Θα ήθελα τις εμπειρίες και γνώσεις σας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
    Senior Member
    Originally posted by Alobar
    Θέλω αν έχετε τη διάθεση, να με βοηθήσετε με μια περίπτωση μανιοκατάθλιψης.
    Originally posted by Alobar
    Δυστυχώς, αυτή η φάση της συνειδητοποίησής της κράτησε λίγο και έκτοτε απομακρύνθηκα.
    αφού απομακρύνθηκες προς τι η βοήθεια;

Senior Member
    Γεια σου pelariry. Σέβομαι ανθρώπους που έχω συναναστραφεί στον \'κανονικό\' κόσμο, ακόμη και μέσα σ\' έναν κόσμο \'εικονικό\'. Για να απαντήσω, θα πρέπει να δώσω λεπτομέρειες για την προσωπική και οικογενειακή ζωή του ανθρώπου αυτού, κι ασφαλώς δε θα το κάνω. Το ότι απομακρύνθηκα απ\' το άτομο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει σχέση, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Στις 4 μέρες παρουσίας μου στο φόρουμ, δεν έχω προβεί σε ουδεμία \'διάγνωση\', υπόδειξη ή παρότρυνση έστω. Βασική μου αρχή είναι ότι η οποιαδήποτε θεωρία μπορεί να γίνει γνώση μόνο μέσα από την εμπειρία. Γι\' αυτό είμαι εδώ άλλωστε. Για να καταθέσω τη δική μου, και να εξελιχθώ μέσα απ\' τις δικές σας. Το γράφω κι ως τίτλο στο τόπικ. Για μένα είναι πιο σπουδαίο να σεβαστώ ολονών τη γνώση, απ\' το να \'διαγωνιστώ\' σε αυτή ή να αντιπαρατεθώ. Και προσπαθώ να χειρίζομαι το λόγο όσο γίνεται καλύτερα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση. Ευχαριστώ και πάλι.

Junior Member
    Γεια σας...προσφατα, τον Απρίλιο του 2009 έχασα την καλύτερη μου φίλη σε ηλικία 20 ετών...αν και αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξεπεράσει ακόμα και δεν ξέρω αν και πώς θα το καταφέρω, δεν θέλω να μιλήσω για εμένα αλλά για την κοπέλα αυτή. θα τα πάρω όλα από την αρχή γιατί θέλω να μου πείτε την άποψη σας,τη διάγνωσή σας, κάτι στο οποίο ακόμα και τώρα οι ψυχίατροι δεν μπορούν να συνφωνίσουν.την κοπέλα αυτή την ξέρω από 5 χρονών, απο την 1η δημοτικου και οσο θυμαμαι τον εαυτο μου θυμαμαι κι αυτη διπλα μου.ήταν ενας ανθρωπος ευχαριστος,ομορφοσ,χαμογελ αστος,κοινωνικος,εστροφος, με ισορροπημενες σχεσεις φιλικες και ερωτικες, μεγαλωμενη σε μια οικογενεια ευπορη χωρις ιδιαιτερα προβληματα απο 2 γονεις που τη νοιαζονταν και την αγαπουσαν και με εναν αδερφο που τη λατρευε και την ειχε προτυπο. οπως καταλαβαινετε ηταν ενα πολυ τυχερο κ γενικα πολυ ισορροπημενο ατομο, και παρολο που δεν ειχε αντιμετωπισει ποτε δυσκολες καταστασεις το μυαλο της της εδινε το προτερημα να προβληματιζεται κ να νοιαζεται για τον κοσμο γυρω της καθως επισης να εχει μια \"ψαγμενη\" αποψη για παρα πολλα θεματα. η φιλη μου λοιπον πριν 3 χρονια οταν τελειωσαμε τις πανελληνιες δηλωσε πρωτη επιλογη μαι πολυ καλη σχολη στη θεσσαλονικη γιατι παντα πιστευε οτι οταν τελειωνουμε το σχολειο πρεπει να μαθαινουμε να επιβιωνουμε μονοι μας.εκει γνωρισε ενα αγορι με το οποιο ηταν 2 χρονια μαζι, ενα παιδια με πολλα ψυχολογικα προβληματα που τα ξεσπαγε πανω της. αλλα κι αυτη δεθηκε μαζι του με αποτελεσμα ενα ενα ατελειωτο και αδιεξοδο ψυχολογικο παιχνιδι.με αυτον η φιλη μου αρχισε να κανει και μπαφο(περιπου 20 φορες σε 2 χρονια).πριν 6 μηνες η κοπελα αυτη αφου ειχε προσφατα χωρισει εφυγε για erasmous στο βελγιο, απο οπου ,οπως εμαθα, πηγε και την πηρε ο αδερφος της γιατι ξαφνικα αρχισε να ακουγεται περιεργα στο τηλεφωνο. Την 1η φορα που της μιλησα αυτο που μου ειπε ηταν οτι την παρακολουθουν και με ρωτησε αν τη βλεπω αυτη τη στιγμη.οταν με καλεσε σπιτι της κ πηγα εκει επαθα ενα πολυυυυ μεγαλο σοκ...ειχα να τη δω 2 μηνες αλλα αυτο το ον δεν ηταν η φιλη μου...ηταν σε ενα παραληρημα, οτι κι αν ακουγε πιστευε οτι ηταν για εκεινη, οτι τη παρακολουθει η αστυνομια, η τηλεοραση μιλουσε για αυτη, τα παιδια που παιζανε μπαλα αναφερονταν σε εκεινη, τα τραγουδια,οι στιχοι, οι ταινιες , τα βιβλια.ακομα πιστευε οτι ηταν αχρηστη και ανικανη, ενιωθε ενοχες και μας ζηταγε συγνωμη για τα πιο χαζα πραγματα, ηταν σε μια κατασταση επαγρυπνησης,αγχους και φοβου. οι γονεις της μου ειπαν να της μιλαω ειλικρινα και οτι οι ψυχιατροι(3) που την παρακολουθουσαν ειπαν να μεινει σπιτι αλλα να εχει επαφη μονο με αυτους που νοιωθει κοντα της.στην αρχη η διαγνωση ηταν καποιου ειδους ψυχωτικο επεισοδειο με αιτιο την πιεση στο εξωτερικο και τη χρηση μπαφου και η θεραπεια θα ηταν 1 μηνα εσωκλειστη στο σπιτι (και κλειδαμπαρωμενη) και επειτα για ενα χρονο με συνοδεια για να μην υποτροπιασει και μετα ολα καλα! ελα ομως που δεν εινε ετσι....η βελτιωση της ηταν ελαχιστη παρολο που επερνα 3 βαρια αντιψυχωτικα και το αποτελεσμα ηταν 1 μηνα μετα ενω ολοι πιστευαμε οτι παει καλυτερα(και οι ψυχιατροι λεγαν οτι ξεπερασε τον κινδυνο) πηδηξε απο το μπαλκονι του σπιτου της, αφηνοντας πισω ενα σκισμενο σημειωμα που βρεθηκε αργοτερα (\"συγνωμη και ποιο πολυ απ\'τη μαμα μου...ευχαριστω σε ολους οσους μου σταθηκαν...κ οσοι δεν το εκανα το καταλαβαινω..δεν αναγνωριζω πλεον τον εαυτο μου...εκει θα ειμαι καλυτερα..κτλπ) διαγνωση δεν βγηκε γιατι και οι 3 ψυχιατροι διαφωνουσαν. ξερω πως αυτο δεν θα την φερει πισω αλλα θελω μια αποψη πανω στο λογο που την εφτασε σε αυτο το σημειο, πως ξεγελασε 3 ψυχιατρους, τη δικη σας διαγνωση...
    (3 ωρες πριν το περιστατικο ημουν μαζι της και μου ελεγε\"που θα παμε διακοπες το καλοκαιρι? ποτε θα φορεσει τη ζακετα που αγορασαμε το ιδιο πρωι? \"αυριο το πρωι θα ερθω στο σπιτι σου να σε χαιρετισω\"-θα εφευγα για 10 μερες στο εξωτερικο)
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ΓΙΑΤΙ?

Originally posted by blondy
    Γεια σας...προσφατα, τον Απρίλιο του 2009 έχασα την καλύτερη μου φίλη σε ηλικία 20 ετών...αν και αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξεπεράσει ακόμα και δεν ξέρω αν και πώς θα το καταφέρω, δεν θέλω να μιλήσω για εμένα αλλά για την κοπέλα αυτή. θα τα πάρω όλα από την αρχή γιατί θέλω να μου πείτε την άποψη σας,τη διάγνωσή σας, κάτι στο οποίο ακόμα και τώρα οι ψυχίατροι δεν μπορούν να συνφωνίσουν.την κοπέλα αυτή την ξέρω από 5 χρονών, απο την 1η δημοτικου και οσο θυμαμαι τον εαυτο μου θυμαμαι κι αυτη διπλα μου.ήταν ενας ανθρωπος ευχαριστος,ομορφοσ,χαμογελ αστος,κοινωνικος,εστροφος, με ισορροπημενες σχεσεις φιλικες και ερωτικες, μεγαλωμενη σε μια οικογενεια ευπορη χωρις ιδιαιτερα προβληματα απο 2 γονεις που τη νοιαζονταν και την αγαπουσαν και με εναν αδερφο που τη λατρευε και την ειχε προτυπο. οπως καταλαβαινετε ηταν ενα πολυ τυχερο κ γενικα πολυ ισορροπημενο ατομο, και παρολο που δεν ειχε αντιμετωπισει ποτε δυσκολες καταστασεις το μυαλο της της εδινε το προτερημα να προβληματιζεται κ να νοιαζεται για τον κοσμο γυρω της καθως επισης να εχει μια \"ψαγμενη\" αποψη για παρα πολλα θεματα. η φιλη μου λοιπον πριν 3 χρονια οταν τελειωσαμε τις πανελληνιες δηλωσε πρωτη επιλογη μαι πολυ καλη σχολη στη θεσσαλονικη γιατι παντα πιστευε οτι οταν τελειωνουμε το σχολειο πρεπει να μαθαινουμε να επιβιωνουμε μονοι μας.εκει γνωρισε ενα αγορι με το οποιο ηταν 2 χρονια μαζι, ενα παιδια με πολλα ψυχολογικα προβληματα που τα ξεσπαγε πανω της. αλλα κι αυτη δεθηκε μαζι του με αποτελεσμα ενα ενα ατελειωτο και αδιεξοδο ψυχολογικο παιχνιδι.με αυτον η φιλη μου αρχισε να κανει και μπαφο(περιπου 20 φορες σε 2 χρονια).πριν 6 μηνες η κοπελα αυτη αφου ειχε προσφατα χωρισει εφυγε για erasmous στο βελγιο, απο οπου ,οπως εμαθα, πηγε και την πηρε ο αδερφος της γιατι ξαφνικα αρχισε να ακουγεται περιεργα στο τηλεφωνο. Την 1η φορα που της μιλησα αυτο που μου ειπε ηταν οτι την παρακολουθουν και με ρωτησε αν τη βλεπω αυτη τη στιγμη.οταν με καλεσε σπιτι της κ πηγα εκει επαθα ενα πολυυυυ μεγαλο σοκ...ειχα να τη δω 2 μηνες αλλα αυτο το ον δεν ηταν η φιλη μου...ηταν σε ενα παραληρημα, οτι κι αν ακουγε πιστευε οτι ηταν για εκεινη, οτι τη παρακολουθει η αστυνομια, η τηλεοραση μιλουσε για αυτη, τα παιδια που παιζανε μπαλα αναφερονταν σε εκεινη, τα τραγουδια,οι στιχοι, οι ταινιες , τα βιβλια.ακομα πιστευε οτι ηταν αχρηστη και ανικανη, ενιωθε ενοχες και μας ζηταγε συγνωμη για τα πιο χαζα πραγματα, ηταν σε μια κατασταση επαγρυπνησης,αγχους και φοβου. οι γονεις της μου ειπαν να της μιλαω ειλικρινα και οτι οι ψυχιατροι(3) που την παρακολουθουσαν ειπαν να μεινει σπιτι αλλα να εχει επαφη μονο με αυτους που νοιωθει κοντα της.στην αρχη η διαγνωση ηταν καποιου ειδους ψυχωτικο επεισοδειο με αιτιο την πιεση στο εξωτερικο και τη χρηση μπαφου και η θεραπεια θα ηταν 1 μηνα εσωκλειστη στο σπιτι (και κλειδαμπαρωμενη) και επειτα για ενα χρονο με συνοδεια για να μην υποτροπιασει και μετα ολα καλα! ελα ομως που δεν εινε ετσι....η βελτιωση της ηταν ελαχιστη παρολο που επερνα 3 βαρια αντιψυχωτικα και το αποτελεσμα ηταν 1 μηνα μετα ενω ολοι πιστευαμε οτι παει καλυτερα(και οι ψυχιατροι λεγαν οτι ξεπερασε τον κινδυνο) πηδηξε απο το μπαλκονι του σπιτου της, αφηνοντας πισω ενα σκισμενο σημειωμα που βρεθηκε αργοτερα (\"συγνωμη και ποιο πολυ απ\'τη μαμα μου...ευχαριστω σε ολους οσους μου σταθηκαν...κ οσοι δεν το εκανα το καταλαβαινω..δεν αναγνωριζω πλεον τον εαυτο μου...εκει θα ειμαι καλυτερα..κτλπ) διαγνωση δεν βγηκε γιατι και οι 3 ψυχιατροι διαφωνουσαν. ξερω πως αυτο δεν θα την φερει πισω αλλα θελω μια αποψη πανω στο λογο που την εφτασε σε αυτο το σημειο, πως ξεγελασε 3 ψυχιατρους, τη δικη σας διαγνωση...
    (3 ωρες πριν το περιστατικο ημουν μαζι της και μου ελεγε\"που θα παμε διακοπες το καλοκαιρι? ποτε θα φορεσει τη ζακετα που αγορασαμε το ιδιο πρωι? \"αυριο το πρωι θα ερθω στο σπιτι σου να σε χαιρετισω\"-θα εφευγα για 10 μερες στο εξωτερικο)
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ΓΙΑΤΙ?
    Παρολο που διαγνωση απο το ιντερνετ και μαλιστα οταν οπως γραφεις 3 ψυχιατροι δεν καταφεραν να την κανουν , το ηξερες πριν καν βαλεις αυτο το ποστ , οτι δεν θα ηταν αξια λογου, εντουτοις , θα διαβασω αναλυτικα το ποστ σου
    και θα απαντησω σε μια αλλη ερωτηση που δεν την εκανες , αλλα που θα επρεπε να την κανεις , σχετικα με το
    τι θα μπορουσε να κανει μια νεα κοπελα , να πηδηξει απο το μπαλκονι οταν βρισκεται σε μια ψυχολογικη κριση?
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙ!
    ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΑΝ ΜΟΝΟ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,
    ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ!
    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ , ΜΙΑ ΕΦΗΒΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ, Η ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΙΛΕΡ ...
    ΠΟΤΕ ΟΜΩς ΣΕ ΕΝΑ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ , ΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ....

Senior Member
    Θες να μαθεις γιατι?
    Αυτο ειναι πολυ δυσκολο,το καταλαβαινεις βεβαια.
    Θα σου πω κατι απλο...αρρωστησε.
    Ειναι μια αρρωστια,πες οτι ειχε καρκινο,πες οτι ειχε κατι αλλο,πες κατι αλλα προκειται περι αρρωστιας.
    Μια αρρωστια που την εφερε σε αυτην την τραγικη καταληξη.
    Δεν φταιει κανεις,αν και θα μπορουσε να γλυτωσει ισως,δεν γλυτωσε σαν μια εγχειρηση που απετυχε και ξερω οτι τωρα γινομαι πολυ ωμος.
    Σημασια εχει οτι δεν φταιει κανεις.
    Ενα μυριο πραγματα που θα μπορουσαν να γινουν,ενα μυριο πραγματα που ηδη εγιναν...δεν ειμαστε θεοι.
    Και μενα εχει αυτοκτονησει φιλος μου για αυτο θα ηθελα οποιος σκεφτεται να κανει κατι τετοιο ως λυτρωση και ως εκδικηση ισως για καποιους ανθρωπους να το σκεφτει διπλα,γιατι ειναι πραγματι φρικτο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    η θεραπεια θα ηταν 1 μηνα εσωκλειστη στο σπιτι (και κλειδαμπαρωμενη) και επειτα για ενα χρονο με συνοδεια για να μην υποτροπιασει και μετα ολα καλα!
    Οσο για αυτο...το ειπαν οι γιατροι ή το οικογενειακο περιβαλλον προσπαθησε να κουκουλωσει?
    Ερχομαι σε αντιθεση με το προηγουμενο ποστ ναι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Originally posted by keep_walking
    Θες να μαθεις γιατι?
    Αυτο ειναι πολυ δυσκολο,το καταλαβαινεις βεβαια.
    Θα σου πω κατι απλο...αρρωστησε.
    Ειναι μια αρρωστια,πες οτι ειχε καρκινο,πες οτι ειχε κατι αλλο,πες κατι αλλα προκειται περι αρρωστιας.
    Μια αρρωστια που την εφερε σε αυτην την τραγικη καταληξη.
    Δεν φταιει κανεις,αν και θα μπορουσε να γλυτωσει ισως,δεν γλυτωσε σαν μια εγχειρηση που απετυχε και ξερω οτι τωρα γινομαι πολυ ωμος.
    Σημασια εχει οτι δεν φταιει κανεις.
    Ενα μυριο πραγματα που θα μπορουσαν να γινουν,ενα μυριο πραγματα που ηδη εγιναν...δεν ειμαστε θεοι.
    Και μενα εχει αυτοκτονησει φιλος μου για αυτο θα ηθελα οποιος σκεφτεται να κανει κατι τετοιο ως λυτρωση και ως εκδικηση ισως για καποιους ανθρωπους να το σκεφτει διπλα,γιατι ειναι πραγματι φρικτο.
    ΚΙΠ οταν ησουν μικρος επαιζες κρυφτο?
    εγω ημουν πρωταθλητης σε σημειο να μην με παιζει πια κανενας !
    Ξερεις γιατι?
    αντι να τρεχω να κρυφτω καπου μακρυα , επειδη ημουνα χοντρος και δεν μπορουσαν να τρεχω γρηγορα , παντα εχανα οσο καλη κρυψωνα και να ειχα βρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μεχρι που ανακαλυψα το ευαλωτο σημειο αυτου που φυλαει και που ειναι οτι εχει γυρισμενη την πλατη στον τοιχο!
    Ανακαλυψα λοιπον οτι αν δεν μπορουσα να τρεξω πιο γρηγορα απο τα περισσοτερα παιδια , επρεπε να βρω μια κρυψωνα , που θα μου επετρεπε να αιφνιδιασω αυτον που φυλαει αρκει να επαιρνε ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!
    αυτο εκανε και η αρρωστη κοπελα με τους 3 ψυχιατρους !
