Results 1 to 6 of 6
Thread: Ενόχληση από θορύβους
-
09-08-2023, 22:23 #1
Ενόχληση από θορύβους
Καλησπέρα. Έζησα σε ένα σπίτι απέναντι από παιδότοπο και γήπεδο. Η κατάσταση ήταν αφόρητη. Ποδόσφαιρο, προπονήσεις, μουσικές, ουρλιαχτά. Κάθε μέρα. Όλες τις ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Δύο χρόνια αυτή η κατάσταση και την έζησα παράλληλα με προβλήματα υγείας που με επιβάρυναν περισσότερο. Μετά απο πολύ σκέψη κι ενώ όλο αυτό μου είχε γίνει ψύχωση αποφάσισα να μετακομίσω. Βρήκα νέο σπίτι στην μέση του πουθενά αλλά μαντεψτε...κι εδω κάτι βρήκα. Μετά τις έντεκα το βράδυ ακούγεται ο ήχος μιας εργοστασιακης μονάδας χιλιόμετρα μακρυά. Τόση ησυχία έχει η περιοχή. Αυτό είναι κάτι που δεν είχα προβλέψει γτ το σπίτι το επισκεφτηκα πρωινές ώρες πριν το νοικιάσω.. Πρόκειται για ήχο συνεχόμενο, όχι δυνατό, αλλά το μυαλό μου έχει καρφωθεί εκεί και δεν μπορώ άλλο! Μάλιστα η λειτουργία της μονάδας αυτής τελευταία γίνεται και από νωρίς το απόγευμα. Την βοήθεια σας...πως μπορώ να βοηθηθω και να συνηθίσω? Βάζω μουσική , βάζω τηλεόραση αλλά νιώθω να το σκεπάζω και τίποτα αλλο. Με εξαντλεί να νιώθω ότι θα γυρίσω από τη δουλειά και θα υπάρχει. Όλοι με λένε υπερβολική..τον άντρα μου δεν τον ενοχλεί τόσο.όσους έχω ρωτήσει δεν τους φαίνεται ενοχλητικό. Εγώ όμως έχω συντονιστεί με τον ήχο. Σχεδόν τον ψάχνω για να δω αν ξεκίνησε η σταμάτησε.
- 09-08-2023, 22:47 #2
Δυστυχώς έχεις ευαισθησία στους ήχους, για αυτό οι άλλοι σε θεωρούν "υπερβολική". Υπάρχουν κάποια άτομα που το έχουν και οι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Πήγαινε σε κάποιον νευρολόγο, ψυχολόγο ή ψυχίατρο να σου πει τι μπορείς να κάνεις, τεχνικές να ασχολείσαι λιγότερο, κάποιο φάρμακο, ο,τιδήποτε μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση!
10-08-2023, 01:52 #3
στο σπιτι εχουμε ενα ρολοι τοιχου με μπαταρια με μεγαλους δεικτες, ολοι εκτος απο μενα αυτο το ρολοι το απομακρυνουν οταν προκειται να κοιμηθουν για λιγη ωρα στον καναπε.... ουσιαστικα ειναι εμεις ποσο σημασια δινουμε στους ηχους που ακογουνται ή αν δεν τους δινουμε σημασια... Για παραδειγμα εμενα με ενοχλει πολυ ο ηχος του ανεμιστηρα... αυτο το φυσημα που ακουγεται συνεχεια
10-08-2023, 22:43 #4
Έχω πάει και παίρνω αγωγή. Ωστόσο μου είπε πως πρέπει να βοηθήσω μόνη μου τον εαυτό μου και να σταματήσω να ψάχνω θορύβους.. ειλικρινά όμως δεν το κάνω επίτηδες
13-08-2023, 23:18 #5
Το ξέρεις πως μπορείς να δείς του ήχους θετικά, το ξέρεις πως έχεις αυτή την επιλογή? Παιδιά σκούζουν και παίζουν, μπορείς να το δείς σαν εμπόδιο για την ηρεμία σου ή σαν ευλογία που είσαι τόσο κοντά σε τόση εκδήλωση χαράς ,που σου θυμίζει πως η ζωή είναι χαρα.
Τον ήχο του εργοστάσιου μπορείς να τον δείς θετικά (Εστω και για μία φορά,για λίγο ) αυτό θα σαι ελευθερώσει αφάνταστα. ¨Οταν πας να κοιμήθεις δες τον σαν νανούρισμα ,σαν ένα σημείο εστίασης που σωπαίνει το μυαλό, ένα παράδειγμα.
Στόν διαλογισμό ψάχνουμε τέτοιους συνεχώμενους ήχους για εστίαση γιατί ηρεμουν το μυαλό, εσύ το έχεις μόνιμο.
Εχεις στο μυαλό σου ΗΧΟΣ=αρνητικό , δεν είναι ο ήχος που σε ενοχλεί ,είναι το αρνητικό συναίσθημα που νιώθεις για αυτόν( πράγμα που είναι επιλογή σου) , δες το και ελευθερώσου.
17-08-2023, 21:41 #6