Results 46 to 60 of 67
Thread: Εντονα σημαδια φαγωμαρας
-
22-08-2009, 00:59 #46Senior Member
το με ποιον κανουμε σχεσεις δεν ειναι τυχαιο. παντα υπάρχει κατι που μας φερνει μαζι.λιγοτερο ή περισσοτερο.αν ενας απο τους δυο εξαρταται πολυ απο τον αλλο, δλδ ο ενας ειναι ο εξαρτημενος, τοτε ο άλλος μπορει πολυ πιθανα να νιωθει ασφαλης ετσι. παιχνιδια εξουσιας, χειρισμου κ ελεγχου στη σχεση κατα καποιο τροπο.Originally posted by Remedy
ναι, αλλα δεν παραμενει το γεγονος, οτι σαν εξαρτημενοι, εστω και αλληλοεξαρτημενοι, δεν μπορουν να ξερουν αν αυτο που τους κραταει μαζι ειναι η αλληλοσυμπληρωση η ιδια η εξαρτηση?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 22-08-2009, 01:01 #47Senior Member
ναι ειχα γραψει,δεν φανταζομαι να εχει το κληρονομικο χαρισμα. στην προηγουμενη σελιδα.Originally posted by Remedy
μα και ο ολα ανεφερε τηνην σοφια πριν κανεις το κουοτ!Originally posted by oboro
Εεε, στη Σοφία απεύθυνόταν βασικά η ερώτηση, για κάποιο λόγο δεν συμπεριελήφθη στο κουότ. Δεν έχω συνηθίσει κιόλας το φόρουμ.
ειχε γραψει εδω η σοφια και δεν φανηκε σε μενα?:\\πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
22-08-2009, 01:01 #48Senior Member
μα αυτα τα πραγματα δεν τα εχεις ξεκαθαρα μπροστα σου εαν δεν τα εχεις αναλυσει σε βαθος...Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
ΓIATI AΠOKΛEIEIΣ TO ENΔEXOMENO NA ΣYNYΠAPXOYN H EΞAPTHΣH KAI OI OYΣIAΣTIKOI ΛOΓOI? AN ΔEN HΣOYN EΞAPTHMENH ΞEPEIΣ MONO AΠO IΣTOPIEΣ AΛΛΩN H\' ETΣI TO ΦANTAZEΣAI.
TΩPA TO NA MIΛAME ΓIA ΣXEΣEIΣ ΠOY ΓINONTAI KAΘAPA ΓIA THN EΞAPTHΣH ΔEN NOMIZΩ ΠΩΣ EXEI NOHMA. EKEI YΠAPXEI ΣIΓOYPA ΘEMA
διοτι απλουστατα, εσυ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ οτι κανεις κατι για να εξαρτηθεις, θα νοιωθεις απλα ερωτευμενος...;)
δεν εχεις συνατησει εδω η και αλλου ερωτιαρες κι ερωτιαρηδες που οποιον συναντησουν τον ερωτευονται? νομιζεις οτι ειναι απο υπερβολικη λιμπιντο?την εξαρτηση ψαχνουν...
22-08-2009, 01:03 #49Senior Member
ετσι εξηγουνται ολα :ΡOriginally posted by Sofia
....
ναι ειχα γραψει,δεν φανταζομαι να εχει το κληρονομικο χαρισμα. στην προηγουμενη σελιδα.
22-08-2009, 01:04 #50Senior Member
Mηπως ειναι και απο ανασφαλεια ομως? Για να μην ειμαστε μονοι μας?
μα αυτα τα πραγματα δεν τα εχεις ξεκαθαρα μπροστα σου εαν δεν τα εχεις αναλυσει σε βαθος...
διοτι απλουστατα, εσυ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ οτι κανεις κατι για να εξαρτηθεις, θα νοιωθεις απλα ερωτευμενος...;)
δεν εχεις συνατησει εδω η και αλλου ερωτιαρες κι ερωτιαρηδες που οποιον συναντησουν τον ερωτευονται? νομιζεις οτι ειναι απο υπερβολικη λιμπιντο?την εξαρτηση ψαχνουν...
Μπορει να μην ειμαστε ερωτευμενοι στην αρχη, απλως να μας αρσει καποιος.
22-08-2009, 01:05 #51Senior Member
Α ναι, βέβαια. Σαφώς \"συμπληρώνεται\" κανείς σε τέτοιες σχέσεις. Παίζει στανταρ ενσωμάτωση του άλλου ή ακόμα και ενδοβολή. Ενας άνθρωπος που είναι λιγο ως πολύ \"πλήρης\" θα επεδίωκε μια σχέση για να \"επεκτείνει\" περισσότερο και όχι για να \"συμπληρώσει.\" \'Αλλωστε πληρότητα σημαίνει να έχεις και εσωτερικά στηρίγματα.Originally posted by Sofia
ναι.εννοουσα πώς ο άνθρωπος με εξάρτηση στις σχέσεις του , τις χρησιμοποιεί για να \'διορθώσει\' τον εαυτό του και να διασφαλίσει τη συναισθηματική του ισορροπία. οταν ομως η σχεση δημιουργειται για να πιαστει καποιος απο καπου κ οχι για πιο ουσιαστικους λογους, τοτε ειναι δυσκολο να εχει βαθος.
22-08-2009, 01:10 #52Senior Member
αυτο ακριβως ηθελα να πω..παρεπιπτοντως καλως ήρθες πιο ενεργα:)Originally posted by oboro
\'Αλλωστε πληρότητα σημαίνει να έχεις και εσωτερικά στηρίγματα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
22-08-2009, 01:21 #53Senior Member
ναι ειναι, αλλα και η ανασφαλεια ειναι μερος του προβληματος \"διαθεση για εξαρτηση\"Originally posted by mariap
Mηπως ειναι και απο ανασφαλεια ομως? Για να μην ειμαστε μονοι μας?
μα αυτα τα πραγματα δεν τα εχεις ξεκαθαρα μπροστα σου εαν δεν τα εχεις αναλυσει σε βαθος...
Μπορει να μην ειμαστε ερωτευμενοι στην αρχη, απλως να μας αρσει καποιος.
22-08-2009, 01:23 #54Senior Member
Και οτι δεν εχουμε πειρα απο σχεσεις πιστευω, ποτε αρχιζει μια σχεση να γινετε εξαρτηση. Οτι δεν βαζουμε συγκεκριμενα ορια.
22-08-2009, 01:24 #55Senior Member
οταν ενα ατομο λειτουργει ετσι ομως, το λογικο δεν ειναι να το κανει σε ολες τις σχεσεις του? και στις φιλικες δλδ?
γινεται να λειτουργει εξαρτητικα στις ερωτικες του σχεσεις ενω στις φιλικες, κοινωνικες κλπ, ειναι ανεξαρτητος?
22-08-2009, 01:26 #56Senior Member
Οχι βεβαια, αποξενωνετε απο ολους και απο φιλους, και επικεντρωνετε μονο στη σχεση.
Αυτα λεει η μικρη μου πειρα :p
22-08-2009, 01:29 #57Senior Member
Tελικα μου φαινετε θα το φτιαξω το νεο θεμα :p
22-08-2009, 01:31 #58Senior Member
φοβαμαι οτι η μικρη σου πειρα, επιβεβαιωνει τη θεωρια που λεει οτι η εξαρτηση δεν αφηνει πολυ χωρο για ιδιωτικοτητα, ελευθερο χρονο κ συσχετιση με αλλους ανθρωπους.Originally posted by mariap
Οχι βεβαια, αποξενωνετε απο ολους και απο φιλους, και επικεντρωνετε μονο στη σχεση.
Αυτα λεει η μικρη μου πειρα :pπάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
22-08-2009, 01:34 #59Senior Member
χμ
22-08-2009, 01:36 #60Senior Member
Και πάλι ευχαριστώ :) Και το προηγούμενο καλωσόρισμά σου ήταν εξίσου ενεργό, δεν ήταν? Τώρα είμαι κι εγώ κάπως ενεργός. :) Λιγότερο μουντός σίγουρα.Originally posted by Sofia
αυτο ακριβως ηθελα να πω..παρεπιπτοντως καλως ήρθες πιο ενεργα:)
Νομίζω τα προσωπικά θέματάκια είναι πιό σημαντικά. Μου τη σπάει η άποψη οτι οι προβληματικές σχέσεις είναι σχεδόν το ίδιο πολύτιμες γιατί μαθαίνουμε περισσότερα απο αυτές, αλλά είναι τελικά αληθεια μου φαίνεται, ειδικά οταν αφορά την πρώτη μεγάλη προβληματική σχέση. Νομίζω είναι περισσότερο σημαντικό να μη επαναλαμβάνονται τέτοιες κάταστασεις, κάτι που δείχνει οτι δεν μάθαμε απο τα λάθη μας (δεν μάθαμε απο το εαυτό μας δηλαδή.) Σαν να ακολουθούμε μια λάθος εσωτερικευμένη στρατηγική σ\' ο,τι αφορά τις σχέσεις.Originally posted by mariapΚαι οτι δεν εχουμε πειρα απο σχεσεις πιστευω, ποτε αρχιζει μια σχεση να γινετε εξαρτηση. Οτι δεν βαζουμε συγκεκριμενα ορια.

Reply With Quote

Slither into Nostalgia: A Deep Dive into the Timeless...
28-10-2025, 11:38 in Με καφέ και συμπάθεια....