Results 1 to 15 of 19
Thread: ʼλλος ένας στην παρέα..
-
08-12-2009, 01:01 #1
ʼλλος ένας στην παρέα..
Καλησπέρα σε όλους..
Είμαι 22 χρονών. Έχασα τα φοιτητικά μου χρόνια κλεισμένος στο σπίτι μου λόγω ανασφαλειών για την εμφάνισή μου. Ήμουν 125 κιλά. Εδώ και 2 χρόνια, αφού βαρέθηκα να μη κάνω τίποτα, με αθλητισμό και μερικά "ξεσπάσματα" σωστής διατροφής έφτασα τα 86 κιλά.
Δυστυχώς όμως ξέρω ότι αυτό είναι προσωρινό.
Κάθε βράδυ η ίδια ιστορία. Πηγαίνω στο περίπτερο και παίρνω 15 ευρώ σαβούρα. Ενδεικτικά αναφέρω..4 κρουασάν, 2 αραβικές πίτες και 5 σοκολάτες διάφορες..Την επόμενη μέρα μπορεί να μη φάω από τύψεις, και την μεθεπόμενη να κάνω ακριβώς το ίδιο...
Έχω διαβάσει τα πάντα περί σωστής διατροφής..το θέμα είναι ότι με τίποτα δε μπορώ να τα εφαρμόσω για πάνω από 3-4 μέρες. Μπορεί να φάω σωστά όλη τη μέρα, με 5 σωστά εξισορροπημένα γεύματα, και αργά το βράδυ να με πιάσει η ακατανίκητη επιθυμία να πάω στο κωλοπερίπτερο.
Ειδικά όταν δεν είμαι και καλά ψυχολογικά, ή είμαι αγχωμένος (όπως τώρα με τη σχολή μου), δεν το πολεμάω καν. Σκέφτομαι ότι από αύριο θα το σταματήσω...αν και ξέρω ότι μάλλον το ίδιο θα κάνω..
Δε ξέρω τι να κάνω πλέον. Είχα και έναν άσχημο τραυματισμό στον αστράγαλο, ο οποίος δε μου επιτρέπει να τρέχω (τα πιο πολλά κιλά τα έχασα χάρην στο τρέξιμο) για τουλάχιστον 6 μήνες. Οι οποίοι όπως φαίνεται θα είναι αρκετοί για να φτάσω εκεί απ'όπου ξεκίνησα.
Οι απέξω δε με καταλαβαίνουν, βλέπουν πόσο άλλαξα και ότι κάθε φορά που με βλέπουν με βλέπουν και πιο αδύνατο. Δεν καταλαβαίνουν όμως τι δράμα περνάω και πόσο αγχώνομαι ότι θα τα ξαναπάρω. Σε ένα δυο κοντινά πρόσωπα που τα είπα μου είπαν απλά "γιατί δε τρως κανονικά όλη τη μέρα..έτσι δε θα πεινάς το βράδυ"...οπότε καταλαβαίνετε ότι δε συνεννοούμαστε.
Πιστεύω ότι πολλοί από εδώ είναι ή ήταν στη θέση μου. Ζητώ τη στήριξή σας...
- 08-12-2009, 01:22 #2
Εδω ειμαστε ολοι για αυτην ακριβως την στηριξη... αυτην ψαχνουμε με καθε τροπο
Οπως ειπες και εσυ τον τροπο τον ξερουμε, στην εφαρμογη κολλαμε...
Δεν μπορω να σου δωσω συμβουλες για πραγματα που εγω ακομα παλευω να καταφερω. Αφου ομως εσυ τα εχεις ηδη καταφερει μην το βαλεις κατω μην χασεις και αλλα πραγματα, κομματια της ζωης οπως εκανα εγω παλιοτερα. Εισαι ηδη νικητης στον αγωνα μην νιωθεις ητημμενος. 39 κιλα εχασες!!!! Σου αξιζουν συγχαρητηρια! Δες το εγωιστικα και αγαπησε τον ευατο σου, μην αφησεις τον φοβο της επιστροφης των κιλων που ηδη εχασες να σου στερησει τη χαρα του οτι πετυχες τον στοχο σου.
Σκεψου ποσο αδικο και παραλογο θα σου φαινοταν αν το διαβαζες ολο αυτο οταν ησουν 125 κιλα. :)
08-12-2009, 01:28 #3
Σ' ευχαριστώ που απάντησες, θέλω απλά να τα πω σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν το μανίκι που περνάω..γιατί οι "εκεί έξω" δεν έχουν ιδέα.
Και με τη σειρά μου θα στηρίξω με όποιο τρόπο μπορώ τους ομοιοπαθείς. Σε θέματα διατροφής και κυρίως άσκησης μπορείτε να με ρωτήσετε ότι θέλετε!
08-12-2009, 01:28 #4
Καλέ μου salvage, μην είσαι απαισιόδοξος! Χαλάρωσε!
