Καμμένο χαρτί
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Senior Member

Καμμένο χαρτί

Κάηκε το σπίτι μας στον Aγ. Στέφανο.
    Πήγα εχθές το βραδυ να ελέγξω και όλα ήταν ήσυχα.
    Ούτε έβλεπα την αναλαμπή της φωτιάς πάνω από τη βουνοκορφή, ούτε φαινόταν καπνός στον ορίζοντα.
    Αλλα σήμερα το είδα στις ειδήσεις.
    Να καπνίζει. Να μαυρίζει τον ουρανό. Και την καρδια μου.
    Οι οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής έγιναν καπνός.
    Σε μια νύχτα. Και ένα πρωινό.
    Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω, να βοηθήσω.
    Η περιοχή έχει εκκενωθεί πια.
    Οι δρόμοι είναι κλειστοί για να περνάνε τα πυροσβεστικά οχήματα.
    Τόσο παρηγορητικά.
    Αλλα και τόσο λίγα.
    Τόσος πόνος.
    Τόσος καημός και απελπισία στα ματια των γειτόνων μου.
    Καμμένοι.
    Καπνισμένοι.
    Καταπονημένοι.
    Κατάκοποι.
    Καταστροφή.
    Οι ζωές τους. Οι αναμνήσεις τους. Η ασφάλεια τους. Σταχτη.

Η κατάρα μου στους υπευθυνους.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Senior Member
    Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας, ντι. Και για τον τρόπο που το πληροφορήθηκες, απο μακριά. Ελπίζω να μην μείνει ατιμώρητη η αδιαφορία των υπευθύνων, που έχει γίνει πια τόσο εγκληματική ωστε να μην μπορεί κανείς να σώσει τίποτε, ούτε αυτά που σώζωνται. Εκτός ίσως τη ζωή του.

Senior Member
    dissolved λυπαμαι παρα πολυ..
    δεν εχω,δεν ξερω τι να σου πω..μονο κουραγιο..

Senior Member
    Dissolved, κατι τετοιες στιγμες δεν ξερω πραγματικα τί να πω...το λιγοτερο οτι πραγματικα λυπάμαι. Λυπάμαι για την αναισθησια κ την αναλγησια των \"υπευθυνων\"... (σε πολλα εισαγωγικα)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Αναισθησία Σοφία αναλγησία δεν τους ταιριάζει.Μήπως έχουν συλλάβει κανέναν;Σαν τα ναρκωτικά που διακινούνται στην Πειραιώς ελεύθερα και κανείς απο τους υπεύθυνους δεν τους βλέπει εκτός απο όλο τον κόσμο

Senior Member
    κουραγιο σε σενα και στους δικους σου, Ντι
    λυπαμαι...

Senior Member
    Και εγώ λυπάμαι.
    Και εγώ δεν ξέρω τι να πω.
    Τι να κάνω.
    Από που να πιάσω.
    Τι να αισθανθω.
    Οργή.
    Θλίψη.
    Απορία.
    Πόνο.
    Αγανάκτηση.
    Φόβο.
    Ανασφάλεια.
    Παράδοση.
    Κούραση.
    Τώρα... τί;

Ένα ολόκληρο βουνό παραδόθηκε στις φλόγες.
    Ο τελευταίος πνεύμονας πρασινου της Αττικής.
    Κάηκε. Ξανά.
    Και ξανά.
    Ποιος φταίει;
    Ποιος νοιάζεται;

Senior Member
    Αν δεν βρεθούν νέοι άνθρωποι με αξίες και ιδανικά μόνο λύπη πρέπει να αισθανόμαστε για το κατάντημα της χώρας μας.
    Αν σένα μικρό δήμο ενός νησιού που βρίσκομαι υπάρχουν μερικοί που παίζουν με τις περιουσίες των άλλων και επεμβαίνουν σε δημόσια περιουσία κάνουν ότι τους κατέβει χαλάνε και ότι έχει καλό έχει απομείνει προκειμένου να φάνε χρήματα αποκοινοτικά κονδύλια και ρυπαίνουν το περιβάλλον εκεί όπου οι ίδιοι έχουν βάλει ταμπέλες για το τι απαγορεύεται τότε φανταστείτε τι γίνεται πιο πάνω.Πολλή βρωμιά υπάρχει και δεν χορταίνουν με τίποτε φάγανε τα κέρατά τους πλούτισαν εις βάρος του τόπου και του κοσμάκη που;σε μια κοινότητα ενός νησιού.Ποιός να σταματήσει τους υπεύθυνους τους μεγάλους που βγαίνουν και μιλάνε αντί να κρύβονται

Banned
    Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό και εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει. Μιλούσα με συγγενείς στον Άγιο Στέφανο και μου έλεγαν ότι δεν έχει μείνει ούτε φύλλο, ούτε δείγμα πράσινου. Με στενοχωρεί όχι μόνο η καταστροφή αλλά και η σκέψη του τι θα γίνει μετά. Dissolved ειλικρινά ελπίζω να είναι αντιμετωπίσιμες οι ζημιές στο σπίτι, ξέρω τι σημαίνει να χάνεις όσα με κόπο έχεις φτιάξει μέσα σε μια στιγμή.

Senior Member
    Μίλησα με τους γείτονες, οι αρχές τους ενημέρωσαν ότι μπορούν πλέον να γυρίσουν πίσω... που; Σε τι σπίτια; Σε ποια ζωή;
    Άκουσα πως άλλαξαν οι άνεμοι σε δυτικούς και ο Aγ. Στέφανος είναι προς το παρόν \"εκτος κινδύνου\".
    Και θέλω να χαρώ και να ανακουφισθώ έστω και λίγο, αλλα ξέρω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
    Γιατί η φωτιά που απομακρύνεται τώρα από εμάς κατευθύνεται προς τη Νέα Μακρη, και απειλεί άλλους οικισμούς, και άλλες οικογενείς, και άλλες ζωές και όνειρα.
    Γιατί οι εστίες που είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο στον Διόνυσο και την Πεντέλη αναζωπυρώνονται πάλι. Και κανεις δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα συμβεί το ίδιο και σε εμάς.
    Και γιατί 2 μέρες με δυνατούς δυτικούς ανέμους είναι ο,τι χρειάζεται η πύρινη λαίλαπα στη Βοιωτία για να φτάσει τις παρυφές της Πάρνηθας.
    Και να απειλήσει άλλο ένα πανέμορφο βουνό. Που ακόμα γιατρεύει τις πληγές του από την προηγουμενη φωτιά.

...γιατί έγιναν όλα αυτά;
    Γιατί \"ο Θεός μας φυλάει πλέον από φωτιές σαν αυτές του 2007, και η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και σίγουρη πως τέτοιες καταστροφές μπορούν να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν προκαταβολικά ώστε να μην ξανασυμβούν\".
    Γιατί \"δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα και μέσα για την εναέρια καταπολέμηση τέτοιων φαινομενων. Όταν χρειαστεί, θα νοικιάσουμε όσα μέσα μπορούμε\".
    Τάδε έφη Μαρκογιαννάκης, αρχές Ιούνη.

Και γιατί όσον αφορά τα C-130 που ψέκαζαν με επιβραδυντικό και τα πυροσβεστικά ελικόπτερα CHINOOK με τους τεράστιους 10τόνους κάδους τους, που θα μπορούσαν να περιορίσουν τα μέτωπα γρήγορα και αποτελεσματικά, το κόστος συντήρησης τους τον υπόλοιπο χρόνο έκανε τη χρήση τους μονο για 2 μήνες το καλοκαίρι ασύμφορη, και ενώ ο ελληνικός λαός χρεώθηκε το κόστος αγοράς τους, έχουν ήδη πουληθεί εδώ και μερικά χρονια και κανεις δεν ξέρει ποιος καρπώθηκε το κέρδος.
    Για οποιον δεν θυμάται.

Ντι....δεν υπάρχουν λόγια.....Κάθε καλοκαίρι τρέμει η ψυχή μου για το εξοχικό.....Είναι φρικιαστικό και μόνο που το σκέφτομαι. Αυτές τις μέρες βάζω τον εαυτό μου στη θέση όλων αυτών των ανθρώπων και τρελλαίνομαι.
    Παράλληλα σκέφτομαι σε τι μπρδλ ζούμε, που δεν μπορούμε ούτε αποζημίωση να περιμένουμε μετά από τέτοια καταστροφή, ουτε ευθύνες να αποδωθούν, ούτε ένα αρχ?\"/, να ΄μπει φυλακή.
    Φρίκη!
    Λεβέντη και οικολόγους στις εκλογές που πάμε σα τα ζώα και τους ξαναψηφίζουμε....

Senior Member
    Dissolved, λυπάμαι πολύ...
    Κουράγιο...

Ας δεν αφυπνίζονται οι \"υπεύθυνοι\" ας αφυπνιστούμε εμείς επιτέλους σα λαός και τους δώσουμε δρόμο όλους αυτούς που εναλλάσσονται σαν α-μπε-μπα-μπλομ κάθε τετραετία...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Dissolved, λυπάμαι πολύ,
    Για τα δέντρα, τα δάση, τη φύση, την Ελλάδα..
    Λυπάμαι πολύ για σένα.
    Είχες τόσο χρωματιστά όνειρα πριν από λίγες μέρες και σήμερα αυτά μαύρισαν….
    Μοιράζομαι την απογοήτευση και τον θυμό σου σήμερα.
    Συνέχισε όμως τα όνειρά σου. Πάντα με την αισιοδοξία που έχεις έμφυτη. Για ένα καλύτερο αύριο.

YΓ. Ακουσα χτες μια συνομιλία των μικρών παιδιών μου και έλεγαν πως πάλι ανυπομονούν να πάνε για αναδάσωση όπως και πέρσι. Ηδη οργανώνονται με τους φίλους τους.
    Παιδική αφέλεια αλλά και αισιοδοξία απαραίτητη για μας τους μεγαλύτερους.

Senior Member
    Dissolved λυπάμαι πάρα πολύ,ειλικρινά.
    Χθες έβλεπα τηλεόραση και πονούσε η καρδιά μου,έμπαινα στη θέση των ανθρώπων που καιγόταν τα σπίτια τους και μου ρχόταν τρέλα....δεν ήμουν στη θέση τους όμως......
    Πραγματικά λυπάμαι..αλλά ευτυχώς όσο υπάρχουμε μπορούμε να ξαναονειρευτούμε,να ξαναχτίσουμε ακόμα πιο όμορφα σπίτια,να παλέψουμε σε μια \'\'θεόστραβη\'\' που μας έτυχε..........
    Δεν ξέρω τι άλλο να πω,απλά λυπάμαι κι εγώ.

Senior Member
    Φρικη...και ελεος.
    Οδυνη και θυμος.
    Απελπισια...
    Εχει καταντησει απελπισια.Για τις πυρκαγιες απο που ξεκινησαν και πως ειμαστε τοσο μικροι εμεις να το βρουμε..Ειμαστε ομως ικανοι να αλλαξουμε τον τροπο μεταχειρισης ενος λαου που σιγοσβηνει και δεν το εχει καταλαβει.Η ομορφοτερη χωρα σε λαθος χερια..Βγαινουν οι καραγκιοζηδες και λενε,λενε λενε...λενε οτι θελουν και χαιδευουν τα αφτια ενος λαου που προσπαθει να κρατηθει απο καπου εκτος απο την ιστορια του που κλονιζεται..Φτανει η ανοχη,φτανει.Δεν μας βοηθανε αυτοι,εμεις θα βοηθησουμε αυτους να φυγουν μια και καλη απο εκει που βρισκονται γιατι πια ο κοσμος δεν τους θελει.Ας ανοιξουμε τα ματια..ας ειναι αυτα τα ομορφα δαση η θυσια για να καταλαβουμε τι συμβαινει.
    Την μεγαλη μου λυπη προς τα σπιτια ολων.Του απλου κοσμου που προσπαθει να σωσει οτι εχει.Γιατι μονο αυτος ξερει τι εχει και πως το εχει κατακτησει.

Και γιατι κυριοι ενω εχει ξανασυμβει και το γνωριζεται πως τετοια εποχη ισως ξανασυμβει οτι και τοτε,δεν λαβατε τα αναλογα μετρα;Ποιος φταιει ο απλος πυροσβεστης που παιρνει το οχημα με τρυπια εξαρτηματα;Ποιος φτιαει που λυπει η οργανωση;Δεν μαθαμε απο τα λαθη μας;Τοτε δεν αξιζουν να υπαρχουν ολοι αυτοι ο μασκαραδες.Αποζημιωσεις στον κοσμο;Ολα ολα....απλα φρικη.
    Πως θα αναπνευσει αυτη η χωρα και παλι;Ας μην επιτρεψουμε αλλη κοροιδια.Βγαλτε τους εξω απο τις βολικες τους θεσεις.

Η στεναχωρια μου μεγαλη και ο θυμος μου πιο μεγαλος Ντις για το σπιτι...Λυπαμαι...
    Ευχαριστω
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Page 1 of 2 12 LastLast