Είμαι μια απο εσάς
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Member

Είμαι μια απο εσάς

Καλησπέρα αδέρφια.. Ετσι σας νιώθω εσας που έχετε ιψδ. Καθώς εχω και εγω ιδψ εδω και χρόνια , ξέρω τι περνάτε και νιώθω μεγάλο σεβασμό. Ξέρω πόσο τρομοκρατουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας και επίσης ξέρω, μαλλον είμαι σίγουρη,πως είστε και εσείς ευαίσθητοι και καλοί άνθρωποι, όπως νομίζω πως είμαι και εγω. Είμαι εδώ, εαν χρειάζεστε μια φίλη. Δεν έχω γιατρευτεί, βασανιζομαι χρόνια και εγω, αλλα έχω γίνει εξπερ στην.. θεωρία! Διάβασα πολύ για την ιδψ , παιδευτηκα , και η αλήθεια είναι πως περασα πολλά είδη, harm ocd, religious ocd κτλπ κτλπ. Δεν ξέρω πως μπορούμε να γίνουμε καλά δυστυχώς, θα ηθελα ομως να σας γνωρίσω. Ειμαι εδω και είμαι μια απο εσάς..

Senior Member
    Καλώς ήρθες Μάριον!

Έχω κι εγώ ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή σε συνδυασμό με κατάθλιψη...
    Έχω να σου πω κάτι που νομίζω πως θα σου δώσει λίγο κουράγιο... Δεν έγινα καλά αλλά έχω βοηθηθεί με φαρμακευτική αγωγή κι είμαι καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν που είχα περάσει πολύ δύσκολα λόγω ψυχαναγκαστικών σκέψεων που δεν μπορούσα να διώξω...
    Σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός;
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Junior Member
    Οταν λες religious ocd , δηλαδη τι ακριβως ειχες;

Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Καλώς ήρθες Μάριον!

Έχω κι εγώ ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή σε συνδυασμό με κατάθλιψη...
    Έχω να σου πω κάτι που νομίζω πως θα σου δώσει λίγο κουράγιο... Δεν έγινα καλά αλλά έχω βοηθηθεί με φαρμακευτική αγωγή κι είμαι καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν που είχα περάσει πολύ δύσκολα λόγω ψυχαναγκαστικών σκέψεων που δεν μπορούσα να διώξω...
    Σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός;
    Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω! Δεν το συζητώ, και εμενα με βοηθησε απίστευτα η φαρμακευτική αγωγή! Δεν ξέρω τι θα εκανα χωρίς αυτή, περασα μια περίοδο μεγάλης έξαρσης και μου ηταν αδύνατο να σηκωθώ! Πηγαίνω δυο φορές τον μήνα σε ψυχολόγο να τα λεμε απλως, κατα τα αλλα δεν εχω βρει καποιον ειδικό για γνωσιακή που απ όσο ξέρω ενδείκνυται για την συγκεκριμένη διαταραχή. Εσυ;

Member
    Quote Originally Posted by Giannisp View Post
    Οταν λες religious ocd , δηλαδη τι ακριβως ειχες;
    Γιάννη, καλησπέρα.
    Δε θα ηθελα να κάνω trigger σε κάποιον γράφοντας τις μια μια. Παντως μπορώ να σου πω πως το είχα τερματίσει.. Εαν έχεις και εσύ και γι' αυτό ρωτάς, μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα, θα χαρώ να τις συζητήσουμε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marion_OCD View Post
    Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω! Δεν το συζητώ, και εμενα με βοηθησε απίστευτα η φαρμακευτική αγωγή! Δεν ξέρω τι θα εκανα χωρίς αυτή, περασα μια περίοδο μεγάλης έξαρσης και μου ηταν αδύνατο να σηκωθώ! Πηγαίνω δυο φορές τον μήνα σε ψυχολόγο να τα λεμε απλως, κατα τα αλλα δεν εχω βρει καποιον ειδικό για γνωσιακή που απ όσο ξέρω ενδείκνυται για την συγκεκριμένη διαταραχή. Εσυ;
    Κι εγώ χαίρομαι!

Όσο για μένα, βλέπω ψυχίατρο αλλά όχι της γνωσιακής ψυχοθεραπείας γιατί το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι η κατάθλιψη τώρα... Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι υπό έλεγχο... Όχι ότι δεν με δυσκολεύει καθόλου αλλά νομίζω πως βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση τουλάχιστον σε σχέση με το παρελθόν...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Junior Member
    Δεν μπορώ να σου στείλω μήνυμα.

Senior Member
    Γεια σου Μάριον και καλό αγώνα, έχω και εγώ ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, έχεις την καλοσύνη να μας πεις Τι από τα διαβάσματα σου σου φάνηκε πιο χρήσιμo?

Member
    Quote Originally Posted by diogenis View Post
    Γεια σου Μάριον και καλό αγώνα, έχω και εγώ ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, έχεις την καλοσύνη να μας πεις Τι από τα διαβάσματα σου σου φάνηκε πιο χρήσιμo?
    Καλησπέρα Διογένη! Ευχαριστώ πολύ και σε εσένα καλό αγώνα επίσης! Τελευταία διάβασα το Ολα είναι σκέψεις, ηταν ανάλαφρο και πολύ on point. Τι είδους ιψδ έχεις;

Senior Member
    Καλησπέρα Διογένη! Ευχαριστώ πολύ και σε εσένα καλό αγώνα επίσης! Τελευταία διάβασα το Ολα είναι σκέψεις, ηταν ανάλαφρο και πολύ on point. Τι είδους ιψδ έχεις;
    εγώ έχω kκυριως ιδεοληψίες k harm ocd , έχω ασχοληθεί ενδελεχώς με το ποια μπορεί να είναι η λύση στη συγκεκριμένη διαταραχή Εδώ και 20 χρόνια...τα τελευταία 10 Ίσως περισσότερο και από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας...γιατί όπως Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις μας καίει το συγκεκριμένο ζήτημα... όταν συμπληρώσεις 50 μηνύματα Θα χαρώ να τα πούμε και πιο προσωπικά. Όταν σε ρώτησα σχετικά με διαβάσματα σου εννοούσα ποια ψυχοθεραπευτική κατεύθυνση Η θεωρία βρήκες πιο λειτουργική η χρήσιμη για σένα

Member
    εγώ έχω kκυριως ιδεοληψίες k harm ocd , έχω ασχοληθεί ενδελεχώς με το ποια μπορεί να είναι η λύση στη συγκεκριμένη διαταραχή Εδώ και 20 χρόνια...τα τελευταία 10 Ίσως περισσότερο και από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας...γιατί όπως Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις μας καίει το συγκεκριμένο ζήτημα... όταν συμπληρώσεις 50 μηνύματα Θα χαρώ να τα πούμε και πιο προσωπικά. Όταν σε ρώτησα σχετικά με διαβάσματα σου εννοούσα ποια ψυχοθεραπευτική κατεύθυνση Η θεωρία βρήκες πιο λειτουργική η χρήσιμη για σένα
    Πηγαίνω τον τελευταίο χρόνο σε μια ψυχολόγο αλλα η αλήθεια είναι πως δεν μου έχει ονοματίσει το συγκεκριμένο είδος θεραπείας.. Μαλλον είναι ένας συνδυασμός. Ανακουφίζομαι οταν της τα λέω και νιώθω πως εχω έναν σύμμαχο αλλα τελικά δεν είναι ocd oriented και οταν τα συμπτώματα μου είναι σε έξαρση, είναι σαν να μην έκανα ποτέ ψυχοθεραπεία.
    Α ώστε γι ' αυτό δεν μπορουν να μου στείλουν προσωπικό μήνυμα, οκ. Και εγω θα χαρώ πολύ και το έχω ανάγκη να μιλήσουμε Διογένη! Εγώ το εχω 15 χρόνια περίπου. Χαίρομαι πολύ που το ψάχνεις τόσο ενδελεχώς! Και εγώ αυτό ακριβώς, έχω γίνει εξπερ στα θεωρητικά...

Member
    Χαίρομαι που είσαι καλύτερα με την ιδψ! Με το καλό να ξεπεράσεις και την κατάθλιψη!

Senior Member
    Πηγαίνω τον τελευταίο χρόνο σε μια ψυχολόγο αλλα η αλήθεια είναι πως δεν μου έχει ονοματίσει το συγκεκριμένο είδος θεραπείας.. Μαλλον είναι ένας συνδυασμός. Ανακουφίζομαι οταν της τα λέω και νιώθω πως εχω έναν σύμμαχο αλλα τελικά δεν είναι ocd oriented και οταν τα συμπτώματα μου είναι σε έξαρση, είναι σαν να μην έκανα ποτέ ψυχοθεραπεία.
    Α ώστε γι ' αυτό δεν μπορουν να μου στείλουν προσωπικό μήνυμα, οκ. Και εγω θα χαρώ πολύ και το έχω ανάγκη να μιλήσουμε Διογένη! Εγώ το εχω 15 χρόνια περίπου. Χαίρομαι πολύ που το ψάχνεις τόσο ενδελεχώς! Και εγώ αυτό ακριβώς, έχω γίνει εξπερ στα θεωρητικά...
    Από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι κατεύθυνση θεραπείας Ακολουθείς...Το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι θεραπεία είναι απλά ανακούφιση...Σημαντικό και αυτό βέβαια!

Member
    Από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι κατεύθυνση θεραπείας Ακολουθείς...Το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι θεραπεία είναι απλά ανακούφιση...Σημαντικό και αυτό βέβαια!
    Ναι είναι πολύ σημαντικό πράγματι! Έχεις δίκιο είναι ξεκάθαρα ανακούφιση. Στην αρχή κάναμε υπνοθεραπεία αλλά δεν με βοήθησε δυστυχώς.. Εχεις κάνει γνωσιακή;

Senior Member
    Ναι είναι πολύ σημαντικό πράγματι! Έχεις δίκιο είναι ξεκάθαρα ανακούφιση. Στην αρχή κάναμε υπνοθεραπεία αλλά δεν με βοήθησε δυστυχώς.. Εχεις κάνει γνωσιακή;
    Ναι έχω κάνει γνωσιακή θεραπεία..αλλά γοητεύτηκα περισσότερο από την λακανικη προσεγγιση της ιδεοψυχαναγκαστικής νεύρωσης...πού ειδικοί λένε ότι γενικώς αντενδείκνυται για τη συγκεκριμένη διαταραχή...

Page 1 of 2 12 LastLast