Ιδεοψυχαναγκασμός??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Ιδεοψυχαναγκασμός??

Εδώ και καιρό έχω το αίσθημα και τον φόβο ότι κάθε μου πραξη όπως πχ να κορναρω γιατί κάποιος οδηγάει χάλια και με ενοχλεί η τέτοιου είδους νευρα μου πχ να τσακωθώ με κάποιον θα οδηγήσει στο να με σκοτώσει. Ας πουμε στο δρόμο κορναρα σε έναν ντελιβερά γιατί μπήκε μπροστά μου στην αριστερή λωρίδα για να χωθει και να σταματήσει μπροστά από όλους πιο αριστερά και γενικά νευριασα και του κορναρα και φοβάμαι μην εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου για μένα τώρα. Είναι παραλογο το ξερω αλλά έχω τέτοιους φόβους. Φοβάμαι πως ότι ζω καλό στη ζωή μου θα μου το παρουν. Υπάρχει κανείς με παρομοια θέματα να με βοηθήσει? Ευχαριστώ

Senior Member
    Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει. Αν αυτές οι ιδέες είναι πολύ έντονες και συνυπάρχουν με κατάθλιψη βοηθάει και αγωγή, κάποια συγκεκριμένα αντικαταθλιπτικά με ένδειξη για ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή.

Senior Member
    Είναι λογικό να σκέφτομαι ότι από μια κόρνα ο άλλος θα κάνει συμβόλαιο θανάτου να με σκοτώσει? Έχω ξεφυγει γμτ

Senior Member
    Ε ναι, αν ήταν λογικό δεν θα μιλούσαμε για ιδεοψυχαναγκαστικες σκέψεις. Το σημαντικό είναι ότι καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν καμία βάση και το επόμενο βήμα είναι να σταθμίσεις πόσο επηρεάζουν την καθημερινότητα σου, τις επιλογές σου, τη ζωή σου γενικότερα και αν χρειάζεται να τις αντιμετωπίσεις. Το λέω γιατί γενικά ο νους είναι υπερδραστήριος σε κάποια άτομα και κατακλύζεται από σκέψεις, σενάρια κλπ (εγώ το έχω αυτό) οπότε το κρίσιμο είναι πόσο σε επηρεάζει. Ίσως βοηθήσει και ο διαλογισμός, δραστηριότητες που απαιτούν συγκέντρωση όπως κάποια τέχνη ή σπορ

Senior Member
    Πάλι τα ίδια. Πάλι κάτι έτυχε στο δρόμο ένας να χωθεί χωρίς φλας τίποτα και νευρίασα του κορναρα και μετά του έκανα "ααα καλαα" κουνώντας κυκλικα το χέρι μου. Με κοίταξε από τον καθρέπτη και μετά που σταματήσαμε πιο μπροστά τον είδα κάτι να κάνει κίνηση στον καθρέπτη και τώρα φοβάμαι μην με έβγαλε φωτογραφία και θέλει να μου κάνει κακό. Να με σκοτώσει. Γιατί νιώθω έτσι? Φοβάμαι πολύ. Υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό? Να συμβαίνει? Τι έχω..

Senior Member
    Εγω σταματησα να οδηγαω γτ δεν παει καθολου καλα ο κοσμοσ κι εσεισ οι γυναικεσ ειστε παλαβεσ

Senior Member
    Αυτο που εχω να σασ ειναι οτι τα 7 εκατομμυρια απο τα 10 εχουν προβλημα τωρα αλλοσ την παλευει κι αλλοσ δεν την παλευει

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elli19899 View Post
    Πάλι τα ίδια. Πάλι κάτι έτυχε στο δρόμο ένας να χωθεί χωρίς φλας τίποτα και νευρίασα του κορναρα και μετά του έκανα "ααα καλαα" κουνώντας κυκλικα το χέρι μου. Με κοίταξε από τον καθρέπτη και μετά που σταματήσαμε πιο μπροστά τον είδα κάτι να κάνει κίνηση στον καθρέπτη και τώρα φοβάμαι μην με έβγαλε φωτογραφία και θέλει να μου κάνει κακό. Να με σκοτώσει. Γιατί νιώθω έτσι? Φοβάμαι πολύ. Υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό? Να συμβαίνει? Τι έχω..
    Είναι δυνατόν να σε σκοτώσει? Το καταλαβαίνεις κ μόνη σου ότι αυτά που λες δε έχουν κάποια λογική.
    Αν αυτό συνέβαινε σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, τι θα του έλεγες?