Μολις τελειωσα τις πανελληνιες και τσακωθηκα με ολους μου τους φιλους
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2023
    Posts
    1

    Μολις τελειωσα τις πανελληνιες και τσακωθηκα με ολους μου τους φιλους

    Ειμαι 18 και Φετος εδινα πανελληνιες και απο το 2022, ειχα μια παρεα 4 ατομων, η οποιοι ηταν ολοι μικροτεροι απο μενα (εγω ημουν η μονη που πηγαινα Γ λυκειου). Η φετινη χρονια για μενα ηταν αρκετα δυσκολη και πιεστικη λογω πανελληνιων, αλλα και επειδη ο μπαμπας μου πεθανε ξαφνικα 2 μηνες πριν δωσω.

    Αρχες ιουνιου, ενω ειχα αρχισει να δινω πανελληνιες και βρισκομουν στο 2ο μαθημα, τσακωθηκα με ολη την παρεα λογω δικιας μου βλακιας και λαθους, την οποια εχω κατανοησει, εχω απολογηθει και τωρα προσπαθω να αντιμετοποιησω τις συνεπειες των πραξεων μου (η οποια ειναι να με ξεκοψουν). Δεν απεδωσα οσο καλα οσο περιμενα στις πανελληνιες διοτι η ψυχολογια μου ηταν χαλια. Αρχικα, εχω απογοητευτει παρα πολυ με τον εαυτο μου, πρωτον διοτι πληγωσα τους φιλους μου γιατι δεν το αξιζανε. Δευτερον, εχω στεναχωρεθει και νιωθω πολυ μονη μου διοτι περιμενα εναν χρονο για να ερθει αυτο το καλοκαιρι μετα τις πανελληνιες, που υποσχεται βολτες ολη μερα, μπανια, διασκεδαση κλπ. και εχω βρεθει μονη μου ξαφνικα να μην το απολαμβανω καν.

    Οι μερες περνανε, και καθομαι ολη μερα στο δωματιο μου χωρις να εχω ουτε εναν φιλο να βγω, εφοσον εχω τσακωθει με ολους λογω λαθων μου που προσπαθω αρκετα πολυ να διοθρωσω και να βελτιωσω τον εαυτο μου ωστε να μην ξαναεπαναληφθουν στις επομενες μου σχεσεις. Προσπαθω να αποσπαω τον εαυτο μου απτο να σκεφτομαι το παρελθον και να διωξω τις ενοχες και τα λαθη του παρελθοντος. Παραγγειλα διαφορα βιβλια ψυχολογιας και αυτοβελτιωσης, ξεκινησα για διπλωμα οδηγησης αυτοκινητου και μηχανης και γενικα σκοπευω να βρω δουλεια τον ιουλιο. Παιζω καμια φορα παιχνιδια στο PC με εναν Online φιλο αλλα και αυτα τα ψηλοβαριεμαι.

    Να σημειωθει εδω οτι μενω σε μια πολυ μικρη πολη, η οποια εχει ελαχιστα ατομα σχετικα με αλλες πολεις, και οι περισσοτερες παρεες ειναι "κλειστες". Αρχες του 2022, ειχα ξεκοψει απο μια αλλη παρεα, και μου πηρε 5-6 μηνες να ξαναβρω και να διαμορφωσω αυτην την καινουργια παρεα, λογω της μικρης πολης που μενω. Κατα την διαρκεια αυτην, ειχα δυσκολευτει αρκετα ψυχολογικα μεχρι να καταφερω να ξεκινησω απτην αρχη και να διαμορφωσω τελειως καινουργιες παρεες σε μια πολη οπου ολοι με ξερανε.
    Οποτε το να μπω σε διαδικασια να ξαναβρω ΠΑΛΙ για 3η φορα καινουργια παρεα δεν το προτειμω διοτι ειναι και αρκετα δυσκολο, και σκεφτομαι οτι δεν θα προλαβω (γιατι θα παρει αρκετους μηνες) εφοσον τον σεπτεμβριο θα μετακομισω λογω σπουδων.

