Νέο επεισόδιο του μήπως κόλλησα κατι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

Νέο επεισόδιο του μήπως κόλλησα κατι

Σήμερα θα πήγαινα να φτιάξω τα νύχια μου αλλά το ακύρωσα πάλι γιατί φοβάμαι μην κολλήσω κάτι. Τελικά τα έκανα μόνη μου και έκανα δύο μικρές πληγουλες σε δύο δαχτυλα. Πήγα να πάρω σκλυρηντικο και ήρθε μια κυρία να με βοηθήσει και μου παίρνει αυτά που είχα διαλέξει από τα χέρια να τα πάει στο ταμείο. Και εγώ σκαλωσα πολύ. Γιατί να με αγγίξει στα χέρια και μην κόλλησα κάτι από αυτό. Έχω σκάσει παλι. Φοβάμαι μήπως έτσι κολλησω ειτζ. Φοβάμαι πάρα πολύ. Επίσης με ενοχλεί πολύ η συμπεριφορά των ανθρώπων όταν εισβάλουν στον χώρο μου και δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να μου τα πάρει από τα χέρια. Μπορούσα να τα πάω στο ταμείο μόνη μου. Αν τώρα κόλλησα κάτι?

Senior Member
    απο καναν ψυχιατρο περασες;
    η ακομα το μελετας το θεμα;

Junior Member
    Καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά θέλω να σε καθησυχάσω ότι η μετάδοση του HIV μέσω επαφής με το δέρμα είναι εξαιρετικά απίθανη. Σύμφωνα με το HIV.gov, το HIV μεταδίδεται μόνο μέσω άμεσης επαφής με συγκεκριμένα σωματικά υγρά από ένα άτομο με HIV που έχει ανιχνεύσιμο φορτίο ιών. Για να συμβεί η μετάδοση, το HIV σε αυτά τα υγρά πρέπει να εισέλθει στο αίμα ενός αρνητικού στο HIV άτομου μέσω βλεννογόνου (που βρίσκεται στο πρωκτό, τον κόλπο, το στόμα ή την άκρη του πέους), μέσω ανοιχτών κοψιμάτων ή πληγών, ή μέσω άμεσης ένεσης (από βελόνα ή σύριγγα) 1.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από τη φυσική επαφή, όπως η χειραψία, η αγκαλιά, το high five και παρόμοιου είδους φυσική επαφή 2. Δεδομένου ότι δεν υπήρξε επαφή με κάποιο από τα προαναφερθέντα σωματικά υγρά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γι’ αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι με εσένα.. στο λέω ανθρώπινα κ όχι για να πω μια κακία ή μια εξυπνάδα.. γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;; Βλέπεις ότι υπάρχει ένα θέμα.. με άγχος εμμονές κ φοβίες.. για πιο λόγο δεν πας σε έναν, κ δύο, κ τρείς γιατρούς μέχρι να βρεις τον κατάλληλο που θα σε βοηθήσει.. είτε με ψυχανάλυση είτε με φαρμακευτική αγωγή.. ντρέπεσαι; Φοβάσαι; Δεν είναι ντροπή.. είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.. Εδώ μέσα μπαίνουμε για να πούμε μια γνώμη, μια άποψη.. εσύ είσαι κάθε μέρα όλη μέρα μέσα σε αυτο το φόρουμ κ περιμένεις να βρεις βοήθεια από εδώ.. δεν θα τη βρεις εδώ.. εδώ δεν είναι κανένας γιατρός.. τη μια φοβάσαι για AIDS, την άλλη έχεις έκτακτες, την άλλη πονάει ο οισοφάγος σου, την άλλη φοβάσαι ότι θα πατήσεις κάποιον.. κάθε λίγο βρίσκεις κ κάτι για να τυραννας τον εαυτό σου.. οι γιατροί σπούδασαν για να μας βοηθούν.. όχι εμείς εδώ στα φόρουμ.. δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλα υποθέτω ότι είσαι μικρή κοντά στη δική μου ηλικία.. η οικογένεια σου οι φίλοι σου δεν το βλέπουν να σε βοηθήσουν; Αν όχι, εφόσον το βλέπεις εσύ κάνε κάτι για τον εαυτό σου. Ειναι κρίμα να χάνεις το χαμόγελο σου την ηρεμία σου κ να μην κανεις τπτ για αυτό.. έχεις τη λύση στα χέρια σου αλλά δεν θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου.. κ σου μιλάει μια κοπέλα αρρωστοφοβικη.. που έχει περάσει πολλά κ όμως το παλεύει.. γτ αν στα 33 μου δεν βοηθήσω εγώ τον εαυτό μου δεν θα το κανει κανένας άλλος για μένα.. σου μιλάω ανθρώπινα κ ας ακούγομαι κάπως απότομη..
    Πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται με εσενα. Η λύση κ βοήθεια για σένα είναι έξω σε έναν καλό γιατρό που σπούδασε για να μας βοηθήσει κ να μας θεραπεύσει, κ όχι εδώ μέσα..

Senior Member
    Το ότι δεν λέω συνέχεια για αγωγή που τυχόν παίρνω η για γιατρό δεν σημαίνει ότι δεν πάω κάπου ή δεν παίρνω κάτι. Με βοηθάει να συζητάω και πιο πολύ να μου λέει κάποιος ότι περνάει το ίδιο με εμένα ότι και να είναι αυτό. Να μη νιώθω ότι μόνο εγώ το περνάω. Γι αυτό προσπαθώ και να απαντάω και σε άλλους για να μη νιώθουν μόνοι. Αυτό νόμιζα ότι κάνουμε εδώ μέσα.

Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις αυτό που σου γράφω.. έχεις μια άρνηση..
    Σου ξανά λέω λοιπόν ότι συνεχώς έχεις κάτι.. κάθε λίγο το ίδιο κ το ίδιο κ το ίδιο.. αν όπως λες πηγαίνεις σε γιατρό ή παίρνεις αγωγή.. τότε μήπως να διαβάσεις καλύτερα αυτά που σου γράφω κ να πας κ σε ένα δεύτερο κ σε ένα τρίτο γιατρό μέχρι να βρεις τη σωστή αγωγή για σένα;; Δεν είμαι η μόνη που στα λέω.. έχω διαβάσει κ από άλλους στο παρελθόν να σου γράφουν ότι δεν θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου.. Νομίζεις ότι στα γράφω έτσι, κάπως απότομα, απλά για να στο παίξω έξυπνη ή επειδή έχω κάποιο προσωπικό συμφέρον;;

Senior Member
    Εγώ την Ελλη την καταλαβαίνω. Όταν αντιμετωπίζεις ένα θέμα, ψυχοσωματικό ή θέμα υγείας θες να το συζητήσεις σε αυτή την κοινότητα για να πάρεις κουράγιο ότι υπάρχει και άλλος κόσμος γύρω που νιώθει το ίδιο. Όμως Ελλη μου αντιλαμβάνομαι τον τρόπο με τον οποίο σε συμβούλευσε η Ele. Κάθε τρεις και λίγο έχεις και μια φοβία είτε για AIDS είτε για την οδήγηση με αποτέλεσμα να φοβάσαι να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή, όπως τη ζουν άλλες κοπέλες της ηλικίας σου. Εαν αυτές οο φοβίες εξακολουθούν να υφίστανται, ίσως θα είδε νόημα να αλλάξεις θεραπευτή ή αγωγή που θα κουμπώσει με εσένα.

Senior Member
    Εγω βασικα ξενεγραρω το μυαλο μου απο τισ σκεψεισ γτ λιγο θελει να λασκαρει η βιδα

Quote Originally Posted by Renia View Post
    Εγώ την Ελλη την καταλαβαίνω. Όταν αντιμετωπίζεις ένα θέμα, ψυχοσωματικό ή θέμα υγείας θες να το συζητήσεις σε αυτή την κοινότητα για να πάρεις κουράγιο ότι υπάρχει και άλλος κόσμος γύρω που νιώθει το ίδιο. Όμως Ελλη μου αντιλαμβάνομαι τον τρόπο με τον οποίο σε συμβούλευσε η Ele. Κάθε τρεις και λίγο έχεις και μια φοβία είτε για AIDS είτε για την οδήγηση με αποτέλεσμα να φοβάσαι να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή, όπως τη ζουν άλλες κοπέλες της ηλικίας σου. Εαν αυτές οο φοβίες εξακολουθούν να υφίστανται, ίσως θα είδε νόημα να αλλάξεις θεραπευτή ή αγωγή που θα κουμπώσει με εσένα.
    Ρένια χαίρομαι που εσύ έπιασες το νόημα σε αυτό που της λέω..
    Αν δεις όσες φορές έχει γράψει η Έλλη είναι για 3-4 θέματα συγκεκριμένα.. κ της λέω εφόσον βλέπεις ότι δεν φτιάχνει κ σου έχει γίνει εμμονή, κ σε χαλάει κ σε ρίχνει κ σε αγχωνει φτιάξε το.. μη ντρέπεσαι μη φοβάσαι.. μόνο εσύ μπορείς να κάνεις κάτι για σένα κ όχι εμείς..
    Είναι κρίμα.. όλοι μας έχουμε φοβίες.. όλοι θέλουμε μια συμβουλή.. όμως τι νόημα έχει αν εγώ σήμερα γράψω ότι έπιασα κάτι κ φοβάμαι μην κόλλησα AIDS κ μου γράψεις κ εσύ αααα κ εγώ το ίδιο έπαθα;; ποιο το νόημα; Την επόμενη εβδομάδα θα σου γράψω πάλι το ίδιο κ θα μου πεις κ εσύ πάλι το ίδιο.. βγάζει κάπου όλο αυτό; Βοηθάμε η μία την άλλη έτσι;; Δεν λύνουμε το προβλημα απλά το βάζουμε κάτω από το χαλί με αυτόν τον τρόπο.. Κ δεν μιλάω για ένα τυχαίο γεγονός για μια επέμβαση, για ένα χτύπημα ή για ένα πονοκέφαλο.. αλλά για ένα επαναλαμβανόμενο θέμα.. μια φοβία μια εμμονή που της χαλάει την ποιότητα της ζωής της.. έκτακτες, πόνος στον οισοφάγο, AIDS, κ φόβος με το αυτοκίνητο.. Έλλη μου πήγαινε σε ένα γιατρό.. κ σε ένα δεύτερο.. αλλαξε μια κ δύο κ τρείς φορές αγωγή αν σου δώσουν, που θα σου δώσουν.. να είσαι σίγουρη πως όλα στα λέω από ενδιαφέρον κ θα χαρώ πάρα πολύ όταν σταματήσεις να μπαίνεις εδώ μέσα κάθε μέρα όλη μέρα κ να γραφείς τέτοια πράγματα αλλά αρχίζεις να ζεις όμορφα τη ζωή σου..

Senior Member
    Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Καταλαβαίνω τι μου λέτε από την άλλη και εγώ με τη σειρά μου έχω δει εδώ μέσα διαφορα θέματα να επαναλαμβανονται και ποτε δεν έχω πει κάτι σε κάποιον. Μόνο γράφω για να στηρίξω. Το να τρέχεις και σε 10 διαφορετικούς γιατρούς μην νομίζετε ότι θα βοηθήσει και πολύ. Επίσης δεν ξέρετε τι περνάω η που τρέχω η αν έχω αλλάξει πόσα φάρμακα και απλά έχω κουραστεί.

Εγω είχα αύτο που περιγράφεις επι 100 , μόλις κάποιος με άγγιζε έτρεχα σπίτι ,έκανα 3 μπάνια και μετά επι 2-3 ΄ωρες έβαζα όλα τα αντικείμενα στο σπίτι να μην "κοιτάνε" προς το νεκροταφείο, οκ? Το γιάτρεψα 100%. Βλέποντας το θάνατο σαν κάτι θετικό.Ψαξε γιουτιουμπ NDE ,αν θές να το αλλάξεις.Θα πάρει καιρό και απαναληψη αλλά γίνεται.

Quote Originally Posted by Elli19899 View Post
    Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Καταλαβαίνω τι μου λέτε από την άλλη και εγώ με τη σειρά μου έχω δει εδώ μέσα διαφορα θέματα να επαναλαμβανονται και ποτε δεν έχω πει κάτι σε κάποιον. Μόνο γράφω για να στηρίξω. Το να τρέχεις και σε 10 διαφορετικούς γιατρούς μην νομίζετε ότι θα βοηθήσει και πολύ. Επίσης δεν ξέρετε τι περνάω η που τρέχω η αν έχω αλλάξει πόσα φάρμακα και απλά έχω κουραστεί.
    Έλλη μου δεν έγραψα κάπου ότι δεν έχεις κουραστεί ή ότι χαίρεσαι με αυτό που περνάς.. απλώς επειδή βλέπω κ βλέπεις κ εσύ από μόνη σου ότι δεν έχει αποτέλεσμα αυτό που κάνεις σε συμβουλεύω να το δεις ξανά..
    Θα σου πω μόνο ότι με είδαν 11 καρδιολόγοι.. κ ο 11ος ήταν αυτός που βρήκε τα προβλήματα μου.. οπότε το να αλλάζεις γιατρούς μέχρι να λύσεις το πρόβλημα σου δεν είναι κακό.. είναι απαραίτητο.. στείλε μου ένα προσωπικό μνμ αν φυσικά θέλεις να τα πούμε λιγάκι..