    οντας σε μια φαση αλλοιωσης της προσωπικοτητας της , επειδη δεν ειχε την ικανοτητα να επικοινωνησει μαζι τους και να τους πεισει οτι πανε λαθος σε αυτα που σκεφτονται για τα αληθινα της προβληματα , αφησε τους γονεις της που ειναι ασχετοι να ασκησουν πιεση στα στερεοτυπα και τον κοινωνικο στιγματισμο του εγκλεισμου κλπ στους γιατρους οι οποιοι ξεχασαν οτι το σπιτι δεν ειναι φτιαγμενο για να φυλαει ψυχικα ασθενης και την κλειδωσαν στο δωματιο της αφηνοντας κατα λαθος το μπαλκονι σαν την μονη διεξοδο για το κοριτσι , προκειμενου η θυσια της να γινει μαθημα, σε ολους οσους μπορεσουν να το μαθουν!!!!!!!!!!!!!!!

ενα τελευταιο....
    ακριβως αυτη ειναι η αιτια που η ψυχικη υγεια δεον να γινει η πρωτη επιμελεια καθε εξελιξης στον χωρο της Υγειας ...Η ελλειψη επικοινωνιας με τον αρρωστο και η αρνηση της ζωης που δεν μπορει να διαφυλαχθει σε ενα χωρο που δεν εχει καταλληλη δομη και διαρυθμιση...
    οσο περισσοτερο η θεραπεια μεταφερεται στο σπιτι , οπως στην γειτονικη Ιταλια , τοσο γρηγοροτερα τα Ψυχιατρικα ιδρυματα θα αποκτησουν λειτουργικοτητα και οργανωση που θα μπορει να προσφερει καλυτερες υπηρεσιες σε αυτους που πραγματικα τις εχουν αμεση αναγκη...

Senior Member
    με αιτιο την πιεση στο εξωτερικο και τη χρηση μπαφου
    και δεν μου αρεσει και αυτο...σαν συγκαληψη μου φαινεται,οχι οτι δεν εχουν λογικη αλλα...σαν να \"γλυκαινουν\" το χαπι.
    Ναι θα επιμεινω στο πρωτο ποστ παρολα αυτα,γιατι πλεον δεν εχει σημασια να ψαχνεις το τι μπορουσε να γινει και το τι εγινε,ουτε ειναι στο στυλ μου να φτιαχνω σεναρια...οποτε προτιμω να μην επιτεθω σε κανεναν.
    Blondy τα αναφερω γιατι σιγουρα τα εχεις σκεφτει και εσυ.

Originally posted by keep_walking
    με αιτιο την πιεση στο εξωτερικο και τη χρηση μπαφου
    και δεν μου αρεσει και αυτο...σαν συγκαληψη μου φαινεται,οχι οτι δεν εχουν λογικη αλλα...σαν να \"γλυκαινουν\" το χαπι.
    Ναι θα επιμεινω στο πρωτο ποστ παρολα αυτα,γιατι πλεον δεν εχει σημασια να ψαχνεις το τι μπορουσε να γινει και το τι εγινε,ουτε ειναι στο στυλ μου να φτιαχνω σεναρια...οποτε προτιμω να μην επιτεθω σε κανεναν.
    Blondy τα αναφερω γιατι σιγουρα τα εχεις σκεφτει και εσυ.
    κιπακο..μες το ιδιο του το σπιτι εφυγε το κοριτσι...
    μακαρι ολα οσα γραψαμε εδω να τα διαβαζουν αυτοι που αυριο θα κληθουν να παρουν παρομοιες αποφασεις , για να μην παει χαμενη η θεληση της φιλης μας να μαθει την αληθεια ,
    οσο και να καιει...

