Results 1 to 5 of 5
Thread: Θέματα ζήλιας η κάτι αλλο;
-
27-06-2023, 00:35 #1
Θέματα ζήλιας η κάτι αλλο;
Καλησπέρα σας και συγνώμη για το μακροσκελές που ακολουθεί
Είμαι σε γάμο 5 χρόνια τώρα. Έχουμε και ένα μικρό κοριτσάκι. Έχω δουλειά και λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι είναι η αλήθεια, παρόλα αυτά δόξα τω θεώ δεν μας λείπει κάτι. Η σύζυγος σπίτι με το παιδί, το οποίο γνωρίζω ότι δεν είναι ότι πιο εύκολο. Η σχέση μας έχει περάσει από 40 κύματα αλλά εξακολουθούμε και είμαστε μαζί. Ανέκαθεν υπήρχαν διάφορα προβλήματα, κάποια τα ξεπερνουσαμε, κάποια καναμε πως δεν τα βλέπαμε και προχωρούσαμε παρακάτω. Τον τελευταίο καιρό, με την έλευση και του παιδιού, τα προβλήματα έχουν οξυνθεί κάπως, προβλήματα όπου είναι συγκεκριμένα μάλλον, τα οποία δεν λύνονται και επαναλαμβάνονται. Γενικά οι έξοδοι μας και η οποιας μορφής διασκέδαση πλέον έχουν εξαλειφθεί σχεδόν, μέχρι ένα σημείο θα έλεγα είναι φυσιολογικό. Αν κάνω κάτι εγώ προσωπικά στον ελεύθερο μου χρόνο θα είναι με την οικογένεια, καμιά βόλτα με το παιδί, παιδική χαρά, κανένα καφέ πάλι με το παιδί κτλ. Η μητέρα με το παιδί βγαίνουν φυσικά σε καθημερινή βάση. Κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Προσωπικά θα ήθελα λίγο χρόνο για μένα, για την παρέα μου, για τους φίλους μου. Δε μιλάω για κάτι εξωφρενικό, μιλαω για έναν καφέ την εβδομαδα με κανένα φίλο, το οποίο στην τελική και αυτό γίνεται κάθε 15 μέρες και αν. Σε αυτόν τον καφέ λοιπόν στις κάθε 15, προκειμένου να πάω, το πιο πιθανό είναι ότι θα πρέπει να τσακωθω με την σύζυγο μου. Η ακόμα και αν δεν τσακωθω αν περάσει πχ το δυωρο και δεν έχω επιστρέψει είναι πολύ πιθανό να με πάρει και να με ρωτήσει τι ώρα σκοπεύω να γυρίσω σπίτι. Για βραδινή έξοδο με φίλους δεν το συζητώ. Εγώ αυτή τη συμπεριφορά δε μπορώ να την χονεψω με τίποτα, μου φαίνεται αδιανόητο και σε κάθε περίπτωση όχι φυσιολογικό. Να σημειώσω επίσης ότι με την παρεα μου δεν πολύ θέλει να βγαίνει. Κάτι το οποίο μου λέει κατά καιρούς είναι ότι θέλει να ξέρει πού βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή, κάτι το οποίο μου φαίνεται κάπως. Από την μεριά μου πάλι, αν πάει το πρωί στην παιδική χαρά και δεν μου το πει, ειλικρινά δεν με νοιάζει. Καταλαβαίνω ότι ενδεχομένως ζοριζεται με το παιδί αλλά και εγώ από την μεριά μου θέλω λίγο προσωπικό χρόνο με φίλους. Φυσικά προτείνω και εγώ να βγει και εκείνη με την παρέα της κτλ αλλά κάθε φορά η κουβέντα οδηγεί σε τσακωμό. Επίσης άλλο ένα θέμα είναι ότι πολλές φορές κατηγορεί τους φίλους μου, με τους οποίους ενδεχομένως θα έχω βγει, για τους χψ λόγους για τους οποίους δεν έχει δίκαιο. Της έχω πει επανειλημμένα να μην το κάνει αυτό γιατί πρώτον είναι φίλοι μου και δεύτερον εγώ ουδέποτε έχω κατηγορήσει κανέναν δικό της. Φωνή βοωντος εν τη ερήμω. Γιατί; Απλά γιατί; Και εδώ έρχεται το θέμα του τίτλου. Μήπως για κάποιο λόγο ζηλεύει; Ζηλεύει το 2ωρο που θα πάρω από εκείνην και το παιδί και θα το αφιερώσω στην παρέα μου; Ζηλεύει μήπως υπάρξει κάποιο τρίτο πρόσωπο ανά πάσα στιγμή; (Ουδέποτε έχω δείξει τέτοια σημάδια) Ζηλεύει γενικά; Είμαι σίγουρος ότι αν της εξιστορήσω το θέμα μου με φανταστικό πρωταγωνιστή θα δείξει συμπάθεια προς το πρόσωπο του. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει και δε μπορώ να βρω και λύση. Για να προλάβω κάποιες απαντήσεις, σεξουαλικά θεωρώ ότι είμαστε αρκετά καλά. Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη.