Να σε καλωσορίσω πρώτα, που ήρθες στην παρέα μας!
Salvage, το να έχεις μια παροδική βουλιμική διάθεση, είναι πολύ
φυσιολογικό και συνηθισμένο σε όλους μας.
Εχεις καταφέρει πάρα πολλά, έχασες τόσα πολλά κιλά
και τώρα βρίσκεσαι σε μια καμπή. Ακόμη και να παραστρατήσεις
φίλε μου, δε σημαίνει οτι δε θα σηκωθείς ξανά.
Να είσαι σίγουρος οτι όλοι εμείς εδώ είμαστε κοντά σου να βοηθήσουμε
με οποιοδήποτε τρόπο, και όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους φόβους
με σένα, και κρίσεις υπερφαγίας, και όλα τα καλα! . Μη χαλιέσαι λοιπόν.
Να θυμάσαι φίλε μου, οτι και να χάσουμε μία μάχη, δε χάνουμε τον πόλεμο!
Νά είσαι καλά και καλώς ήρθες κοντά μας!
08-12-2009, 01:30 #5
Σ'ευχαριστώ Lily, καλώς σας βρήκα και ελπίζω να βοηθήσω με την παρουσία μου.
08-12-2009, 09:42 #6
salvage καλώς ήρθες στην παρέα μας! Κράτα γερά, είσαι δυνατός, έκανες τέτοιο άθλο μόνος σου! Δες το σαν ένα διάλειμμα, μην σε παίρνει από κάτω, σήκω ξανά!!!
08-12-2009, 11:54 #7
Καλωσόρισες κι από μένα salvage, όλοι εδώ σου ευχόμαστε το καλύτερο!
Δεν έχω προσωπικό παράδειγμα να σου παραθέσω, γιατί, αν και έκανα ακριβώς ότι κι εσύ με το περίπτερο, ποτέ δεν φημιζόμουν για την πειθαρχία μου σε θέματα διατροφής.
Θα σου πω όμως για έναν φίλο μου, που σαν κι εσένα, από 108 κιλά που ήταν έγινε 68 με τρέξιμο και χωρίς να αλλάξει πολλά στη διατροφή του. Ζει με τους γονείς του και δεν ήθελε να επιβάλει στη μητέρα του να του κάνει ιδιαίτερα φαγητά. Έτσι, άρχισε στην αρχή το βάδισμα και σιγά σιγά και χάνοντας βάρος τρέχει τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και φυσικά τρώει τα πάντα. Όταν κάνει παρασπονδίες ξεσκίζεται στο τρέξιμο και πατσίζει. Επίσης για βραδυνό τρώει ένα τοστ και 2 φρούτα και προ ύπνου πίνει ένα ποτήρι γάλα.
Και πάλι καλώς μας ήλθες και μόλις νιώσεις ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για σένα, όρμα στον αγώνα και ...... καλή σου κατηφόρα!!
10-12-2009, 01:07 #8
Σας ευχαριστώ, ήδη εδώ και 2 μέρες ξεκίνησα κάποια δοκιμαστικά χαλαρά τρεξίματα, πάντα με προσοχή στον τραυματισμένο μου αστράγαλο.
Απ'ότι φαίνεται εκεί είναι και όλο το ζουμί, μιας και μετά την άθληση εξαφανίζεται αυτή η βουλιμική κρίση που με πιάνει πάντα το βράδυ.
Θα μιλήσω και με τον ορθοπεδικό μου, και αν μου δώσει το οκ, θα συνεχίσω, ελπίζοντας να ξαναμπώ γρήγορα σε σειρά!
10-12-2009, 01:16 #9
Originally posted by salvage
Σας ευχαριστώ, ήδη εδώ και 2 μέρες ξεκίνησα κάποια δοκιμαστικά χαλαρά τρεξίματα, πάντα με προσοχή στον τραυματισμένο μου αστράγαλο.
Απ'ότι φαίνεται εκεί είναι και όλο το ζουμί, μιας και μετά την άθληση εξαφανίζεται αυτή η βουλιμική κρίση που με πιάνει πάντα το βράδυ.
Θα μιλήσω και με τον ορθοπεδικό μου, και αν μου δώσει το οκ, θα συνεχίσω, ελπίζοντας να ξαναμπώ γρήγορα σε σειρά!
10-12-2009, 01:25 #10
Κι εμένα αυτό ακριβώς με έσωσε, άρχισα περπάτημα, διάδρομο, γιόγκα,
οτι μπορώ , μέχρι και ανεβοκατέβασμα σκάλας κάνω :P
10-12-2009, 11:08 #11
Ωραία! Κι εγώ πήρα καινούργιο ποδήλατο προχθές. Όχι στατικό, κανονικό εννοώ. Θα αρχίσω να κόβω βόλτες στη γειτονιά για να μη μπαίνω σε πειρασμούς....
