Αγχωδης διαταραχη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    11

    Αγχωδης διαταραχη

    Καλησπερα σε όλους,
    για καιρο διαβαζω τις ιστοριες ολων εδω και παιρνω δυναμη οτι δεν ειμαι η μονη που παλευω με το αγχος.
    Εχω διαγνωστει με γενικευμενη αγχωδη διαταραχη εδω και 2 χρονια( παλευω με κρισης πανικου τα τελευταια 10 χρονια). Πριν απο δυο χρονια λοιπον, ενω συνεβησε κατι σημαντικο στη δουλεια μου η κατασταση ξεφυγε και αποφασισα να παω σε ψυχιατρο οπου μου χορηγησε cinapen. Εκανα θεραπεια για ενα χρονο και μετα το εκοψα με την καθοδηγηση του γιατρου σταδιακα.
    Και ερχομαστε στο σημερα, που μετα απο παρα πολλη σκεψη και προσωπικες αμφιβολιες αποφασισα οτι πρεπει να χωρισω μετα απο 10 χρονια σχεσης.Να σημειωσω εδω οτι κανω ψυχοθεραπεια ολα αυτα τα χρονια παραλληλα και πως μου πηρε πολυ χρονο να το αποφασισω και να το πω. Αυτο εφερε διαταραχες στην ψυχολογια μου, με κρισεις πανικου, φοβο οτι θα παθω καρδια/ εγκεφαλικο, οτι μπορει να εχω παθει καταθλιψη,ιδεοληψιες μηπως καταλαθος αυτοκτονησω κλπ. Γενικα εδω και 3 μηνες η ζωη μου περιστρεφεται γυρω απο σκεψεις που με φθειρουν, δεν μπορω να αποδωσω στη δουλεια μου αλλα το χειροτερο ολων ειναι ο φοβος οτι απο την πολυ πιεση μπορει να τρελαθω. Η ψυχολογος μου, ειναι πολυ υποστηρικτικη και μου λεει οτι μπορω να το ξεπερασω. Αλλα εγω ολο και σκεφτομαι περισσοτερο την ιδεα οτι τα φαρμακα θα με λυτρωσουν απο αυτο το μαρτυριο. Ειμαι σε διλλημα αν πρεπει να το παλεψω μονη μου ή αν πρεπει να ζητησω φαρμακευτικη βοηθεια!
    Ευχαριστω για τον χρονο σας, θα χαρω να διαβασω τις αποψεις σας!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    731
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κουράγιο. Περνάς πολλές δυσκολίες μαζί γι αυτό αντιδρά ο οργανισμός σου. Αν επιτρέπεται γιατί χωρίζεις?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    11
    Πηρα την αποφαση να χωρισω γιατι δεν ειχα καμια απολυτως ερωτικη επιθυμια προς τον συντροφο μου εδω και πολυ καιρο..Δυσκολευτηκα πολυ ακομα και να αποδεχτω οτι αυτο το προβλημα υπαρχει και φοβομουν(και ακομη φοβαμαι) την μοναξια και την αβεβαιοτητα για το μελλον. Ολο αυτο ειναι πολυ καινουργιο για μενα μιας και δεν εχω μεινει σχεδον καθολου μονη και παντα βρισκομουν σε μια σχεση( ειμαι 33).

  4. #4
    KleinosBrekias
    Guest
    Καλησπερα Θεματοθετρια ,
    Υπαρχουν πολλα κενα στην αφηγηση σου , πραγμα που δυσκολευει την ερμηνεια .
    Μην ξεχνας οτι οι περισσοτεροι εδω στο forum , τις περισσοτερες ωρες της ημερας δεν εχουν καθαρο μυαλο , λογω διαταραξης του ψυχικου κοσμου .
    Δεν εχω καταλαβει ποιο ακριβως ειναι το προβλημα και γιατι μπηκες στο κοπο να γραψεις .

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    11
    Το προβλημα που αντιμετωπιζω αυτη τη στιγμη, ειναι ο φοβος οτι απο το πολυ αγχος μπορει να τρελαθω και μηπως αυτο δεν μπορω να το αντιμετωπισω μονο με την ψυχοθεραπεια που κανω αλλα χρειαζεται να παρω φαρμακευτικη αγωγη για ακομα μια φορα.Εγραψα εδω για να μαθω αν καποιος εχει αντιμετωπισει ή αντιμετωπιζει παρομοιο θεμα και με ποιο τροπο εχει επιλεξει να το λυσει. Θα χαρω να απαντησω αν σου εχει δημιουργηθει καποια αλλη απορια σχετικα με την αφηγηση μου.

