remeron και amitryptiline - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    Εγω αυτο που καταλαβαινω απο αυτα που διαβαζω ειναι οτι για να πουμε οτι ενα φαρμακο ειναι σεροτονινεργικο πρεπει να δρα απευθειας στους υποδοχεις της σεροτονινης:

"A serotonergic substance, medication, or receptor protein is one that affects neurotransmission pathways that involve serotonin, "

Η μιρταζαπινη μπορει να αυξανει την σεροτονινη αλλα οχι δρωντας απ'ευθειας στους υποδοχεις της σεροτονινης αλλα σε αλλους υποδοχεις οι οποιοι εχουν σαν αποτελεσμα την αυξηξση της σεροτονινης οποτε δεν μπορει να αποκαλεστει σαν σεροτονινεργικο φαρμακο

"Mirtazapine inhibits the central presynaptic alpha-2-adrenergic receptors, which causes an increased release of serotonin and norepinephrine."

Περα απο αυτα συνδρομο σεροτονινης κανουν και αλλα φαρμακα χωρις να ειναι σεροτονινεργικα πχ φαρμακα για τις ημικρανιες ακομα και αντιβιωτικα.

Junior Member
    3.5-4mg remeron κάνει δουλειά για μία μέρα για τον ύπνο;

Senior Member
    Δεν εχω δοκιμασει ποτε αλλα γενικα προτείνεται και απο γιατρους αυτη η δοση σαν δοκιμαστικη δηλ δοκιμαζεις και βλεπεις αν σε πιανει ή οχι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by worryfree View Post
    Εγω αυτο που καταλαβαινω απο αυτα που διαβαζω ειναι οτι για να πουμε οτι ενα φαρμακο ειναι σεροτονινεργικο πρεπει να δρα απευθειας στους υποδοχεις της σεροτονινης:

"A serotonergic substance, medication, or receptor protein is one that affects neurotransmission pathways that involve serotonin, "

Η μιρταζαπινη μπορει να αυξανει την σεροτονινη αλλα οχι δρωντας απ'ευθειας στους υποδοχεις της σεροτονινης αλλα σε αλλους υποδοχεις οι οποιοι εχουν σαν αποτελεσμα την αυξηξση της σεροτονινης οποτε δεν μπορει να αποκαλεστει σαν σεροτονινεργικο φαρμακο

"Mirtazapine inhibits the central presynaptic alpha-2-adrenergic receptors, which causes an increased release of serotonin and norepinephrine."

Περα απο αυτα συνδρομο σεροτονινης κανουν και αλλα φαρμακα χωρις να ειναι σεροτονινεργικα πχ φαρμακα για τις ημικρανιες ακομα και αντιβιωτικα.
    Ναι, δεν εννοούσα ότι αποκαλείται σεροτονινεργικο, ατυπικο τετρακυκλικο αποκαλείται, όμως δρα στην σεροτονίνη, αυτό ήθελα να πω. Όπως και να έχει, εφόσον η ταυτόχρονη λήψη δύο αντικαταθλιπτικών παρακολουθείται από γιατρό δεν υπάρχει ανησυχία, αν υπάρξει παρενέργεια τον ειδοποιούμε και μας λέει τι να κάνουμε.

Junior Member
    επανερχοντας μονο με 10mg το βραδυ amitriptyline, νιωθω ενα βαρος στο στηθος μου και τσιμπηματα μερικες φορες στην καρδια. Μερικες ωρες περνανε και αλλες επιμενει. Νομιζω οτι ειναι απο το στομαχι μου, γιατι εχω ευαισθητο στομαχι.

Αρχισα να παιρνω PPI (lansoprazole) το πρωι 15mg... αλλα στην δευτερη μερα ακομα δεν ειδα διαφορα...

Page 2 of 2 FirstFirst 12