10-12-2009, 11:35 #12
salvage,καλώς μας ήρθες κι από μένα!
Χαίρομαι που σε διαβάζω πιο αισιόδοξο από την πρώτη σου εδώ καταχώρηση.
Το προφανές στην περίπτωση σου βέβαια είναι πως για όλα φταίνε τα περίπτερα
και τα φαγάδικα φυσικά,που στην Ελλάδα διανυκτερεύουν χωρίς να σέβονται
κανενός την προσπάθεια!Σε λάθος χώρα ζούμε,αλλά έλα που την αγαπούμε!
Από την άλλη,κάποιος που έφτασε τα 125 κιλά,είχε κλειστεί στο σπίτι του κι έβρισκε
παρηγοριά και συντροφιά στο σαβουροφάι,σίγουρα έχει κάποια θεματάκια μέσα του
να τακτοποιήσει.Κανείς δε φτάνει τυχαία στα κιλά αυτά.Όπως ανέφερες και παρακάτω,
το φαγητό είναι κι ένας τρόπος να διαχειρίζεσαι το άγχος σου πέρα από τη μοναξιά σου.
Σήμερα είσαι πλέον άλλης εμφάνισης,αλλά ο βουλιμικός εαυτός σου ακόμα καλά κρατεί,
αυξάνοντας φυσικά παράλληλα και το άγχος σου μην τυχόν επιστρέψεις στα κιλά εκείνα
και όσα στην ποιότητα της ζωής σου συνεπάγονται.Η άσκηση είναι σίγουρα πολύ καλός τρόπος
να κρατηθείς σε φόρμα,να ισοσταθμίσεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις,να βελτιώσεις το σώμα σου,
αλλά και η συμβουλή που "οι απ'έξω" σου έδωσαν για γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας,που
θα περιορίσουν τις νυχτερινές επιδρομές,σωστή είναι κι αυτή και το ξέρεις.Προσπάθησε όσο μπορείς
να γεμίσεις την ημέρα σου με δραστηριότητες κι ενδιαφέροντα,που αγαπάς,ώστε να χρειάζεσαι το
δυνατόν λιγότερο το φαγητό για υποκατάστατο.Δεν ξέρω η κοινωνική σου ζωή πώς είναι...
Φαντάζομαι βελτιώθηκε κι αυτή αισθητά μαζί με την ανανεωμένη σου εμφάνιση.Πάντως καλό είναι
να ψάξεις μέσα σου τους λόγους για τους οποίους χρειάζεσαι το φαγητό.Αντιμετωπίζοντας τους
νομίζω πως βρίσκουμε τον δρόμο χωρίς επιστροφή προς τον υγιέστερο εαυτό μας.Σου εύχομαι
από καρδιάς τα καλύτερα!Εδώ είμαστε να τα λέμε...Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου!Φιλιά!
Α!Και προσοχή στον αστράγαλο,ε;
10-12-2009, 11:42 #13
Originally posted by dolphin
Ωραία! Κι εγώ πήρα καινούργιο ποδήλατο προχθές. Όχι στατικό, κανονικό εννοώ. Θα αρχίσω να κόβω βόλτες στη γειτονιά για να μη μπαίνω σε πειρασμούς....
Πολύ ωραία ιδέα!Ελπίζω να μένεις σε γειτονιά ήσυχη με νεραντζιές
και να μην εισπνέεις καυσαέριο πολύ και βαβούρα!Καλές βολτούλες!
10-12-2009, 15:10 #14
ανακεφαλαίωση:
οι λύσεις που έχεις για να περιοριστεί τουλάχιστον η ...νυχτερινη επιδρομη στον (πλούσιο υποθέτω) περιπτερα της γειτονιας σου ειναι οι εξης δυο:
- βραδυνη γυμναστικούλα
- βραδυνη ......παρεούλα για να ξεχνιέσαι
σε καθε περίπτωση γενικα και στην περιπτωση σου ειδικότερα το βράδυ ΤΡΩΣ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ γιατί αν εισαι νηστικός και κατευθυνθεις προς το περίπτερο σε βλέπω να τρως και τον προαναφερθέντα περιπτερα!!!
μια απο τα ιδια και εγω....αλλα δρω κυρίως μεσημεριανες ώρες και κατευθύνομαι στο σουπερ μαρκετ της περιοχης .....
11-12-2009, 17:07 #15
Καλά ε? Έκανα το υπέρτατο!!!!
Πήρα το καινούγριο μου ποδήλατο να κάνω βραδυνό test drive και κατέληξα στο σουπερ μαρκετ να ψωνίζω σκατολοϊδια τη στιγμή που περίμενα και το φίλο μου να έρθει σπίτι μου να κάτσουμε. Πόσο πιο αθεράπευτα βουλιμική?
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή