Μοναξία Εσωτερική
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Member

Μοναξία Εσωτερική

Καλημέρα στο φόρουμ.
    Ηθέλα να μοιραστώ τις σκέψεις μου τις τελευταίες μέρες και έτσι είπα να εμφανιστώ ξανά!
    Λοιπόν αν και φαινομενικά όλα πάνε καλά (έχω δουλεία, σχέση κτλ κτλ) νιώθω μόνος. Νιώθω οτι ενώ είμαι με παρέα δεν το ευχαριστιέμαι πιά όπως παλία, νιώθω οτι θέλω να κάνω μια αλλαγή όμως δεν μπορώ να βρώ το κουράγιο.
    Το μόνο πράγμα που με ηρεμεί κάπως είναι η μουσική που ακούω η οποία με συνοδεύει εδώ και 23 χρόνια.
    Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; και αν ναί πως το διαχειριστήκατε; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τι μουσική ακους?

Μια μέρα κοίταγα τον ουρανό (ηλιοβασίλεμα), είχε υπεροχα χρώματα και μεσα μου ένιωθα αυτοπεποίθηση και ΣΥΝΔΕΣΗ με όλον τον κόσμο. "Κατσε ρε φιλε" σκεφτηκα ,"πως νιώθω σύνδεση με τους ανθρωπους χωρίς να είναι κανένας τριγυρω μου?". Μετα απο καιρό έμαθα πως η ευτυχία (αγάπη,ελευθερία ,ενθουσιασμός,ομορφιά , ασφαλεια κτλ) ΕΙΝΑΙ 1 ΠΡΑΓΜΑ , δηλαδή όταν νιώθεις ενα απο αυτά για αρκετή ώρα αρχίζεις και νιώθεις και ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. Γι αυτο όταν θαυμαζα τον ουρανό ένιωθα αυτοπεποίθηση!!!!! (Δηλαδη νιωθω πως μπορω να κάνω το οτιδήποτε επειδή ο ουρανος είναι όμορφος!!! ,τι περίεργο πράμα!!!)

Δεν χρειάζεσαι αλλά ατομα για να νιώθεις συνδεση, μπορείς να σαι τελείως μόνος και να νιώθεις σύνδεση με όλον τον κόσμο!!! Οποτε σαν στόχο δε θα έβαζα να αλλαξεις παρέες ωστε να πετύχεις την καταλληλη και μετα να νίωσεις συνδεση ,όχι, θα πρότεινα να εστιάσεις σε πράγματα που σε ευχαριστούν (μουσική,φύση,ουρανός, κτλ ) και σε πράγματα που πανε καλά στη ζωή σου ώστε να νιώσεις ευτυχία και κατα συνέπεια αγαπη/σύνδεση (μέσω του παραπάνω μηχανιμού "ΕΥΤΥΧΙΑ ΩΣ 1 ΠΡΑΓΜΑ").

Μετά κάνεις και ότι αλλαγή θες στη ζωή σου γιατί θα χεις ενέργεια ,διαύγεια και αυοπεποίθηση να τις κάνεις. Ευτυχία πρωτα και αλλαγές στη ζωή μέτα!!!
    Ακριβώς το ανάποδο απ ότι το χουμε στο μυαλό!!!

Φυσικά είναι κατι που δοκιμάζεις για πρώτη φορά οπότε θα πάρει χρόνο για να γίνεις καλός σε αυτό!! Αλλά αξίζει την προσπάθεια ,εστω και αν το πετύχεις σε ένα μέτριο βαθμό!!!

Member
    Η μουσική που ακούω είναι κατα αποκλειστικά στον χώρο της Rock/Metal σκήνης.
    Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή πάντως Owl!Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω την συνταγή και θα σου πω!

Και γω Μεταλας είμαι ,είχα σταματήσει να ακούω γιατί φοβόμουν πως με επηρρέαζε αρνητίκα αλλά τώρα που έφτιαξα την ψυχολογία μου επέστρεψα.

Senior Member
    Ξέρεις πότε νιώθω αυτο το κενό;
    Μπορεί να σου φανεί αστείο αλλά μου συμβαίνει πραγματικά.

Όταν κατακρίνω κάποιον είτε με τα λόγια είτε με το μυαλό.

Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου είναι "στην ίδια συχνότητα" με εσένα;

Διότι κάποτε είχα μια σχέση που ένιωθα μόνος λόγω ότι άλλος άνθρωπος εγώ άλλος αυτή... αλλά γούστα ο ένας αλλά ο άλλος.

Quote Originally Posted by venom View Post

Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου είναι "στην ίδια συχνότητα" με εσένα;

.
    Αυτό ισχύει!
    Αν δεν εκμπέμπουν στην ίδια συχνότητα με σένα τότε είσαι μόνος. Απλά κάνεις παρέα μαζί τους για να καλύπτεις σε σένα αυτό το ελάχιστο επικοινωνίας, τυπική και περί ανέμων και υδάτων, που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να μην πλήττει στη μοναξιά. Ακόμα και σε μια σχέση υπάρχει μοναξιά όταν δεν μπορείς να ανοίξεις πλήρως την καρδιά σου στον άλλο διότι δεν σε εμπνέει για κάτι τέτοιο (πχ του έκτισες μια άριστη εικόνα για σένα ενώ μέσα σου υπάρχουν τραύματα, ανήσυχο μυαλό, προβλήματα ή τα δικά σου βιώματα και ψυχολογια δεν ταυτίζονται με τα δικά του).
    Αλλαγή είναι αυτό που βαθιά μέσα σου νιώθεις ότι σου λείπει και συνεπώς δεν πρέπει να αναβάλλεις το να εκκινήσεις την πραγμάτωση του.
    Η μουσική δεν μας προσφέρει αυτή την ποθούμενη αλλαγή όσα χρόνια κι αν την ακούμε, απλά μας ξεκουράζει και ανεβάζει τη διάθεση μας.
    γιάννης

Member
    Η Αληθεία είναι οτι ο περιγυρός μου δεν ταιριάζει τόσο με μένα σε πράγματα που εγώ αγαπώ..
    Έχουμε κοινά αλλα οχι ικανά για να πεί κάποιος οτι είμαστε στην ίδια συχνότητα.
    Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με την κοπέλα μου.. αν και είμαστε 7 χρόνια μαζί δεν κάνουμε πράγματα μαζί που να αρέσουν και σε έμενα.. όπως πχ. να πάμε να δούμε μια μπάντα που μου αρέσει Live.
    Βρίσκουμε όμως τον τρόπο και είμαστε μαζί..

Member
    Λοιπόν η αλήθεια ιωάννη είναι οτι τα βιώματα που έχω πχ με την κοπέλα μου είναι εκ διαμέτρου αντίθετα!
    Απο τραύματα άλλο τπτ.. η μουσική όντως απαλύνει τις σκέψεις μου και με κάνει να σκέφτομαι οσο θετικά μπορώ μέσα στον κυκεώνα που ζούμε.
    Μιας και αναφέραμε τα της μουσικής τώρα ακούω αυτό..
    https://www.youtube.com/watch?v=ptqOXXhCpgs

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!