Έκτακτες την ώρα που μπαίνω στη θάλασσα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    742

    Έκτακτες την ώρα που μπαίνω στη θάλασσα

    Πάντα όταν μπαίνω στη θάλασσα με πιάνουν έκτακτες. Και πολλές φορές και ριπες έκτακτων και μπορεί και ταχυκαρδία. Που να οφείλεται δεν έχω ιδέα.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    693
    Θα ελεγα καποιο υποσεινηδητο αγχος. Και το λεω εμπειρικα γιατι μεχρι να ξαναπαρω αντικαταθλιπτικη αγωγη δεν μπορουσα να μπω σε εσωτερικους χωρους χωρις να νιωθω μονιμως ριπες. Ειχα στααμτησει καθε δραστηριοτητα λογω αυτου. Δεν εχω κλειστοφοβια και δεν ξερω πως ακριβως λειτορυγει αυτος ο εγκεφαλος πια αλλα οταν χαλαρωσα λογω των χαπιων στααμτησε και αυτο.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    742
    Έχεις δίκιο. Τι τραβάμε θεέ μου από το κεφάλι μας.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    100
    Quote Originally Posted by Elli19899 View Post
    Πάντα όταν μπαίνω στη θάλασσα με πιάνουν έκτακτες. Και πολλές φορές και ριπες έκτακτων και μπορεί και ταχυκαρδία. Που να οφείλεται δεν έχω ιδέα.
    Το ίδιο και εγώ όταν κολυμπάω και έτσι από τον φόβο το κόβω και αυτό σιγά σιγά ..

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2023
    Posts
    11
    Οι έκτακτες συστολές είναι καρδιακοί κτύποι που έρχονται είτε πρόωρα είτε καθυστερημένα σε σχέση με την αναμενόμενη κανονική συστολή1. Στο 90% των περιπτώσεων είναι καλοήθης και δεν απαιτούν ιδιαίτερη αγωνία1. Ωστόσο, εάν αυξάνονται σε συχνότητα ή συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, δυσφορία, ιδρώτα και δύσπνοια2, είναι καλό να συμβουλευθείς ένα γιατρό. Εάν αυξάνονται σε συχνότητα ή συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, δυσφορία, ιδρώτα και δύσπνοια, είναι καλό να συμβουλευθείς ένα γιατρό. Εάν αυξάνονται σε συχνότητα ή συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα, ο γιατρός μπορεί να προτείνει εξετάσεις για ν’ αξιολογήσει την καρδιά σου και ν’ αποφασίσει εάν χρειάζεσαι θεραπεία.

    Σχετικά με τη σχέση των έκτακτων με τη θάλασσα, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που ν’ αποδεικνύουν κάποια σχέση. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι το κρύο νερό μπορεί ν’ αυξήσει τη ροή του αίματος και ν’ αλλάξει τη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό μπορεί ν’ αλλάξει τη ρυθμό των καρδιακών παλμών και ν’ αυξήσει τη συχνότητA.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    742
    Καλά τώρα με πιάνουν έκτακτες και όταν σκύβω. Άλλο αυτό. Γιατί να με πιάνουν όταν σκύβω?

Similar Threads

  1. Μπαίνω μετά από κοβιντ σε αεροπλάνο η θα παθω θρόμβωση?
    By Elli19899 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 7
    Last Post: 02-07-2022, 09:15
  2. μπαίνω στο νοσοκομείο...
    By akis1 in forum Χρόνιος Πόνος, Ψυχολογία Ασθένειας/Υγείας
    Replies: 29
    Last Post: 17-02-2020, 00:34
  3. Φόβος όταν μπαίνω στο μετρό
    By Tsixla in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 19
    Last Post: 19-09-2019, 02:23
  4. με εχουν μπουκοσει στα φαρμακα!! αμα δεν, μπαινω στο δαφνι!!
    By giorgos panou in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 21
    Last Post: 20-09-2012, 21:52
  5. Μπαινω στο club
    By goa316 in forum Παχυσαρκία
    Replies: 17
    Last Post: 06-05-2011, 10:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •