Results 1 to 14 of 14
Thread: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΑΓΑΠΗ
-
02-08-2023, 15:36 #1
ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΑΓΑΠΗ
Γεια σας και από εμένα
Λέγομαι Χάρης, είμαι 40 χρονών και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί πολύ από πάντα.
Λίγα λόγια για εμένα
Όταν ήμουνα μικρός, ζούσα με τους γονείς μου και ακριβός δίπλα έμενε η γιαγιά μου.
Οι γονείς μου δούλευαν από το πρωί έως το απόγευμα και οι δυο με αποτέλεσμα να περνάω πολλές ώρες μόνος μου στο σπίτι ή μαζί με την γιαγιά μου που με αγαπούσε και την αγαπούσα πάρα πολύ.
Από την άλλη οι γονείς μου γύρναγαν από την δουλειά το απόγευμα, και ξεσπάγανε όλη τους πίεση από την καθημερινότητα τους επάνω μου.
Πραγματικά με το παραμικρό σήκωναν χέρι και όχι μια σφαλιάριτσα η μια φαπούλα για να συνετιστώ, μιλάμε για σοβαρό ξύλο γροθιές στο πρόσωπο στο στομάχι κλπ. Πολλές φορές με έκρυβαν για να μην δει ο κόσμος τους μώλωπες και αρχίσει τις ερωτήσεις.
Το μόνο καταφύγιο που είχα ήταν η γιαγιά μου που με αγαπούσε χωρίς αντάλλαγμα, που έτσι και τολμούσε η κακομοίρα να με υπερασπιστή αντιμετώπιζε και εκείνη την οργή των γονιών μου
Όταν πήγα 15 χρονών Ο παππούς μου αποφάσισε να πάρει την γιαγιά μου και να πάνε να ζήσουν στο χωριό.
Όπως καταλαβαίνετε αυτό για εμένα ήταν πολύ βαρύ, ο μοναδικός άνθρωπος που με αγαπάει φεύγει από κοντά μου και μένω μόνος μου με τους γονείς μου.
Δεν άντεξα πολύ και στα 16 μου αποφάσισα να φύγω από το σπίτι μου με όπιο κόστος,
πόσο χειρότερα να πάνε τα πράγματα σκέφτηκα.
Το είπα και το έκανα, έφυγα από το σπίτι μου και για ένα διάστημα μικρό ευτυχώς ζορίστηκα αρκετά γιατί αναγκάστηκα να κοιμάμαι σε παγκάκια και να τρώω από τα σκουπίδια.
Τελικά όμως τα κατάφερα να βρω μια δουλίτσα και με τον πρώτο μου μισθό νοίκιασα ένα μικρό δωματιάκι και κάπως έτσι όλα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους, συνέχισα και τελείωσα το σχολείο αργότερα την σχολή μου (ΤΕΙ) πήγα φαντάρος και όλα πηγαίνανε μια χαρά.
Σήμερα έχω καταφέρει να έχω μια πιο σταθερή ζωή και μια δουλειά που με βοηθάει να εξελίσσομε.
Όταν μικρός έφυγα από το σπίτι είπα στον εαυτό μου ότι θα κάνω την δική μου οικογένεια γιατί ήθελα μωρέ και εγώ να αγαπηθώ και να αγαπήσω χωρίς αντάλλαγμα και όρους, γιατί ήταν κάτι που το έζησα πολύ λίγο σε μικρή ηλικία με την γιαγιά και ήθελα να το ξαναζήσω.
Και αυτό ακριβός είναι το θέμα που με απασχολεί.
Μετά από πολλές απογοητεύσεις από φίλους και σχέσεις έχω καταλήξει να ζω πραγματικά σαν μοναχός, λες βρε παιδί μου και είμαι καταδικασμένος να ζω μόνος μου. Όλες μου οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό και όσο περνάνε τα χρόνια κάνω όλο και πιο έντονη αυτοκριτική γιατί δεν μπορεί να είναι στραβός ο γιαλός, σίγουρα κάνω κάτι λάθος και δεν μπορώ να το εντοπίσω.
Όταν δεν είμαι σε καλή μέρα ψυχολογικά, μου έρχεται μια ερώτηση έντονα στο μυαλό μου
που όταν μου την κάνω μουδιάζω ολόκληρος και είναι η εξής:
Αφού ρε φίλε όταν ήσουνα μικρούλης και γλυκούλης (όπως όλα τα μικρά παιδιά) δεν κατάφερες να κερδίσεις την συμπάθεια-αγάπη των γονιών σου, πως θα γίνεις συμπαθείς-αγαπητός τώρα κοτζάμ μαντράχαλος σε κάποια-ον (άσχετο-η) εκεί έξω? Μήπως εκπέμπεις κάτι αποκρουστικό που δεν σου το είπε κάνεις ποτέ γιατί πολύ απλά δεν νοιάζετε κάνεις? Και μουδιάζω ακαριαία, σκέψη που όταν έρχεται δυσκολεύομαι πολύ να την διαχειριστώ.
Για να τα λέμε όμως όλα έχω κάνει σχέσεις στο παρελθόν και φιλίες αλλά με τους ανθρώπους που συναναστρεφόμουνα συνήθως ήταν μαζί μου όχι για εμένα αλλά για πράγματα που με πλαισίωναν όπως π.χ. Για την δουλεία μου, ή κάποια γνωριμία που είχα και άλλα τέτοια, πάντως σίγουρα όχι γιατί εκτιμούσαν εμένα.
Αυτό είναι ένα θέμα που δεν το έχω συζητήσει ποτέ με κανέναν, μάλλον για λόγους άμυνας
Θα ήθελα πολύ να δω απόψεις και ιδέες πάνω στο θέμα γιατί εγώ πραγματικά έχω στερέψει.
Ευχαριστώ πολύ για τον χώρο και τον χρόνο σας.
- 02-08-2023, 16:51 #2VagggGuest
Πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωση σου, ψάχνεις για την αγάπη. Χωρίς να με βρίσεις και να με κακολογισεις, θέλω να σε ρωτήσω, πιστεύεις στο θεό ? Αν όχι γιατί, αν ναι τότε γιατί φοβάσαι ότι κανείς δεν σε αγαπάει αφού ο θεός αγάπη εστί που λέει το ευαγγέλιο. Θέλω να απαντήσεις ειλικρινά και μετά συζητάμε.
02-08-2023, 20:47 #3
02-08-2023, 23:38 #4
Το λεει ο νεαροσ γτ αυτα ρυθμιζονται οταν εισαι μικροσ
03-08-2023, 05:41 #5VagggGuestΑπό αυτόν θέλω απάντηση, και αν προσέξεις δεν μιλάει αποκλειστικά στο να βρει την αγάπη στην οικογένεια αλλά να νιώθει αγάπη, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Αγάπη μπορεί να σου δώσει ένας φίλος ένας συγγενής. Γενικά θέλω να δώσει αυτός απάντηση, εκτός και αν είσαι εκπρόσωπος του να το ξέρουμε.
03-08-2023, 09:14 #6
Ναι είμαι αυτόκλητη εκπρόσωπος του, ρώτα με ό,τι θες.
03-08-2023, 09:29 #7
Βλέπεις Vagg τι τον απασχολεί;;;;
Για να απαντήσω στο θέμα σου Charis δεν έχεις τίποτα αποκρουστικό απλά είσαι ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος και δεν μπορείς να μπεις δυναμικά στο παιχνίδι των σχέσεων. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν γυναίκες που θα σε εκτιμούσαν γιατί φαίνεσαι καλό παιδί απλά δεν έχεις πέσει ακόμη πάνω τους. Εγώ αυτό πιστεύω.
03-08-2023, 12:59 #8
για να μην τα πολυλογουμε η λυση ειναι να πας σε καποιον ψυχολογο για να σε βοηθησει. ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε.
σκεψου ποσο αμεσες και ορθες ειναι η λυσεις που δινεις οταν σκασει το λαστιχο του αυτοκινητου, η οταν τελειωνει η βενζινη η οταν θες να παραξεις μεσω της εργασιας σου η αμα σπασει το χερι σου κτλ κτλ
για αυτο σταματα να σκεφτεσαι για το παρελθον και ξεκινα με καποιον η καποια ειδικο για να σε βοηθησει.
03-08-2023, 16:00 #9
Καλησπέρα παιδιά
Καταρχάς σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μου αφιερώνετε το εκτιμώ πολύ.
Ρε Vaggg ασχολείσαι με το θέμα μου και εγώ να σε βρίσω? Ε όχι ρε φίλε ίσα ίσα
Δεν πιστεύω στον θεό γιατί:
1) Γιατί είναι το αρχαιότερο μέσο χειραγώγησης των μαζών
2)Όλες οι θρησκείες απευθύνονται σε λίγο πιο αδύναμους ανθρώπους που τους αρέσει να έχουν πάντα μια καλή δικαιολογία για ότι αρνητικό μπορεί να συμβαίνει στην ζωή τους, όλοι έχουμε ακούσει ατάκες του τύπου:
Πρώτα ο θεός θα.... , Ήταν θέλημα θεού να.... , Να πιστεύεις σε θαύματα κτλπ. Και όλο αυτό δεν βοηθάει καθόλου στην εξέλιξη του ανθρώπου
Vaggg sory αν φαίνομαι λίγο καυστικός αλλά μου ζήτησες την ειλικρινή μου άποψη
Και προφανώς σέβομαι όλους όσου πιστεύουν και δεν το παίζω εξυπνάκιας ούτε κρίνω.
elis: Σωστό και αυτό
HarleyQuinn: Εντάξει γέλασα πολύ με στιλ που απαντάς (με την καλή έννοια) αλλά πέρα από την πλάκα και εσύ πολύ εύστοχη
μέσα σε μια σου πρόταση μου έδωσες μια καινούρια οπτική, αυτό με το ταλαιπωρημένος, δεν με τιμάει καθόλου και έτσουξε λίγο αλλά έχει μια σοβαρή βάση
nikos2:Δέν σε καταλαβαίνω
1) Γιατί να πάω σε ψυχολόγο?
2)Εσύ με πια ιδιότητα μου το προτείνεις αυτό?
3)Που κατάλαβες ότι σκέφτομαι το παρελθόν μου?
No hate απλά σε έχασα λίγο
03-08-2023, 16:15 #10VagggGuest
03-08-2023, 16:32 #11VagggGuestΜάλιστα. Σίγουρα δεν είσαι άτομο που σέβεται, καθώς φαίνεται άλλωστε άμεσα από το προηγούμενο ποστ σου, σου αρέσει το εξυπνιτζιδικο και να πεταγεσε σαν την πορδή σχολιάζοντας τους άλλους χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως αναφορά στην γνώμη σου η στο όνομα σου. Δυστυχώς αυτό απουσιάζει από την κοινωνία κατά κόρον, και φυσικά δεν καλλιεργείται ούτε στην οικογένεια πόσο μάλλον στα σχολεία, ο σεβασμός.
03-08-2023, 17:20 #12
04-08-2023, 17:36 #13
06-08-2023, 05:55 #14VagggGuest