Results 1 to 7 of 7
Thread: Μικρα συμπερασματα
-
27-08-2009, 18:43 #1
Μικρα συμπερασματα
σημερα διαβαζα τη τελευταια σελιδα για το "μποουλινγκ" οπως μου αρεσει να το αποκαλω γιατι γελαω με ταμπελιτσες ξενοφερτες και δαχτυλοδειχτουμενους ανθρωπους με εκφρασεις"να αυτος εναι".και ξαφνικα σκεφτηκα το ποσο μικρογραφια της πραγματικης ζωης ειναι η διαδικτιακη μας ζωη.το ολο θεμα μου θυμισε τις πυρκαγιες,οπου ξαφνικα το ενδιαφερον του κοσμου αντι να ειναι στη λυση του προβληματος που ειναι στην αναδασωση,ειναι στο ποιος επιτελους εφταιξε χωρις βεβαια ποτε να επιριπτονται ευθυνες,απο που ελειπε η μανικα,ολα για κερδος των εντυπωσεων και απο ουσια τιποτα.ομιλιες μονο και μονο για να περναει ο χρονος και να αποδειχθει πως"εγω εχω δικιο και εσυ αδικο" , "εσυ φταις,εγω δεν φταιω" κλπ κλπ.σε λιγο καιρο θα ξεφτυσει το θεμα των πυρκαγιων,θα επανελθουν ολοι στην ρουτινα με τα ενδιαφεροντα θεματα του τι κινητο θα παρουμε και τι αμαξι θα παρουμε να την μπουμε στον γειτονα.αναρωτιεμαι ποσο χρονικα θα τραβηξει το δικο μας θεμα.και η πλακα ειναι πως καποιοι αλλοι απλα κανουν την δουλεια τους και χαιρονται οσο εμεις τρωγομαστε μακρια απο την ουσια,ειτε αυτο λεγεται δαση ειτε λεγεται πολιτικη η καθημερινη ζωη.Καλησπερα απο μενα ....
- 27-08-2009, 18:49 #2
εγω αναρωτιεμαι αν η nature κανει μυνηση,
γιατι ακριβως θεμα θα συζηταμε μετα,
αν ο ταδε πανος ειναι κακος?
Καλη η πλακα, καλη η αλληλεγγυη,
αλλα καποια πραγματα δεν ειναι το ιδιο για ολους.
Ειδωμεν.....
27-08-2009, 23:06 #3
Όσοι και αν ξεχάσουν το θέμα των πυρκαγιών, που θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία, πάντα θα υπάρχουν οι άνθρωποι που θα έχουν χάσει το βίος τους, τις αναμνήσεις τους, το σπίτι τους, και αναγκάζονται να ξεκινήσουν από το μηδέν λόγω ατυχίας και συγκυριών και όχι λόγω δικών τους λαθών. Πάντα θα υπάρχουν οι γείτονες που θα ανοίγουν τα παραθυρόφυλλα τους και θα βλέπουν την καμμένη τους αυλή, την καψαλισμένη θεα, και θα μακαρίζουν την καλή τους τύχη, ενώ ταυτόχρονα θα γεμίζουν τύψεις σχετικά με το αν βοήθησαν αρκετά. Πάντα θα υπάρχουν οι μεσίτες και οι διαχειριστές χωροταξίας που, με κάθε καινούρια πυρκαγιά, θα χωρίζουν ένα κομμάτι προς εκμετάλλευση και θα αφήνουν το υπόλοιπο στην ευχέρεια ιδιωτικών πρωτοβουλιών για αναδάσωση. Πάντα θα υπάρχουν οι πυροσβέστες και οι οικογένειες τους που κάθε καλοκαίρι θα δεινοπαθούν και θα αγωνιούν καταμεσής των φλογών. Και πάντα θα υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που θα ρωτάνε για να προστατέψουν τη χωρα τους, και οι μεγάλοι πολιτικάντες που θα σιωπούν για να προστατέψουν την τσέπη τους.
Τόσο στον πραγματικό κόσμο όσο και στο internet, υπάρχουν πολλές κατηγοριες και κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων, τις οποιες πολλοί αρέσκονται να κάνουν και να ακολουθούν ώστε να μπορούν να εκφράσουν γνώμες και απόψεις πιο εύκολα. Μια από αυτές μας χωρίζει σε άτομα που θυμόμαστε, υποφέρουμε, προβληματιζόμαστε, δουλεύουμε και επιδιώκουμε κάτι καλύτερο, και σε άτομα που αδιαφορούμε, προσαρμοζόμαστε σε ο,τι έχουμε βρει έτοιμο, σηκώνουμε τους ωμους και λέμε \"εμείς να\'μαστε καλά\". Μια άλλη μας χωρίζει σε άτομα που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο και τον συνάνθρωπο μας θυσιάζοντας χρόνο και ενέργεια για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τόσο της ομάδας όσο και της μονάδας, και σε άτομα που διαδηλώνουμε τη διάθεση μας να βοηθήσουμε οποιον μας το ζητήσει, αρκεί να μην κουνηθούμε εκ του καναπεως μας και να μη στερηθούμε των δικών μας ανέσεων. Τέλος, χωριζόμαστε σε άτομα που διαλέγουμε τις διαμάχες μας, επιλέγουμε τη σιωπή και την αγνόηση από τις φωνές και τον καβγά, επιλέγουμε που και πως να δραστηριοποιηθούμε, καθώς και τον βαθμό στον οποιο συμφωνούνε η διαφωνούμε με την κάθε πλευρά, και σε άτομα που ορμάμε σε κάθε μάχη η διαπληκτισμό χωρίς μερικές φορες να μας ενδιαφέρει άμεσα το θέμα, διατελούμε \"επαναστάτες χωρίς αιτια\" για να υπερασπιστούμε ένα δίκαιο με το οποιο ταυτιζόμαστε, να εναντιωθούμε σε ένα άδικο με το οποιο έχουμε προηγούμενα η απλά να ξεσπάσουμε.
Έχω υπάρξει μέλος όλων αυτών των κατηγοριών κατά καιρούς, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στο internet, τόσο σε ένα σύνολο ανθρώπων όσο και σε συγκεκριμένα άτομα. Δεν έχω μετανιώσει για καμια από αυτές τις καταστάσεις που έχω βρεθεί, γιατί η κάθε μια μου έχει προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Και για εμενα, ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να είναι καλός η κακός, σωστός η λάθος και, πέραν από πραγματικά ακραίες η πασιφανείς περιπτώσεις (αν και πάλι, δεν είναι τίποτα απόλυτο), ο κάθε ένας μας έχει τη δικη του διάκριση καλού η κακού, δικαίωμα του και καλή συνεχεια. Όσο δεν ενοχλεί με μια υπεράνω στάση και δεν προσπαθεί να την επιβάλει στους υπολοιπους από εμάς, έχει θέση στη δικη μου ερμηνεία του διαλογου εντός μιας κοινωνίας. Δεν είμαι η αλάθητη να δώσω το λαμπρό παράδειγμα, ούτε περιμένω κάποιος να αναγνωρίσει την ανωτερότητα των λόγων μου και να συμφωνεί πειθήνια με αυτούς. Είμαι ένας απλός άνθρωπος... και όπως και κάθε άλλος, έχω δικαίωμα στο λάθος :)[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
27-08-2009, 23:10 #4
Και τα θύματα όπως αυτό που συνέβη σήμερα με το πυροσβεστικό αεροπλάνο στην Κεφαλονιά.Ο άνθρωπος έβγαζε το ψωμάκι του και σκοτώθηκε
28-08-2009, 12:30 #5
μετα τις πυρκαγιες, ακολουθουν πλημμυρες
28-08-2009, 16:08 #6
DissolvedGirl τοσο αληθινα αυτα που λες ....
στρουμφ και δεν βλεπω να γινονται αντιπλημμηρικα εργα...
28-08-2009, 20:33 #7
Αστειεύεσαι; με τι λεφτά δεν άφησαν τίποτε οι άρχοντες της χώρας μας
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία