ΓΑΔ θεραπεία με χαμηλή οικονομική δυνατότητα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

ΓΑΔ θεραπεία με χαμηλή οικονομική δυνατότητα

Καλησπέρα,
    Είμαι 41 και αν και πάντα ήμουν αγχώδης χαρακτήρας τα τελευταία 5-6 χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπερβολικό άγχος για τα πάντα, καταστροφολογια, ψυχοσωματικά, γενικά όλο το πακέτο. Πριν 1,5 χρόνο αποφάσισα να κάνω το βήμα και να δω έναν ψυχίατρο. Ο γιατρός με διέγνωσε με ΓΑΔ και μου έγραψε το σεροξατ. Γενικά δεν είχα διαβάσει και τα καλύτερα για αυτό το φάρμακο, αλλά ο γιατρός ξέρει καλύτερα. Το σεροξατ το πήρα για 4 μήνες χωρίς να δω την παραμικρή διαφορά. Ο ψυχίατρος βέβαια μου είχε πει ότι ίσως χρειαστεί ψάξιμο για να βρούμε το ιδανικό φάρμακο. Επίσης μου πρότεινε να επισκεφθώ κι έναν ψυχοθεραπευτή για να δοκιμάσω cbt κτλ.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Βγάζω έναν μισθό με το ζόρι οπότε μου είναι πρακτικά αδύνατο να δίνω 50-60 ευρώ για επισκέψεις τόσο σε ψυχίατρο πόσο μάλλον για ψυχοθεραπεία που φαντάζομαι θέλει πάμπολλες συνεδρίες. Ακόμα και αυτές τις τέσσερις φορές που πήγα στον ψυχίατρο με πόνεσαν πολύ τα 200 ευρώ δεδομένου ότι απλά δεν μου περισσεύουν.
    Δυστυχώς αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον δεν θα γιατρεύω ποτέ από αυτόν τον εφιάλτη γιατί απλά η οικονομική μου δυνατότητα δεν το επιτρέπει. Υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα;

Senior Member
    καλησπέρα

αν γραφτείς στο doctoranytime.gr μπορείς να δεις στην περιοχή σου τους διαθέσιμους ψυχολόγους και τις τιμές τους.

εγώ έχω βρει τον πιο φτηνό στα 30 ευρώ ανά συνεδρία αλλά μου έχουν πει και για μια ψυχολόγο στα 20 ευρώ ανα συνεδρία.

νομίζω ότι μπορεί να σε δει κάποιος και σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά πρέπει να είναι καμία φορά το μήνα

Senior Member
    Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν μιλάμε για θεραπεία δηλαδή για απαλλαγή από την ασθένεια αλλά για αντιμετώπιση ή ρύθμιση, ακόμη και για την πίεση ισχύει αυτό. Οπότε μπορείς να ρυθμίσεις την κατάσταση με αγωγή, όταν βρεις ένα φάρμακο που σου ταιριάζει. Για την ψυχοθεραπεία όπως τα είπε ο Kriti 28 είναι.

Senior Member
    Ειναι σαν να θελουμε να σβησουμε μια φωτια με διαλογισμο... Οταν το αιτιο ειναι βιοχημικο, η λυση μπορει μονο να ειναι εξισου χημικη. Καλη η ψυχοθεραπεια αλλά μονο ως συμπληρωματικο μέτρο, όχι ως το κυριο.

Senior Member
    Αν μένεις σε πόλη έχει ο κάθε δήμος δωρεάν ψυχιατρική υποστήριξη.. ψαξτο