Εγκυμοσύνη και Ladose
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Εγκυμοσύνη και Ladose

Καλησπέρα
    Έχω διχαστεί με τις απόψεις των γιατρών περί το Ladose και εάν επιτρέπεται η όχι η εγκυμοσύνη
    Θέλω να κάνω ένα παιδάκι αλλά παίρνω εδώ και 7 χρονια Ladose ! Ένα χάπι των 20mg τη μέρα !
    Ο νευρολόγος και η ψυχολόγος είναι κάθετοι στο ότι πρπεει να το κόψω
    Ο γυναικολόγος μου λέει ότι αν δεν μπορώ να τα κόψω εντελώς , μπορώ να παίρνω τη μικρότερη δόση που θα μπορώ κ εγώ να είμαι καλά και να προχωρήσω σε εγκυμοσύνη !
    Είχε κάποια αντίστοιχη περίπτωση με εμένα ; Έμεινε έγκυος ενώ έπαιρνε χάπια και πήγαν όλα καλά ; Υπήρξε κάποια επιπλοκή η το παιδί είχε προβλήματα ; Παρακαλώ βοηθήστε με

Senior Member
    Οπωσ καταλαβαινεισ πρεπει να εισαι οσο πιο υγιεισ γινεται μην σου πω να αρχισεισ γυμναστηριο

Senior Member
    Νομίζω ότι πιο ειδικοί στο θέμα είναι ο νευρολόγος και ο γυναικολόγος.. ρώτα τον καθένα για πιο λόγο πρέπει να τα σταματήσεις στο πρώτο και γιατί να τα παίρνεις στο δεύτερο..Αν δεν σου πουν το λόγο δεν θα μπορέσεις να αποφασίσεις.... Υπάρχει κίνδυνος για το παιδί?? Υπάρχει κίνδυνος για σένα?? Το να τα πάρεις και να κάνεις κακό στο παιδί κανένας δεν το θέλει...επίσης όμως και να διακόψεις και να μην είσαι εσύ καλά ούτε αυτό το επιθυμούν....είναι πολύ διακοπή απόφαση..αλλά κοιτα να χαρείς αυτό που ζεις τώρα με το μικρό στα σπλάχνα σου...

Junior Member
    Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις ανησυχίες σας με τους γιατρούς σας και να λάβετε υπόψη τις συμβουλές τους. Η απόφαση για το αν πρέπει να συνεχίσετε ή όχι τη λήψη του Ladose κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κατάσταση της υγείας σας, η δοσολογία και η διάρκεια της λήψης, και οι πιθανοί κίνδυνοι για εσάς και το μωρό σας. Είναι σημαντικό να λάβετε μια ενημερωμένη απόφαση με βάση τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο γιατρός σας.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να βρω επιστημονικές μελέτες που να αφορούν αποκλειστικά το Ladose και την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, υπάρχουν γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκеια της εγκυμοσύνης. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε με τους γιатρούς σας γι’ αυτό το θέμA.

Senior Member
    Το μάιο γέννησα,το πρώτο 3μηνο έπινα ζολόφτ στη χαμηλότερη δόση επειδή φοβήθηκα με δική μου πρωτοβουλία τα έκοψα.Σε όλη μου την εγκυμοσύνη μηδέν άγχος κ κρίσεις πανικού,σήμερα μόλις ξύπνησα τάση λιποθυμίας ζάλη έλλειψη διαύγειας ανακατοσούρα μυρμηγκιασαν τα χέρια μοθ φοβήθηκα πολύ δεν ξέρω τι είναι δεν θα αντέξω να επανήλθαν τα ψυχοσωματικα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Medussa View Post
    Το μάιο γέννησα,το πρώτο 3μηνο έπινα ζολόφτ στη χαμηλότερη δόση επειδή φοβήθηκα με δική μου πρωτοβουλία τα έκοψα.Σε όλη μου την εγκυμοσύνη μηδέν άγχος κ κρίσεις πανικού,σήμερα μόλις ξύπνησα τάση λιποθυμίας ζάλη έλλειψη διαύγειας ανακατοσούρα μυρμηγκιασαν τα χέρια μοθ φοβήθηκα πολύ δεν ξέρω τι είναι δεν θα αντέξω να επανήλθαν τα ψυχοσωματικα.
    Medusa πρέπει να γίνεις καλά για το παιδί σου. Δεν γίνεται να μεγαλώνει με μια άρρωστη μητέρα.