    Για να τελιωσω, Θα μπορουσε να ηταν και χειροτερα το ξερω, αλλα αισθανομαι πραγματικα μονη μου. Απο την μια σκεφτομαι οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θα μετακομισω τον σεπτεμβριο λογω σπουδων οποτε θα ενταχθω σε ενα νεο περιβαλλον οπου θα κανω καινουργιες γνωριμιες. Απο την αλλη ομως, δεν θελω να αφησω την πολη μου διχως να εχω φιλους γιατι μετα οταν γυρναω θα ειμαι μονη μου παλι. Και επισης, μεχρι να μετακομισω θα δυσκολευτω ψυχολογικα καθως δεν θα εχω καποιον φιλο.

    Τι μου προτεινετε να κανω ετσι ωστε να βελτιωσω τον εαυτο μου μετα απο λαθη μου που οδηγησαν σε τσακωμο? Πως μπορω να μην αισθανομαι μονη μου και να εχω θετικη σκεψη?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    475
    κοιτα σε καθε τσακωμο καλο ειναι να υπαρχει για λιγο καιρο καποια αποσταση ωστε να εξαλειψουν και να ξεχαστουν οι διαφωνιες. Αν αυτος ο χρονος εχει παρελθει τοτε μπορεις να προσπαθησεις να τα ξαναβρεις... Οτι αναγνωριζεις τα λαθη σου και το φταιξιμο σου ειναι πολυ καλο σαν αυτογνωσια, εχεις δικαιωμα να ζητησεις συγνωμη και να απολογηθεις στην παρεα σου, αν ειναι αναγκαιο διαφορετικα αρχισε να επιδιωκεις να μιλησετε.... Η παρεα δεν ειναι μονο για να μην αισθανεσαι μονη, και φυσικα κατανοω καθως ειναι μια μικρη πολη να μην εχεις δυνατοτητα ευκολα για νεες γνωριμιες, μπορεις ομως τον χρονο που εχεις μονη σου να το εκμεταλλευτεις ωστε να βγαλεις πιο γρηγορα διπλωμα, ή να κανεις πραγματα που η παρεα διαφορετικα θα σε απασχολουσε...

    Καποιες φορες το να ειμαι σε μια κοινωνικη εκδηλωση με κανει και εμενα να νοιωθω πιο αντιπαραγωγικος απο οτι αν απασχολουσα το μυαλο μου με κατι αλλο.... Επισης με την παρεα πρεπει να περνας καλα, και να υπαρχουν πραγματα να δωσεις σε αυτους και αυτοι σε σενα...Οτι ξενοιασες απο μια μεγαλη και αγχωτικη διαδικασια δεν σημαινει απαραιτητα απο εδω και εμπρος διακοπες για παντα! Αυτο που βλεπω εγω σαν παρηγορια, ακομα και αν δεν καταφερεις να τα βρεις με την προηγουμενη παρεα, ειναι οτι τον Σεπτεμβιου θα εισαι σε μια νεα αρχη!!!

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    23,861
    καλα, αυτες οι δυο παρεες φιλων, η παλια και η προσφατη, ειναι ενα- πραμα; δεν ξεχωριζαν απο εκει ατομα που να ηταν πιο κοντα σου και να μιλουσατε πιο πολυ; δεν ειχες μια κολλητη απο αυτες τις παρεες που να τα λετε καλα; πως γινεται αυτο;

    τι ηταν τελικα αυτο το το τοσο σοβαρο θεμα που τσακωθηκατε και σε ξεκοψαν τοσο οριστικα; σκοτωσες κανεναν;
    γιατι δεν πιανεις καποιον πιο κοντινο σου απο την παρεα, να του εξηγησεις γιατι μιλησες οπως μιλησες και να ζητησεις συγνωμη; τι εκανες πια τοσο τρομερο;;;

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 02-08-2021, 16:52
  2. τσακωθηκα με τους γονεις μου και λιποθυμησα
    By Anna Mar in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 13
    Last Post: 03-05-2016, 18:58
  3. Προς όλους τους χρήστες του forum που νιώθουν μόνοι τους
    By Apos in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 92
    Last Post: 15-01-2016, 20:56
  4. Τι να τους κάνεις τους εχθρούς αν έχεις τέτοιους φίλους.
    By mariafil in forum Σχέσεις και Επικοινωνία
    Replies: 11
    Last Post: 07-01-2014, 17:16
  5. Αποφεύγω τους φίλους μου
    By Λαθρόβιος in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 8
    Last Post: 02-01-2012, 03:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •