Φοβίες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5

Thread: Φοβίες

Junior Member

Φοβίες

Καλησπέρα σας.
    Ονομάζομαι ΜΑΡΙΝΑ και είμαι 30 χρονων.
    Τα τελευταία 2 μισή χρόνια η ζωή μου έχει γίνει δύσκολη. Πάντα είχα αγχος αλλά αυτό που συμβαίνει πλέον ξεπερνάει τα όρια.
    Κάποτε έπαιρνα τη μηχανή μου έφευγα πήγαινα διακοπές, πήγαινα στα πιο μακρινά μέρη και ούτε φοβόμουν ούτε με ένοιαζε, πλέον;;!!!! Φοβάμαι να πάω διακοπές φοβάμαι να μπω στο καράβι, έχω σπίτι σε νησί και δεν πάω, έχω φόβο μην αποκλειστω κάπου και δεν μπορώ να φύγω, πρόσφατα κλείστηκα μέσα σε ασανσέρ και η αλήθεια είναι πτι αυτή η εμπειρία μου με αποφόρτισε διότι μου συνέβη κάτι που φοβόμουν και δεν έπαθα τίποτα. επίσης, κάτι ακόμα που μου συμβαίνει είναι ότι φοβάμαι να διανύσω μεγάλες αποστάσεις περπατώντας γιατί κάποια στιγμή έπαθα πανικό στο δρόμο και φοβάμαι μη μου ξανά συμβεί. Μετά την καραντίνα όλα αυτά. Έχω κανει βελτίωση αλλά δεν μου αρέσει να ζω έτσι. Αποφάσισα μετά από 2 μισή χρόνια να ξεκινήσω ψυχίατρο, φοβάμαι τα φάρμακα, παρακαλώ πείτε μου καμία εμπειρία σας και πόση βελτίωση είχατε με την αγωγή!
    Ευχαριστώ!

Senior Member
    Εχεις γενικευμένη αγχωδη διαταραχή...Κοινώς φόβο...Εχω τα ίδια συμπτώματα...Εχω να πάω θάλασσα απο το 2019 λόγω κρισεωνπανικού...Οταν βγαίνω βόλτα φοβάμαι να απομακρυνθώ πολύ μην ζαλιστω και δεν καταφέρω να γυρίσω..Μαλακίες του μυαλού είναι όλα αυτα.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Junior Member
    Ξερεις τι παρατηρώ όμως; Ότι όσο κάνω κάτι τόσο πιο οικείο μου είναι μετά, πχ φοβόμουν να πάω θάλασσα πήγα
    Πιέστηκα και πήγα, έφυγα γρηγορα μετά τη βουτιά, τη δεύτερη φορά ξανά έφυγα μετά τη βουτιά την τρίτη έκατσα παραπάνω και ήμουν καλά. Πριν 2 χρόνια πάνω στη φάση που μου ξεκίνησε η ΓΑΔ ή που ξεκίνησα να έχω έντονα τα συμπτώματα της ξεκινούσα και τη δουλειά, δεν θα σου κρύψω ότι πριν ξεκινήσω τη δουλειά έκανα 2 συνεδρίες με την ψυχολόγο σε μια βδομάδα γιατί δεν άντεχα το αγχος.
    Τώρα μετα από 2 χρόνια τη δουλειά τη βλεπω σαν κάτι που με βοηθάει να ξεχνάω το αγχος και κ με ηρεμεί (φυσικά μπορεί να με πιάσει και εκεί αγχος αλλά πολύ λιγότερο) σε γενικές γραμμές παρατηρώ ότι η επανάληψη βοηθάει να κατακτώ πράγματα…
    Πράγματα που κάποτε θεωρούσα δεδομένα…

Senior Member
    Συμφωνω..Η διαρκης έκθεση στον φόβο φέρνει την συνήθεια και αποδυναμώνει το γεγονός.
    Και εγώ παλιά του πήγαινα κόντρα...Τωρα απλά αποφεύγω πράγματα και καταστάσεις.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Quote Originally Posted by Marina Q92 View Post
    Καλησπέρα σας.
    Ονομάζομαι ΜΑΡΙΝΑ και είμαι 30 χρονων.
    Τα τελευταία 2 μισή χρόνια η ζωή μου έχει γίνει δύσκολη. Πάντα είχα αγχος αλλά αυτό που συμβαίνει πλέον ξεπερνάει τα όρια.
    Κάποτε έπαιρνα τη μηχανή μου έφευγα πήγαινα διακοπές, πήγαινα στα πιο μακρινά μέρη και ούτε φοβόμουν ούτε με ένοιαζε, πλέον;;!!!! Φοβάμαι να πάω διακοπές φοβάμαι να μπω στο καράβι, έχω σπίτι σε νησί και δεν πάω, έχω φόβο μην αποκλειστω κάπου και δεν μπορώ να φύγω, πρόσφατα κλείστηκα μέσα σε ασανσέρ και η αλήθεια είναι πτι αυτή η εμπειρία μου με αποφόρτισε διότι μου συνέβη κάτι που φοβόμουν και δεν έπαθα τίποτα. επίσης, κάτι ακόμα που μου συμβαίνει είναι ότι φοβάμαι να διανύσω μεγάλες αποστάσεις περπατώντας γιατί κάποια στιγμή έπαθα πανικό στο δρόμο και φοβάμαι μη μου ξανά συμβεί. Μετά την καραντίνα όλα αυτά. Έχω κανει βελτίωση αλλά δεν μου αρέσει να ζω έτσι. Αποφάσισα μετά από 2 μισή χρόνια να ξεκινήσω ψυχίατρο, φοβάμαι τα φάρμακα, παρακαλώ πείτε μου καμία εμπειρία σας και πόση βελτίωση είχατε με την αγωγή!
    Ευχαριστώ!
    Αυτη η καραντινα μας ξετιναξε ολους,και εγω πριν 2 χρονια ξεκινησα με ολες αυτες τις φοβιες και τις ρημαδες τις κρισεις πανικου που δεν λενε να φυγουν με τιποτα,τουλαχιστον οι φοβιες μου τωρα δεν ειναι τοσο δυνατες οσο στην αρχη.