σεροπραμ+αλκοολ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

σεροπραμ+αλκοολ

Καλησπερα παιδια. Πασχω απο γενικευμενη αγχωδη διαταραχη με καποια ψυχαναγκαστικα και κρισεις πανικου (τις οποιες κ εχω ξεπερασει) ..
    και κυριως με την βοηθεια της ψυχοθεραπειας (κανω συστηματικα 2 χρονια)..
    ειμαι εδω και 4 μηνες υπο αγωγη με σεροπραμ. Και κατεληξα σε φαρμακα γιατι κατι δυσαρεστο πυροδοτησε ολα τα νευρωσικα συμπτωματα..
    Εχω πληρη εμπιστοσυνη στο γιατρο μου ο οποιος στην ερωτηση μου για καταναλωση αλκοολ με το σεροπραμ μου ειπε πως μεχρι 1 ποτο δεν υπαρχει προβλημα. Μιας κ ειναι απο τα ελαφρια αντικαταθλιπτικα.
    Ειναι ομως τωρα 10 μερες που λογω καλης δια8εσης κ καταστασεων πινω 1 τζιν καθε βραδυ (ποτε παραπανω)..και σκεφτομαι μηπως μειωνετε η δραση του φαρμακου η κατι αναλογο.
    Εντομεταξυ ξερω περιπτωσεις που κανουν χρονια ληψη αντικαταθληπτικων και συνδυαζουν αλκοολ ( κ δε μενουν στο 1 ποτηρι)..
    Αυριο θα του τηλεφωνησω γιατι αγχωθηκα μηπως μπλοκαρω την θεραπεια.. γιατι τον ειχα ρωτησει ποσο αλκοολ επιτρεπεται κ μου πε μεχρι 1.. αλλα εγω εδω κ 10 μερες πινω 1 καθε βραδυ.
    Χρειαζομαι τη γνωμη σας γιατι τωρα μου κατσικωθικε η ιδεα και ειμαι ικανη να χασω τον υπνο μου απο αυτο..
    πινετε μαζι με αντικαταθλιπτικα? σε τι συχνοτητα?
    ευχαριστω εκ των πρωτερων

Senior Member
    γεια σου σονατα!
    ο κολλητος μου παιρνει και αυτος τα ιδια χαπια και πινει λιγο οπως και εσυ.τελειωνει τωρα τη θεραπεια του και ειναι καλυτερα απο ποτε!!!
    σιγουρα δεν ειναι και ο καλυτερος συνδυασμος αλλα σε μικρες ποσοτητες δεν νομιζω να ακυρωνει τη δραση του αντικαταθλιπτικου σου.στα δικα μου δεν αναφερει καν το αλκοολ αλλα τον καφε..

Junior Member
    να σαι καλα melene!! δε ξερεις ποσο με ηρεμησες
    θα κανω αυριο κ ενα τηλεφωνο στο γιατρο, μιας κ εχω να παω για συνεδρια απο τελη ιουλη! διακοπες κλπ
    να εχεις ενα ομορφο βραδυ και να μην αγχωνεστε παιδια.Μπορει για μας τα απλα πραγματα να ναι πιο δυσκολα..αλλα δε ξερω. Τα δυσκολοτερα(αδικα) τεστ ισως τα δινει ο Θεος σε πιο αξιολογους ανθρωπους. Χωρις να θελω να ακουστω καπως. Καλη δυναμη σε ολους μας.

Senior Member
    καλη δυναμη καλη μου και σε εσενα!!

Senior Member
    και μενα που βεβαια περνω σιπραλεξ για ανχωδης διαταραχη το ιδιο μου πε η γιατρος ενα ποτηρακι κρασι....ενα βραδυ ξεφυγα και ηπια 3-4...και τσουπ μετα απο ενα μηνα καθαρος παρε μια κριση πανικου δωρο..ξυπνησα με μικρη ταχυπαλμια και τα εκανα πανω μου νομιζα οτι αντεδρασε το φαρμακο με το αλκοολ και θα παθω κατι κακο...βεβαια σε 15 λεπτα μου περασε και ξανακοιμηθηκα αλλα απο αυτο ειπα δεν ξαναπινω μπορω και ενα χρονο χωρις ποτακι....δεν πειραζει.....καθε ανθρωπος αντιδρα διαφορετικα ενα ποτηρακι δεν κανει κακο νομιζω αλλα μου χει λειψει να γινω κοκαλο ρε γαμωτο....αλλοι με παρομοιες εμπιρειες με αλκοολ και φαρμακα???

Senior Member
    kosto αυτο που λες οτι φρικαρεις επειδη νομιζεις οτι αντεδρασε το φαρμακο με το αλκοολ το παθαινω και εγω και φοβαμαι τοσο πολυ!!βεβαια καμια φορα δεν εχω παθει κριση απο τετοιο λογο.
    βασικα αυτο που ξερω για τα αγχολυτικα και το αλκοολ ειναι οτι αν ειναι να νιωθεις μια φορα χαλαρος και νυσταγμενος με το αλκοολ μαζι αυτα δεκαπλασιαζονται.

Senior Member
    εγω μιλαω για αντικαταθλιπτικο και αλκοολ(cipralex) οχι για ανχολυτικο(xanax) και αλκοολ κατι το οποιο δεν προτεινω καθολου με βαση αυτα που εχω ακουσει.....

Senior Member
    ναι ομως η επιδραση ειναι ανντιστοιχη.φυσικα και ειναι πολυ πιο επικυνδινος συνδυασμος αλκοολ-αγχολυτικα.

ALKOOL και αγχολυτικα=κινδυνος ασφυξιας