Senior Member
    Και μένα το εσώκλειστη δεν μου αρέσει.Αν ήταν τόσο χάλια η κοπέλα και την στιγμή που οι γονείς είχαν την οικονομική άνεση θα μπορούσαν για μικρό χρονικό διάστημα να μπεί σε μια καλή κλινική και να συνεχίσει την θεραπεία στο σπίτι της.Τρείς ψυχίατροι και κανείς δεν είδε το πρόβλημα της κοπέλας;λίγο περίεργο μου φαίνεται.Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Κιπ μήπως οι γονείς ήθελαν να το κουκουλώσουν μέχρι να πάρει τα πάνω της και μετά να βγεί το κορίτσι.Γιατί εσώκλειστη και όχι σε κλινική κάτω απο την επίβλεψη των γιατρών;

Banned
    Θα συμφωνήσω με τον keep ότι δεν φταίει κανείς. Ούτε \'ξεγέλασε\' τους ψυχιάτρους ως προς τον κίνδυνο που διέτρεχε να αυτοκτονήσει. Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι αδύνατον να προβλεφθεί με απόλυτη βεβαιότητα. Μπορεί κάθε μέρα για 10 χρόνια να σε βλέπω να περνάς από τον ίδιο δρόμο την ίδια ώρα και λογικά να προβλέψω ότι και την επόμενη μέρα θα περάσεις από το ίδιο σημείο. Κι όμως εσύ μπορεί να μην περάσεις. Επίσης μπορεί να ξέρω ότι με βάση τις στατιστικές, οι άνθρωποι με το χ πρόβλημα, κατά 99% έχουν την ψ συμπεριφορά. Κι όμως εσύ μπορεί να ανήκεις στο 1%...

Είναι φανερό ότι η φίλη σου είχε σοβαρά προβλήματα, το ακριβές αίτιο όμως δεν μπορεί να είναι γνωστό. Ούτε όλες οι λεπτομέρειες που οδήγησαν σε κάποιες αποφάσεις. Ομολογουμένως blondy, δεν είναι τρόπος θεραπείας το \'κλειδαμπάρωμα\' και η \'συνοδεία\' για ένα χρόνο μετά...αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορούν να βγουν ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Junior Member
    μπορω ευκολα να σας απαντησω σε αυτο που φαινεται να πιστευετε σχεδον ολοι σας.αρχικα ο βασικος της ψυχιατρος ειπε στους γονεις της οτι ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ να γινει στο σπιτι η θεραπεια απο το να την κλεισουν σε μια κλινικη για αυτο και κατεληξαν εκει και μαλιστα η μητερα της παραιτηθηκε απο τη δουλεια της για να ειναι ολη τη μερα μαζι της. επισης το μπαλκονι της ειχε λουκετο ασφαλειας οπως και ολα τα αλλα εκτος απο αυτο στην κρεβατοκαμαρα των γονειων της και απο οπου πηδηξε στο διαστημα 2 λεπτων που η μαμα της εφτιαχνε το γαλα της. και οσον αφορα τα ταμπου η τα λεφτα δεν τους ενοιαξε ποτε, κανανε οτι τουσ ειπαν οτι ειναι καλυτερο...τελος αυτο για τον μπαφο ηταν η αρχικη διαγνωση του ψυχιατρου ο οποιος συγκεκριμενα ειπε οτι η χρηση καναββης μερικες φορες φερνει στην επιφανεια καποια πιθανη προδιαθεση ψυχικης διαταραχης...
    για μενα αυτο που πρεπει ολοι να αποκομισουν απο αυτο ειναι οτι παντα καλυτερα να απευθυνεσαι στον ειδικο για μια θεραπεια ζωης και θανατου ανεξαρτητως τι λεει ο καθενας.γτ οπως φαινεται ακομα και οι ψυχιατροι δεν ξερουν τι τους γινεται (ο ενας λεει σχιζοφρενεια, ο αλλος διπολικη διαταραχη αλλα ολα αυτα πολυ αργα με την ατακα \"εκανα λαθος\")

Page 2 of 2 FirstFirst 12