Εμβοη συριγμός κατά την διάρκεια της προπόνησης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Εμβοη συριγμός κατά την διάρκεια της προπόνησης

Καλησπέρα στο Φόρουμ,

Θα ήθελα να εκφράσω και γώ την δίκη μου περιπέτεια με το θέμα που με απασχολεί Εμβοες. Πριν 6 βδομαδες κατά την άρση βαρών στο γυμναστήριο με μεγάλο βάρος είναι αλήθεια δεν έβγαλα την αναπνοή μου κατά την άρση και με αποτέλεσμα να κλείσει ακαριαία το δεξί μου αυτί σαν να βγαίνεις από Club με δυνατή μουσική. Είναι αλήθεια δεν το δωσα σημασία προκειμένου ότι θα φύγει σε λίγες ώρες. Τις επόμενες μέρες ένιωθα το σφύριγμα βουητό συνεχόμενο και κάπως σαν να μην είχα την συγκέντρωση μου. Μετά από 4 μέρες πηγα σε ΩΡΛ στην Γερμανία που διαμένω με καθάρισε τα αυτιά και μου κάνε ακουογραμμα βγήκαν όλα καλά. Νου είπε υπομονή και δεν υπάρχει κάποια θεραπεία. Μου φάνηκε περίεργο είναι αλήθεια. Μετά από 2 μέρες πηγα στα επείγοντα και μου είπε να νου δώσει κορτιζόνη ένας ειδικευόμενος του είπα Δευτέρα θα πάω σε άλλο ΩΡΛ και θα δω τι θα νου πει και έτσι έκανα. Πηγα με έκανε ξανά ακουογραμμα και μου έδωσε κορτιζόνη για 10 μέρες. Μετά από δέκα μέρες κορτιζόνης μου είχε φύγει αυτό το αίσθημα αυτοσυγκέντρωσης αλλά η εμβοη ήταν ακόμη εδώ. Άρχισα να ανησυχώ και απόφασισα να έρθω Ελλάδα. Επισκέφτηκα καθηγητή ΩΡΛ μου έκανε όλες τις εξετάσεις και μου είπε ότι το ακουογραμμα είναι καθαρό σε κάποια σημεία λεπτά ήταν κάπως κακό αλλά μου πε αυτό δεν συμπίπτει με απώλεια ακοής. Μου είπε ότι στον κοχλία έχουμε κάτι τριχακια και αυτά δίνουν λάθος σήμα στον εγκέφαλο και οργανισμός προσπαθεί να ξανάδημιουργησει. Μου έδωσε 3μηνη θεραπεία χάπια φυτικά βιταμινών memovigor2. Να πω ότι πηγα και σε δεύτερο ΩΡΛ και μου είπε ότι η περίπτωση σου είναι ιασιμη διότι τυμπανογραμμα και ακουοογραμμα είναι όπως πρέπει. Το θέμα είναι ότι έχω εμβοη ακόμα κοιμάμαι αλλά μόνο με κανένα ανεμιστήρα ή λευκό ήχο. Γενικά στην διάρκεια της ημέρας δεν το ακούω έξω μόνο στο σπίτι. Το μυαλό μου είναι καρφωμένο εκεί διότι δεν μπορώ να το έχω να το διανοηθώ ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Μου είπαν να μην καπνίζω να μην πίνω καφέ και να μην είμαι σε δυνατούς ήχους. Είμαι πολύ αθλητικός τύπος προσέχω την διατροφή μου αλλά μου στερούν προς στιγμής και το γυμναστήριο. Εγώ το έπαθα καθαρά λόγο πίεσης. Άγχος και στρες δεν έχω αλλά με αυτό που μου συμβαίνει μου δημιουργεί σκέψεις ότι θα το χω για πάντα και ότι η ζωή μου θα ναι από δω και πέρα έτσι με μια εμβοη αγκαλιά. Δεν ξέρω τι άλλο να πω αν κάποιος έχει κάτι παρόμοιο βίωση και μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς Σωτηρης

Junior Member
    Καλησπέρα ..τους τελευταίους 4 μήνες έχω καθημερινά χτύπους μόνο στο αριστερο αυτί που μπορεί να διαρκούν για ώρες . Μου συμβαίνει πολλές φορές με το χασμουρητό αλλά και χωρίς αυτό όλες τις ώρες της ημέρας..Κάποιες φορές ο χτυπος με ξυπνάει το πρωί..είναι λες κ χτυπάει σφυρί...έχω επισκεφθεί έναν νευρολογο κ τρεις ΩΡΛ, ο τελευταίος καθηγητής..Μαγνητικές εγκεφάλου και αγγείων εγκεφάλου καθαρές..καθαρό και το τριπλεξ καρωτιδων οπως και ημαγνητικη λιθοειδων που έδειξε μονο στραβο διάφραγμα το όποιο γνώριζα.. κανείς γιατρος δεν μπορεί να μου πει με σιγουριά τι συμβαίνει, με μεγαλύτερη την πιθανότητα της μυοκλονιας εξαιτίας έντονου στρες...κουράστηκα εδώ κ τόσο καιρό από γιατρό σε γιατρό και να μην βρίσκω τι έχω.. να πω ότι έχω αγχώδη διαταραχή, παίρνω αντικαταθλιπτικα κ ο νευρολογος μου έδωσε clonotril το οποίο παίρνω επί συμπτωμάτων, όταν ακούω εντονα τον χτυπο που δεν μου μοιάζει σαν παλμός καρδιάς αλλά σαν μυικός σπασμός.. μου έχουν πει μπορεί στρες, κροταφογναθικο, νευρολογικό η αυτοάνοσο. Το τυμπανόγραμμα ήταν καλό..Στο ακοογραμμα βρέθηκε στο αριστερό αυτι (το οποίο συχνά νιώθω βουλωμένο) δυσλειτουργια ευσταχιανης και χάνω υψηλές συχνότητες, τα μπάσα μου είπε ο γιατρός, κάτι το οποίο έχει προκληθεί από έκθεση σε δυνατούς θορύβους. Μου έχει επίσης συστήσει ορμονικό έλεγχο (θυροειδή κλπ)..Να προσθέσω πως έχω και εμβοές που γίνονται αντιληπτές σε ησυχία, κυρίως όταν πέφτω για ύπνο.. κάποιες φορές πέρα από το κλασσικό σφύριγμα ακούω τζιτζίκια στο δεξί αυτι..Μπορεί να ακούς βαπόρια, τρένα, αεροπλάνα μου λέει ο γιατρός..και μου έδωσε για 40 ημέρες το memovigor2...ωστόσο δεν είδα κάποια φοβερή βελτίωση, πέρα από το ότι κάποια βραδιά είναι πιο χαμηλός ο ήχος.. εμβοές έχουν πολλοί στο φιλικό μου περιβάλλον αλλά θεραπεία δεν υπάρχει όπως λένε οι περισσότεροι..απλώς μαθαίνεις να ζεις με αυτό και να το αγνοείς..Μια ΩΡΛ μου είχε πει Ότι αυτό συμβαίνει επειδή τριζω τα δόντια μου στον ύπνο μου, που όντως το κάνω..με έχω πιάσει και οταν είμαι ξύπνια να τα σφίγγω..μου πρότεινε να φτιάξω μασελάκια..αλλά δεν μπήκα καν στη διαδικασία.
    Σχετικά με τον χτύπο στο αυτί ο καθηγητής εκτίμησε πως κάποια στιγμή θα σταματήσει..εγώ πάλι έχω απογοητευτεί κ πιστεύω πως δεν θα σταματήσει ποτέ.
    Last edited by dorakr; 07-08-2023 at 20:51.

Junior Member
    Δώρα δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς για το δικό σου πρόβλημα διότι προήλθε από άλλους παράγοντες. Οι εμβοες είναι ένα δύσκολο σύμπτωμα που δυστυχώς δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια από που ακριβώς προέρχονται. Στο θέμα μου που έγραψα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμβοες εμβοη από κάποια προπόνηση ξαφνικά για να μπορέσω να ξέρω πάνω κάτω αν όντως είναι κάτι πολύπλοκο ή όχι. Θεραπεία επίσημη δεν υπάρχει αλλά σίγουρα ο καθένας μπορεί να τις καταπολέμηση. Ο περιοδικές εμβοες διαρκούν από 1 μέχρι 6 μήνες σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα και αν δεν φύγουν θεωρητικά γίνονται χρονίες. Να προσθέσω κάποιες βιταμίνες που ίσως βοηθούν λίγο είναι b12, ψευδάργυρος, ταυρινη και μαγνήσιο.

Όχι καφεΐνη, όχι δυνατοί ήχοι, όχι κάπνισμα.

Junior Member
    Τις εμβοές τις έχω χρόνια και στα 2 αυτιά..πλέον τις έχω συνηθίσει..Ούτε το memovigor έκανε κάτι..Βέβαια κάθε οργανισμός ειναι διαφορετικός και το συγκεκριμένο σκεύασμα κάποιους μπορεί να τους βοηθάει..Είναι αυτό που λες κι εσύ πως κανείς δεν ξέρει με σιγουριά από που προέρχονται.. Στη δική μου περίπτωση που έχει να κάνει κ με τις εμβοές όλες οι μαγνητικές στο κεφάλι ήταν καθαρές..υπάρχει και το ενδεχόμενο τριξίματος των δοντιών όπως και άλλα που δεν γνωρίζουμε. Θα σου έλεγα να μην το σκέφτεσαι συνεχώς..όσο μπορείς να το αγνοείς για να μην δυναμώνουν οι εμβοές.
    Εύχομαι να βρεις γρήγορα λύση στο πρόβλημα σου!

Junior Member
    Δώρα σε ευχαριστώ πολυ. Είναι αλήθεια ότι μαγνητική δεν έχω κάνει ακόμα διότι ίσως αυξηθούν οι εμβοες με τον θόρυβο όποτε είμαι σε στάση αναμονής. Ναι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το θέμα είναι ότι το έχω σε ένα μόνο αυτί. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι είναι αλήθεια αλλά η ησυχία μου λείπει σιγά σιγά και δεν μπορώ να μαι με έναν ήχο το βράδυ για να κοιμηθώ. Το καλό είναι ότι κοιμάμαι και το αίσθημα βάρους έχει φύγει. Κοιτάω την διατροφή μου κατά βάση τώρα και ελπίζω με τον καιρό να μπορέσει ο οργανισμός μου να το παλέψει. Αν αλλάξει κάτι εννεοιτε ότι θα σας κρατήσω ενήμερους.