  6. #6
    KleinosBrekias
    Guest
    Ειχες παρει αγωγη για ενα χρονο . Ο ψυχιατρος δεν συμφωνησε με το τερματισμο , αλλα σου ειπε το πως .

    Οι οποιες παρενεργειες της διακοπης εχουν περασει προ πολλου .

    Το αγχος δε συγγενευει με τη τρελα , οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει . Αλλωστε και ο ψυχολογος και ο ψυχιατρος το αναφερουν σε ολους .

    Ανεφερες αοριστα πολλη πιεση τους τελευταιες 3 μηνες . Γραφεις τη λεξη γενικα .

    Εξακολουθω να μην καταλαβαινω .

    Η σταση σου ειναι υπερβολικα αμυντικη . Δεν υπαρχει λογος . Εδω ολοι ειμαστε ολοι ανωνυμοι .

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    11
    Η αγωγη μου ολοκληρωθηκε με τη συμφωνη γνωμη του ψυχιατρου που με παρακολουθουσε. Οσο την επαιρνα και για λιγο καιρο μετα ημουν αλλος ανθρωπος, ειχα δει μεγαλη βελτιωση. Η αλλαγη στη διαθεση μου και στην επανεμφανιση συμπτωματων αγχους σχετιζονται με την αποφαση μου να χωρισω. Ξεκινησα να το σκεφτομαι απο τον Μαρτιο και το εκανα πραξη αυτον τον μηνα. Δεν ειμαι αμυντικη,ισως να μην ξερω τι αλλες πληροφοριες να δωσω.

  8. #8
    KleinosBrekias
    Guest
    Δεν βγαινει νοημα τιποτα απο οσα διαβαζω .
    Γεννηθηκε μια σκεψη το Μαρτιο , την εκανες πραξη τον Ιουνιο . Το προβλημα λυθηκε . Λιγες μερες μετα αποφασιζεις να ζητησεις συμβουλη ανωνυμα για επανεναρξη φαρμακευτικης αγωγης βασισμενη σε μια ειλημμενη αποφαση . Αφοτου εχεις λυσει το προβλημα .
    Δυο τινα συμβαινουν . Ή δεν ελυσες το προβλημα ή δεν υπηρχε ποτε .
    Ολα ειναι θεμα ερμηνειας .

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    2,125
    Η αβεβαιότητα και το κενό που προκλήθηκαν από τον χωρισμό είναι σημαντική αιτία. Γενικά άτομα αγχωδη βρίσκουν στη ρουτίνα μια ασφάλεια. Επειδή έχω κάνει κι εγώ ψυχοθεραπεία για χρόνια καταλαβαίνω πως κάποιες αποφάσεις τις παίρνουμε με την ώθηση και την καθοδήγηση στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας αλλά μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι να πάμε παρακάτω, σαμποτάρουμε τον εαυτό μας και τις επιλογές του κλπ. Φυσιολογικό είναι, μην ανησυχείς. Επίσης μη σε φοβίζει το να ξαναπάρεις αγωγή, δεν είναι ότι θα τρελαθείς από το άγχος αλλά γιατί να υποφέρεις;

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    11
    Ακριβως αυτο… η οποια ασφαλεια ειχα δεν υπαρχει πια και νιωθω μονη και αβοηθητη. και ενω περιμενα πως με τον χωρισμο θα ημουν καλυτερα και θα εφευγαν αυτες οι σκεψεις και φοβιες, δεν εφυγαν και παραμενω σε μεγαλη συγχυση και φοβαμαι συνεχεια. Φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερω και ολη μου η ζωη ειναι μεσα στο αγχος και σε αυτα τα εξουθενωτικα συμπτωματα.. Ολη μερα αυτο σκεφτομαι..

Similar Threads

  1. Αγχώδης διαταραχή;
    By Speed7 in forum Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία
    Replies: 6
    Last Post: 16-12-2021, 22:20
  2. Αγχώδης διαταραχή...
    By Rouval in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 5
    Last Post: 30-10-2017, 21:10
  3. Αγχώδης διαταραχή
    By Venidos in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 4
    Last Post: 20-09-2016, 16:34
  4. αγχώδης διαταραχή
    By 29121989 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 0
    Last Post: 24-06-2012, 01:13
  5. ΑΓΧΩΔΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ????
    By MARIAVAS in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 72
    Last Post: 09-08-2010, 22:21

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •