Cipralex και διακοπή - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29
    Senior Member
    εμένα ο γιατρός μου έχει πει ότι είναι ασφαλής δοκιμασμένα φάρμακα και μπορείς να τα παίρνεις εφόρου ζωής...
    πέρα από τι λένε οι γιατροί το εφόρου ζωής άγχος,αυπνία,κατάθλιψη,κρί� �εις πανικού αποδεδειγμένα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής.
    το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος που παίρνει φάρμακα είναι να κάνει πιο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς κάπνισμα αλκοόλ και καλή διατροφή.

Έχει διακόψει κάποιος και να είναι καλά?Δλδ αν διακόψω σιγά σιγά εννοείται..Θα γίνω οπως πριν?Αν κανω ψυχοθεραπεία ταυτόχρονα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Όσο για την συνεχή και μακροχρόνια κατανάλωση και των δύο, γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσμενείς επιπτώσεις και των δύο στον οργανισμό μας ...
    Γνωριζουμε οτι και τα δυο μειωνουν τη διάρκεια ζωης του ανθρωπου ωστοσο συνεχιζουμε και τα καταναλωνουνε. Χθες διαβαζα για την ασπαρταμη οτι βρηκαν τωρα οτι συνδέεται με αυξημενη πιθανότητα καρκινου, αυτο αφοτου το καταναλωναμε 30 χρονια σαν ασφαλες προιον.

Ρε παιδιά κάποιος που να διέκοψε σιπραλέξ μετά απο καιρό?Χρόνια?Θέλω να το κόψω...

Senior Member
    Αν νομιζεις οτι εισαι καλα κοφτό η στανταρ μεθοδος ειναι το μειωνεις σταδιακα πχ αν εισαι στα 10mg το πας στα 5mg το αφηνεις εκει μεχρι να το συνηθίσει ο οργανισμος πχ 1 μηνα και μετα το κοβεις. Σε καθε μειωση να αναμενεις διαφορα συμπτωματα τα οποία ειναι διαφορετικά στον καθένα και ειναι φυσιολογικα μεχρι να προσαρμοστει ο εγκέφαλος στην μειωμενη δοση.

Senior Member
    Καλά τα είπες..

Αλλά από προσωπική εμπειρία θα έλεγα ότι η παραμονή για ένα μήνα σταθεροποιημενος μετά απο κάθε ελάττωση ,είναι λίγος..
    Θα πρότεινα τουλάχιστον στσθεροποιηση για ένα τρίμηνο, πριν την επόμενη ελάττωση της δόσης..

Και όσο το δυνατόν, πιο μικρή ελάττωση την κάθε φορά.

Εγώ όπως έχω ξαναπεί, έκανα σχεδόν 3 χρόνια για να πέσω επιτυχώς από τα 20 mg seropram στο 0 ..!

Και αυτό,
    Μετά από 4 αποτυχημένες απόπειρες να το σταματήσω γρηγορότερα...

Τώρα είμαι πολύ καλά για 11 χρόνια, χωρίς κανενα φάρμακο..

