Ομάδα διαχείρισης αγχους??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Ομάδα διαχείρισης αγχους??

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια ομάδα?? Που μπορούμε να μάθουμε πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε?? Διαβάζω συνέχεια ότι όλοι μας έχουμε πάρει 1 ,2 ίσως 3 αγωγές και προκοπή δεν είδαμε. Πάλι σε αγωγή και zanax καταλήγουμε...

Senior Member
    Καλησπέρα , μακάρι να υπήρχε.
    ελπίζω από Σεπτέμβριο που θα πάω Αθήνα να βρω κάποια ομάδα με αγχωτικους.
    Είσαι καιρό σε αγωγή;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Player View Post
    Καλησπέρα , μακάρι να υπήρχε.
    ελπίζω από Σεπτέμβριο που θα πάω Αθήνα να βρω κάποια ομάδα με αγχωτικους.
    Είσαι καιρό σε αγωγή;
    Ήμουν πριν χρόνια και είχα παει χειρότερα ...τώρα ξανάρχισα...αλλά αν αυτό που κατάλαβα είναι ότι αν κάποιος δεν μας βοηθήσει να μάθουμε τεχνικές για να αυτοβιηθιουμαστε για το άγχος προκοπη δεν θα δούμε. Ακόμα και σε ψυχοθεραπευτή το μόνο που γινόταν ήταν να του μιλάω και αυτός να με κοιτάει...δεν μπορώ να πω ότι βρήκα την υγειά μου...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Margarita 77 View Post
    Ήμουν πριν χρόνια και είχα παει χειρότερα ...τώρα ξανάρχισα...αλλά αν αυτό που κατάλαβα είναι ότι αν κάποιος δεν μας βοηθήσει να μάθουμε τεχνικές για να αυτοβιηθιουμαστε για το άγχος προκοπη δεν θα δούμε. Ακόμα και σε ψυχοθεραπευτή το μόνο που γινόταν ήταν να του μιλάω και αυτός να με κοιτάει...δεν μπορώ να πω ότι βρήκα την υγειά μου...
    Τα ίδια και εγώ , τρία χρόνια σε αγωγή και η ουσία είναι μόνο ελάχιστα καλύτερα.
    Από Σεπτέμβριο θα πάω και σε ψυχολόγο και ελπίζω και σε κάποια ομάδα είτε από εδώ μέσα ,είτε σε ψυχολογικό κέντρο δεν ξέρω και αν υπάρχουν.

Ο ψυχοθεραπευτής σου, δεν σε αντιμετωπίζει σωστά, το να σε κοιτάει απλώς και να μην σε καθοδηγεί είναι λάθος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Player View Post
    Τα ίδια και εγώ , τρία χρόνια σε αγωγή και η ουσία είναι μόνο ελάχιστα καλύτερα.
    Από Σεπτέμβριο θα πάω και σε ψυχολόγο και ελπίζω και σε κάποια ομάδα είτε από εδώ μέσα ,είτε σε ψυχολογικό κέντρο δεν ξέρω και αν υπάρχουν.

Ο ψυχοθεραπευτής σου, δεν σε αντιμετωπίζει σωστά, το να σε κοιτάει απλώς και να μην σε καθοδηγεί είναι λάθος.
    Ο κύριος καθόταν σαν το Βούδα δεν μιλούσε καθόλου και επερνε 60 ευρώ. σε κάποια συζήτηση που μίλησε γιατί τον ρώτησα τι μπορώ να κάνω η απάντηση ήταν ότι άμα δεν συνεχίσεις μαζί μου θα βουλιάξεις...τα πηρα στο κρανίο

Senior Member
    Το ότι δεν σε βοήθησε ο συγκεκριμένος δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ή η ψυχοθεραπεία ή η αγωγή. Εγώ πέντε χρόνια έκανα ψυχοθεραπεία αλλά συνεχίζω την αγωγή. Δεν έχει να κάνει μόνο με τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους κλπ. Σίγουρα υιοθέτησα πράγματα που με βοηθούν αλλά είναι και βιολογικό το πρόβλημα, εάν δεν παίρνω αγωγή δύσκολα κοιμάμαι, το μυαλό μου κολλάει, μου δημιουργούνται εμμονές, νευριάζω, ξεσπάω, γενικά υποφέρω.

Senior Member
    Μακάρι να μπορούσαμε να βρεθούμε και μεταξύ μας αλλά δεν είμαστε ειδικοί για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elli19899 View Post
    Μακάρι να μπορούσαμε να βρεθούμε και μεταξύ μας αλλά δεν είμαστε ειδικοί για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.
    Μήπως να βρούμε έναν ειδικό και να μας κάνει μια ομάδα??

Senior Member
    Μπορεισ να πασ στο γιατρο σου και να του πεισ να κανει μια ομαδα κ να σου βρει παρεα ταιρι οτι θεσ απο τουσ πελατεσ του hidden feature

Senior Member
    Ο κύριος καθόταν σαν το Βούδα δεν μιλούσε καθόλου και επερνε 60 ευρώ. σε κάποια συζήτηση που μίλησε γιατί τον ρώτησα τι μπορώ να κάνω η απάντηση ήταν ότι άμα δεν συνεχίσεις μαζί μου θα βουλιάξεις...τα πηρα στο κρανίο
    Τραγικός ο γιατρός σου απλά, λογικό να τα πάρεις στο κρανίο.
    Ο γιατρός μου τέτοιους στυλ γιατρούς τους είχε ονομάσει χαπιογιατρους και μου έλεγε ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.

Senior Member
    Μήπως να βρούμε έναν ειδικό και να μας κάνει μια ομάδα??
    Και αυτό είναι καλή ιδέα.

Μακαρι να μπορουσε να γινει κατι τετοιο εστω και απο εδω..εγω εχω παρατηρησει οτι μιλωντας με καποιον που εχει τα ιδια συμπτωματα (αγχος,κρισεις πανικου) κατι μεσα μου με ανακουφιζει..Ειδικοι δεν ειμαστε φυσικα αλλα ανταλλαγη αποψεων και εμπειριων πιστευω καπως βοηθαει.

Senior Member
    Παιδιά γενικά αυτό μπορούμε να το κανονίσουμε όσοι μένουν ας πούμε Αθήνα να κάνουμε κάποια μέρα συνάντηση να συζητήσουμε να βοηθηθούμε..

Junior Member
    Ναι, υπάρχουν ομάδες διαχείρισης αγχους στη Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια ομάδα διαχείρισης αγχους για μαθητές/τριες 3ης λυκείου1. Επίσης, υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες όπως η Νικολίνα Ε. Στρατηγάκη, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια - σύμβουλος γονέων & ζευγαριών, που διοργανώνουν ομάδες διαχείρισης αγχους2.

Αν επιθυμείτε να αποφύγετε τη χρήση φαρμάκων, υπάρχουν και φυσικές λύσεις για τη διαχείριση του αγχους. Για παράδειγμα, υπάρχουν φυτικά-φυσικά ηρεμιστικά για το άγχος και τον ύπνο που μπορείτε να βρείτε στο Pharmacylive3. Επίσης, υπάρχουν και φυσικές θεραπείες για το άγχος, όπως η τακτική άσκηση, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων4.

Senior Member
    Ήταν σα να σου έλεγε αν δεν συνεχίσεις να με πληρώνεις θα βουλιαξεις, προφανώς τα χρήματα ήθελε ο τύπος και όχι να σε βοηθήσει.