Cipralex και διακοπή
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29

Cipralex και διακοπή

Καλησπέρα στην ομάδα!Είμαι σε αγωγή με cipralex ,λόγω διαταραχής πανικού με κρίσεις κλπ,εδώ και 2 χρόνια περίπου.Ταυτόχρονα εκανα ψυχοθεραπεία αλλά την διέκοψα γιατί ηθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου.Πλέον ειμαι σχετικά καλά και χωρίς την ψυχοθεραπεία αλλά με στεναχωρεί ιδιαίτερα που παίρνω αγωγη ακόμη.Η ψυχίατρος που μου την συνταγογραφεί λεει να μην την διακόψω γιατί απ το λιγο που με ξέρει θα παθω ξανα κρίση πανικού.Δεν με παρακολουθεί συστηματικά,μια φορα στους 5 μηνες με βλέπει.
    Εχω πελαγώσει...Θέλω να κόψω τα χάπια..Νιώθω ασχημα να σκέφτομαι οτι θα παιρνω αγωγη μια ζωή..Απο που να αρχισω?Ψυχοθεραπεία ξανα?Πως τα διακόψατε εσεις και πότε?Τι παρενέργειες είχατε?

Junior Member
    Καλη σου μερα,
    Επαιρνα κι εγω αγωγη για τον ιδιο λογο, και παραλληλα εκανα και ψυχοθεραπεια..Να εχεις εμπιστοσυνη στο γιατρο σου αφου σου λεει πως χρειαζεται ακομη. Η γνωμη μου ειναι να συνεχισεις την ψυχοθεραπεια, ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις.Εγω το εχω μετανιωσει που δεν παιρνω πια , μιας και ειχα δει τεραστια βελτιωση. Το σιγουρο ειναι πως αν αποφασισεις να τα σταματησεις, θα πρεπει να το κανεις υπο την καθοδηγηση του γιατρου σου. Εγω δεν ειχα καμια παρενεργεια, το εκοψα πολυ αργα με σταδιακη μειωση της δοσης, μετα μερα παρα μερα και γενικα πολυ αργα…

Και εγώ εχω δεί τεράστια βελτίωση...Απλά νιώθω άσχημα να εξαρτώμαι απο ένα χάπι μόνιμα...Εννοείται δεν σκοπεύω να διακόψω απότομα και εννοείται θα αρχίξω ξανά ψυχοθεραπεία.Αν έχετε κάποιον καλό ψοχοθεραπευτή να προτείνετε θα με σώζατε.

Senior Member
    Η δική μου εμπειρία είναι ότι η ψυχοθεραπεία με την αγωγή αλληλοσυμπληρώνονται. Χωρίς ψυχοθεραπεία μπορώ, ειδικά επειδή είχα κάνει πέντε χρόνια συνεχόμενα, χωρίς αγωγή δεν μπορώ. Το ζήτημα της εξάρτησης είναι καθαρά πνευματικό. Με αυτή τη λογική και οι καρκινοπαθείς εξαρτώνται από μια αγωγή, ο υπερτασικός κλπ. Εγώ όποτε εκοβα τα αντικαταθλιπτικά, μέσα σε αυτά και το σιπραλεξ, μετά από κάποιους μήνες τα ξαναρχιζα. Οπότε το πήρα απόφαση...

Junior Member
    Επειδη κι εγω ειμαι σε μια φαση που ταλαιπωρουμε ξανα και σκεφτομαι μηπως ρωτησω για να ξαναρχισω αγωγη, αν επιτρεπεται ποσα χρονια παιρνεις εσυ? εχει ρωτησει κανεις αν υπαρχουν παρενεργιες με την μακροχρονια χρηση?

2 χρόνια και βάλε..Αλλά στεναχωριέμαι με την σκέψη οτι δεν κανω χωρίς αυτό...Ελπιζω να μπορέσω να το κόψω..Το πήρα επειδή επέμενα εντωμεταξυ,η ψυχοθεραπεύτρια μου ήταν κατά των χαπιών..Μπήκα σε αυτό το λούκι και την πάτησα

Senior Member
    Πρέπει να είναι δεκαπέντε χρόνια συνολικά που παίρνω κάποιο αντικαταθλιπτικό, δηλαδή όχι συνεχόμενα αλλά σε μια περίοδο 25 ετών. Ο ψυχίατρος, όταν τον ρώτησα για το ότι μετά από κάποιο διάστημα το συνηθίζει ο οργανισμός το φάρμακο και δεν μας πιάνει το ίδιο, μου απάντησε ότι δεν έχουν γίνει έρευνες σε βάθος ετών. Αυτές τις μέρες είδα ένα βίντεο στο YouTube ενός Έλληνα διατροφολογου νομίζω που μιλούσε για δημοσίευση μιας βρετανικής μελέτης σε βάθος ετών που έδειξε ότι όσοι παίρνουν αντικαταθλιπτικά έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Εγώ πιστεύω πως αφορά κυρίως άτομα που δεν προσέχουν το βάρος τους, τη διατροφή τους, δεν ασκούνται κλπ. Όπως και να έχει εγώ δεν μπορώ χωρίς αυτά, δεν κοιμάμαι, δεν έχω δύναμη να κάνω τίποτα, έχω νεύρα και έμμονες σκέψεις οπότε δεν με απασχολεί. Προσπαθώ μέσω διατροφής, άσκησης και συμπληρωμάτων να διατηρουμαι σε μια καλή κατάσταση. Από κει και πέρα...

Senior Member
    Με βάση την κοινή επιστημονική λογική ,
    Η παρουσία μιας ξένης χημικής ουσίας στον οργανισμό, μακροπροθεσμα δεν πρόκειται να είναι ευεργετική ..

