Results 16 to 30 of 60
-
26-08-2009, 09:10 #16
Η ουσία είναι ότι σχεδόν ένα χρόνο τον παρακαλάνε να πάει, εγώ του το λέω από το Μάρτιο, με το μαλακό, έτσι όπως είπατε (\"επειδή είσαι αγχωμένος μήπως θα έπρεπε να πας σε ένα ειδικό να σου μειωθεί το άγχος, π.χ σε ένα ψυχολόγο\", αυτό του λέω σε γενικές γραμμές) , αλλά αποτέλεσμα μηδέν.
Γι αυτό σκεφτόμουνα να του το πω πιο ευθέως και κάθετα, αλλά μετά από αυτά που μου είπατε δεν θα το κάνω.
Πάντως, φως δεν βλέπω.
- 26-08-2009, 10:49 #17
η κατάσταση θα έχει ως εξής:
με τον καιρό θα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στις ιδεοληψίες του, εσύ έτσι και αλλιώς χωρίς να πεις ή να κάνεις απολύτως τπτ θα θεωρηθείς ¨ρουφιάνος¨ μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του, θα φτάσει σε σημείο να μην μιλάει σε κανέναν και να αποφεύγει τους πάντες και ο περίγυρός του ακόμη θα ¨εύχεται¨ να πήγαινε σε γιατρο...
το ¨νωρίς¨ του τώρα θα είναι πλέον αργά.
θα ακουστώ κακός αλλά η συντηρητική προσέγγιση από την οικογένειά του και εσένα δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.
κάποιες φορές καλύτερα να γινόμαστε κακοί-αντιπαθητικοί τώρα και για λίγο με σαφή όμως προοπτική βελτίωσης του ανθρώπου παρά να είμαστε απλά υποστηρικτικοί σεβόμενοι το ¨δικαίωμα της επιλογής του¨ που στην προκειμένη όμως περίπτωση ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ γιατί η αντίληψή του έχει παραμορφωθεί.
26-08-2009, 10:54 #18
ναι, ωραια αυτα που λες αγκατ, αλλα δεν ειναι δυνατον , εναν ενηλικα που δεν εχει παραβατικη συμπεριφορα, να τον υποχρεωσεις να δει γιατρο....
δυστυχως αυτο που ισως γινει, αν τα πραγματα ειναι τοσο ασχημα οσο δειχνουν, ειναι οτι αν καποια στιγμη εχει καποια σοβαρη κριση και γινει επικινδυνος για τον εαυτο του η για τους αλλους, τοτε θα οδηγηθει υποχρεωτικα σε κλινικη/νοσοκομειο και με τις πρωτες βοηθειες θα του δωθει η ευκαιρια να ερθει σε επαφη με την θεραπεια που θα επρεπε να κανει..
οσο ομως ειναι λειτουργικος και απλα \"περιεργος\" η \"δυσκολος\" δεν βλεπω τι μπορει να γινει και δεν το πιστευω κιολας...
αν δηλαδη ο καθενας σε μια οικογενεια κρινει σαν περιεργο τον αλλο γιατι δεν ειναι τοσο ενταγμενος στο κοινωνικο ζητουμενο, μπορουσε να τον υποχρεωνει σε επαφη με γιατρους και θεραπειες, που θα μπορουσαμε να οδηγηθουμε?
περα απ ολα αυτα , καμια θεραπεια δεν μπορει να γινει σε καποιον που δεν συναινει.
εκτος αν τον εχεις δεμενο και του δινεις χαπια...τπτ παραπανω...
26-08-2009, 12:06 #19
εγώ από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι δεν πρόκειται για κάποιον που παρουσιάζει πρόβλημα ¨απλής¨ αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
σέβομαι και συμφωνώ (κατά το πλείστον) με αυτά που γράφεις remedy και δεοντολογικά είναι απολύτως σωστά.
η άποψή μου όμως είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις κάποιος από την οικογένεια (πατέρας, μητέρα, αδελφός), που συνειδητά του θα γίνει ¨κακός¨ θα αναλάβει την κατάσταση και θα κάνει κάτι παρά να κάθεται και να παρατηρεί την εξελικτική πορεία περιμένοντας το πότε θα φτάσει στο ¨αμήν¨ ο ασθενής για να πάει σε γιατρό. το πιθανότερο είναι όταν αυτό γίνει, να γίνει με άσχημο τρόπο όπως τον περιέγραψες.
και το σημαντικότερο... (για εμένα) θα βρίσκεται πλέον ο άνθρωπος σε κατάσταση χειρότερη από ότι βρίσκεται τώρα, με ό,τι συνέπειες έχει στην αγωγή και την περαιτέρω εξέλιξη.