Senior Member
    καλησπέρα κορίτσια, εγώ είμαι στην 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης και έπαιρνα sofilin σαν το Ladose ειναι φλουοξετίνη, ήταν απρόοπτη εγκυμοσύνη δε το κατάλαβα και τα έπαιρνα μέχρι τη 5η εβδομάδα, ο γυναικολόγος μου είπε οτι είναι σημαντικό στο 1ο τρίμηνο να τα κόψω διότι είναι η περίοδος της οργανογένεση, μετά εαν είναι απαραίτητο να πάρω κάτι να μιλήσω με το ψυχίατρο για κάτι πιο συμβατό, αλλά εαν μπορώ με συνεδρίες και ήπια άσκηση να το αντιμετωπίσω είναι καλήτερα για όλους...υπάρχουν κάποιες Καναδικές έρευνες που μιλούν για αυτισμό στα έμβρυα που οι μητέρες παίρναν αντικαταθλιπτικά ( σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ) αλλά κανείς δε ξέρει με σιγουριά....δε σας λέω οτι είμαι καλά, ζορίζομαι πάρα πολύ αλλά η σκέψη και μόνο οτι με τα χάπια μπορεί να βλάψω ένα μωράκι με συνθλίβει....οτι αντέχει ο καθένας....σίγουρα κάθε γυναίκα και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Senior Member
    Εμένα δεν με άφηναν να τα κόψω ούτε ο ψυχίατρος ούτε ο γυναικολόγος αλλά κ εγώ επειδή διάβασα διαάφορα τα έκοψα για καλή μου τύχη σε όλη την εγκυμοσύνη ήμουν καλύτερα από ποτέ,έχω την υποψία τώρα ότι επανέρχοντε οι κρίσεις πανικού αλλά έλα που το μυαλό μου πάει στο μην έχω κάτι να πάω στο γιατρό κτλπ..θα δώσω λίγο χρόνο κ αν δω οτι πισογυρίζω η αγωγή μονόδρομος δυστυχώς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Medussa View Post
    Εμένα δεν με άφηναν να τα κόψω ούτε ο ψυχίατρος ούτε ο γυναικολόγος αλλά κ εγώ επειδή διάβασα διαάφορα τα έκοψα για καλή μου τύχη σε όλη την εγκυμοσύνη ήμουν καλύτερα από ποτέ,έχω την υποψία τώρα ότι επανέρχοντε οι κρίσεις πανικού αλλά έλα που το μυαλό μου πάει στο μην έχω κάτι να πάω στο γιατρό κτλπ..θα δώσω λίγο χρόνο κ αν δω οτι πισογυρίζω η αγωγή μονόδρομος δυστυχώς.
    Medussa να σου ζησει καταρχάς, ο ψυχίατρος μου είπε οτι μετά τη γέννηση είναι πιο επικίνδυνες οι κρίσεις και τα επεισόδια, εγώ στη θέση σου δε θα ρίσκαρα και θα έπαιρνα αγωγή εφ όσον τη χρειάζεσαι, στην 1η μου εγκυμοσύνη έλεγα και εγώ θα αντέξω και το πόσο γρήγορα και ύπουλα με χτύπησε η επιλόχεια ούτε που το πήρα χαμπάρι....όσο μεγαλύτερή η πτώση τόσο πιο δύσκολο να συνέλθεις... να προσέχεις.

Senior Member
    Ανησυχώ δεν θέλω πάλι να περάσω μαύρη περίοδο δεν αντέχω...στην επιλόχειο τι ένιωθες(κυρίως αν είχες σωματικά συμπτώματα όχι τόσο σε σκέψεις)