Από εκεί και πέρα όμως, μετράς τα υπέρ και τα κατά.

Αν πραγματικά δεν μπορείς,
    πάρα τις προσπάθειες σου, να έχεις μια υποφερτή ζωή χωρίς αυτή,
    τότε ίσως είναι καλύτερα, να ζήσεις λιγότερα χρόνια με κάποια ποιότητα,
    παρά περισσότερα και δυστυχισμενα..

Σε κάθε περίπτωση, ο όσο το δυνατόν πιο υγιεινός τρόπος ζωής, σίγουρα ωφελεί...

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Με βάση την κοινή επιστημονική λογική ,
    Η παρουσία μιας ξένης χημικής ουσίας στον οργανισμό, μακροπροθεσμα δεν πρόκειται να είναι ευεργετική ..
    Καλα αυτο που λες δεν λεει και τίποτα και το αλκοολ και η ζαχαρη και τοσα αλλα που καταναλωνουνε καθημερινά ξενες χημικες ουσιες είναι

Senior Member
    Τόσο η αιθυλικη αλκοολη ,όσο και η γλυκοζη ,είναι προϊόντα μεταβολισμου των θρεπτικών ουσιών που καταναλώνουμε, και ο οργανισμός μας γνωρίζει πολύ καλά, πως να τις χρησιμοποιήσει ,η πως να τις αποβάλει εάν βρίσκονται σε περίσσεια...

Senior Member
    Όσο για την συνεχή και μακροχρόνια κατανάλωση και των δύο, γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσμενείς επιπτώσεις και των δύο στον οργανισμό μας ...

Αγχώθηκα τώρα με ολα αυτα...Δηλαδη θα πεθανω σύντομα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pokito1990 View Post
    2 χρόνια και βάλε..Αλλά στεναχωριέμαι με την σκέψη οτι δεν κανω χωρίς αυτό...Ελπιζω να μπορέσω να το κόψω..Το πήρα επειδή επέμενα εντωμεταξυ,η ψυχοθεραπεύτρια μου ήταν κατά των χαπιών..Μπήκα σε αυτό το λούκι και την πάτησα
    μου θυμιζεις εμενα που λεω δεν γινετε να ζω με τα χαπια για παντα! και εγω στο ιδιο λουκι μπηκα και την πατησα, ποιος φταει ταχα? εγω που τα πηρα και δεν εφερα αντιρρηση ή ο γιατρος που παρα το νεαρο της ηλικιας μου τα εδωσε? και φυσικα ενας ψυχιατρος μπορει να θιξει την προσωπικοτητα ενος ατομου ασχημα... τι θα πει χρειαζομαι τα αντικαταθλιπτικα? Δεν χρειαζομαι τιποτα.... Και ναι μετα απο μια τεραστια προσπαθεια που κατεβαλα για να τα διακοψω, και ημουν σιγουρος οτι θα ηταν ανεπιτυχης, καθως ειναι αγνωστο τι χημικες μεταβολλες προκαλουν στον οργανισμο, και ενω συμπληρωνα τον ενατο μηνα που τα διεκοπτα, με πληρως ενοχες, γεματος απεχθεια και νευρα για τις κατασκευαστριες εταιριες και το μαρκετινγκ με τα αντικαταθλιπτικα οπως και με το μαρκετινγκ για το εμβολιο για τον κορονοιο, τα ξανα αρχισα... Πλεον δεν θελω να θυμαμαι οτι τα παιρνω, δεν θελω καν να γνωριζω τι ειναι, ειναι μια συμπεριφορα του οργανισμου που προσπαθει να αποδεχθει με εμμεσο τροπο καλως ηρθες στα αντικαταθλιπτικα για παντα...

δεν θελω να μακροσκελησω, δεν θελω να σε ριξω το ηθικο, σχεοδν ολοι οι ψυχιατροι για να μην πω καθαρα ολοι οι ψυχιατροι θα γυρισουν να σε πουν οτι σε βοηθουν και για αυτο δεν μπορεις χωρις αυτα! δεν θα αποδεχθουν οτι ειναι μια ναρκωτικη ουσια, και ταχα πως καταφεραν και την πουλουν? μα παιζουν με τις λεξεις! δεν προκαλει στερητικα συμπτωματα κατα την διακοπη αλλα συμπτωματα αποσυρσης, οχι Γιαννης δηλαδη αλλα Γιαννακης!!! Το ιδιο πραγμα λεμε απλα το εκφραζουμε διαφορετικα.... Οταν με ρωτησαν ποσο σε βοηθησαν τα αντικαταθλιπτικα ειπα 25% και πολυ εβαλα... Δυστυχως δεν ειναι ψεματα οτι ανθρωποι με ψυχοτροπα φαρμακα ζουν λιγοτερο... Ηδη στα 10 χρονια ληψης αρχισα να μετραω και αλλα προβληματα που αυτα με προκαλεσαν και για να τα αντιμετωπισω πρεπει να παρω και αλλα περισσοτερα χαπακια... ελπιζω να σε καλυψα

Δηλαδή όταν τα διέκοψες επέστρεψες στην ίδια κατάσταση με πρίν?Ειναι μονόδρομος νομίζω..Με τρομάζει αυτο που διάβασα οτι ζούν λιγότερο οσοι παίρνουν αντικαταθλιπτικά.

Υπαρχει κάποιος που τα εκοψε και είναι οκ?Υπαρχει κάποιος που τα παιρνει χρονια?Το σιπραλεξ ειναι απ τα πιο λάιτ

Page 1 of 2 12 LastLast