Results 1 to 4 of 4
Thread: Ζέστη και Έκτακτες
-
20-07-2023, 10:11 #1
Ζέστη και Έκτακτες
Βιώνει κανείς περισσότερες έκτακτες τώρα με τον καύσωνα; Εγώ οπωσδήποτε ναι. Εκεί που πριν ένιωθα 2-5 την ημέρα. Τώρα νιώθω καμιά 30-50 την ημέρα περίπου, μπορεί και παραπάνω γι αυτό και σταμάτησα να γυμνάζομαι μέχρι να φύγει καύσωνας. Επίσης όταν τρώω μετά σαν να ζαλίζομαι περισσότερο μπορεί να ναι και η ιδέα μου; δεν ξέρω. Γενικά ζαλίζομαι πιο πολύ όταν κατεβάζω το κεφάλι ή κοιτώ κάτω. Και κάποιες φορές όταν κοιτώ οθόνη κτλ μου έρχεται μια ξαφνική ντράλα σαν να βυθίζομαι στο κενό. Είναι ίσως και τα φάρμακα. Με την θερμοκρασία στο σπίτι να είναι στους 30 και 28-29 όταν ανάβω τα κλιματιστικά. Είναι φυσιολογικό να έχει κανείς περισσότερες έκτακτες με την ζέστη; Έχω και μια πολύ ήπια πρόπτωση μιτροειδους, που είναι "ασήμαντο" όπως μου είπαν καρδιολόγοι και την έχουν παρά πολλοί. Δεν είναι σύμμαχος η ζέστη στο άγχος. Χειμώνας και πάλι χειμώνας. Προσωπικά θέλω να περάσει το καλοκαίρι όσο γίνεται γρηγορότερα. Όταν ήμουν έφηβος έκανα μπάνια για χρόνια σχεδόν όλο το καλοκαίρι με τους δικούς μου, "αράπης" γινόμουν από τον ήλιο. Πάνε αυτά τώρα. Πρώτα κοιτάμε την υγεία μας να είμαστε καλά και αν είμαστε καλά να ανοιχτούμε και λίγο παραπάνω. Όσο παίρνει τον καθένα. Πρώτα λύνουμε τα θέματά μας και μετά όλα τα άλλα.
- 21-07-2023, 19:49 #2
Εγω έχω παρατηρήσει όχι αύξηση σε 'εκτακτες αλλα γενικά μια άυξηση στους παλμούς μου τις τελευταίες ημέρες που έχει τον έντονο κάυσωνα. δουλεύω με 10-15 παλμούς παραπάνω απο το συνηθισμένο όλη μέρα. Φυσικά σαν σωστός υποχόνδριος τύπος έχω αγοράσει το δικό μου οξύμετρο και με παρακολουθώ συχνά. Επίσης τώρα στον καύσωνα έχει μειωθεί στο μισό τουλάχιστον η συχνότητα που πηγαίνω τουαλέτα παρότι είμαι με το a/c στη δουλεία και πίνω φουλ υγρά. Δε ξέρω αν συνδέονται τα δυο.
23-07-2023, 14:07 #3
Όλα φυσιολογικά μου φαίνονται όσα περιγράφεις. Είναι η ζέστη και άμα έχουμε λίγο παραπάνω στρες ή αγχος ανεβαίνουν οι παλμοί λίγο παραπάνω, κάνουμε για λίγα λεπτά απότομες αυξήσεις στην πίεση όπως εγώ και έχουμε έκτακτες. Εδώ πέρα είχα έκτακτες πριν 2.5 χρόνια ενώ περπατούσα δεν θα έχω από καμία τώρα με τόση ζέστη κι αν υπάρχει και στρες λίγο αυξάνονται. Από την μια μας τρώει το άγχος και ο φόβος και από την άλλη οι εξηγήσεις μπορεί να είναι πολύ απλές και να μην τις βλέπουμε. Σε έναν υγιή οργανισμό ίσως δεν είναι το σύμπτωμα που είναι "κακό" αλλά η βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό είναι που δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Αυτό με την συχνότητα ούρησης μου έχει συμβεί και μένα στο παρελθόν και ίσως λίγο και τώρα, λόγω ζέστης ο οργανισμός έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε υγρά. Ζέστη είναι θα περάσει και αυτή. Σε "κρίσεις άγχους" με βοηθάει λίγο στεντον των 5 που μου έχει γράψει ο γιατρός μου για τέτοιες "πυροσβεστικές" περιπτώσεις αλλά ακόμη και 2.5mg κάνουν δουλειά εκείνη
την ώρα αν και εγώ βάλω τα δυνατά μου για να ηρεμήσω. Ή μπορεί να ηρεμήσω και από μόνος μου, ανάλογα. Νομίζω οι περισσότεροι από μας έχουμε οξύμετρα πιεσόμετρα κτλ :) τι να κάνουμε.Last edited by ThelwNaEimaiKala; 23-07-2023 at 15:25.
23-07-2023, 22:28 #4
όλα όσα περιγράφεις τα έχω σκεφτεί και εγώ πολλάκις, η βαρύτητα είναι, μεγαλοποιούμε τα πράγματα, παίζει παιχνίδια το μυαλό. Τι να πούμε όμως, ποιος ξέρει τι συμβαίνει στα αλήθεια. Το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ περίπλοκο για να το αποκωδικοποιήσουμε εμείς. Ακόμα και οι αρμόδιοι για αυτό που είναι οι γιατροί, ακόμη και αυτοί είναι στα χαμένα πολλές φορές. Πριν μερικά χρόνια είχε βγει έρευνα απο το J Hopkins University πως στις ΗΠΑ μετα τα καρδιακά νοσήματα και τον καρκίνο, τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου ετησίως είναι τα ιατρικά λάθη. Τι να λέμε τώρα. Trial and Error πιστεύω εγώ. Δοκιμάζεις να κάνεις όσο περισσότερες θετικές αλαγές μπορείς στη ζώη σου και στο σώμα σου σε βάθος χρόνου. Και εαν είσαι τυχερός και έχεις αρκετή θέληση τότε υπάρχει ελπίδα για ίαση. Αντοχή θέλει πολύ. Στην τελική όσο περίπλοκος και αν είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η επιβίωση είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα του.