αυτή είναι η άποψή μου.
10-09-2009, 10:34 #20
Τελικά, η τακτική της \"ήπιας προσέγγισης\" απέτυχε.
Τώρα πλέον δε μου μιλάει.
Με πήρε πριν 5 λεπτά τηλέφωνο και μου λέει \"game over\", \"ποιος σου λέει αυτά που σου λέει\" (???), \"ωραίος φίλος είσαι\" και διάφορα ακατανόητα.
Δεν κατάλαβα και πολλά από αυτά που μου \'λεγε.
Η κατάσταση πάντως, χειροτέρεψε και με διέγραψε από φίλο του. Και δεν κατάλαβα και το γιατί (κατά τη γνώμη του).
10-09-2009, 10:54 #21
γιατι εκανες λαθος προσεγγιση, για αυτο.
Σου ειχα πει να μην του ξαναθιξεις το ζητημα του ψυχολογου.
Καποιος που εχει τετοιο προβλημα, θεωρει ολους οσους του λενε να παει σε ψυχολογο, ως εχθρους.
Καλως η οχι, θεωρουν οτι ψυχολογος = ειμαι τρελλος.
Εαν θες να επαναποκτησεις την επαφη σας, ξαναρχισε απο την αρχη.
Πες οτι ησουν υπερβολικος, οτι μπορει και να εχει δικαιο κλπ.
Αν γενικα θες να του βαλεις την ιδεα να παει σε ψυχολογο,
θα πρεπει να του απομυθοποιησεις τι ειναι ο ψυχολογος,
χωρις ομως να συνδεεις τον ιδιο και το προβλημα που εχει.
10-09-2009, 11:01 #22
Μα δεν τού \'πα να πάει σε ψυχολόγο...
Ούτε καν ανέφερα τη λέξη ή κάτι σχετικό με το πρόβλημά του. Καμία σχέση.
10-09-2009, 11:30 #23
α οκ,
δεν λες ομως τι ειπες...
10-09-2009, 11:45 #24
Η συζήτηση ήταν για τεχνικά θέματα, επειδή είναι προγραμματιστής, τον ρώτησα κάτι σχετικά με ένα site που θέλω να φτιάξω στο internet. Συζήτηση 10 λεπτών.
Και σήμερα μου πε αυτά που λέω πιο πάνω, στο εντελώς ξεκάρφωτο.
Εσύ όμως είσαι σίγουρη ότι κάτι του είπα και φταίω εγώ.
Και συνεπώς η τακτική της ήπιας προσέγγισης δεν είναι αποτυχημένη (τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση).
10-09-2009, 13:25 #25
αρα θες να πεις,
οτι ενω εσυ ελεγες για τεχνικα θεματα, σου απαντα,
ποιος σου ειπε αυτα που σου λεει....
ειτε κατι λες μισο, ειτε ο φιλος σου δεν αντιλαμβανεται τι του λενε.
10-09-2009, 14:06 #26
kanoss δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον agkat που έγραφε ότι πρέπει να αναλάβει δράση η οικογένεια του δυναμικά, γιατί είναι πολύ πιθανό να έχει άσχημη εξέλιξη μια τέτοια κατάσταση. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις παράνοιας (με καταδιώκουν, με βλάπτουν, ασχολούνται μαζί μου, συνωμοσίες κλπ), το άτομο φαίνεται στους γύρω του απλά \'παράξενο\' ή \'ιδιόρρυθμο\' ενώ ταυτόχρονα παραμένει αρκετά λειτουργικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι δεν γίνεται αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης και η διαταραχή εξελίσσεται.
Για εμένα το πλέον πιθανό είναι ότι δεν φταίει κάτι που του είπες μέσα σε μια τόσο ουδέτερη και σύντομη συζήτηση που περιγράφεις, απλά σιγά-σιγά ο κύκλος των \'υπόπτων\', των \'ρουφιάνων\' και των \'συνομωτών\' που έχει στο μυαλό του διευρύνεται. Εδώ χρειάζεται επειγόντως όχι ψυχολόγος, αλλά ξεκάθαρα ψυχίατρος.