Καλά 100% δεν είμαι ούτε τωρα που παίρνω το cipralex.Δεν κανω κρίσεις πανικού βέβαια και ειμαι πιο λειτουργική απο πρίν αλλά η αποπραγματοποίηση δεν έχει φυγει ακόμη εντελώς..Πχ ερχονται μέρες που με πιάνει...Φοβάμαι πως αν σταματήσω δε θα μπορώ ουτε να οδηγώ πλέον εξαιτίας της...Ενα χάος στο κεφάλι μου...Θελω να σταματήσω αλλα να ειμαι οπως τώρα..Δλδ λειτουργική με οσο λιγότερα προβλήματα..Ειχα την εντύπωση οτι το cipralex αλλάζει κάπως την χημική ανισσοροπία που μου προκαλεί αυτά τα συμπτώματα και οτι οταν το διακόψω θα ειμαι καλά αφου με βοήθησε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pokito1990 View Post
    Καλά 100% δεν είμαι ούτε τωρα που παίρνω το cipralex.Δεν κανω κρίσεις πανικού βέβαια και ειμαι πιο λειτουργική απο πρίν αλλά η αποπραγματοποίηση δεν έχει φυγει ακόμη εντελώς..Πχ ερχονται μέρες που με πιάνει...Φοβάμαι πως αν σταματήσω δε θα μπορώ ουτε να οδηγώ πλέον εξαιτίας της...Ενα χάος στο κεφάλι μου...Θελω να σταματήσω αλλα να ειμαι οπως τώρα..Δλδ λειτουργική με οσο λιγότερα προβλήματα..Ειχα την εντύπωση οτι το cipralex αλλάζει κάπως την χημική ανισσοροπία που μου προκαλεί αυτά τα συμπτώματα και οτι οταν το διακόψω θα ειμαι καλά αφου με βοήθησε.
    Το φάρμακο δεν διορθωνει το προυπαρχων προβλημα αυτο που κανει ειναι καλύπτει τα συμπτώματα ωστε να μην ειναι τοσο ενοχλητικα. Αν με την ψυχοθεραπεία που ειχες κανει ή με δικες σου αλλαγες εχεις διορθωσει το προβλημα (εαν διορθώνεται) τοτε με την σταδιακη διακοπη του φαρμάκου θα εισαι καλα, εαν οχι τοτε τα ιδια θεματα που ειχες θα ξαναβγουν στην επιφάνεια.

Εχω αγχώδη διαταραχή και διαταραχή πανικού,η αποπραγματοποίηση ηταν και ειναι το μεγαλύτερο μου θεμα που μου δυσκολεύει την ζωή.Δεν ξερω αν θα περάσει ποτέ εντελώς..Θα αρχίσω ξανά ψυχοθεραπεία με στόχο να διακόψω την αγωγή μία μέρα.Οποιος γνωρίζει καλό ψυχοθεραπευτή ας με βοηθήσει παρακαλώ..

KleinosBrekias
    Guest
    Εχω διαβασει απειρες φορες τη λεξη <<αποπραγματοποιηση>> και ακομη αδυνατω να συλλαβω τη βαθυτερη εννοια .
    Η ψυχοθεραπεια ειναι ανευ ορων παραδοση . Οποτε πρεπει να βρεις ικανο στρατηγο για τη συνθηκολογηση .
    Ευχομαι να βρεις γρηγορα τη διεξοδο που αναζητας !

Είναι η αίσθηση περιεργη...Σαν να βλέπεις τα παντα πίσω απο ενα τζάμι.Οι τρελογιατροί που εχω τρεξει ολα αυτα τα χρόνια λενε οτι οφείλεται στο άγχος plus σε εμένα επειδη κακοποιήθηκα πολύ ως παιδί ειναι τρόπος άμυνας.

Senior Member
    Αυτή είναι η θεωρία πίσω από το φαινόμενο του derealisation...

O εγκέφαλος,
    για να προστατευθεί από την πλημμυριδα των ορμονών του άγχους που τον κατακλύζει, δημιουργεί ένα τείχος προστασίας γύρω του .

Αυτό εκφράζεται με αυτήν την αίσθηση που αναφέρεις.

Μόλις το άγχος τεθεί υπό έλεγχο, σιγά σιγά διορθώνεται..

Junior Member
    Πόσα χρόνια τα έπαιρνες τα φάρμακα Κώστα;

Senior Member
    Γειά σου
    Περί τα 15 χρόνια,
    για 2 με τρία χρόνια συνεχόμενα κάθε φορά, και με 4 προσπάθειες να το σταματήσω όλα αυτά τα χρόνια...

Τελικα τα κατάφερα το 2012, ελαττωνοντας το σταδιακά, από το 2009 μέχρι τότε .
    Με πολύ προσοχή, και κάνοντας συγχρόνως δραστικές αλλαγές στην ζωή μου...

Page 2 of 2 FirstFirst 12