- 27-06-2023, 09:11 #2
καλημερα.
αληθεια, δεν μπορεις να βρεις τι φταιει;
μα το ειπες μονος σου τι φταιει!
δεν ειναι ζηλεια αυτο που νοιωθει αγαπητε, ειναι ΔΥΣΤΥΧΙΑ..
λες οτι αναγνωριζεις το ενα, αναγνωριζεις το αλλο, και μετα απορεις...
αυτη ειναι καθηλωμενη στο σπιτι με ενα μικρο παιδι, σαν φυλακισμενος στο κελι με την αλυσιδα στο ποδι κι εσυ ζεις μια φυσιολογικη ζωη, με δουλεια, φιλους, οικογενεια.
συγκρινεις την βολτα που παει στο παρκο με το μωρο- παιδι, με την διασκεδαση την δικη σου με του φιλους σου!!! η βολτα με το παιδι δεν ειναι διασκεδαση. ειναι δουλεια και σκληρη και μονοτονη δουλεια.
ο χρονος που διεκδικεις για να βγαινεις με τους φιλους σου, δεν συγκρινεται με την βολτα στο παρκο που κανει αυτη με το παιδι, ουτε καν με την βολτα που θα εκανε με δικους της φιλους (αλλα δεν κανει). συγκρινεται με την σχεση που εχετε ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.
λες απο μονος σου οτι η σχεση σας ειχε ανεκαθεν αλυτα προβληματα, οτι τα εχει ακομα, κι εσυ αντι να κανεις κατι για τα προβληματα, στεναχωριεσαι που δεν της αρεσει να βγαινεις με φιλους σου.
στεναχωριεσαι δηλαδη, που δεν της αρεσει να απομακρυνθειτε κι αλλο...
διοτι, οταν ενω εχετε αλυτα προβληματα, εσυ αυτο που θελεις ειναι να βγαινεις με φιλους και οχι με την γυναικα σου, αυτο κανεις. απομακρυνεσαι..
αποκαλεις την γυναικα σου "οικογενεια". λες οτι ο,τι χρονο εχεις, σε γενικες γραμμες τον αφιερωνεις στην "οικογενεια". εχεις θεωρησει πλεον το μωρο, σαν πακετο με την γυναικα σου.
στην γυναικα σου μονη της, αφιερωνεις χρονο;.
με την γυναικα σου οι δυο σας, διεκδικεις να βγειτε χωρις το παιδι; να πατε για ενα ποτο οι δυο σας, να πατε μια εκδρομη μονοι σας; να λυσετε τα "χρονια" προβληματα;
οχι, δεν φαινεται να το κανεις..
αυτη, γιατι θα επρεπε να χαιρεται που ενω ζει μια δυστυχια, εσυ αντι να την διεκδικεις, θυμωνεις που δεν της αρεσει να απομακρυνεσαι κι αλλο;
ΔΕΝ ΛΕΩ οτι ειναι κακο να πας για καφε με εναν φιλο σου.
σου λεω, γιατι εχει προβλημα η γυναικα σου.
εχει προβλημα, γιατι περναει σκατα και θεωρει, οτι εσυ αντι να λυσεις προβληματα, θελεις να απομακρυνθεις κι αλλο...
επισης, οταν η σχεση εχει προβληματα, ναι, και εμπιστοσυνη δεν θα εχει και θα σκεφτει οτι μπορει στις εξοδους αυτες, εσυ μπορει να κανεις και γνωριμιες. περιεργο σου φαινεται;
αν ηταν ενταξει η σχεση σας, δεν θα το σκεφτοταν. θα σου ειχε εμπιστοσυνη.
αυτα τα αλυτα "προβληματα" της σχεσης σας, ποια ακριβως ειναι; μπορεις να μας εξηγησεις;
τους φιλους σου για τι πραγμα τους κατηγορει; μηπως θεωρει οτι ειναι απιστοι, ή αν ειναι αδεσμευτοι, θεωρει οτι γκομενιζουν, και ανησυχει μηπως κανεις κι εσυ το ιδιο;Last edited by Remedy; 27-06-2023 at 09:27.