10-09-2009, 14:20 #27
Πως να πείσεις γενικά όχι μόνο φίλο αλλά το παιδί σου τον πατέρα σου εναν δικό σου άνθρωπο να πάει σε ψυχολόγο.Και εγώ μεγάλωσα σ\'ένα σπίτι όπου η λέξη ψυχίατρος ψυχολόγος σήμαινε τρέλλα.Βέβαια ήταν άλλα χρόνια τότε,αλλά επειδή υπήρχε πρόβλημα και χρειαζόμαστε μια συμβουλή είπα στον άνδρα μου να πάμε σε ειδικό.Μόλις το άκουσε τον έπιασε η καρδιά του,μιλάμε για 22 χρόνια πριν.Μόλις μπαρκάρησε και λόγω οικονομικών δυσκολιών που δεν μπορούσα να πάω να πληρώσω σκέφτηκα το κέντρο ψυχικής υγιεινής που είχε πρόσφατα ανοίξει κοντά στο σπίτι μου άλλο ενα πρόβλημα να είναι στην γειτονιά σου.Ρώτησα έκλεισα τηλεφωνικά ραντεβού έκανα έρευνα μήπως είναι κανένας γνωστός και με δεί και τρέμοντας πήγα για μια συμβουλή,γιατί έπρεπε να βρώ τα κατάλληλα λόγια να πω σε μια αθώα ψυχούλα,οταν θα ερχόταν η ώρα να με ρωτήσει ορισμένα πράγματα.Πήρα την απάντηση η οποία μου χρειάστηκε και προσπάθησα με ήρεμο καθησυχαστικό τρόπο να απαντήσω στο παιδί μου όταν ήρθε η ώρα.Περιττό να σας πω ότι μέσα μου γινόταν πόλεμος η ψυχή μου μάτωνε αλλά το έκανα.Το είπα στην μητέρα μου και αντί να μου πεί καλά έκανες παιδί μου εισέπραξα ένα παράσημο ανοιχτής παλάμης μήπως και με δεί κανείς μήπως και διαρρεύσει το μυστικό που γι\'αυτούς ήταν ντροπή.Ντροπή η αρρώστεια; ντροπη μια δερματοπάθεια;ναι πολλά χρόνια ήταν το μυστικό το οποίο και εγώ Κιπ δεν ήξερα γιατί το ίδιο πρόβλημα είχε ο πατέρας μου και το ανακάλυψα όταν το παιδί μου ήταν 10 μηνών.Επιτέλους μπορώ να μιλήσω γι\'αυτό χωρίς ντροπή όσο για ενοχές ακόμη έχω αν και λογικά ξέρω ότι δεν φταίω αλλά το παιδί μου απο μένα ζητάει ευθύνες εμένα κατηγορεί εγώ τι πρέπει να κάνω;τουλάχιστον εδώ μέσα στην ανωνυμία του φόρουμ μπορώ να το πω
10-09-2009, 15:36 #28
@krino:
Συζητήσαμε χθες για καθαρά τεχνικά θέματα, όπως είπα.
Σήμερα με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: \"game over\", \"ποιος σου λέει αυτά που σου λέει\" (???), \"ωραίος φίλος είσαι\" και διάφορα ακατανόητα.
Μιλάμε για ψυχοπάθεια, δεν υπάρχει λογική πλέον.
@marina3:
Το πέτυχες 100%, μου φαίνεται ότι δυστυχώς, έχεις κάποια ανάλογη εμπειρία. Ακριβώς αυτό:
\"σιγά-σιγά ο κύκλος των \'υπόπτων\', των \'ρουφιάνων\' και των \'συνομωτών\' που έχει στο μυαλό του διευρύνεται\". Έχει τσακωθεί σχεδόν με όλους, τώρα και με μένα.
10-09-2009, 15:41 #29
αρα εχει ξεφυγει ο φιλος σου,
δεν ειναι μια απλη διαταραχη.
Εννοω οτι εχει περασει σε αλλο επιπεδο, που δυσκολευεται να επικοινωνησει.
Συνηθως οσοι αναπτυσουν μια συνωμοσιολογια, εχουν μεσα τους μια δοση φοβου.
Απο οσα γραφεις αυτο απουσιαζει.
Για αυτο μου δινεις την εντυπωση οτι εχει περασει σε αλλο σταδιο.
Δεν βλεπω να μπορεις να κανεις κατι.
Ισως θα ειχε νοημα να μεταδωσεις ενα μυνημα,
οτι ενω αυτος σου λεει game over,
εσυ απαντησε του, οπως νομιζεις,
αν παρολα αυτα αλλαξεις γνωμη, χτυπα ενα τηλεφωνο.
Πιστευω οτι θα παιξεις ενα ρολο εν ευθετω χρονο.
10-09-2009, 16:05 #30
Originally posted by kanoss
@marina3:
Το πέτυχες 100%, μου φαίνεται ότι δυστυχώς, έχεις κάποια ανάλογη εμπειρία. Ακριβώς αυτό:
\"σιγά-σιγά ο κύκλος των \'υπόπτων\', των \'ρουφιάνων\' και των \'συνομωτών\' που έχει στο μυαλό του διευρύνεται\". Έχει τσακωθεί σχεδόν με όλους, τώρα και με μένα.
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία