Φόβος για δουλειά στον ήλιο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

Φόβος για δουλειά στον ήλιο

Καλησπέρα στους συμπάσχοντες! Ελπίζω να είστε όλοι καλά το κατά δύναμιν!

Με έχει πιάσει τρελό άγχος διότι πρέπει σε λίγες μέρες να δουλέψω για αρκετό χρονικό διάστημα κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού.

Φοβάμαι για την ηλιαση φυσικά.
    Σκέφτηκα να φοράω καπέλο, γυαλιά ηλίου και πετσέτα επάνω στο καπέλο συν αντηλιακό.
    Αλλά παλι φοβάμαι μήπως και πάθω ηλιαση.

Πριν κάποια χρόνια έκανα την ίδια δουλειά μόνο με καπέλο και φυσικά άφθονο νερό και δεν είχα πάθει κάτι.

Φοβάμαι πολύ, είμαι υποχόνδριος σφόδρα και με ταλαιπωρεί πολύ αυτό. Ίσως τα μεγαλοποιω αρκετά.

Υ.Γ: Σας παρακαλώ μη μου πείτε αν έχετε δικιά σας περίπτωση με ηλιαση διότι θα πανικοβληθω περισσότερο..

Όσοι είστε υποχόνδριοι κάνετε κάτι για να ηρεμήσετε; Έχω κάνει ψυχοθεραπεία αλλά σε αυτό το θέμα δεν είδα βελτίωση.. and now what?
    Με το μέτρο που κρίνεις θα κριθείς * Καλό κάνεις, κακό κάνεις στο κεφάλι σου γυρνάει...

Senior Member
    Δουλεύω από τα 15 μου σε κεραμοσκεπές, δεν έχω πάθει ποτε ηλίαση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι είμαι λίγο σκουρόχρωμος.

Διαρκής ενυδάτωση με νερό, κανενα ηλεκτολυτη αναβράζον , εννοείται καπέλο και αν έχεις τη δυνατότητα συχνά μικρά διαλείμματα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by venom View Post
    Καλησπέρα στους συμπάσχοντες! Ελπίζω να είστε όλοι καλά το κατά δύναμιν!

Με έχει πιάσει τρελό άγχος διότι πρέπει σε λίγες μέρες να δουλέψω για αρκετό χρονικό διάστημα κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού.

Φοβάμαι για την ηλιαση φυσικά.
    Σκέφτηκα να φοράω καπέλο, γυαλιά ηλίου και πετσέτα επάνω στο καπέλο συν αντηλιακό.
    Αλλά παλι φοβάμαι μήπως και πάθω ηλιαση.

Πριν κάποια χρόνια έκανα την ίδια δουλειά μόνο με καπέλο και φυσικά άφθονο νερό και δεν είχα πάθει κάτι.

Φοβάμαι πολύ, είμαι υποχόνδριος σφόδρα και με ταλαιπωρεί πολύ αυτό. Ίσως τα μεγαλοποιω αρκετά.

Υ.Γ: Σας παρακαλώ μη μου πείτε αν έχετε δικιά σας περίπτωση με ηλιαση διότι θα πανικοβληθω περισσότερο..

Όσοι είστε υποχόνδριοι κάνετε κάτι για να ηρεμήσετε; Έχω κάνει ψυχοθεραπεία αλλά σε αυτό το θέμα δεν είδα βελτίωση.. and now what?
    Δεν θα το πω για να σε πανικοβαλλω αλλά για να μην επιδείξεις αμέλεια. Πέρα από την ηλιαση, ο μεγάλος φόβος με τον ήλιο είναι το μελάνωμα. Για αυτό φρόντισε να βάζεις αντηλιακό παντού, δηλαδή και σε αυτιά ακόμη. Και να το ανανεώνεις συχνά, δηλαδή ανά δίωρο. Να είναι τριάντα βαθμών.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Iwsif95 View Post
    Δουλεύω από τα 15 μου σε κεραμοσκεπές, δεν έχω πάθει ποτε ηλίαση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι είμαι λίγο σκουρόχρωμος.

Διαρκής ενυδάτωση με νερό, κανενα ηλεκτολυτη αναβράζον , εννοείται καπέλο και αν έχεις τη δυνατότητα συχνά μικρά διαλείμματα.
    Σίγουρα παίζει ρόλο το ποσό σκούρο είναι το δέρμα μας.
    Με ηρεμήσες αρκετά όμως σε ευχαριστώ πολύ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Niels View Post
    Δεν θα το πω για να σε πανικοβαλλω αλλά για να μην επιδείξεις αμέλεια. Πέρα από την ηλιαση, ο μεγάλος φόβος με τον ήλιο είναι το μελάνωμα. Για αυτό φρόντισε να βάζεις αντηλιακό παντού, δηλαδή και σε αυτιά ακόμη. Και να το ανανεώνεις συχνά, δηλαδή ανά δίωρο. Να είναι τριάντα βαθμών.
    Νερο, αντηλιακό και καπέλο τα must για εργασία στον ήλιο!
    Σκέφτηκα το 50αρι να βάζω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο καλό θα είναι για την σύνθεση της βιταμίνης D

Senior Member
    Και με τριανταρι και με πενηνταρι, βιταμίνη d δεν φτιάχνουμε. Ο γιατρός μου είπε ότι χρειάζεται 10 λεπτά από τη μια πλευρά και δέκα από την άλλη χωρίς μπλουζάκι και χωρίς αντηλιακό για να φτιάξουμε d. Α, και όχι ντους αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο. Οι δερματολόγοι βέβαια μου είπαν ούτε λεπτό στον ήλιο χωρίς αντηλιακό γιατί ο τύπος του δέρματος μου είναι πολύ ανοιχτόχρωμος. Εγώ συνεχίζω συμπλήρωμα βιταμίνης d και το καλοκαίρι απλά σε μειωμένη δόση σε σχέση με τον χειμώνα.