27-06-2023, 15:31 #3
Απάντηση καταπέλτης
Για να τα πιάσουμε με τη σειρά, φυσιολογική ζωή δουλεύοντας κάθε μέρα 10 ώρες και βλέποντας έναν φίλο κάθε 20 μέρες, δεν θα το έλεγα
Στεναχωριέμαι βεβαίως που δεν θέλει να κάνει παρέα και με φίλους μου, όπως επίσης στεναχωριέμαι περισσότερο για την εξέλιξη της σχέσης μας
Προσωπικά πέρα από κάποια κουβέντα που έχω επιχειρήσει να κάνω, η οποία πάντα παίρνει άσχημη τροπή πολύ γρήγορα, τι άλλο μπορώ να κάνω;
Με τη γυναίκα μου σίγουρα θα ήθελα πολύ περισσότερο χρόνο, μου λείπει, το συζητάμε καμιά φορά, αλλά πρακτικά επειδή δεν υπάρχει βοήθεια με το παιδί, είτε επειδή και η γυναίκα μου ίσως δε θέλει να το αφήσει σε κάποιον "ξένο" για την ώρα, δε μπορούμε να βρούμε
Ως ένα βαθμό ανέφερα ότι γνωρίζω τι περνάει, αλλά δε ξέρω τι να κάνω για να βοηθήσω και εκείνη και τη σχέση μας
Τα άλυτα θέματα της σχέσης μας και προ παιδιού είναι κυρίως αυτά που υπάρχουν και τώρα και αναφέρονται, απλά τότε ήταν σε μικρότερο βαθμό
Οι φίλοι μου είναι ελεύθεροι ως επι το πλείστον, κάποιοι γκομενίζουν, κάποιοι όχι, γυναικείες παρουσίες στη παρέα πάντως δεν υπάρχουν ποτέ
Τους κατηγορεί του στυλ ότι δεν έχουν οικογένεια, σχέση κτλ και ότι όλη μέρα καθονται και τα ξύνουνε και με παρασύρουν και εμένα σε αυτά που κάνουν εκείνοι, κάτι το οποίο δεν ισχύει, ή τουλάχιστον το έχω ξεκόψει εδώ και 2-3 χρόνια
27-06-2023, 16:14 #4
η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο αποτομη καμια φορα.. εως πολυ..
ααα!!! αρα τα αλυτα προβληματα σας ειναι αυτο το θεμα που συζηταμε με τους φιλους σου!
ε, καλα.. φως- φαναρι ηταν. το ιδιο λεμε...
κατ αρχας, τι σημασια εχει που δεν υπαρχουν γυναικες στην παρεα; οι ελευθεροι, δεν εχουν γυναικες στην παρεα, τις βρισκουν στην εξοδο τους... απο μενα το μαθαινεις;
αυτο ειναι που την ανησυχει. οτι αυτη θα νταντευει το μωρο κι ε συ θα γαμπριζεις με τους φιλους σου .
η γυναικα σου αγαπητε νοιωθει καταπιεσμενη με την απομονωση της με το μωρο και της την δινει οταν εσυ διεκδικεις χρονο να βγαινεις σαν ελευθερος, οταν εκεινη δεν μπορει να απαλλαγει απο το μωρο ουτε μια ωρα.
αυτο ειναι το θεμα της.
λες οτι δουλευεις 10 ωρες, και αυτο δεν το λες και καλοπεραση.
σε πληροφορω οτι εχω φιλη που εχει 2 μωρα διδυμα, ειναι πολυ καλα αποκατεστημενη οικονομικα και θα μπορουσε να μην δουλευει, αλλα προτιμαει να δουλευει τουλαχιστον 8 ωρες καθε μερα και μετα να ασχολειται και με τα μωρα, παρα να εγκλωβιστει στο σπιτι με 2 μωρα και να ασχολειται μονο με πανες. δεν εχει χρονο ουτε να ξυθει, ουτε να ξεκουραστει, ουτε να κοιμηθει, αλλα προτιμαει να τρεχει σαν το βεγγο, παρα να κλειστει στο σπιτι.
σε καλυψα;
τι να κανεις; εσυ θα το βρεις.
δειξε της ποσο την θελεις και ποσο θελεις να κανετε πραγματα οι δυο σας, χωρις το μωρο. οχι ποσο θες να κανεις πραγματα με τον φιλο σου.
πεισε την να βρειτε φυλαξη για το μωρο εστω για 2 ωρες να βγαινετε οι δυο σας.
και κανε ενα πλανο μηπως μπορεσετε να πατε και ταξιδι οι δυο σας.
02-07-2023, 12:28 #5
...χμ ....παντρευτηκες φιλε μου λαθος ανθρωπο . δεν εισαι ο μοναδικος . στο κειμενο σου γραφεις ολη την ουσια σε μια γραμμη
( Ανέκαθεν υπήρχαν διάφορα προβλήματα, κάποια τα ξεπερνουσαμε, κάποια καναμε πως δεν τα βλέπαμε και προχωρούσαμε παρακάτω )
οι σχεσεις μεταξυ των δυο φυλων πρεπει να ρεουν , οπως το νερο στο ποταμι .....εδω εχεις μια σχεση- γαμος , τυπου λιμνης