δεν κοστίζει παρά μόνο 2-3 ευρώ νομίζω.

Originally posted by lina
    βρε παιδια ειμαι 30 ετων εχω σχεση με εναν γιατρο 40 ετων με μεσογειακη ο οποιος δεν θελει να φυγει απο την μαμα του η μανα του επειδη τον νοιωθει αδυναμο λογο της αναιμια του του λεει σε λοα ναι κ του τα προσφερει ολα ετοιμα δεν φευγω λεει απο την μαμα αν δεν βρω γυναικα σαν την μαμα .του λεω η μαμα σου ειναι 70 ετων δεν θα μπορει μια ζωη να σε νταχταριζει σου κανει κακο που στα δινει ολα ετοιμα γιατι αν την χασεις τι θα απογινεις?δεν λεει να καταλαβει ομως .η μαμα μου κ η μαμα μου με προσεχει οπως κανενας .δεν νομιζω να την βγαλει καθαρη αν παθει κατι η μαμα του θα πεθανει απο την στεναχωρια του.επειδη ειναι ευκαταστατος ο αδερφος του με την νυφη του ελπιζουν να μην παντρευτει ποτε για μεινει η περιουσια του στα παιδια τους ουσιστικα μονο την μανα του κ τον πατερα του εχει εμενα μου λεει μαλακειες του τυπου δεν μου κανεις γιατι εισαι ανεργη αν δεν σου δωσουν προικα οι γονεις σου δεν σε περνω κ τετοια ειμαι σιγουρη παντως πως αν παθει κατι η μανα του εμενα θα βαλει να τον υπηρετω γιατι εχει μαθει να τα χει ολα στο χερι .τωρα κανει τον αντρα γιατι ειναι καλα η μαμα αλλα ως ποτε θα μπορει γρια γυναικα να τον νταχταριζει?καποια φαση ηθελε να με αρραβωνιαστει αλλα κατι εγινα κ τσακωθικαμε κ αρχισε παλι με την μαμα δεν τσακωνομε ποτε δεν φευγω απο την μαμα.
    εμεις πως μπορουμε να βοηθησουμε?

Originally posted by lina
    εχω παει σε πολλους ψυχιατρους αλλλα κανεις δεν ασχοληθηκε οπωσ λες γιατο τα παραπονα μου κ την ζωη μου την μοιραζομε με φιλους κ με τον συντροφο μου
    αυτο που ισως δεν βλεπεις λογω της σχεσης εξαρτησης που εχεις αναπτυξει με τον ανθρωπο αυτο ειναι οτι εχεις παντα την ελευθερια να δοκιμασεις να δεις αν οντως ενας γιατρος με μεσογειακη αναμια μπορει να τα καταφερει μονος του η σε εχει πραγματι αναγκη....
    γιατι νομιζω αυτο ακριβως ειναι που φοβασαι να κοιταξεις καταματα...
    στα δικα μου ματια , στην περιπτωση απωλειας της μανας του , αν δεν κανεις κατι πριν , ο γιατρος μαλλον θα βγει απο το κουκουλι και θα δει οτι μια επαγγελματιας νοσοκομος μπορει να του προσφερει απολυτη ελευθερια και απο τις δυο σας!Παιξε το χαρτι σου τωρα για να μην χαθεις ασκοπα...
    καντον να αποφασισει αν θελει να σε κρατησει....
    γαμος η δρομος....
    ετσι απλα

Senior Member
    καλα μου τα λετε παιδια με βοηθατε ευχαριστω

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast