Μόνιμα συμπτωματα , φοβίες.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10

Μόνιμα συμπτωματα , φοβίες.

Καλησπέρα σας. Έκανα εγγραφή γιατί δεν αντέχω άλλο. Εδώ και 1 χρόνο και 7 μήνες νιωθω οτι δεν ζω την ζωή μου . Μόνιμες ταχυκαρδιες έντονες δυσπνοιες όταν περπατάω και όταν είμαι καθιστή, εξετάσεις από πάρα πολλούς γιατρός. Συνεδρίες για 1 μήνα με διάγνωση αγχωδη διαταραζη και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραζη και κρισεις άγχους . Φοβάμαι τα πάντα ακούω κάποιον να έχει μια αρρώστια και ψάχνω τα συμπτώματα και μετά το έχω και εγώ. Αυτές οι δυσπνοιες και οο ταχυκαρδιες δεν με αφήνουν να ηρεμήσουν όλο νομίζω ότι κάτι έχω και ότι θα πάθω κάτι πολύ σοβαρό. Είμαι μόνο 23 .. δεν την παλεύω άλλο... Πολλά συμπτώματα και δεν ξέρω τι από αυτά είναι όντως αλήθεια και αν τα δημιουργώ εγώ. Μπερδεμένη σκέψη, και τίποτα δεν με ευχαριστεί αρκετά πλέον . Πως τα ξεπερνάς όλα αυτά;;;

Senior Member
    Εμενα αυτο με επιασε στα 32 η κριση των τριαντα τωρα αν τα κοριτσια το περνανε στα 20 δεν ξερω παντωσ γενικα μου φαινεται οτι τα παιδια που πουλανε τα παντα εχουν φαρμακα εγχειρησεων φτιαξε τα σωματικα κ τα αλλα αστα

Τα σωματικά συμπτωματα είναι αυτά που με ταλαιπωρούν και τρέχω στους γιατρούς. Καρδιολογους κλπ όλοι μοφ λένε δεν έχεις κάτι άγχος. Αλλά δεν γίνεται, δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλες οι δυσπνοιες και οι ταχυκαρδιες προέρχονται μόνο από εκεί είναι εξουθενωτικο. Εχθές περπαταγα μετά την δουλειά και ένιωθα τα πνευμονια να μην έχουν αρκετό αέρα και να μην μπορώ να πάρω καλή αναπνοή.
    Δεν ξέρω αν περνάω κάποια κρίση, σίγουρα το ότι μένει να τελειώσω το πανεπιστήμιο και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες στο τι θα κάνω μετά με ταλαιπωρεί πάρα πολύ. Αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ οτι είμαι τόσο μικρή και έχω τόσο άγχος.
    Επίσης παθαίνω εμμονες έντονες με πράγματα και αρρώστιες κι μένει κολλημένο το μυαλό μου για μέρες και δεν μπορώ να συγκεντρωθω .

Senior Member
    Χωρίς να είμαι ειδικός μου ακούγεται σαν να έχεις πολύ πολύ άγχος. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Πέρασα και εγώ φάση με ταχυκαρδιες και πρόβλημα με την αναπνοή μου και την αντοχή μου. Ακόμα και 2 σκαλιά να ανέβαινα ένιωθα θα πεθάνω. Κάνε το παν για να χαλαρώσεις λίγο και θα δεις τρελή διαφορά. Τώρα το πω θα το καταφέρεις είναι άλλο θέμα. Προσπάθησε όμως. Να ξέρεις θα νιώσεις καλύτερα και όλα περνάνε.

Πως χαλαρώνεις ; όταν μονίμως νιώθεις πράγματα. Ειδικά αριστερά στο στηθος και αυτές οι ταχυκαρδιες... ειδικά όταν τρώω γρήγορα. Έχω και ένα θέμα όταν τρώω junk food κλπ φουσκωνω πάρα πολύ και ιελω τουαλέτα και ποναω εκεί κάτω από το συηθος . Ο γιατρός έχει πει παγιδευμενα αερια στο εντερο αλλά δεν ξέρω ρε παιδιά. Σας παρακολουθώ όλους τουλάχιστον ένα χρόνο και πρώτη φορά πήρα θάρρος να γράψω . Γιατί είχα κάτι εμετούς προχθές από ένα ποτό που ήπια και με πείραξε και κυκλοφορεί μια ίωση εδώ γενικότερα. Και έκανα πάρα πολλούς και με είχε πιάσει φοβερός πανικός ότι θα πεθάνω και πονάει σήμερα όλη η πλάτη μου μαλλμ από την πίεση των Ενετών και όταν αναπνέω πονάω και στην πλατη σαν μυικος. Και με φρικάρει. Γενικά παθαίνω φοβερές εμμονες με την υγεία μου . Πως το έχετε διορθώσει;;; τι σας βοηθάει;;; θέλω πραγματικά να ακούσω γιατί δεν αντέχω άλλο τον φόβο του θανάτου. Και γενικά τον μόνιμο φόβο για τα πάντα.

Senior Member
    Αυτό με τον πόνο κάτω από το στήθος το έχω και εγώ!!! Με πιάνει ανά καιρούς και με έχει στείλει νοσοκομείο 2 φορές νομίζοντας ότι έχω καρδιά. Ούτε ανάσα δεν μπορούσα να πάρω. Εγώ νομίζω είναι και αέρια και νευρικό κάποιο νεύρο δηλαδή. Υπομονή. Όλα περνάνε. Στο λέω εγώ που είμαι χάλια που έχω πέσει εδώ και 3 χρόνια και δεν με αναγνωρίζω. Θα περάσει. Θα νιώσεις καλύτερα. Στο υπόσχομαι. Αλλά πρέπει και εσύ να προσπαθήσεις. Μόνο εσύ μπορείς να σε βοηθήσεις. Έχεις πάει σε γιατρό. Κοίταξες και δεν έχεις κάτι. Λογικά έχεις κάνει και αίματος εξετάσεις σωστά? Έψαξες κάτι άλλο πέρα από καρδιολόγο?

Όλοι εται μου λένε αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια για με βοηθήσω.. ναι ειδικά πέρυσι που ξεκίνησαν όλα αυτά έχω κάνει τριπλεξ ακτινογραγιες εξετάσεις αίματος για καρδιά, γενικές, θυρεοειδή, γυναικολογικα , πολλές φορές σε νοσοκομεία . Τα πάντα. Αλλά πλέον έχω σταματήσει γιατί κουράστηκα ... πλέον η δυσπνοια με ανησυχεί πολύ, κάποιες μέρες δεν έχω άλλα κάποιες άλλες είναι πολύ έντονα ακόμα και να είμαι καθιστή, η ενώ προχωράω κανονικά σε ευθεία θα νιωθω οτι δεν παίρνω ανάσα και ότι θα πέσω κάτω. Η αν ανέβω μια σκάλα θα είναι άθλος. Γι αυτό δεν κάνω τίποτα και μένω άπραγη γιατί φοβάμαι..

Senior Member
    Ολα αυτα που γραφεις ειναι η σωματοποιηση του αγχους σου, το πρωτο βημα ειναι να το συνειδητοποιησεις αυτο δηλ να το πιστεψεις εκ βαθους οτι αυτη ειναι η αιτια και οχι καποιο παθολογικο προβλημα, αυτο μπορει να γινει περνωντας πχ ενα αγχολυτικο φαρμακο για 1-2 μερες εκει θα δεις αμεσως οτι θα εξαφανιστουν τα περισσοτερα απο τα συμπτωματα που αναφερεις. Υστερα αφου το συνειδητοποιησεις πληρως οτι δεν εχεις τιποτα παθολογικο και οτι το αγχος (οπου αγχος σημαινει φοβος) τα δημιουργει ολα αυτα ειναι η δουλεια σου να βρεθεις αντιμετωπη με τους φοβους σου και να τους κατευνασεις και με αυτον τον τροπο θα φυγουν και τα συμπτωματα, ολο αυτο δεν γινεται απ την μια μερα στην αλλη αλλα θελει το χρονο του.

Το καταλαβαίνω και νομίζω ότι το Google με έχει καταστρέψει σε όλο αυτό πολύ. Ότι και να έχω μπαίνω και το ψάχνω. Πχ έκανα ενετο προχθές επειδή ήπια ένα ποτό και με πείραξε και έκανα πάρα πολλούς εμετούς και σήμερα πονάει όλη μου η πλάτη λογικά από την πίεση που έδινα για τους εμετούς και όταν αναπνέω δυνατά έχω πόνους μυικους στην πλατη . Και πάλι δεν λέω να καταλάβω ότι είναι από αυτό. Γιατί το Google μου λέει ότι θα πάθω καρδιακη προσβολη ... γενικά αυτό με την καρδιά και το άγχος ότι έχω κάτι με έχει ταλαιπωρήσει πολύ.
    Το γνωρίζω ότι θέλει χρόνο είχα προσπαθήσει να κάνω 1 μήνα ψυχοθεραπεία γιατί φοβόμουν και να μείνω μόνη μου και γενικά να κάνω πράγματα και μετά από τότε άρχισα λίγο να είμαι καλύτερα αλλά τώρα έχει περάσει καιρός από τότε και όλα μου φαίνονται βαριά... δεν ξέρω αλήθεια .. εχει κάποιος παρόμοια συμπτωματα ; η έστω μπορούν αλλά αυτά να είναι από την αγχωδη διαταραχη και την ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη που έχω να εκδηλώνονται τόσο πολύ;;

Senior Member
    Lunar κοριτσι μου θα στα πω για να τα ακουσω και εγω ειμαι εδω και εναμιση μηνα με εντονους πονους στην πλατη ψηλα στον αυχενα.. Ειχα να κανω εξετασεις 2 μιση χρονια ειμαι 22 χρονων και φοβαμαι παρα πολυ τις ασθενειες.. Πηγα λοιπον πριν 10 μερες να κανω εξετασεις.. Ετρεμα να παρω τα αποτελεσματα γιατι φοβομουν για την πλατη μου μην ειναι τιποτα σοβαρο.. Οι εξετασεις δοξα τω θεο βγηκαν μια χαρα.. Και αφου μου εφυγε το αγχος στο μυαλο του αρρωστοφοβικου κατευθειαν παει αλλου και λεω αφου ειναι καλες γιατι ποναω τοσο στην πλατη ετρεξα σε 100 γιατρους μου ειπαν οτι εχω αυχενικο συνδρομο λογω κακης στασης και παλι δεν μπορω να το πιστεψω οτι ποναω ετσι απο αυτο. Εμπλαστρα και τωρα εκλεισα και ραντεβου για trigger Points Να μου σπασουν τους κομπους που εχω γεμισει και υπαρχει περιπτωση να ποναω απο αυτα.. Αλλα στο λεω να το ξερεις ακρη δεν θα βγαλεις.. Εχω μιλησει με παρα πολλους ανθρωπους το αγχος ειναι το χειροτερο πραγμα μπορει να σου φερει οτι συμπτωματα θες απο πονους στην πλατη απο ταχυκαρδιες απο στομαχοπονους.. Βρες την δυναμη και πολεμησε το οπως προσπαθω να κανω και εγω δεν σου λεω οτι ειμαι καλα στην προσπαθεια ειμαι.. Διαβασε βιβλια για την αρρωστοφοβια γιατι για να το ξεπερασεις πρεπει να το κατανοησεις πρωτα.. Διαβασε Φροίντ για το υποσυνειδητο να μαθαινεις πραγματα και να ξεχνιεσαι.. Ευχομαι να εισαι καλα και να σου περασουν ολα μην ανησυχεις